[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
újabb radikális iszlámhívők,-terroristák mert jobb kifejezést nem találok rájuk -által végrehajtott támadás Londonban:

Felkerült a YouTube-ra az a videó, amin a szerdai londoni késes mészárlás egyik elkövetője nyilatkozik arról, miért ölték meg a brit katonát, aki a videó hátterében fekszik. A muszlim vallású, fekete, londoni akcentust beszélő férfi ezt mondta az egyik járókelőnek:

 

“A magasságos Allahra esküszünk, hogy soha nem hagyjuk abba a harcot. Az egyetlen ok, amiért ezt az embert megöltük az, hogy muszlimok naponta halnak meg. Ez a brit katona csak a szemet, szemért, fogat fogért elv áldozata. Elnézés kérünk, hogy ezt nőknek is látniuk kellett ma, de a hazánkban naponta látnak ilyet a nők. A népetek sohasem lehet biztonságban. Döntsd meg a kormányt! Nem törődnek veled.”

 

A két férfi előbb autóval elgázolta a hazafelé, a helyi laktanyába igyekvő fiatal katonát, majd késsel és egy bárddal szétkaszabolták a testét. A férfit és társát nem sokkal később a kiérkező rendőrök lelőtték Woolwichben, Dél-Londonban.

 

444.hu
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 533
113
hiryu

Te ezen meglepodsz ? Én nem.  Még Líbia kapcsán írtam, hogy ezzel az arab tavasszal egy megállíthatatlan folyamat vette kezdetét, az iszlamisták hatalomra kerulése, a radikális iszlám terjedése a dszihád kiterjedése a nyugati országokra.  Sajnos az ilyen események folytatodni fognak.....
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A brit katona egy tüzérlaktanyából lépett ki, rajta hadiárvák jótékonysági szervezetének promó pólója volt, így azonosította a két vélhetően nigériai moszlim(tökéletes londoni angol akcentusuk miatt valószínű már legalább 2.generációsok lehettek). Gyakorlatilag lefejezték a híradások szerint.

Svédországban már 4. napja mennek a moszlim lázadások amibe bekapcsolódtak a nem-moszlim fekete bevándorlók is. Egy 69 éves bevándorló ott is bozótvágóval fenyegette az etnikailag-svéd szomszédait, mire a kiérkező rendőrökre támadt, flash-gránátot is dobtak rá mind hiába, így lelőtték. Az imámok és szerte az országból odaérkező balos-marxista-dzsihádista kevert nézeteket valló emberek buzdítására kitört a lázadás. Csak az első éjszaka abban a városrészben ahol kitört 90 autó,egy óvoda és egy kórház égett le, rengeteg bolt kifosztva és 100%-os üvegkár a környéken. Stockholm összes külvárosára átterjedt az erőszak, gyakorlatilag egy körgyűrűben ostrom alatt áll a város, tegnap este már Malmöben is kitört a lázadás !
 
  • Dühítő
Reactions: enzo

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
És mivel a legtöbbje második generációs, nem is lehet őket kitoloncolni.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Európában olyan antidemokratikus törvényeket kell hozni, melyek kisebb robbanásokhoz fognak vezetni. Mégis meg kell alkotni ezeket a törvényeket, mert késő lesz..... Egyik oldalon a bevádorló szélsőségesek és. 2. gen gyermekeik, másik oldalon a radikalizálódó keresztény őslakosok.

Le kell állítani a bevándorlást minden eszközzel.

Ösztönözni kell az őslakosság gyermekvállalását.

Kíméletlen fellépés minden szélsőség ellen.

Ezek nem náci törvények lennének, hanem Európa túlélését biztosítanák. Ide vezetett a globalista liberalizmus.....
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Amíg letelepedési kötvényt lehet árulni/venni, kétlem, hogy bármi is gátat szabna a bevándorlásnak. A Magyarország topikban volt a link, de nem kizárólag hazánk él/élt ezzel a lehetőséggel, hanem már sokan mások is. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a média nem épp a legjobb gazdasági mutatókról beszél, főleg az angolok esetében. S amíg ők más dolgába ütik az orrukat, addig nem lehet ezen csodálkozni. Mindenki a maga eszközével vág vissza.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Áááá... az a letelepedési kötvény, nem épp az ami a fenti országokban történt. Ezeket lényegében csak "gazdagok" engedhetik meg maguknak, azok meg egy, hogy kevesen vannak, kettő, hogy kemény üzletelők és nem állnak neki kukákat borogatni.
 

teboly

Member
2013. február 26.
106
1
18
Teljesen egyetértek Littlejohnnal, és még annyit tennék hozzá, hogy Hitler leírta a Mein Kamp-ba hogy Európával ez fog történni, ha elvesztik a háborút. Nagyon sok hülyeséget csinált Hitler de volt egy pár jó meglátása is.
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
ejrópa lassan halálba tolerálja magát, pedig alap esetben a bevándorló kussoljon, és tartsa be az adott társadalom játékszabályait, mert ő ott vendég, pláne ha segélyen hizlalja a valagát, addig jó itt nekünk, amíg nem vagyunk tele paki, észak-afrikai meg etc.. bevándorlókkal meg muszlimokkal, mert én valahogy nem csípem őket, félre értés ne essék, nincs velük gondom, csak a tolerancia nem erősségük, illetve maguk felé elvárják, ezek kb olyanok mint idehaza a cigányok, vissza kellene zsuppolni az összeset, aztán lehet hüppögni, egy tuti, én olyat nem engednék be az "országomba", aki nem potenciális munkavállaló, hanem egy újabb deviáns ökör, szal a konklúzió az, hogy sok helyen jól kik*rtak magukkal, nem véletlen törtek előre az euroszkeptikus és egyéb szélsőséges pártok, európa választhat, vagy szigorít, vagy újra lángolni fog minden, mert az nem normális ami itt megy, angol települések betiltják a piros keresztes lobogót mert sérti a helyi arabokat!? svájcban picsognak, hogy miért nem szórhatnak tele minden mecsetekkel ésatöbbi ésatöbbi, ez nem normális én úgy gondolom, pedig elég toleráns ember vagyok, de van amikor az embernek konzervatívnak és van amikor liberálisnak kell lennie, itt az utóbbi nem segít....
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Mackensen said
Áááá... az a letelepedési kötvény, nem épp az ami a fenti országokban történt. Ezeket lényegében csak "gazdagok" engedhetik meg maguknak, azok meg egy, hogy kevesen vannak, kettő, hogy kemény üzletelők és nem állnak neki kukákat borogatni.
Volt módom olyan emberekkel találkozni, akik annak fényében bíztak meg embercsempészt, hogy tehetősebb rokonaik segítik majd őket a továbbjutásban és volt, aki nem csekély összeget is kapott itt léte alatt. Ettől persze igen, igazad van, kihagytam a számításból.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/nyugat-europa/" rel="nofollow">eSeM</a>

 

"toleráns ember vagyok, de van amikor az embernek konzervatívnak és van amikor liberálisnak kell lennie, itt az utóbbi nem segít…."

Nem kötözködésből, inkább csak ilyen érdekesség ként leírnám, hogy a dualizmus idején a liberálisok támogatták a legjobban a kisebbségek számára kötelező magyar nyelvű oktatást. El is mondom miért: Azért, mert abból indultak ki, hogy ez Magyarország ahol a hivatalos nyelv a magyar (meg abban az időben a német).
Szóval ha az adott kisebbség csak csehül vagy románul tud, akkor nem tudja elintézni a saját hivatalos ügyeit, nem kap munkát, stb...  Ebből kifolyólag az akkori liberális a kötelező magyar nyelvű oktatásban a valós egyéni szabadság kiterjesztését látták, hiszen aki tudod magyarul, annak minden lehetőség adott volt. Szóval az egyéni, individuális felfogást simán összepárosították a kötelező magyar nyelv tanulással. 
Ezt csak azért hoztam fel példának, mert rá akartam mutatni arra, hogy a liberalizmus "képlékeny" talajából nagyon sok mindent le lehet vezetni... Le lehet vezetni belőle azt az anarchikus mocskot is ami ma az "európai" politikai közgondolkodást jellemzi, meg le lehet belőle vezetne egy erős autokratikus államot is, mint a "legobjektívebb" szabadság garanciáját. (Utóbbi Thomas Hobbes elmélete, liberális angol filozófus volt)
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
khmm..kérhető a kétbites adolfozók, liberálisozó ........-l önmoderáció- helyretétele?

megvan a maguk homokozója, ne koszoljanak össze itt is mindent..
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
britanniában van egy törvény miszerint kettőnél több nem rokoni kapcsolatban lévő ember nem tartózkodhat egy lakóingatlanban. sok körülményt nem ismerünk. ha ezek az országok liberálisak, akkor magyarország hiperliberális. emlékszik valaki, hogy mi történt a cigányokkal nyugateurópában? vagy hogy miért is tartózkodnak még mindig ebben az elnyomó, rasszista országban?
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
A hvg.hu újságíróinak cikke a stockholmi helyzetről:

http://hvg.hu/vilag/2013052_Zavargasok_Stockholmban_vandalok_Malmoben

 

ui.. trollirtást kérhetnénk?
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Off akár. de vagy megmarad a weboldal egymás elmeállapotát megkérdőjelezve szakmai anyagnak, ami nem baj,hiszen aki ad az kap is, és  mert a remény él, hogy esetleg vmi döntéshozó is benéz ide, és megvilágosodik, vagy azoknak lesz a homokozója, akik tele vannak összeesküvés-elméletekkel, enyhén szólva idegenfóbiásak etc.. kár lenne itt is.,mert akkor már atomot kell dobálni.

on...

 

ui2 sorry hogy itt válaszoltam, de a javaslatok oldalt istennek se nyitja meg.