1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  Tamogatjak az ororsz cegeket...

  Megtiltotta az orosz állami vezetés, hogy az Aeroflot nemzeti légitársaság diszkont leányvállalata, a Pobeda 30 darab B 737 MAX utasszállító repülőgépet vásároljon. Illetve ezzel párhuzamosan nem adja ki az orosz légügyi hivatal, azaz a Roszaviacija az európai Airbus A220-300-as típusra az orosz típusalkalmassági bizonyítványt, így nem tud ilyen repülőgépeket beszerezni a moszkvai székhelyű Red Wings légitársaság.

  http://aeromagazin.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1371:eek:roszország-nem-vásárol-airbus-és-boeing-utasszállítókat&Itemid=79
   
  Pogány, fishbed, jurgenbauer and 2 others like this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nahát,megunták a sz@patást?
   
 3. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Hogy most akkor mi van?

  http://www.rusaviainsider.com/airbus-220-300-certified-russia-end-2019/
   
  gacsat likes this.
 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

  A szóhasználat ...

   
 5. Python

  Python Well-Known Member

  Évtizedekkel ezelőtt a CIA beszervezett egy középszintű orosz tisztviselőt, aki idővel az amerikai hírszerzés történetének egyik értékesebb informátorának bizonyult. A férfi ugyanis gyorsan lépdelt felfelé a kormányzati ranglétrán, olyan magasra jutott, ahová lehetetlennek tűnt ügynököt juttatni. Nem tartozott Putyin legbelső köréhez, de bejárása volt az elnökhöz, belelátott a döntéshozatali folyamatokba, sőt állítólag le is tudta fotózni a Putyin asztalán fekvő dokumentumokat.
  Az ügynöknek kulcsszerepe volt abban, hogy a CIA biztosan tudja állítani: a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt beavatkozást, így többek között a Demokrata Párt szervereinek feltörését személyesen Putyin rendelte el és hagyta jóvá. Kevés értesülés alakította jobban a modern világpolitikát, mint ez. Azonban nem sokkal később az amerikaiak kihúzták a téglát a falból, a kémnek nyoma veszett.
  Erről írt tegnap és ma a CNN és a New York Times, amelynek munkatársai az elmúlt hónapokban egymástól függetlenül számos beszélgetést folytattak az Obama- és a Trump-adminisztráció névtelenséget kérő tisztviselőivel. A cikkeikből és a folyamatosan érkező reakciókból az elmúlt évek egyik legjobb kémsztorija bontakozik ki, amelyben az ügy természetéből kifolyólag sok a bizonytalanság, illetve ahol az amerikaiak és oroszok hivatalos és nem hivatalos kommunikációját egyaránt érdemes fenntartásokkal kezelni.
  Éveken át jelentett Putyinról a CIA beépített embere, mielőtt az amerikaiak kihozták Oroszországból
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Milyen szép történet,3 évig lóf@szt sem találtak ennek a bizonyítására,erre most előkerült egy Orosz hazaáruló kormány tisztviselő,aki miután beszervezték üstökösként felívelt a karrierje,egész az elnöki irodáig,amiben nyilván nincs 24 órás 5x-ös megfigyelés,hogy ki mit fényképezget Putyin asztalán :rolleyes::D ,aki most ugyan névtelenség mellett :cool: ,de jól bebizonyítja,hogy a gaz Oroszok mennyire bele avatkoztak az ártatlan amerikaiak választásába....
  Müntyhauzen báró zokogva kapar lefelé a sírjában b+....
  Már én szégyellem magam az ilyen sztorijaiktól.:(
   
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  "a CIA biztosan tudja állítani: személyesen Putyin rendelte el és hagyta jóvá" Már a "biztosan tudja állítani" IS szörnyű így leírva, de egész egyszerűen ez a 444 béna CNN és NYT, a két "Párhuzamosista" médiafelület, mint forrás? :D

  Akkor most egy hasonlót orosz forrásból a kijevi puccsról!
   
  Pogány, nyugger, fip7 and 2 others like this.
 8. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  A harckocsizók napjára :

   
  ghostrider, fishbed and fip7 like this.
 9. Greg

  Greg New Member

  Teljesen hihető a sztori, az hogy mennyire volt nagy a befolyása, meg bizonyít-e ez valamit a beavatkozásról, az már nézőpont kérdése, ha lett volna ettől jobb bizonyítékuk már felhasználtak volna Trump ellen.
   
  zeal and FilcTroll like this.
 10. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Hát ő sem kap majd polóniumos teát!
  Gyanúsan lemondtak róla.
  https://index.hu/kulfold/2019/09/11/orosz_ugynok_amerikai/
   
 11. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  vilmoci, KoviUbi and gacsat like this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Te, ez egy több hónapos cikk! Múlt héten olvastam az ellenkezőjét.
  https://forum.htka.hu/threads/oroszországgal-kapcsolatos-off-topik.514/page-294#post-590897
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  vilmoci likes this.
 14. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ajj, most akkor most minden kozepszeru orosz tisztviselo gyanus mi? :D Bedobtak egy sztorit a medianak hogy legyen min csamcsogni. Putyin meg eleg rutinos ilyen teren ahhoz hogy tudja ez nem igy megy a valosagban. :)
   
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Bejáratos volt a skac Putyin irodájába,és le todott fényképezni iratokat az íróasztalán...
  Ilyen donald kacsa élete,és munkássága szintű történet b+.
  Nekem ég a pofám.
  Elképzelem ahogy Vova kiszalad pössenteni egyet,ott hagyja a középszintű kormány tisztviselőt,aki gyorsan körbenéz,előkapja a kamerát,és jól lefényképez mindent az asztalon...
  Vagy munkaidő előtt/után belopózik,és akkor fényképez....
  Gondolom nincs ott a legbelső körben sem fémkapu,sem speckók 2 méterenként,a mi kedves vezetőnkhöz sem szaladgálhat be akárki az irodába,akkor Putyin körül milyen szűrő lehet?
  Ehh,nem is bosszantom fel magam.
   
  gergo55, FilcTroll, zsolti and 7 others like this.
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ha rendes demokrácia lenne, Moszkvában a többséget elvesztették volna.
   
 17. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Arról a Putyinról van szó aki nem hajlandó mobiltelefont használni, az irodájába senki sem léphet be vele és pl. a krími balhét mechanikus írógépekkel vezényelte le?
   
  nyugger, zeal, FilcTroll and 8 others like this.
 18. Python

  Python Well-Known Member

  Az Interpolon keresztül kért Moszkva információt Washingtontól Oleg Szmolenkov hollétéről – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az MTI tudósítása szerint. A férfi amerikai sajtóértesülések szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) értékes orosz informátora volt és akit két évvel ezelőtt a tengerentúlra szöktettek.
  Az Interpolnál folytatódik a kimenekített CIA-ügynök sztorija
   
 19. kiskrumpli

  kiskrumpli Well-Known Member

  Ugyanez a Putyin a legszigorúbb dokumentumait nem őrzött irattárban tárolja, hanem a saját asztalán hagyja éjszakára, ebéd, tárgyalás idejére, stb. Hihető :D
   
  zsolti, vilmoci and Pogány like this.
 20. megazez

  megazez Well-Known Member

  Nincs ebben a történetben semmi kivetni való, az átlag amerikai nameg a legtöbb ember james bond szerű dolgokat képzel el kémtevékenység alatt, tudod jön jb belopódzik az irodába, előkapja a kis kamerát és a fiókokban/asztalon lévő cuccokat lefotózza.
  Amíg a többség bekajálja azért mert ezt látja a filmekben és innentől ezt is képzeli valóságosnak, ilyen és hasonló sztorikat fognak kitalálni. Az oroszok is próbálkoznak már ilyen szintű mesékkel, de na, ők nem annyira hollywood ligában játszanak mesélés terén, majd belejönnek ők is.
   
  zsolti likes this.

Ezen oldal megosztása