[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
"Tisztelt Elnök úr,

Kormánytagok,

Parlamenti képviselők

Súlyos időket élünk, Franciaország veszélyben van, több halálos veszély fenyegeti. Mi, akik még nyugdíjas korunkban is francia katonák maradtunk, jelen körülmények között nem maradhatunk közömbösek szép hazánk sorsa iránt.

Háromszínű lobogónk számunkra nem egy rongydarab, korokon keresztül a hagyományt jelenti bőrszíntől vagy vallásuktól függetlenül azok számára, akik Franciaországot szolgálták, életüket adták érte. Ezeken a lobogókon aranybetűkkel van írva, hogy „Haza és Becsület”. Miközben becsületünk ma abban áll, hogy elítéljük a hazánkat sújtó széthullást.

- Azt a széthullást, amelyet egy bizonyos antirasszizmuson keresztül egyetlen cél vezet: az, hogy saját földünkön rossz közérzetet sőt, közösségek közötti gyűlöletet teremtsen. Vannak, akik ma rasszizmusról, bennszülöttekről, dekolonizációról beszélnek, de a gyűlölet és a fanatizmus partizánjai ezeken a kifejezéseken keresztül valójában faji háborút akarnak. Megvetik országunkat, hagyományait, kultúráját, múltját és történelmét kitépve, látni akarják, ahogy szétesik. Szobrainkon és évszázados történéseink elemzésén keresztül támadják egykori katonai és polgári dicsőségünket.

- Azt a széthullást, amely az iszlámizmussal, a külváros hordákkal akarja a nemzettestet felszabdalni, hogy aztán olyan területté alakítsa, amelyen az Alkotmányunkkal ellentétes dogmák uralkodnak majd. Holott minden francia, bármilyen vallású is legyen (vagy nincs vallása) mindenütt otthon van Franciaországban; nem lehet, és nem is szabad, hogy legyen olyan város, kerület, ahol a Köztársaság szabályai nem érvényesek.

- Azt a széthullást, ahol a tüntetéseken a gyűlöletet lép a testvériség helyére, ahol a hatalom bűnbakként használja a rendvédelmet a sárgamellénybe bújt, reménytelenségüket kifejező franciákkal szemben. Mindezt pedig úgy, hogy álarcot viselő egyének üzleteket fosztogatnak és fenyegetik ugyanezeket a rendvédelmi erőket. Ráadásul ez utóbbiak nem tesznek mást, mint végrehajtják az önök által alkotott, néha ellentmondásos szabályokat.

A veszély és az erőszak nap, mint nap nagyobb lesz. Ki mondta volna azt 10 évvel ezelőtt, hogy egy tanárt a saját iskolája előtt fejeznek majd le? Vagy azt, hogy mi, a Nemzet szolgái, ahogy az katona mivoltunkból fakad, a kötelességeinkért mindig készek voltunk arra, hogy a bőrünket kockáztassuk, csak passzív szemlélői lehetünk ilyen cselekedeteknek.

Ezért is elengedhetetlen, hogy azok, akik országunkat irányítják, bátorságot találjanak ahhoz, hogy felszámolják ezeket a veszélyeket. Ehhez gyakran az is elegendő, ha a már meglevő törvényeket alkalmazzuk, gyengeség nélkül. Ne felejtsék el, hogy hozzánk hasonlóan polgártársaink nagy többségének elege van az Önök bizonytalanságából és bűnös hallgatásából.

Ahogy azt Mercier bíboros, Belgium prímása mondta, „amikor mindenhol az óvatosság honol, akkor a bátorság sehol sincs”. Nos tehát, hölgyeim és uraim, elég volt a halogatásból, itt az ideje a cselekvésnek, rendkívüli munka áll előttünk; ne vesztegessék hát az időt, és tudjanak róla, hogy mi készek vagyunk támogatni azokat a politikákat, amelyek a nemzet védelmét tartják szem előtt.

Viszont ha nem történik semmi sem és a nemtörődömség továbbra is feltartóztatatlanul terjed az országban, akkor egy olyan robbanás következik be, amelynek következtében nemzeti területünkön aktív katonatársaink beavatkozása válik szükségessé, civilizációs értékeink és honfitársaink megvédése céljából.

Látjuk, hogy nincs több idő a halogatásra, és ha mégis ez történik, akkor holnap polgárháború vet véget ennek az egyre növekvő káosznak, és az ezernyi halottért ti lesztek a felelősek.



Aláírók



100 tábornok



Général de Corps d’Armée (ER) Christian PIQUEMAL (Légion Étrangère), général de Corps d’Armée (2S) Gilles BARRIE (Infanterie), général de Division (2S) François GAUBERT ancien Gouverneur militaire de Lille, général de Division (2S) Emmanuel de RICHOUFFTZ (Infanterie), général de Division (2S) Michel JOSLIN DE NORAY (Troupes de Marine), général de Brigade (2S) André COUSTOU (Infanterie), général de Brigade (2S) Philippe DESROUSSEAUX de MEDRANO (Train), général de Brigade Aérienne (2S) Antoine MARTINEZ (Armée de l’air), général de Brigade Aérienne (2S) Daniel GROSMAIRE (Armée de l’air), général de Brigade (2S) Robert JEANNEROD (Cavalerie), général de Brigade (2S) Pierre Dominique AIGUEPERSE (Infanterie), général de Brigade (2S) Roland DUBOIS (Transmissions), général de Brigade (2S) Dominique DELAWARDE (Infanterie), général de Brigade (2S) Jean Claude GROLIER (Artillerie), général de Brigade (2S) Norbert de CACQUERAY (Direction Générale de l’Armement), général de Brigade (2S) Roger PRIGENT (ALAT), général de Brigade (2S) Alfred LEBRETON (CAT), médecin Général (2S) Guy DURAND (Service de Santé des Armées), contre-amiral (2S) Gérard BALASTRE (Marine Nationale)."



Ez a táborn9ko levele,magyarul.

Forrás : Vadhajtások.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
C’est vrai qu’il y a un axe de droite assez marqué : si l’on additionne les 44% de vote pour Marine le Pen au premier tour chez les policiers et militaires, plus les 5% pour Nicolas Dupont-Aignan, et les 24% pour Xavier Bertrand, on arrive effectivement à 73% de policiers et militaires qui prévoient de voter pour une droite assez «musclée» à la prochaine présidentielle.

Forrás:Liberation.

A felmérés szerint a fegyveres testületek állományának 73%-a jobbra fog szavazni 22-ben, ebből 29% (5%+24%) nagyon jobbra.


Eredeti cikk.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 149
119 595
113
C’est vrai qu’il y a un axe de droite assez marqué : si l’on additionne les 44% de vote pour Marine le Pen au premier tour chez les policiers et militaires, plus les 5% pour Nicolas Dupont-Aignan, et les 24% pour Xavier Bertrand, on arrive effectivement à 73% de policiers et militaires qui prévoient de voter pour une droite assez «musclée» à la prochaine présidentielle.

Forrás:Liberation.

A felmérés szerint a fegyveres testületek állományának 73%-a jobbra fog szavazni 22-ben, ebből 29% (5%+24%) nagyon jobbra.


Eredeti cikk.
Ez az amerikai hadseregben is "probléma" volt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 320
113
Hazaszeretönek nevezhetjük azokat az embereket akik az országuk jövöje miatt aggódnak. Ha ismernéd a Francia állapotokat megértenéd. Franciaország nagy katonai hagyományokkal rendelkezik, a tisztek jó része ma is kékvérü családból származik , sokuk értelmes, a tüzkeresztségen már átesett, tapasztalt , a történelmet jól ismerö katona. Ne ródd fel nekik hogy aggódnak. Inkább olvasd el a levelet
Az a hisztérikus reakció, amit a levél kiváltott jól mutatja az igazságuk. Nem akarnak velük vitázni, mert jó eséllyel elbuknának, ezért inkább ignorálják a véleményük.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Az a hisztérikus reakció, amit a levél kiváltott jól mutatja az igazságuk. Nem akarnak velük vitázni, mert jó eséllyel elbuknának, ezért inkább ignorálják a véleményük.

Szerintem nem lehet sikeresen ignorálni egy ilyet, főleg ilyen közel a választásokhoz. A katonák eléggé beágyazottak úgymond a társadalomban, szóval nehéz azt mondani, hogy ők a szűk kisebbség. Ideig-óráig talán lehet őket ignorálni, de egyre többen és többen alkotnak majd hasonló véleményt vagy mernek előjönni a saját hasonló véleményükkel.
Itt nyilván vitában sem tudnának mit kezdeni velük, de szerintem az ignorálás a legrosszabb válaszreakció. Mármint a saját szempontjukból.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 320
113
Szerintem nem lehet sikeresen ignorálni egy ilyet, főleg ilyen közel a választásokhoz. A katonák eléggé beágyazottak úgymond a társadalomban, szóval nehéz azt mondani, hogy ők a szűk kisebbség. Ideig-óráig talán lehet őket ignorálni, de egyre többen és többen alkotnak majd hasonló véleményt vagy mernek előjönni a saját hasonló véleményükkel.
Itt nyilván vitában sem tudnának mit kezdeni velük, de szerintem az ignorálás a legrosszabb válaszreakció. Mármint a saját szempontjukból.
Én nem vagyok optimista. Ez a vélemény Nyugaton kisebbségi. Fájó nagyon, de ez van. Persze azért jó és fontos hogy megírták, nekik nyugodtabb lehet a lelkiismeretük.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 132
113
Belinkelem a 2. katonák által írt levelet, szerintem fordítóval el tudjátok olvasni. Nagyon jól fogalmazott és átgondolt, érdemes elolvasni. Ma reggel 9 ig, 300000 ember írta alá, köztük rengeteg katona
Az a helyzet, hogy pocsék fordítást ad a google is meg a deepl is.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 811
7 190
113
Senki sem fenyeget puccsal.
Kár. Mert nem hiszem, hogy más már megmenthetné az országukat.

Ma reggel 9 ig, 300000 ember írta alá, köztük rengeteg katona
Véleményfelmérésnek azért nem rossz, jó tudni mekkora lenne a támogatottsága egy puccsnak. A helyzet már most is katasztrofális és gyorsan romlik, ha bármi komoly elindul valaha is, az jó eséllyel nem a civil szférából fog érkezni. Ezért teszik tönkre és töltik fel idegenekkel a német hadsereget is, potenciális veszélyforrást látnak benne.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113

Fordítással és magyarázatokkal a második levél.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 546
113
Érik a reconquista!
A hadseregnek, a rendvédelmi szerveknek, a tüzoltóknak, az orvosoknak , igazából mindenkinek tele van a töke és MINDIG ugyanazok az emberek, ugyanaz a vallás miatt. Ezt nem látja át Macron és a fogyatékos klikkje, az elefántcsont toronyból kinézve. A nyilvánvaló gondokon kívül ez a szerencsétlen kormány rendszeresen megalázza, semmibe veszi mindezen közalkalmozattat, szerintem nem látják át hogy csak egy bizonyos fokig lehet feszíteni a húrt.
Az egyik kedvenc példám , mikor egy senkiházi kormánytag közölte , hogy egy tábornoknak csak be kell fognia és parancsot végrehajtania. Ez azért kemény egy szarcsimbóktól....
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
"Tisztelt Elnök úr,

Kormánytagok,

Parlamenti képviselők

Súlyos időket élünk, Franciaország veszélyben van, több halálos veszély fenyegeti. Mi, akik még nyugdíjas korunkban is francia katonák maradtunk, jelen körülmények között nem maradhatunk közömbösek szép hazánk sorsa iránt.

Háromszínű lobogónk számunkra nem egy rongydarab, korokon keresztül a hagyományt jelenti bőrszíntől vagy vallásuktól függetlenül azok számára, akik Franciaországot szolgálták, életüket adták érte. Ezeken a lobogókon aranybetűkkel van írva, hogy „Haza és Becsület”. Miközben becsületünk ma abban áll, hogy elítéljük a hazánkat sújtó széthullást.

- Azt a széthullást, amelyet egy bizonyos antirasszizmuson keresztül egyetlen cél vezet: az, hogy saját földünkön rossz közérzetet sőt, közösségek közötti gyűlöletet teremtsen. Vannak, akik ma rasszizmusról, bennszülöttekről, dekolonizációról beszélnek, de a gyűlölet és a fanatizmus partizánjai ezeken a kifejezéseken keresztül valójában faji háborút akarnak. Megvetik országunkat, hagyományait, kultúráját, múltját és történelmét kitépve, látni akarják, ahogy szétesik. Szobrainkon és évszázados történéseink elemzésén keresztül támadják egykori katonai és polgári dicsőségünket.

- Azt a széthullást, amely az iszlámizmussal, a külváros hordákkal akarja a nemzettestet felszabdalni, hogy aztán olyan területté alakítsa, amelyen az Alkotmányunkkal ellentétes dogmák uralkodnak majd. Holott minden francia, bármilyen vallású is legyen (vagy nincs vallása) mindenütt otthon van Franciaországban; nem lehet, és nem is szabad, hogy legyen olyan város, kerület, ahol a Köztársaság szabályai nem érvényesek.

- Azt a széthullást, ahol a tüntetéseken a gyűlöletet lép a testvériség helyére, ahol a hatalom bűnbakként használja a rendvédelmet a sárgamellénybe bújt, reménytelenségüket kifejező franciákkal szemben. Mindezt pedig úgy, hogy álarcot viselő egyének üzleteket fosztogatnak és fenyegetik ugyanezeket a rendvédelmi erőket. Ráadásul ez utóbbiak nem tesznek mást, mint végrehajtják az önök által alkotott, néha ellentmondásos szabályokat.

A veszély és az erőszak nap, mint nap nagyobb lesz. Ki mondta volna azt 10 évvel ezelőtt, hogy egy tanárt a saját iskolája előtt fejeznek majd le? Vagy azt, hogy mi, a Nemzet szolgái, ahogy az katona mivoltunkból fakad, a kötelességeinkért mindig készek voltunk arra, hogy a bőrünket kockáztassuk, csak passzív szemlélői lehetünk ilyen cselekedeteknek.

Ezért is elengedhetetlen, hogy azok, akik országunkat irányítják, bátorságot találjanak ahhoz, hogy felszámolják ezeket a veszélyeket. Ehhez gyakran az is elegendő, ha a már meglevő törvényeket alkalmazzuk, gyengeség nélkül. Ne felejtsék el, hogy hozzánk hasonlóan polgártársaink nagy többségének elege van az Önök bizonytalanságából és bűnös hallgatásából.

Ahogy azt Mercier bíboros, Belgium prímása mondta, „amikor mindenhol az óvatosság honol, akkor a bátorság sehol sincs”. Nos tehát, hölgyeim és uraim, elég volt a halogatásból, itt az ideje a cselekvésnek, rendkívüli munka áll előttünk; ne vesztegessék hát az időt, és tudjanak róla, hogy mi készek vagyunk támogatni azokat a politikákat, amelyek a nemzet védelmét tartják szem előtt.

Viszont ha nem történik semmi sem és a nemtörődömség továbbra is feltartóztatatlanul terjed az országban, akkor egy olyan robbanás következik be, amelynek következtében nemzeti területünkön aktív katonatársaink beavatkozása válik szükségessé, civilizációs értékeink és honfitársaink megvédése céljából.

Látjuk, hogy nincs több idő a halogatásra, és ha mégis ez történik, akkor holnap polgárháború vet véget ennek az egyre növekvő káosznak, és az ezernyi halottért ti lesztek a felelősek.



Aláírók



100 tábornok




Général de Corps d’Armée (ER) Christian PIQUEMAL (Légion Étrangère), général de Corps d’Armée (2S) Gilles BARRIE (Infanterie), général de Division (2S) François GAUBERT ancien Gouverneur militaire de Lille, général de Division (2S) Emmanuel de RICHOUFFTZ (Infanterie), général de Division (2S) Michel JOSLIN DE NORAY (Troupes de Marine), général de Brigade (2S) André COUSTOU (Infanterie), général de Brigade (2S) Philippe DESROUSSEAUX de MEDRANO (Train), général de Brigade Aérienne (2S) Antoine MARTINEZ (Armée de l’air), général de Brigade Aérienne (2S) Daniel GROSMAIRE (Armée de l’air), général de Brigade (2S) Robert JEANNEROD (Cavalerie), général de Brigade (2S) Pierre Dominique AIGUEPERSE (Infanterie), général de Brigade (2S) Roland DUBOIS (Transmissions), général de Brigade (2S) Dominique DELAWARDE (Infanterie), général de Brigade (2S) Jean Claude GROLIER (Artillerie), général de Brigade (2S) Norbert de CACQUERAY (Direction Générale de l’Armement), général de Brigade (2S) Roger PRIGENT (ALAT), général de Brigade (2S) Alfred LEBRETON (CAT), médecin Général (2S) Guy DURAND (Service de Santé des Armées), contre-amiral (2S) Gérard BALASTRE (Marine Nationale)."



Ez a táborn9ko levele,magyarul.

Forrás : Vadhajtások.
Most nem leszek népszerű, de én évek óta úgy érzem és éreztem, hogy az EU nagyhatalmai közül hiába a történelmi múlt, HA lesz valami jó, az a Franciákon-Olaszokon múlik leginkább, ha lesz valami rossz az meg a Németeken, Briteken. A Britek már kívül vannak, ezt én annyira nem bánom, a Németeknél ha valóban jön a sötétzöld fordulat, sajnos az is nagyjából úgy lesz ahogy vártam, az önsorsrontásuk turbó fokozatra kapcsol, viszont a Francia - Olasz helyzet MÉG tartja bennem azt a gondolatot, hogy TALÁN van fény az alagút végén.

Meglátjuk. A francia hadsereg szellemiségben fényévekkel van a német előtt, ez mondjuk számomra biztos! Nagy pacsi minden aláírónak, ezek az úriemberek hazafiak!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Kár. Mert nem hiszem, hogy más már megmenthetné az országukat.


Véleményfelmérésnek azért nem rossz, jó tudni mekkora lenne a támogatottsága egy puccsnak. A helyzet már most is katasztrofális és gyorsan romlik, ha bármi komoly elindul valaha is, az jó eséllyel nem a civil szférából fog érkezni. Ezért teszik tönkre és töltik fel idegenekkel a német hadsereget is, potenciális veszélyforrást látnak benne.
A német hadseregnek vége. Kiherélték. Alapjaiban vannak megtörve mentálisan, mint a bili füle, manusasszonyok vannak parancsnoki beosztásokban, terhes gyakorlót a prioritás, vadásznak az olyanokra, akik egy franciához hasonló levelet akár csak aláírnának.

Nagyon meg lennék lepve, ha Németország talpra tudna/egyáltalán csak akarna állni! Ők robognak egy szép új neoliberális zöld kormány felé, össz-társadalmilag működött rajtuk az agymosás.
Game Over.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Az a hisztérikus reakció, amit a levél kiváltott jól mutatja az igazságuk.
Sokkalta jobban mutatja a veszély, azaz az Intifáda kezdetének időbeli közelségét!
Szerintetek ha a zsidók nekiállnak ledarálni a palesztinokat a Közel-Keleten, akkor mi fog elkövetkezni a nyugat-európai metropoliszokban? Csak úgy megkérdezem halkan...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Olyan gyorsan fogják végrehajtani a váltást, hogy csak hüledezni fogsz!
(Mihelyst Gallia földjén a muszlimok felkelnek!)
Legyen így, szurkolok nekik!
Viszont szerintem nagyon alacsony szinten vannak sajnos mind nemzeti öntudatban, mind valós cselekvőképességben.

A franciákban, olaszokban látok potenciált, a németek meg ugye robognak a zöld liberalizmus felé, ha hihetünk a közvélemény kutatóknak, ők nem látják azt amit Te.