1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Az orosz nepnek hianyzik az egykori nagysag amit a SZU estesitett meg. Es ez nem volt mas mint az orosz imperializmus modernkori valtozata ami Kamcsatkatol Berlinig ert.
   
  szuvorov likes this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az orosz népnek? Honnan veszed ezt, beszéltél személyesen az orosz nép túlnyomó többségével?

  Szerintem csak szimplán a zömnek az hiányzik, hogy ne próbálják az országukat úton - útfélen gazdaságilag megroppantani, szankciózni, s őket mint embert ne kezeljék másodrendű entitásként a nyugati országokban, illetve ne velük riogassák a gyerekeket, ne legyenek minden AAA filmben a rosszfiúk, és pl. ne szopassák széjjel a sportolóikat kollektív büntetéssel olyan alapon, ami teljesen általános az élsportban, csak kb. azt fognak meg akit akarnak.

  Teljesség igénye alapján, kb. ez jutott most hirtelen eszembe 2 sec alatt válaszként erre az okosságodra, hogy az "orosz népnek hiányzik az egykori nagyság"!!!
   
  ghullaire, vilmoci, tindalos and 10 others like this.
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Szerintem meg csak az alkotmányuk miatt akarnak újra szu le ní, már volt szó róla, hogy valami módon a dollárhoz van kotve a gazdaságuk, ettől akarnak szabadulni.
  Pont púp a hátukra kke.
   
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Té kevered az usával a szu-t, bubu.
   
  vilmoci, ghostface and gergo55 like this.
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Persze. Például a 4 videó, amit föltettem. Ebből az utolsó 3 az össz-oroszországi szovjet küldöttgyűlés több órás felvétele volt szinte az összes elhangzott beszéddel. Nem véletlenül tettem fel.

  Ugyanis azt csinálják, hogy helyi szinten szerveznek meg népi tanácsokat, a tanácsok megválaszják a tisztségviselőiket, aztán azok megszervezik a helyi szovjet adminisztrációt, majd küldötteket küldenek feljebb, a küldöttek megszervezik a magasabb szintű tanácsokat, azok megválasztják a tisztségviselőiket, aztán azok megszervezik a magasabb szintű szovjet adminisztrációt, majd küldötteket küldenek feljebb és ez így megy egészen az országos szintig. Ja, és nem csak Oroszországban, hanem Belaruszban is, és feltehetően a többi volt szovjet tagköztársaságban is. Közben szépen tagozódanak be a hivatalos rendvédelmi szervektől, hadseregtől, kormánytól stb. is emberek, így végül a hivatalos és a szovjet adminisztráció összefésülődik. Putyin meg úgy tehet, hogy ő erről nem tehet semmit. Erről az országos szintű küldöttgyűlésről szólt a 3 videó.
   
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Természetesen a régi méretben, hiány nélkül. Ugyanis az egész érvelés alapköve, hogy jogtalanul lett feloszlatva a Szovjetunió, ezért a Szovjetunió jogilag létezik. Akkor meg csak az eredeti méretében létezhet, kisebben nem. Ez a jogi érvelés, ha elfogadja az ENSZ, alapot adhat a SZU-nak, például, hogy a Baltikumban állomásozó NATO erőket megszálló erőnek minősítse, és ebben az esetben az orosz bevonulás a Baltikumban nemzetközi jogilag nem lehet agresszió és így a NATO erre nem válaszolhat az 5. cikkellyel.
   
 7. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az alkotmányuk miatt is, de nem csak amiatt. Ld. fentebb például a Baltikum példáját.
   
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mellesleg azt is azért csinálják, hogy szorongatják az orosz sportolókat, hogy nem vehetnek részt X sport-eseményen, hogy orosz sportolóként ne vehessenek részt. (Szovjetként igen.) Valakiknek nagyon érdeke a Szovjetunió.
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mellesleg azért is remek ötlet a Szovjetunió, mert a Szovjetunió létrehozásával Amerika eltörölheti Oroszországot és megbuktathatja Putyint. Magyarán a SZU újra-létrehozása Dinamo, Ladagrant és Ulippó titkos vágyait is kielégíti, mert végül ezzel megbukik Putyin, hiszen a SZU kihúzza Putyin alól az országot.
  Így az amerikai szolgálatok is teljes gőzzel besegítenek a SZU létrehozásában. Aztán az meg úgyis önjáróvá válik...
   
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "és ebben az esetben az orosz bevonulás a Baltikumban nemzetközi jogilag nem lehet agresszió és így a NATO erre nem válaszolhat az 5. cikkellyel"

  Ja, és akkor legalább Trumpnak is lesz mivel megindokolnia, hogy miért nem kell az USA-nak válaszolnia a Baltikumba való orosz bevonulásra.
   
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Hát nem tudom hogy fog ez osszejonni, már OK is kapitalisták, sok a kisebb-nagyobb vállalkozás ott, hogy lesz Ez újra államosítva, minden hadiuzem is magán lett, ezt így nem tolják le a nép torkán, végre ott is szabadság van, utazhatnak, nézhetnek nyugat filmeket, csatornákat, Szerintem a régi szu-t 1az1ben már nem lehet visszaállítani.
  Mielott kke belépett az euba,NATO ba, talán, de most már elkéstek, max háborúval szerezhetik vissza kke-t.
  Inkább 10-15 év múlva lesz Ez számunkra aktuális, mikor már mecsetek lesznek a NY európai parlamentek helyén, akkor konyebb lesz a dontés a kke lakosoknak. :D
   
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  :) Pont ezért kell Putyinnak a SZU. Mert most kötve van a kapitalista oligarchákkal a keze, akikre támaszkodnia kell, és akik miatt így nem tud teljes erővel föllépni a Nyugat ellen.

  :) Látom még nem érted teljesen a jog gyönyörűségeit. Figyelj :)
  Ha a SZU jogtalanul lett föloszlatva, akkor létezik. Ha létezik, akkor a Baltikum nem léphetett be az EU-ba és a NATO-ba, hiszen akkor ezek nem voltak önálló országok, így nem dönthettek a belépésükről sem. Ezért most ezek az országok nem EU és nem NATO tagok, hanem a SZU tagállamai. Az EU és a NATO pedig idegen megszálló erő, így meg lehet őket kérni, hogy legyenek szívesek távozni. Ha meg nem távoznak, akkor orosz/szovjet részről a jogos önvédelem esete áll fenn, így az EU/NATO lesz a támadó fél, ami miatt nem aktiválható a NATO 5. cikkely.

  A Varsói Szerződés/KGST föltámasztásáról most nem beszéltem. Bár az utóbbi is folyamatban van, hiszen pont nemrég költözött Budapestre a bankja.
   
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Ugyan, 1 huszárvágással átul Putyin a SZU fotitkári székébe, minden fegyveres testulet a tenyerébol eszik momentán, sot, sokkal konyebb lenne az ó személyével beadni a népnek, hogy minden marad a régiben, csak az államforma változott, valami kis jogi dolog miatt,Putyinért most bármit megtennének az oroszok, én így Látom.
   
  gergo55 likes this.
 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ne lődd le a poént, kell a nyugatiak támogatása a dologhoz :D
   
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Telóról nem kínlódok, majd géprol írok to bet a témában.
   
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Létezett a Szovjetúnió a Baltikum nélkül is, a 3 balti állam nem volt mindig a része a Szu.-nak, mint ahogy Moldova és Besszarábia sem.
   
  fip7, zeal and rejsz felügyelő like this.
 17. misinator

  misinator Well-Known Member

  Szerintem engedjük el ezt a Szu dolgot.
  Bár nem telt el annyi idő a Szu megszűnése óta, mint a cári Oroszország bukása óta Szu, mégsem a cári Oroszország tért vissza utána (pedig biztos igény lett volna rá némelyeknek:rolleyes:), ugyanígy nem fog visszatérni a Szu sem.
  Geopolitikai realitása abszolút semmi, társadalmi berendezkedése megint csak semmi.
  Hahó! 2020-at írunk, nem a XX. század közepét.
  Hamarabb lehet Kína-szerűen a saját társadalmukat kontrolláló Oroszország, mint a környező országokat teljesen beolvasztó birodalom - bármikor.

  Szerintem.
   
  Bleroka likes this.
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ez a fél mondat így nagyon megütött. Most így hirtelen nem tudom, hogy 1910-et írunk vagy csak rosszul látok. :D
   
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nem mí találtuk ki,látod,,hogy szervezik 1000el.
   
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Geopolitikai realitása nagyon is van, mivel ha egy SZU-nál gyengébb Oroszország becsicskul Kínának, akkor az az USA és Izrael számára felér egy katasztrófával.
  Ellenben egy SZU az USA segítőtársa lehet Kínával szemben.
  Ezenkívül Izrael számára célszerű egy "tartalék védelmező" ország felépítése, ha esetleg az USA elpusztulna egy Irán elleni háborúban ill. az azt követő gazdasági káoszban - ez a tartalék védelmező ország nem más, mint az új SZU.
  Ha megfigyeled, az USA minden lépése arra szolgál, hogy miközben ő maga teret veszít, Oo. folyamatosan teret nyerjen. Ez azért van így, mert megegyezés szerint a Közel-Keletet (és KKE-t) Oo./új SZU kapja, hogy az USA Kínára tudjon összpontosítani.

  Társadalmi realitása viszont már kétségesebb. Kérdés, mennyire tud mainstream-mé válni ez a SZU visszaállítása dolog. Ebben Dinamo, Ladagrant és Ulippo nagyon sokat segíthetnek Nyugatról. Minél inkább félelmetesebbnek festik le Oo.-ot, amely a SZU régi erejét és területét kívánja helyreállítani, annál menőbb lesz ez a SZU dolog az orosz/szovjet fiatalok körében.
  Társadalmilag is nagyon sok problémát oldhat meg a szovjet nép, mint kategória újra bevezetése. Mondok példát miért. Vannak orosz állampolgárok, akik nem teljesen oroszok, mondjuk csak 25%-ban. Számukra, ha orosznak nevezik őket, tiltakoznak ellene, mert ez nem teljesen igaz. Erre találták ki az "oroszországi" (rosszijszkij) kategóriát: aki nem akarja magát orosznak vallani, mondhatja magáról, hogy nem orosz, hanem csak oroszországi. Ez viszont kifejezetten sértő.
  Olyan, mintha másodrendű állampolgár lenne az illető: vannak az oroszok, akik teljes jogú állampolgárok és vannak az oroszországiak. Ugye érthető mi ebben a sértő.
  Ez a probléma simán orvosolható lenne: az illető nem orosz, nem is oroszországi, hanem: szovjet.
  Nem is véletlen, hogy a SZU visszaállítása iránt hatalmas a nemzetiségi érdeklődés Oo-szerte és a volt szovjet tagköztásaságokban is.
  Ha Oo. terjesztené ki a területét - mint például a Krím visszaszerzése esetében - az sokak számára orosz agressziónak minősül, viszont ha a SZU áll vissza, azt a SZU népei lehetőségként élik meg: visszakapják azt az országot és állampolgárságot, amelyet elvesztettek. És amely nem orosz, hanem szovjet.
   

Ezen oldal megosztása