[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
A vallások nélkül nem lettek volna háborúk,azok nélkül hadi technika,és úgy htka sem,onnan indul a világunk dualitása,anélkül nem igazán értelmezhetők a háborút(miértjei),bár tény,hogy ez a topik csak részben kellenen tartalmazza,bár ami nyugat európában látható,az is közvetlenül a vallások különbözőségéből következik,szóval nem árt ha van tudásunk ez ügyben.

Srácok most lebukott egy kívülálló. Valaki szóljon a HTKA elhárító szerveinek.
Ember itt vagy közöttünk és nem tudod a háborúk két elemi okát???
1, Hatalom, javak birtoklásának vágya
2, Másiktól való félelem

A vallási háború is csupán bujtatott hatalmi háborúk. Nem többek nem kevesebbek
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
<blockquote rel="papajoe">A vallások nélkül nem lettek volna háborúk,azok nélkül hadi technika,és úgy htka sem,onnan indul a világunk dualitása,anélkül nem igazán értelmezhetők a háborút(miértjei),bár tény,hogy ez a topik csak részben kellenen tartalmazza,bár ami nyugat európában látható,az is közvetlenül a vallások különbözőségéből következik,szóval nem árt ha van tudásunk ez ügyben.

Srácok most lebukott egy kívülálló. Valaki szóljon a HTKA elhárító szerveinek.
Ember itt vagy közöttünk és nem tudod a háborúk két elemi okát???
1, Hatalom, javak birtoklásának vágya
2, Másiktól való félelem

A vallási háború is csupán bujtatott hatalmi háborúk. Nem többek nem kevesebbek

</blockquote>



Vagy a hatalmi háborúk,bujtatott vallási háborúk?
Mi a különbség?
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
A vallasos vitak mindig szorakoztatoak; mint mikor gyerekkorunkban arrol vitaztunk, hogy melyik sci-fi karakter az erosebb:)
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Háborút vívni csak szervezetten lehet, szervezettség nélkül nem háborúnak, hanem anarchiának nevezhetjük a nem „<i>célirányos erőszakot</i>”.

Mivel a dzsungel rendje és egyensúlya is az állandó harcon alapszik, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a harc nem egyidős, hanem idősebb az embernél.

Vallások nélkül nagyon nehéz lett volna az ókori vagy akár a középkori társadalmakat is megszervezni, így vallások nélkül nagy eséllyel ki sem alakul szervezett társadalom. Szervezett társadalom nélkül pedig nem lettek volna szervezett erőszak szervek, amelyek nélkül hadviselésről sem beszélhetnénk.
Végső soron vallások nélkül nem háborúk lennének, hanem csak szimpla dzsungel <del>könyve</del> törvénye, ahol háborúk (szervezett hadviselés) nem, de állandó harcok folynának az összes résztvevő fél között.

A vallás, mint szervező erő működött és legalizálta a világi hatalmat – lásd: a legtöbb ókori uralkodó isteni eredetre/vérvonalra vezette magát vissza, hogy a közösség elfogadja, mint irányítót.
De a mai Észak-Koreában is ugyanez a helyzet, az állami vallásuk egy konfucionista-kommunista kevert ideológia, ami alapján az ég alatti Kim dinasztia vérvonala voltaképpen egyenes ág az égiektől.
(<i>Kimék konfuciánusi kommunizmusuk mutat némi hasonlóságot a néhai Kaddhafi iszlám-szocializmusával, bár annál egy nagyságrenddel durvább.</i>)

Óriási hiba lebecsülni a vallások, egyházak és hitek erejét a világban akkor, amikor az százmilliós nagyságrendű embertömegeket képes megmozgatni vagy akár egy nagyon szűk, valódi hatalmi potenciállal is rendelkező kört képes maga köré szervezni!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Rendkívüli terrorellenes intézkedések Németországban
https://www.youtube.com/watch?v=W8BlfOW7FZ0
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<blockquote rel="phaidros">
Németorzság területén a sharia felülír minden törvényt? Remek.


Helyes! Így hozzák létre a párhuzamos társadalmakat. Balfasz németek.

Izraelben ugyanígy elismerik a muszlim népesség esetében a sharía érvényességét és a bíróságok ítéletét.
Nem egyedi eset de európai környezetben valóban példátlan a kettős jogrendszer alkalmazása.

</blockquote>

De emellett gond nélkül belepofáznak más országok törvényeibe és belügyeibe.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
http://meteon.org/2016/08/11/holland-rendorok-lelottek-egy-felejuk-rohano-machetes-allah-akbarozo-ferfit/
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 278
113
Komolyan már' ennyi teológust...
"a gazdag azt jelzi, hogy Isten szereti őt" -vagy éppen azt, hogy nagyobb felelősséget bízott rá, mert minél többje van valakinek (pénz, hatalom, ész) annál nagyobb felelősséggel kell vele bánnia.
<b>Eleve elrendelés nem ment fel senkit</b> -de elfogadja, hogy (leegyszerűsítve) a jó és rossz embereknek is helye és célja van a világban. Egyébként egy igen marginális kérdéskör volt ez Kálvinnál, mivel vannak dolgot, amit sejtünk, de nem tudhatunk biztosra.
De a megfelelő művekben megfelelő Bibliai hivatkozások vannak, nem hasraütésre ment.

/És most már tényleg nem reagálok semmi vallási témára./

De felmenti, mert ugye már eleve el van döntve, hogy ki üdvözül, és ki nem, tehát az evilági cselekedetnek nincs ráhatása a dologra, ergo tehetsz akármit, azért legfeljebb evilági következményekkel kell számolnod, nem befolyásolja az üdvözülésed.

A katolikus hitben pont az a legjobb, hogy egyértelművé teszi, mivel van szabad akarat, te vagy a felelős a tetteidért.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
754
1 913
93
boki: köszönöm, hogy feltetted a linket, ettől meglett a napi jókedvem, illetve attól, amit a cikk végén írtak: " A rendőrség szerint a férfi zavarodott elméjű lehetett, de több szemtanú is állította, hogy a támadó azt kiabálta, hogy Allah Akbar. (...) Egyikük cinikusan megjegyezte a rendőrség állítására reagálva, hogy "Igen biztosan sok ember kiabálja zavarodottságában, hogy Allah Akbar..." Hatalmas!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Georg Spöttle - Németországba már repülővel is szállítják a migránsokat 2016.08.12.
https://www.youtube.com/watch?v=P4fgT8TbEsg
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
Na ez szép lesz , ha megvalósul .
http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-economy-idUSKCN10O0ED?il=0
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 107
113
Na ez szép lesz , ha megvalósul .
http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-economy-idUSKCN10O0ED?il=0
A piacgazdaság nagyon nem így működik, majd ha lesz használható - megbízható munkás köztük, azonnal alkalmazni fogják őket, addig...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
A német elhárítás már többszáz embert figyel akiket be akartak szervezni terroristának, és még szerintük is sokkal több lehet akikről nem tudnak.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160814-szelsosegesek-megkornyekeztek-a-nemetorszagi-menedekkeroket.html

Nem kellene esetleg tenni valamit az ügyben?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
http://index.hu/kulfold/2016/08/13/het_embert_megkeseltek_egy_svajci_vonaton/

"A támadó egy 27 éves, svájci férfi"

Nyilván. Hans kijön a szabadba, kiszáll a Lexusából, fel a vonatra, majd öldökölni és gyújtogatni kezd allah akbar felkiáltással.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
<blockquote rel="hadtap">Na ez szép lesz , ha megvalósul .
http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-economy-idUSKCN10O0ED?il=0
A piacgazdaság nagyon nem így működik, majd ha lesz használható - megbízható munkás köztük, azonnal alkalmazni fogják őket, addig...


</blockquote>

Másik itt sokan az felejtik el hogy nem a farok csóvája a kutyát. Merkelnek így is ingatag a pozíciói, pont a német tőkésekkel akarja össze rúgni a port. Igen van az az adó hivatal. Más felől ott vannak a tőkések aki pénzelik a pártokat és a közmorált is megtudják határozni.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
USA-ba pont Trump a jó példa aki egy tőkés így politika ellenszélbe is képes volt akaratát érvényesíteni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 560
113
New Sharia Police Patrol Forming In Hamburg
http://www.breitbart.com/london/2016/08/12/new-sharia-police-patrol-forming-hamburg/
 

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.3006/corsican-militia-takes-up-arms-against-islamists.html
A Korzikai Felszabadítási Front hadat üzent a szélsőséges muszlimoknak.