[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
T Ö K É L E T E S C I K K !!!

Jó utat.
Ezek soha nem nyugszanak.
A rosszban a jó, hogy mi is profitálhatunk a zöld tébolyból.
Mo-nak meg kell fogni a lehetőséget, hogy a menekülő "széndioxid" terhelt német iparból a legtöbbet becsábítson a területére. Most kell irgalmatlan lobbit folytatni náluk, illetve - akár állami pénzekkel is - támogatni az idetelepülésüket. Mert, ha ennek köszönhetően Mo ipari tényezővé válik, illetve K-Európában vezető helyet fog elfoglalni, jó esélyünk lesz még 1000 évet megélni.
De tartok attól is, hogy pont ezt nem akarják egyes körök, és ezért meg is tesznek mindent. Vagyis, hogy ne legyen semmi német iparkitelepülés (helyben rohadjon le), és ha mégis igen, akkor az ne Mo-ra jöjjön.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 923
113
Sose értettem, hogy miért jó egyeseknek az, ha van egy ideológiád, jó nagy hülyeség, a partvonalról bekiabálva baromira fontosnak tűnsz, jól keresel vele, akkor miért kell kormányra kerülni, hogy aztán a BALf.szkodásoddal, sz.r kormányzásoddal nyomorba taszítsd azt is, aki nem volt abban, lerombolj mindent, a végén felkössenek/meglincseljenek/kinyírjanak/öngyilkos kell, hogy légy, hogy aztán az egész ideológiát világszerte kukázhassák?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 964
113
Tudom, hogy nem ez volt a mondanivalód lényege a többieknek, de azért erre felhívnám a figyelmed. Bocs a magyarosítottan béna linkekért, így tisztább.
Eu-s hírek: Juncker azt tervezi, hogy leleplezi a kommunista Karl Marx szobrát, amelyet | brit parlamenti képviselő támadott meg Világ | Hírek | Express.co.uk

Az európai projekt és Karl Marx (theepochtimes.com)

A kommunista Karl Marx szoboravatása Trierben | szenc.sk

Nemcsak a rombolás megy: Lenin-szobrot állítottak Németországban (444.hu)
És ennek örömködnek...pereltek ellene és a bíróság azt mondta, no problem, ez jó...

Phil Collins: Miért vittem el egy szovjet Engels szobrot Európa-szerte Manchesterbe | Művészeti és design | Az Őrző (theguardian.com)

"Vörös Isten": Sztálin-szobrot állítottak a berlini utcában újra a múlt (VIDEÓ) — RT World News

Karl Marx és Friedrich Engels műemlékei Németországban | Minden médiatartalom | DW | 15.03.2017
"Trier 2013-ban ünnepelte a politikai gondolkodó újabb évfordulóját, 130 évvel halála után. Ottmar Hörl német konceptuális művész 500 műanyag Marx figurát helyezett el a lenyűgöző Porta Nigra előtt. A művész célja az volt, hogy vitát provokáljon művei történelmi alakjáról és örökségéről."

"Kína felajánlotta, hogy 2018-ban, 200. évfordulójára egy 6,3 méteres Karl Marx szobrot adományoz a német Trier városának, ahol a filozófus született. Heves viták után a városi tanács úgy döntött, hogy elfogadja az ajándékot. A képen a fából készült bábu látható, amelyet korábban azért hoztak létre, hogy benyomást keltsen arról, hogy a szobor hogyan fog kinézni."

"A kommunizmus másik filozófusának, Friedrich Engelsnek a négy méter magas bronzszoborja valamivel kisebb, mint a tervezett Marx-szobor Trierben. Ezt az Engels-emlékművet szülővárosában, Wuppertalban szintén egy kínai művész készítette, és a kínai kormány 2014-ben ajánlotta fel."

BBC News | Európa | Az EU elutasítja a kommunista szimbólumtilalmat

Nemzetközi Kommunista Szeminárium – Wikipédia (wikipedia.org)

Európai Kommunista találkozó az Európai Parlamentben Brüsszelben | Nemzetközi kommunista sajtó (sol.org.tr)
Képzeld el, hogy nemzetiszocialista találkozó az EP-ben....

Mégha nem is csak ez van, ez csak egy-egy szelet, de effelé tendálódik, nem hagyják a népeket kitántorogni az izmusaik csapdájából.
Hmm meg a vegen Chemnitzet visszanevezik Karl Marx stadtra. Mire megszoknak az egyiket visszahozzak a masikat... Mondjuk azert a Marx bier az fincsi, azt ne bolygassak.
 
  • Tetszik
Reactions: duckdodgers™

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Bezzeganglia :)))

Aztán, ha a "drogkereső kutyák" betépnek, mint az állat (szó szerint), akkor mi lesz? Viszik melléjük a karatekutyát is? :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Nem tudom melyik topikba tegyen, talán társadalmi folyamatokba is mehetne... vagy valami 2. világháborús tüzérségesbe.
Világháborús lövedék szorult egy brit férfi végbelébe, tűzszerészt hívtak a rémült orvosok

Egy fel nem robbant, közel 6 centi átmérőjű, második világháborús tüzérségi lövedék szorult egy férfi végbelébe az angliai Gloucestershire-ben. Miután a férfi kórházba ment, a rémült orvosok azonnal tűzszerészt hívtak.

 
  • Vicces
Reactions: Roni

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 902
113

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 504
6 474
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 964
113

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Aztán, ha a "drogkereső kutyák" betépnek, mint az állat (szó szerint), akkor mi lesz? Viszik melléjük a karatekutyát is? :)
Azok sosem számolnak bele, sőt meg sem érintik a cuccot.
Ha hadnagykent szerelt le akkor mikent szerelt fel?
49 eves, 97-ben szerelt le, akkor ugy kb 24-25 evesen unta meg a dolgot. Talan egy evet ha volt tiszt. Reg volt mar 97.
Tapasztalt obsitos na :)))
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 243
113
Zemmour kampányfönöke egy egykori 4 csillagos tábornok lesz, Bertrand de La Chesnais, aki vezérkari fönök helyettesként a 2. Katona volt az országban 2014-2017 közt. Érdekesen alakulnak a dolgok, szerintem Zemmourt az összes fegyveres erö támogatni fogja.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
Zemmour kampányfönöke egy egykori 4 csillagos tábornok lesz, Bertrand de La Chesnais, aki vezérkari fönök helyettesként a 2. Katona volt az országban 2014-2017 közt. Érdekesen alakulnak a dolgok, szerintem Zemmourt az összes fegyveres erö támogatni fogja.
Meg a zsidók is (kivéve persze az Nouvelle Observateur-ös progresszíveket).