1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Python

  Python Well-Known Member

  Tovább folytatódik az augusztus 8-i, északnyugat-oroszországi nukleáris baleset utóélete. Mint emlékezetes, az orosz védelmi minisztérium először letagadta, hogy bármilyen radioaktív anyag a környezetbe került volna, de később a Roszatom állami atomenergia-vállalat arról számolt be, hogy szakemberei „rakéta részét képező radioizotóp energiaforrással kapcsolatos tevékenységet folytattak” egy tengeri platformon, amikor a robbanás bekövetkezett Arhangelszk megyében, Szeverodvinszk várostól mintegy 40 kilométerre, Nyonoksza község közelében.

  Tegnap az igazság újabb részletének kibontása következett, amikor az orosz hidrometeorológiai szolgálatra hivatkozva arról számolt be az Interfax hírügynökség, hogy radioaktív gázfelhő átvonulása miatt nőtt meg átmenetileg a radioaktív háttérsugárzás. A Roszgidromet szerint a gammasugárzás 4-16-szoros felerősödését okozó felhő stroncium-, bárium- és lantánizotópok bomlásának eredményeként jött létre.* Hozzátették: Szeverodvinszkben a háttérsugárzás már normális és stabilizálódott. A szolgálat a tájékoztatást minden bizonnyal megnyugtatásnak szánta, de nem biztos, hogy ez sikerült. Nils Bohmer norvég nukleáris szakértő, az ország bezárt kutatóreaktorainak biztonságos leszerelését felügyelő ügynökség kutatás-fejlesztési vezetője szerint ugyanis az izotópok összetétele egyértelműen mutatja, hogy nem egy izotópokat tartalmazó hajtómű, hanem egy (kisméretű) atomreaktor robbant fel. „A bárium és a stroncium jelenléte mutatja, hogy a bomlástermékek nukleáris láncreakcióból származnak. Ez bizonyíték arra, hogy egy atomreaktor robbant fel” – jelentette ki a szakember a The Barents Observer portálnak nyilatkozva.
  Valószínűleg atomreaktor robbant fel Oroszországban
   
  fishbed, papajoe and Pogány like this.
 2. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Bolton Kievben koszorúzott a keleti fronton elesett ukránok emlékfalánál.
  [​IMG]
   
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Azé' na!
  Van bőr a képükön,nem vékony.
   
 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  Szép....
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A shrimptől pont nincsenek eltiltva.
   
 6. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Erdogan Moszkvában járt. Fagyiztak eget. Aztán hazament.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 7. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Nemtom, mennyibe kerül Moszkvában a fagyi, de az a marék papírpénz csak elég lesz két gombócra :)
   
 8. Groove

  Groove Member

  jurgenbauer and FilcTroll like this.
 9. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Alkalmazkodj, javítsd, győzd le! Az orosz hadsereg átalakítja az autoutat katonai repülőtérré

  teszteltek egy új töltőberendezést is
   
  BiancoGasto, fip7, fishbed and 3 others like this.
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  @ 8 : 18

  Putin: - A? 210? Give the change to the minister. He needs it for the development of aviation.
  Minister: - Ahhahahh... Thank you... for your generosity! :D:D

   
 11. Python

  Python Well-Known Member

  A Kreml a Hitler-Sztálin paktum 80. évfordulója kapcsán dezinformációs kampányt indított be. Nem véletlen, hogy Észtország, Litvánia, Lengyelország és Románia augusztus 23-án közös közleményben hangsúlyozta a dezinformációs kampányok és a manipulatív történelmi tények elutasításának szükségességét.
  Moszkva szépítené Sztálin rémtetteit – országok sora tiltakozik
   
  Pogány likes this.
 12. Python

  Python Well-Known Member

 13. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  A négy országban mi a közös? 3 betűs megfejtés!
   
  fishbed and b4l4g3 like this.
 14. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  KGB re gondoltal? Vagy esetleg a GRU ra? Szerintem inkabb a gyujtonevuket kene hasznalni ami viszont mar negybetus. CCCP.

  Mind a negy orszagnak kozvetlen tapasztalata van arrol milyen is az orosz "felszabaditas " es "baratsag" Latjak azt is hogy az orosz imperiaizmus megint erosodik ujra labrakapott es ujult erovel kezd duhongeni. Mar nem csak a sztalinizmust relativizalja vvedi torvennyel hanem gyakorolja annak minden eszkozet mint politikai gyilkossagok, ellenzek elnemitasa ellehetetlenitese diverzios akciok mas orszagok ellen sot a Krim Kelet Ukrajna esetben azt is lathatjuk hogy az invaziotol sem all tavol tole. Persze mindig minden ugy kezdodik hogy bantani akarjak oroszorszagot. Igaz egy kavicso nem hajitottak at az orosz hataron, egy pofon nem sok annyi nem csattant el de akkor is "bantjak az oroszokat meg kell vedenunk magunkat" Termeszetesen kulfoldon kell megvedeni oroszorszagot. Es mindezt szlav testveri neppel teszik. Azokat gyilkoljak es fosztogatjak. A fenti negy orszag mar atelte ugyanezt es nem kernek belole igy kiabalnak igyekeznek elkerulni a dolgot.
   
  HAndrás and Bleroka like this.
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member  :D:D
  A kóbor eb megenné,megveszne egyből.
  Mikor volt Orosz felszabadítás?
  Én kérek elnézést...:oops:
   
  ghostrider and megazez like this.
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Pont egy magyarnak kellene megértenie, hogy milyen az, amikor a népedből milliók élnek határon kívül, és akaratukon kívül kerültek ilyen helyzetbe. A magyar mellett az orosz nép az, amelyik leginkább ilyen helyzetben van, magyarokból milliós nagyságrendben kerültek határon kívülre a határváltozások miatt, az oroszokból pedig tízmilliós nagyságrendben. "bantjak az oroszokat meg kell vedenunk magunkat" Nem tudom szerited Donyeck ukrán hadsereggel történő tüzérségi lövetése, rakétázása szerinted bántásnak számít-e. Szerintem ez bántás.
  "Termeszetesen kulfoldon kell megvedeni oroszorszagot." Mi a bajod, Magyarország is külföldön (Don-kanyar) védte az országot, pedig a Don-kanyar igazán nem Magyarországon található!
   
  antigonosz and ghostrider like this.
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ogyesszába nem megy május 2-án? Koszorúzni? Ja, nincs mit. Pedig a képen látható falnak bizony ahhoz van köze ...
   
 19. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member


  Azért a lengyel, litván, orosz, román, magyar és bármilyen történelemben volt pár olyan momentum, amikor a nagyhatalmak, azok, akik most Oroszországra mutogatnak nem tartották be amit ígértek ... Most akkor mitől másabb egy 1939es dolog egy háromszor felosztott Lengyelország esetében, mint amivel évszázadokon át hitegették őket, mármint a helyreállított lengyel függetlenséggel?

  Hányszor hagytak cserben minket a nagyhatalmak az európai status quo vagy saját nemzeti érdekeik kedvéért? stb.

  Ezek persze ugyanazok, akik most a jó szerepében tetszelegnek, ugyanazok, akik 1939ben beálltak védekezni több hónapra a nyugati fronton, és basztak segíteni a lengyeleknek.
   
 20. Bleroka

  Bleroka Member

  Ez igy véleményem szerint nem igazán helyes,a balti államokba az 1940-es megszállás után lett több százezer orosz betelepitve,a flotta a hadsereg tisztjei és családjuk.Rendörség+határörség+titkosszolgálatok valamennyi orosz "bevándorló" tányérsapkás volt.A megszállt terület,erőszakos oroszositása során települtek be,és ez vonatkozik valamennyi szovjet utódállamra,Semmilyem hasonlóság nincs a Trianoni határmódositáshoz.
   
  HAndrás and DINAMO like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása