1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Jó kérdés. Medvegyev? Bár ő nem egy túlzottan karakteres politikus. Ő oda abba a székbe kevés.
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Medvegyev gyenge. Lásd beleegyezett a Líbia elleni ENSZ-es repüléstilalmi zóna létrehozásába és mi lett belőle. (jól átverték)
   
 3. plushun

  plushun Well-Known Member

  Akkor talán Sojgu.
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Medvegyev szerintem is nagyon karcsú. Egy jó samesz, végrehajtó arra, hogy Putyó mikor neki kellett, hivatalosan a háttérből levezényelje a dolgokat. Egyszerűen Medvegyevbe nem látok bele semmi extrát én sem. Legjobb indulattal is csak kb. középszerűnek tűnik nekem. Az is tény, hogy Putyin után akárki jön, annak nagyon fel kell majd kötni a gatyeszt. Nem árulok zsákbamacskát, korunk legtehetségesebb politikusának tartom. Szerintem idővel az Oroszok úgy fogják emlegetni, mint mi Mátyás királyt, illetve azt gondolom, hogy volt olyan időszaka a történelmüknek, mikor a legnagyobb nemzeti erőforrásuk az volt, hogy olyan vezetőjük van, mint Putyó.

  Szó szerint kilapátolta őket a Jelcini szarból, megaláztatásból, csóróságból. Egy gazdaságilag szétbombázott országból amely morálisan is mélypontra került, azért mostanra egész nagy befolyással rendelkező megkerülhetetlen országot teremtett, úgy hogy már éhség lázadni sem kell a katonáknak, és az országukat iparostul, nyersanyagostul sem tudta széthordani a nyugat.

  Szerintem ez becsülendő teljesítmény, mert nagyon mélyről jöttek fel, s ebben bizony Putyinnak oroszlánrésze volt/van.
   
  minszk2, csibeszke, szegcsab and 5 others like this.
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Öreg. Putyin korosztálya ő is.
   
  minszk2 and antigonosz like this.
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  Akkor majd jön egy "ifjú titán" :D
   
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Valakit nagyon el kéne kezdeniük kinevelni, és felépíteni a karaktert, mert Putyin sem fiatal már, max egy ciklus lehet még benne, több már nem. S akkor nagyon nagy teher lesz az új ember vállán, én konkrétan befosnék hogy olyan ember után kéne jöjjek, mint Ő. Hozzá bárkit hasonlítanak majd, az megnézheti magát. Szerintem.
   
 8. plushun

  plushun Well-Known Member

  Amennyire lehet ismerni Putyint, szerintem már kiválasztotta a lehetséges utódját akit majd indítani fog a pártja a választáson. Az meg, hogy milyen vezető lesz... Majd az idő meg az események eldöntik.
   
 9. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Én egy picit. Azt nyilatkozta, hogy elege van és belefáradt. Gondolom azért indul, mert tudja, hogy utána szívás lenne az oroszoknak. Van 4 éve, hogy valaki megbízhatót kineveljen. Érdemes lesz figyelni, hogy kit visz majd mindig magával.
   
  zsolti likes this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  E
  Ebben a helyzetben felelős vezető nem szállna ki a politikából. Nem szállhat ki, mivel leginkább ő van képben a folyamatokról. Elhiszem hogy fáradt, Lavrov is az, szetrepultek a világot el vissza, idozonastul. Plussz mellette tárgyalás hegyek, tervezések, egyéb koncentrációt követelő kihívások. Egy Yaris nyilvános szereplés is akkora cecoval jár hogy na, mellette még éjjeli telefonálgatasok stb. Lavrov pl jó lenne mert hatalmas diplomata, de ő még meg öregebb. Másrészt nem tudom mennyire volna jó utódot jelölni. Nem túl demokratikus, és veszélyes is az illető re nézve. Putyin is szinte a semmiből érkezett de az első perctől szimpatikus volt. Én nem is merem az orosz belső viszonyokat, de szerintem Putyin meg lehuz 2*4 évet. Szóval valaki olyan jelölt érkezik mögé aki most van negyvenes évei elején.
   
  fip7 and zsolti like this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Putyin 2024-ben már 71 éves lesz. Az orosz törvények szerint egymás után max. 3x lehet elnök, tehát elméletileg még indulhat 2024-ben is. Most 65 éves. Más hasonló kaliberü orosz politikust nem igen látni Putyin mellett. Ha a népszerüséget nézzük Putyin után Szergej Sojgu(62 éves) és Szergej Lavrov(67éves) a legnépszerübb orosz politikus.
   
  zsolti likes this.
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Putyó 2x4 év múlva 70 felett lesz. Nem jó az. Kezd rajta tényleg látszani hogy megfáradt már, egy ciklust még le tud(szerintem is muszáj neki a jelen helyzetben) tolni, de utána más kell hogy jöjjön. Valakit el kell kezdeni felépíteni, akit megválaszthat majd helyette az ország. Az hogy mi demokratikus, az konkrétan senkit nem fog érdekelni, kinevelnek egy alkalmas személyt ha tudnak, és azt mondják majd hogy Putyin támogatásával itt van az új cár, mert a régi visszavonul. Innentől 90% felett nyerni fog.
   
  Pal likes this.
 13. Pal

  Pal Well-Known Member

  Zsirinovszy felolem johet, o felajanlotta kelet-Lo-t Lo-nak, Erdelyt meg Mo-nak. Amugy nyilvan o is csak addig ilyen amig nincs hatalmon, o arra van, hogy a Kreml rajta keresztul mondja ki a meg nem hivatalos, de lehet hogy majd hivatalos lesz allaspontjat. Tehat ha a Kreml nem tudja, hogy X orszag hogy reagal majd egy Y ajanlatra / fenyegetesre, akkor Zsirinovszky mondja ki es ha pozitiv a fogadtatas, akkor hivatalos allaspont lesz.
   
 14. Pal

  Pal Well-Known Member

  Putyin.
   
 15. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Hozzátette, hogy ....."de egy kicsit rádioaktív lesz. Baj"?
  Nem kéne azt az idiótát erőltetni.
   
  csibeszke and zsolti like this.
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Felőlem ki is lőhetné valaki. McCain mellé lehetne fektetni, egykutya a két hülye. Ezek megcsinálnák nekünk a bajt hamar, ha pozícióba kerülnének. Nekem is roppant mód ellenszenves.
   
 17. Pal

  Pal Well-Known Member

  Szerintem nem hulye, csak annak tetteti magat, de nyilvan nem igy viselkedne pozicioban. Nyilvan nem lehet Putyin utodja, persze, de ne legyunk naivak, nem hulye, csak ez a szerepe. Kun Miki mondta, hogy amikor elosszor talalkozott Lukasenkoval, akkor azt gondolta, hogy nincs meg egy ennyire buta ember a foldon. Aztan kesobb rajott, hogy nem szabadott volna elhamarkodottan megitelnie, mert valojaban egyaltalan nem hulye. (Ettol fuggetlenul lehet, hogy Zsirinovszkij hulye es mindenben csak szerencseje volt, de nem vennek ra merget)
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Zsirinovszkij nem veszélyes senkire csak szájkarate-az orosz politika bohóca. Másik dolog, hogy soha nem lesz elnök belőle.
   
  antigonosz likes this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Engem ezzel nem győztél meg. Nekem feláll tőle a hátamon a szőr.
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ő utána talán még Dmitri Rogozin
   
  minszk2 likes this.

Ezen oldal megosztása