1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Pont az a lényeg, hogy Ukrajnában sokkal jobban kellene élniük, Belarusz-nak a traktorokon és katonai nehéz vontatókon semmije sincs ami eladható a nemzetközi piacon...
  Ehhez képest kétszer akkora az egy főre eső GDP...

  https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/what-is-wrong-with-the-ukrainian-economy

  Ukraine is now the poorest country in Europe. According to the International Monetary Fund, Ukraine overtook Moldova as the poorest country in Europe as measured in GDP per capita in 2018 at $2,963, 8 percent less than in Moldova. These numbers can be boosted in many ways.
   
  tindalos likes this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ilyen alapon a monacoiaknak meg a a luxemburgiaknak éhezniük kellene. Belarusz egy jó kis kereskedelmi hub nyugat és oroszország között. És a világ egyik top undorító pénzéhes cége is ott van. wargaming. :p
   
  KoviUbi, nyugger, plushun and 2 others like this.
 3. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Az a hub is (részben) Ukrajna volt míg meg nem történt ami történt...
  Wargaming a WoT sikere után elhagyta az országot, már régóta Cipruson van a központ (tipikus szláv adóparadicsom).
   
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Robbanás a szibériai Kamenka lőszerraktárban.
   
  blitzkrieg, Pogány, KoviUbi and 4 others like this.
 5. sequadon

  sequadon Active Member

  Az igen! Ez is egy módja a selejtezésnek.
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nem kispuska lőszerek voltak ott,sanszosan...:D
   
  Pogány likes this.
 7. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 8. Python

  Python Well-Known Member

 9. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Az Antonov 2014 óta élő-halott.Egyetlen sorozatban gyártott repülőgépet sem szereltek össze a háború óta, max 1-2 prototípust amivel bohóckodtak a szaúdiaknak, meg 1-2 kiállításra elmentek, de minek...
  Arra volt jó az egész, hogy rengeteg pénz elverésével ömlenghettek 2 percig azzal, hogy nekik megy az oroszok nélkül is.Eközben országrészek szakadtak le az amúgy is katasztrofális állapotban lévő maradék-Ukrajnáról, amiknek biztos nem volt semmi szüksége arra a pár száz millió dollárra ami csak önmagába az Antonovba beleömlött.
  Az An-225-ös második példánya 30 éve rohad a kertben, az is odáig van meg nekem, hogy a kínaiak megvették.De egyáltalán készül az vagy az is úgy marad ahogy volt?
  Az Antonov Airlinesba is úgy próbálnak életet lehelni, hogy 5 orosz Ruszlánt megpróbáltak a földre kényszeríteni nagy kínlódva, hogy ezzel több piac maradjon.
  Ebbe a f@szerdőbe letolt gatyával rohantak bele keleti szomszédaink és kiút se nagyon van belőle.
   
 10. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ezt azért Ukrajnában ne nagyon hangoztasd, mert lehet kiröhögnek...
  Éhezés nincs, csak éppen Európa legcsóróbb országáról van szó.Tömeggyilkosság meg szintén nincs, ha nem tekintjük a Donbasszt Ukrajna részének.

  Magyarországon amúgy gondnokság alá helyezik azt, aki "hülye" (most lerövidítettem, mert nincs kedvem a hivatalos maszlaghoz) és képtelen épeszűen dönteni.Ukrajnát is gondnokság alá kéne helyezni.
   
  ghostrider and gergo55 like this.
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nem most kellene telcsizni agysebészkém.
  Nem kellett volna be engedni a cia-t a kormányzatba,meg 1 szavát is elhinni a nyugati spanciknak,mégis mire gondoltak az utóbbi 3-500 év alapján?
  Elhitték,hogy jó lesz leigázottnak lenni?
  Vagy, hogy vállvetve fognak a yenki tgy-k velük harcolni az Oroszok ellen,és Moszkváig meg sem állnak?
  Nekimentek pont az Oroszoknak, nem volt erősebb szomszéd éppen...
  Csak ébredne fel a kedves nép,és dekorálná ki veletek,ukrán politikusok,a főváros főutcáját,alulmúltátok a szlovák,de még a román kollégákat is,bravó.
  :oops:
   
  ghostrider, dragonette, fip7 and 4 others like this.
 12. ruszkik.haza

  ruszkik.haza Active Member

 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 14. borisz

  borisz Well-Known Member

  Csak legyünk résen majd, hogy Kárpátalja jó helyre kerüljön.
   
  ghostrider, zeal, fip7 and 8 others like this.
 15. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  szegcsab likes this.
 16. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 17. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Őket én is.
   
  Bleroka likes this.
 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2019/08/07/porosenko-harmadik-majdant-tervez/
  "Ukrajnában olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az ellenzékbe szorult erők nagyszabású rendbontásra készülnek a függetlenség napi ünnepségek idején, közli a strana.ua.
  Az első erre vonatkozó információ a USA kijevi nagykövetségétől származik, amely arra kéri az amerikaiakat, hogy halasszák el augusztusra tervezett ukrajnai utazásukat, kerüljék az itteni tömegrendezvényeket, mert terrorcselekményektől, zavargásoktól kell tartani. Ezzel lehet összefüggésben, hogy elrendelték a Nemzeti Gárda járőrözését az ország városaiban. A portál szerint a legnagyobb valószínűséggel a fővárosba tervezett két felvonuláson robbanhat ki a harmadik majdan, vagy az azt elindítható konfliktus.
  Az egyik, a Méltóság menete elnevezésű ünnepi demonstrációt maga az új államfő fogja megnyitni és vezetni. Ugyanakkor készül egy másik, nem hivatalos, Petro Porosenko által szervezett és pénzelt ellendemonstráció is, amelyen szélsőséges nacionalista szervezetek kívánnak részt venni. A Porosenko – féle „Ukrajna védelmezői” parádénak az útvonalát úgy rajzolták meg, hogy az keresztezze a hivatalos felvonulás útvonalát.
  Egyes nacionalista csoportoktól származó információk szerint Porosenkóék más, Zelenszkij ellenes akciókat is terveznek. Tehát a nyugalom megzavarását célzó provokációkra, de akár terrorcselekményekre is sor kerülhet. Ezekre Ukrajna más városaiban, elsősorban a megyeszékhelyeken is fel kell készülni. A portál ismerete szerint a rendbontásokat a C-14 szélsőséges nacionalista szervezet készíti elő..."
   
  szegcsab likes this.
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/atambajev-volt-kirgiz-elnok-hivei-tuntetesre-keszulnek-7194023/
  "Tüntetésre készülnek a kirgiz főváros központjában Almazbek Atambajev volt elnök hívei csütörtökön, egy nappal az után, hogy a rendőrség kommandósai sikertelen kísérletet tettek a korrupcióval és hatalommal való visszaéléssel vádolt politikus letartóztatására, és az incidensben egyikük életét is vesztette, sokan pedig megsebesültek.
  Atambajev közölte csütörtökön újságírókkal, hogy a tüntetők délután vonulnak a városközpontba, és a demonstráció egyik helyszíne a parlamentnek és az elnöki hivatalnak helyt adó épület előtt lesz...
  ...Szerdán a kirgiz rendőrség különleges osztaga megpróbálta őrizetbe venni Atambajevet a Bes-Kungej település határában fekvő, Biskek melletti Koj-Tas faluban lévő házában, de a volt elnök testőrei szembeszálltak a kommandósokkal, visszaverték a rohamukat, és hatot közülük túszul ejtettek...
  ...Az incidens miatt csütörtökön összeült az ország nemzetbiztonsági tanácsa, amelyen Szooronbaj Dzsejenbekov kijelentette: Atambajev durván megsértette az alkotmányt és az ország törvényeit azzal, hogy fegyveres ellenállást tanúsított, amikor le akarták tartóztatni...
  ...


  Ez egyes értelmezések szerint egyfajta Észak-Dél konfliktus- ahol az Észak Atambajev volt elnökhöz köthető, Dél pedig a jelenlegi elnökhöz. Észak felvilágosultabb, világiasabb, míg Dél vallásosabb. (Kirgizisztánra 75 % szunnita muszlimot, 20 % orosz ortodoxot írnak.) Erre lehetne mondani, hogy van ez így, de állítólag ez már évszázados külmbség, már volt szó Kirgisztán ketté válásáról is.
  Ugyanakkor az ország 6,4 milliós. Ebből 2009-es adat szerint 2,5 millió első vagy második nyelvként beszéli az oroszt. (és ebben a 6,4 milliós országban emellett 2009-ben 870 ezerre írták az üzbégül beszélők számát)

  Ez az incidens lehet elég komoly is, mert tegnap este azt olvastam, hogy Gradokat vezényeltek Atambejev házához.

  https://rusvesna.su/news/1565271140
  ...A legfrisebb hírek szerint Atambajev feladta magát, állítólag Biskekbe, a belügyminisztérium épületébe szállítják.
   
  Python, fishbed and szegcsab like this.
 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása