1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Joe Smith

  Joe Smith New Member

  Hát ezen a jenki "rakétavédelmen Ukrajnában" jót derültem. Emlékszem vagy 4 éve NATO hajók akartak kirakodni a Krímen a tüntetők elállták a kikötőt de úgy, hogy egy fél kutya sem fért volna el nem hogy kirakodnak oda :D

  Még ha egy oroszellenes kormány kínkeservesen is hatalomra kerülne, ami eléggé lehetetlen, mivel a lakosság 25%-a orosz még 25% meg félig, akkor is pont ez okból ez a rakétavédelem nem valósulna meg.

  Ukrajna pedig Oroszo nélkül életképtelen ez egyértelmű ha nem lenne Oroszo. még a gázszámlát se bírná  kifizetni az átlag ukrán állampolgár, szóval ez ki függ kitől dologot... hát elméletben lehet szövögetni, de gyakorlatias szemmel nézve egyértelmű.

  Példa: mikor az ukránok megcsapolták az orosz gázt másnap a rádióban már arról volt szó hogy oroszo. rakétáinak célpontjai közé pár ukrán nagyváros is felkerült.
   
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Problémák vannak az orosz haderő felkészültségével?
  Ukrajna pedig Oroszo nélkül életképtelen ez egyértelmű ha nem lenne Oroszo. még a gázszámlát se bírná kifizetni az átlag ukrán állampolgár,

  Majd az IMF ad nekik 15 milliárd dollárt és a probléma megoldódik és lassan csatlakoznak az EU-hoz is .

  "rakétáinak célpontjai közé pár ukrán nagyváros is felkerült"
  Persze papíron

  Ha pedig Ukrajnába fog terjeszkedni a jenki rakétaernyő akkor azt mondom hogy már sokkal komolyabb veszélyben lesz Ukrajna de szerintem egész Európa .
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Roni

   

  Mond el hogyan fog kinézni az ukrán nacionalizmus térnyerése Európában akkor amikor még a saját országukban sincsenek elegen!
   
 4. fip7

  fip7 Well-Known Member

  <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/oroszorszag/" rel="nofollow">Roni</a>

   

  "Majd az IMF ad nekik 15 milliárd dollárt és a probléma megoldódik és lassan csatlakoznak az EU-hoz is ."

  Épp elméjű vezető nem vesz föl az IMF-től hitelt. Legutóbb azt tanácsolták az ukránoknak, hogy az árszínvonalt emeljék föl EU-s szintre, de hát a béreket mint tudjuk... Nem is kérnek az IMF-ből. 
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member

  Dudi

  ez miez?

   

  Ki nem szarja le hogy nincsenek elegen a helyzet nem az orosz kisebbségen fog múlni hanem a "nyugatbarát" janukovicson .

  Ha pedig Ukrajna az EU-ba megy akkor tuti lesz jenki rakétavédelmi rendszer is telepítve esetleg légibázist is létrehoznak a NATO gépeknek.
   
 6. panoz

  panoz Well-Known Member

  Az EU és a NATO nem szükségszerűen feltételei egymásnak.
   
 7. desertfox

  desertfox New Member

  Panoz: Szerintem meg igen. Ahová kötödsz gazdaságilag azzal fogsz harcolni.
   
 8. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Roni elmés hozzá szólásait külön élvezet olvasni. 

   

  IMF hítel mindig kénysze,r és átmeneti pénzügyi gondok megoldására elég éphogy. IMF  ipar és reál értéket teremtő beruházásokra még soha nem adott forrást ! Álltalánosságba javaslatai reál gazdaság zsugorodásához vezetnek. Társadalom széles rétegeinek elszegényedéséhez. Valamint jelentős idegen beleszóláshoz. Aminek következménye hogy a pénzpiaci bizalom az állam íránt közép távon is zuhan mert nem a maga úra.

   

  Roni bár látom te bevetted a nép felség elve cimű esti mesét. Nem a nagy tömegek döntenek. Ukrajnába lehet ,hogy az oroszok a kisebbség de ha több a vagyonuk mint a többségi népcsoportnak részben ővék a politikai hatalom.

  Éhes ember a kenyér adóra fog szavazni ,nem az elveket adóra!
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Janukovics kettos játszmát játszik, szeretne az EU-val is társulási szerzodést aláírni és a Vámúnióval is egyuttmukodni, Brusszelbol uzentek , hogy Ukrajnának választani kell . 

  1. Aláírják a társulási szerzodést az EU részérol, ha szabadon engedik Timosenkot.

  2. Ukrajna megkapja az olcso orosz gázt (160 USD/m3) ha Ukrajba belép a Vámunióba.(nincs szuksége IMF hitelre)

  Ukrajna számára a legelonyosebb ,ha belép a Vámunióba Oo-gal , Feho.és Kazahsztánnal. (a lakosság tobbsége is ezt akarja)

  Hétfon találkozik Putyin ésJanukovics Moszkvában ahol az integrációrol és gázról tárgyalnak.
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

 11. ehnaton

  ehnaton Active Member

 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">Roni</a>

   

  Elképesztő vagy...Már most is jelen vannak!
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tényleg, van valami előrelépes freatt ügyben? Az utolsó hír talán arról szólt, hogy valami gond van az úgyújával.
   
 14. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Roni már megint az agyatla hülyeséged. Max mennek Labával. 

  SZU-tól azért elég komoly hajó hadat örököltek meg.  Most is van elég felszíni hajó egységük bár azok egy cseppet vesztettek a harc értékükből hadrendbe állitásukhoz képest. Szírián kivűl nincs komolyabb érdekeltségük abba a térségbe.

  Ha csak Irakba történik egy ovatos pálfordulás. Kurdokka jelenleg egyezkednek az oroszok szíria kapcsán. Ami Irakra is hatással van Irak-kurdisztán miatt. Majd kiderül mi lesz.

   

  Oroszokat a helyükön kell kezelni. Nem ők a legerősebb és nem is a legdominánsabb  fene vadak a világon. De azért medve az medve marad. Inkább egyensúlyi szerepük van egyre inkább.
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
  Ha a projekt 22350 -regondolsz az Admiral Gorskov-ot idén novemberbe kellene átadni a flottának. Márciusban kezdik a gyári teszteket, addigra meg lesz a legénység is. Problémák vannak az A-192M-mel, helyette a " Kartuan" rendszert fejlesztik 2012-tol és azt teszik a fregattra.
  A projekt 2.hajóját az Admiral Kaszatonovot 2014-novemberére tervezik átadni. 2020-ig osszesen 8 hajot akarnak legyártani. Sajnos a projket elég lassan halad, mivel a hajóhoz nem voltak idoben kifejlesztve az új fegyverrendszerek, ill. nem az elvárt paraméterek alapján.
  Ami biztos , hogy a Gorskov mellett a projekt 20380 (korvett) két hajója a" Bojkij" és a " Sztojkij" lesz idén átadva . Ez minden az idei évre .
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  A héten dontottek arról is, hogy torlik a projekt 20385 -ot ("láthatatlan korvett"), mivel túl drága (14 mlrd. Rubel/drb) Ebbol az árból kihoznak egy fregattot.

   

  http://bastion-karpenko.narod.ru/VVT/20385_01.html
   
 17. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
  Egyébként Tartusz tényleg csak egy maradvány.....itt van egy videó erről a "bázis"ról..... http://www.youtube.com/watch?v=bcveY4gdS0A


  Néhány hangár, két úszó móló, 4 ember+egy kutya.......eszembe jön egy híres lengyel filmsorozat páncélosokról....- még egy javító hajóüzem 26 emberrel. inkább ebbe kellene fektetni, ha egyáltalán maradhatnak ott...
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
  A négy ember közül az egyik a parancsnok, a másik a helyettes, a harmadik a portás és a negyedik a tulajdonképpeni melós. Neki az a dolga, hogy etesse a kutyát. A kutyának meg az a feladata, hogy ne engedje az embereket a berendezések közelébe, nehogy elrontsák azokat.
  :)))
   
 19. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
  Sajat kikoto nelkul semelyik haditengereszet nem tud operalni akar csak 6 honapos tavlatban !
  A folyamatos karbantartas alkatresz es loszerellatasnak mindig keszen kell varnia a hajot egy kiepitett jolfelszerelt es megfeleloen kepzett karbantarto emberekkel ellatott bazison.

  Ha a bazis nem a tied akkor nem fogsz ott tarolni biztonsagra erzekeny fegyverzetet elektronikat es minden csak maceras es hosszu lesz ha egyaltalan megtudod oldani a karbantartast.
  Bekeben meg csak csak de garantalt hogy feszultseg eseten mindig valami "baki" kozbejon.

  Ez a karbantartas fuggoseg pedig altalanos de az orosz technikara kulonosen vonatkozik.

  Roviden : Sajat Foldkozi Tengeri kikoto nelkul az Orosz flotta csak vendeg a Boszporuszon tul.
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
  Boki, köszi az infót. Azért nem tartalmaz éppen annyi újdonságot. A VLS rendszeren kívül amiből a hajó elleni rakétákat indítják nem ugrik be semmi ami ne lenne már más hajón is.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása