1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Tapogatózás.   
  fishbed and gacsat like this.
 2. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  jani22, gacsat and HAndrás like this.
 3. Loken

  Loken Well-Known Member

 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

 5. leplezo

  leplezo Well-Known Member

 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Az még ettől nincs kizárva. A magyar geopolitikai érdek nem ukrajna megsemmisülése, hanem keletre tolása, Kárpátaljáról és Kelet-Lengyelországból való kiszorítása.
   
  fip7, zeal, tindalos and 3 others like this.
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Hogy az orosz hadsereg itt álljon a keleti határunkon?!! Köszi, de nem kérek belőle. Viszont hogy Ukrajna kisebb legyen, ott legyen U. ahol az ukránok ténylegesen többségben élnek és az ott élők többsége saját szavazata alapján U.-hoz akar tartozni, azt erősen támogatnám.
   
 8. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Loken likes this.
 9. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Egy neonáci csűrhe se hiányzik a szomszédba. Van elég magyargyűlölőnk így is a környéken. Kárpátalja a miénk, a gallíciai rész lengyel lenne azt nem bánnám, a többi meg nem igazán érdekel, a vezetékek érdekében inkább orosz mint kicsi dühös ukrán.
   
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ezzel teljes mértékben egyet is értek. Ment is a like. Azonban ha ezt az elvet vesszük alapul Ukrajnának akkor bajban vagyunk mert nem hogy az "ezereves Magyarország" messze nem volt szinmagyar sőt de még a mai Erdély felvidék délvidéki Kárpátalja is többségében már nem magyar.
  Szóval akkor most vissza mindet mert a miénk volt vagy vissza azt ahol többségében magyarok laknak?
   
 11. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

 12. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Jól értem hogy te az ukranokat magyargyulolo csürhe ék tartod miközben az országuk kultúrájuk társadalmunk teljes elpusztítása akarod?

  Tukor van otthon?


  Figyu javaslom csatlakozz a Donbasziakhoz ha ennyire fut az ukrangyulolet. Ott megmutadhatod hogy nem hangember vagy. Mindenkinek szuper lenne. Kwlobb vagy utóbb)
   
 13. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Itt egyedül te vagy hangember. És egy összelopott országban egy napi szinten magyarok ellen uszító népség bizony kimeríti a magyargyűlölő csürhe megnevezést. Ők éppen azon dolgoznak ebben a pillanatban is, hogy kitúrjanak minket kárpátaljáról, miután galiciából ezt a lengyelekkel sikeresen megtették. Én csak azt adnám nekik, amit ők kívántak és cselekedtek velünk, és másik 4 néppel szemben. Tudod akik minden szomszédjukat meg próbálják kinyírni, azokat előbb utóbb eltapossák.

  És a kommunista zászlós profilképeddel ha lehet ne álszenteskedj mert így is kimeríted a tiltott önkényuralmi jelkép használatát, tetézve egy jó adag propagandával, és csak a fórum adminisztrátorjainak és a magyar rendőrség jóindulatát élvezve nem dobtak ki innen és fizettél egy szép összegű bírságot.
   
 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2019/10/02/a-...itott-a-karpataljai-magyar-utlevelek-ugyeben/
  "A főügyészség büntetőeljárást indított az ukrajnai állampolgárok számára tömegesen kiadott magyar, román, lengyel és orosz útlevelek kapcsán, írja az Ukrajinszki Novini-re hivatkozva a zakarpattya.net.ua.
  A főügyészség katonai ügyészsége a belbiztonsági szolgálat még június 3-án indított nyomozása alapján, az ukrán btk. 110. cikke 1. része alapján – támadás előkészítése Ukrajna területi integritása ellen, egy csoport előzetes összeesküvésével, a nemzeti ellenségeskedésre való felbujtással kombinálva – indított eljárást.
  Ezen belül vizsgálják az ország nyugati felében, valamint a Doneck és Luhanszk megyékben kiadott magyar, orosz, román, lengyel útlevelek ügyét, ami szerintük a jövőben veszélyt jelenthet Ukrajna területi integritására és szuverenitására azáltal, hogy erősíti az állampolgárok autonómia törekvését és szeparatista érzelmeit.


  - Ezek alapján Oroszország, Lengyelország, Magyarország és Románia egyesülve szervezkedik Ukrajna területi integritása és szuverenitása ellen.
  -Van egy diplomáciájuk...
  - Azért kicsit csínján kellene bánniuk legalább a lengyelekkel. (igaz, a Lengyelek -azért egyelőre állami szinten hivatalosan nem elismert - törekvése alapjaiban veszélyezteti Galíciát, ami meg az egyetlen valóban többségében Ukránnak nevezhető terület)


  Igazából ez részben a "Steinmeier formula" Ukrajna általi aláírása miatt történhetett (amit igazából csak Kiucsma írt alá , így később még hivatkozhatnak arra, hogy az egész rájuk nem érvényes) ugyanis utána volt egy Nagyon Ukrán demondtráció Zelenszkijék és a steimneier formula ellen (https://rusvesna.su/news/1570042747 videók a cikkben)
  (Putyin nem volt hajlandó találkozni a Normandiai formátumban Zelenszkijjel (sem), a Steinmeier formula aláírása és törvénybe iktatása nélkül, viszont arra felhívnám a figyelmet, hogy állítólag az a törvény még mindig nem létezik...)

  Hol is van ez a mindenki útlevele rossz, azoktól a korábbi kommunikációjuktól, hogy nem is vészes, majd mi (az Ukránok) is kiadunk mindenkinek Ukrán útlevelet, és majd meglátják az oroszok...
  Meg -Megfontoljuk hogy legálissá tesszük a kettős állampolgárságot mindenkinek, kivéve az oroszokat.
  És a még korábbi korábbi (kettős, igaz, még Porosenko alatti ) kommunikációjuk szerint a kettős állampolgárság legális- csak korlátozott állami beosztásoknál a foglalkoztatási lehetőségük.
   
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  A Steimeier formula még egyáltalán nem lefutott ügy.


  https://karpathir.com/2019/10/03/az...inmeier-formula-elfogadasara-adott-reakcioja/
  "Oroszországot óvatosságra inti néhány ukrán politikai erőnek a Steinmeier-formula egyeztetett értelmezésére adott reagálása és az a követelése, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök adjon magyarázatot a német elnökről elnevezett javaslat elfogadására – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, a Valdaj nemzetközi vitaklub Szocsiban megtartott tanácskozásán.
  A kijevi reagálás engem természetesen óvatosságra intett” – mondta Lavrov, rámutatva hogy Petro Porosenko volt elnök és más ellenzéki politikusok élesen támadták a Steinmeier-formulának az ukrán törvényalkotás számára egyeztetett értelmezéséről kedden a háromoldalú kapcsolattartó csoport és a délkelet-ukrajnai szakadár területek képviselő által Minszkben aláírt megállapodást...
  ...Ukrán ellenzéki politikusok egyebek között azt állították, hogy a Steinmeier-formula elfogadhatatlan Kijev számára, fenyegetést jelent az ukrán nemzetbiztonságra és területi épségre nézve. Volt, aki árulást emlegetett, Porosenko szerint pedig a szakadár területeken való szavazás és a rendkívüli státus megadásának képletét a Kremlben dolgozták ki és az az orosz érdekeket szolgálja.
  Lavrov elmondta: Moszkva figyelmét nem kerülte el, hogy a kapcsolattartó csoport külön lapokon írták alá a Steinmeier-formulát. “Nyilvánvaló, hogy van aki méltóságon alulinak érzi aláírását a többi részvevő aláírása mellé helyezni, noha a minszki megállapodásokon valamennyi aláírás egy lapon szerepel”– mondta.
  Az orosz diplomácia vezetője kifejezte reményét, hogy Zelenszkij elnök tarja magát a minszki megállapodások iránti elkötelezettségéhez és nem engedi meg azok revízióját. Azokkal a kijelentésekkel kapcsolatban, hogy a fehérorosz fővárosban megkötött egyezségek végrehajtását pontosító Steimeier-formula elfogadása kapituláció lenne, Lavrov emlékeztetett rá, hogy a megállapodásokat Porosenko írta alá..."
   
  fishbed and gacsat like this.
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2019/10/02/illarionov-ukrajna-kapitulalt-oroszorszag-elott/
  "Andrej Illarionov Vladimir Putyin korábbi tanácsadója, ismert gazdasági szakértő szerint Ukrajna azzal, hogy aláírta a Steimeier formulát, gyakorlatilag letette a fegyvert és megadta magát, közli a gordonua.com.
  A szakértő szerint Volodimir Zelenszkij nagyon téved, amikor azt állítja, hogy ez a minszki megállapodás semmilyen jelentőséggel nem bír, figyelemre nem méltó riogatás csupán. Úgy látszik, az ukrán államfő nincs tisztában a dolgok súlyosságával, vagy csak a közvéleményt akarja félrevezetéssel nyugtatgatni.
  Ha ez a dokumentum valóban annyira érdektelen volna, akkor a moszkvai Kreml és Putyin nem tett volna akkora erőfeszítéseket, hogy aláírassa azt az ukránokkal.
  A Steinmeier formula aláírása valójában Ukrajna kapitulációját jelenti, amely révén az ország lemond unitárius állami berendezkedéséről és saját határain belüli szuverenitásáról."
   
 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2019/10/02/po...altoztatja-a-donyec-medence-megszallt-reszet/
  "Oroszország a Donyec-medencei megszállt területeket a Moldova területén lévő Moszkva-barát szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság mintájára akarja formálni, hogy rajtuk keresztül akadályozza Ukrajna euroatlanti integrációs törekvéseit – vélekedett Petro Porosenko volt ukrán elnök, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt vezetője szerdai Facebook-bejegyzésében.
  A volt államfő a jelenlegi kijevi vezetést bírálta amiatt, hogy előző nap a minszki kontaktcsoport találkozóján az ukrán fél beleegyezett az úgynevezett Steinmeier-formula bevételébe a Donyec-medence szakadár területeinek különleges státusáról készülő új törvénybe...
  ...Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy a Steinmeier-formulát illetően tett ukrán engedményért cserébe Moszkva csak a normandiai formátumú – azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország részvételével történő – csúcstalálkozó megtartását ígérte, semmi egyebet. “Ezért a találkozóért pedig Ukrajna azt kockáztatja, hogy kapitulációval fizet” – tette hozzá. Aggasztó tendenciának nevezte, hogy megbomlani látszik az Ukrajna mögötti nemzetközi koalíció.
  “Az elmúlt öt évben az egész világ támogatta az ukrán álláspontot. A közelmúlt eseményei után azt látjuk, hogy ez a koalíció sokkal tisztában hallja Oroszország hangját. Ezen változtatnunk kell” – szögezte le Porosenko...'
   
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Saját véleményem, mivel a történelemben visszalépegetni nemigen lehet, és minden ma élőnek joga van kb. nagypapiig visszanyúló emlékei és érzelmei szerint dönteni: vissza azt (nemcsak hozzánk!!), ahol egy nemzetközi rendfenntartókkal is ellenőrzött népszavazáson az adott település többsége Magyarországhoz/Lengyelországhoz/Oroszországhoz/Romániához stb. akar tartozni. A demokrácia állítólag ezt jelenti, csak sokan szeretnek ettől eltekinteni ha mások a saját politikai/gazdasági érdekeik. És ha ez nem tetszik Kijevnek, Moszkvának vagy Washingtonnak vagy bárkinek, azt kb. ugyanúgy sz.... le mint ezek az én véleményemet, beszélgetni viszont hajlandó vagyok róla, néhány dologban talán meggyőzhető is lehetek, de nem anyázással és címkézéssel.
   
 20. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Már valóban nem. De egykor az volt.
  Ha majd kivernek a cigányok a saját lakásodból, akkor is azt fogod mondani, hogy igazságos volt, merthogy most már ők a többség a lakásodban?
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása