1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ha ezt az ensz, jóvá hagyja, megeszem a kabátomat.
  Max Oo, államformát vált, esetleg az isztánok veluk tartanak, de kke nem fog menni háború nélkul, puszira az USA nem fogja elengedni ezt a piacot, és az oroszok nem fognak Kína Ellen fordulni, nem hulyék annyira.
   
 2. milagro

  milagro Well-Known Member

  Félig-meddig egyetértek... Legalábbis addig, hogy Oroszország újra birodalommá fog szerveződni. De ez nem egy szocialisztikus(kommunisztikus) Szovjetúnió lesz, hanem az egyébként autokefál ortodox egyházakra és az ortodoxiára, mintt vallási-társadalmi létszerveződésre építkező, amolyan "összortodox" II. Bizánci Birodalom. Élén a cárral!
  ..
  Sok egyéb mellett abban is lemérhető, hogy (világ)korszakváltás előtt/alatt állunk és véget érőben a Halak-világkorszak, hogy a Halak és Szűz tulajdonságok/tendenciák, és az ezek alatt a létező szerveződések hanyatlásnak indultak az elmúlt évtizedekben (így pl. a Szűz jegyű Orosz Medve is "összehúzódott", de a szintén Szűz jegytulajdonság alatt működő társadalmi/gazdasági ideológiának a kommunizmusnak/szocializmusnak is leáldozott).
  ..
  Azért hanyatlik a Szűz is, mert a Halakkal szemközt van és azzal egy tengelyt alkot, Halak-Szűz tengely! Ahogy pedik lépünk át évről-évre, fokról-fokra a precessziós elmozdulás révén a Vízöntőbe, úgy kerülnek előtérbe új tendenciák, amelyek az adott jegy attribútumai, és amelyek korszerűvé válnak és sikeresek lesznek, azok helyett, amelyek meghaladottá és korszerűtlenné váltak! A Halak-Szűz tengely távolodóban van!
  ..
  A precessziós hátrálás miatt a nagy világévben viszont az állatövi jegyek az időben előrehaladván fordítva következnek, pont ellentétesen mint a kis 365 napos évben! Tehát nem Kos-Bika-Ikrek-Rák-Oroszlán stb., hanem fordítva, s ezért a Halak-világokor után a Vízöntőbe lépünk!
  ..
  Viszont a lényeg! Csak úgy, mint a kicsi 365 napos év állatövi jegyeknél, a tiszta jegytulajdonság az első dekádban jut érvényre csak, a rákövetkező két dekádban átszínezi az adott elemi tulajdonságot hordozó jegy másik két vele azonos elemű jegytulajdonsága is!
  Érthetőbben: a levegős elemi tulajdonságú Vízöntő úgy fest, hogy Vízöntő-Vízöntő dekád, Vízöntő-Ikrek dekád, s végül Vízöntő-Mérleg dekád!
  S ahogy említettem, a precessziós hátrálás miatt legelőször így a Vízöntő tulajdonságokkal ugyan átitatott, de jellegét tekintve Mérleg tulajdonságú időszak következik, amelyben e tendenciák lesznek "korszerűek"! A Mérleggel szemben a Kos van, azzal alkot tengelyt, a Mérleg-Kos tengelyt, s ilymódon a Kos jegytulajdonságot hordozó népek/vallások is sikeresek lesznek majd!
  ..
  Na és itt jön képbe az Orosz Medve, amely a "korszerűségét" úgy biztosíthatja majd a jövőben, ha egy Kos-jegyű ideológiával/vallással "itatja magát át", ami pedig a bizánci/keletrómai birodalmi hagyományok feltámasztása által lesz lehetséges csak egy ortodox cárság révén! Ezt az "áthangolást" pedig nem is lesz lehetetlen végrehajtaniuk, hiszen adja magát! Ugyanis a történelem úgy alakult, hogy a Bizánci Birodalom egykori maradéka annak idején épp Moszkvába menekült el a muszlim törökök elől, s át is örökítettek nagyon sok mindent!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Third_Rome
  https://en.wikipedia.org/wiki/Palaiologos
  ..
  Ettől az időszaktól hordozzák is magukkal a Kos jelvényét a kétfejű sast, mint totemet!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Russia#/media/File:Coat_of_Arms_of_the_Russian_Federation.svg
  https://en.wikipedia.org/wiki/Astrological_sign#/media/File:Aries.svg
  ..
  Nagy mutatvány lesz, de meglépik, mert a sikerekből nem akarnak kimaradni, s másra hangolódni nincs idő!
  ..
  Putyin szerintem látja is már a jövőt!
  Én látom rajta, hogy látja! ;);)
  http://en.kremlin.ru/events/president/news/62543/photos/62809
  ..
  http://en.kremlin.ru/events/president/news/62543/photos#
   
  gergo55 likes this.
 3. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  Jajj, szerintem olyanrol folyik a szocseples, amiker abszolut semmi realitas alapja sincs. Nem lesz itt semmifele Szovjet Unio. Meghogy Munkastanacsok Unioja... Itt mar soha nem lesz a munkasnak hatalma, nem engedi meg ezt az uralkodo reteg, akinel jelenleg a hatalom osszpontosul...
   
  fip7, antigonosz, borisz and 2 others like this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mikor volt a munkásoknak hatalma a Szovjetunióban? Amikor Sztálin parasztokat, traktoristákat és bányászokat vett be a politikai bizottságba, hogy leszavaztassa velük az ellenfeleit vagy megszavaztassa velük a kivégzésüket? A munkások meg robotoltak rossz vagy még rosszabb körülmények között, hatalmuk annyi volt mint egy gulagon keményre fagyott testnek.
   
  Masztiff and gacsat like this.
 5. koppany

  koppany Well-Known Member

  Az ugye megvan, hogy amikor a munkások kezében volt a hatalom, szívót mindenki.
   
  Parapitecus likes this.
 6. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  A munkások kezében soha, sehol nem volt hatalom. A pártvezérek gyakorolták a nevükben. Ezt nevezték proletár diktatúrának.
   
  Masztiff, fip7 and gergo55 like this.
 7. misinator

  misinator Well-Known Member

  Viszont valóban bekerültek közülük a hatalomba. Ha talán nem is a piramis csúcsára. Amúgy semmi esélyük nem lett volna.

  Engedj meg egy anekdotát.
  Édesanyám szülőfalujában az ötvenes években egy (mily meglepő...) link lumpen alak "sikeresen" elvégezte a marxista iskolát (pontos nevét ne tőlem kérdezd a képzésnek), s ő lett a falu párttitkára.
  Persze kutyából nem lesz szalonna, így rendszeresen az árokban fetrengett csontrészegen.
  Egy alkalommal ezt látva nagymamám rákérdezett egy arra járó, megbecsült, dolgos cigány emberre, hogy mit szól ehhez, így kell viselkednie egy vezetőnek?

  - Tetszik tudni Ilon néni, ez á míveltségtűl ván!
   
  fip7, Parapitecus, svajcibeka and 4 others like this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ebben semmi különös nincs,ami kis falunk párt titkára is rendszeresen úgy bepiált,főleg ha győzött a focicsapat,hogy összesz@rta,h@gyozta magát,úgy vitték haza a krimóból,mint a disznót,nem él már,úgyhogy nem számít,a saját szememmel láttam többször,még kölyök voltam.
   
  gacsat, fip7, misinator and 3 others like this.
 9. koppany

  koppany Well-Known Member

  Mert ők kik voltak, csak úgy kérdezem, agysebészek?
   
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az orthodox egyházra épülő birodalom nagy hiba lenne, mert Oroszország területén él vagy 20-30 millió muszlim. Ha a birodalmat az orthodox egyházra építed, akkor ebből orthodox-mohamedán vallásháború lesz Oroszországban, sok-sok millió halottal. Vagyis így Oroszországból nem lesz birodalom.
  Ellenben ha visszahozod a szocialista SZU-t, akkor a szocializmus miatt az egyházak-vallások a háttérbe szorulnak, nem csak az orthodox, hanem a mohamedán is, tehát a vallásháború elmarad. Ezért jobb egy szocialista SZU egy új orthodox cári Oroszországhoz képest.
   
 11. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

  A kor szintjén igen tanult emberek voltak pl. bolsevik pártban, Sztálin is papi növendékként kezde, bár nem végezte el. A szovjet vezetők életéről ajánlom Kun Miklós előadásait a youtub-ról.

  Fontos a kor szintjén és az adott környezetben!
   
 12. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Mikor hatalomra kerültek, már nem munkások és parasztok voltak. De mi a frászért magyarázom ezt?
   
 13. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fip7, szegcsab and Rotten878 like this.
 14. milagro

  milagro Well-Known Member

 15. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  a) Lesz idő bőven az átállításra, mert egy ilyen manőver azért nem keddről szerdára történik meg! Az oroszok ügyesek az ilyenben, és, ha meglépik akkor sem nagytotálba fogják betolni a II. Bizáncot, hanem fokról-fokra! Putyin regnálása már most is inkább egyfajta pszeudo-cárságnak tekinthető, ő maga meg amolyan proto-cárnak, aki idestova két évtizede teljhatalmú úr! Száz év múlva könnyen lehet, hogy így is értékelik majd az akkori történészek.
  ..
  b) Na meg attól is függ az időzítés, hogy lesz-e nagy nyugat-európai polgárháború a muszlimokkal a következő évtizedekben, avagy sem.
  Ha ugyanis lesz, akkor az Oroszországot is érinteni fogja. Akkor ugyanis nem lehet már fenntartani azt a "lefedett állapotot", amit a csecsen háborúk elmúltával egyfajta "Pax Kaukázus"-ként láthatunk jelenleg!
  ..
  c) Nincs annyi muzulmánjuk közel sem! Ha 12-15 millió van a ~146 millióból, már akkor erősen felfelé kerekítettem!
  http://pop-stat.mashke.org/russia-ethnic2010.htm
  https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Russia
  A legvérmesebb részük ráadásul egy elég jól körülhatárolható földrajzi térségben lakik, ez a Kaukázus északi lejtőinek területei.
  ..
  d) A következő világkorban ez a szocialisztikus-tervgazdaságos gazdaság- és társadalomszervezés nem lesz nyerő, továbbra is azt mondom! Jelenleg is az látszik, hogy még azokban az országokban is, ahol a politikai garnitúra túlélte a Szűz-jegyű kommunista ideológia eljelentéktelenedését és sorvadását, ott is piacgazdasággal, szabadkereskedelemmel operálnak, még akkor is, ha ez egy kevert rendszer is (lásd Kína, Kuba, de még Észak-Korea is nyit ebbe az irányba, épp ezekben az években pl. fekete-piacozást már elnézik).
  ..
  Mivel szellemi vonatkozásban fognak a Mérleg-jegy egyensúlykereső, mérlegelő-bizonytalan-döntésképtelen és kiegyenlítő tendenciái felerősödni, így óhatatlanul igény támad majd a vele szemközti gyors döntések meghozatalára, és robbanékony erőkifejtésre képes férfias és határozott Kos tulajdonságokra is!
  Szóval nem csak a Mérleg jegy karakterét hordozó népek (kínaiak, germánok, koreaiak pl.) fognak felemelkedni - mert nekik ugye erőfeszítés nélkül sikerül "korszerűnek" lenni - hanem ugyanezen tengely mentén a Kos-szerű, a Kos tulajdonságot hordozó népek/vallások is, mert kvázi "hiánycikk" lesz az a minőség, amit képviselnek! Így sikeresek lesznek a Balkán Kos-jegyű népei is: illírek (horvátok), rácok (szerbek), hellének (görögök), japánok. A vallások/ideológiák vonalán pedig az ortodoxia fog erőre kapni és a Kos római-katolicizmus is fel fog ívelni (hiába hogy ez jelenleg Európában még nem látszik és most még Ferenc ellenpápa van Szent Péter trónján). Itt visszakanyarodnék a b) ponthoz, ugyanis, ha lesz muszlim-őslakos európai (keresztes)háború, akkor a hatás-ellenhatás okán is logikus, hogy e két vallás erőre fog kapni! Éles helyzetben minden polarizálódik!
  ..
  Az pedig, hogy ezek a dolgok néhány évtizedes távlatban itt vannak a nyakunkon az nem kérdés!
  A Vízöntő-Mérleg hullámai itt csapdosnak össze-vissza a fejünk felett, pár kiragadott példa csak:
  1. fiatalok totális döntésképtelensége, bizonytalansága, hogy nem indulnak el az életbe, otthon laknak, határozatlanok
  2. kiegyenlítődés még a nemek között is, egyre totálisabban; nőies férfiak vs. férfias nők, sőt nemvált(ogat)ás, transzakármi, ami se ez, se az
  3. a Mérleg a keleti állatövben a Sárkány, nem tudom feltűnt-e a dinoszaurusz-kultusz?! Akinek van gyereke látja, a tolltartótól kezdve a pizsamáig minden dinoszauruszos kell, hogy legyen! Ez a "szellemi-áramlat" nem volt jelen egész egyszerűen pár évtizede még! + igen, tudom, "ezozizi körökben" gyíkember-elmélet is van már
  4. a sárkányos kínaiak szétterjedőben
  ..
  Összegezve az egészet, a program már egészen más irányba fut velünk tovább...
  S emiatt én bizony komoly felhajtóerőt látok abban, hogy az oroszok a Kos-jegyű Kelet-római/Bizánci hagyományok feltámasztásán kezdjenek el munkálkodni.
  Putyin színre kerülését én már ennek a folyamatnak az avantgarde jelenségeként értelmezem!
  ..
  Meglátjuk, pár évtized...
  ;)
   
  gergo55 likes this.
 17. milagro

  milagro Well-Known Member

  gergo55 likes this.
 18. ghullaire

  ghullaire New Member

 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Oroszország a Szovjetunió és annak 1990 előtti befolyási övezete ("Keleti Blokk", KGST, Varsói Szerződés) hiánytalan visszaállításáért cserébe - a nyílt katonai konfliktus kivételével - az Egyesült Államok egyidejű szerepvállalásával a Csendes-óceán és Indiai-óceán irányokból, vállalja Kína gazdasági és katonai föltartóztatását Közel-Kelet, Közép-Ázsia és Szibéria irányokból és ezenkívül vállalja, hogy egy USA-Irán konflikus esetén semleges marad.
  Oroszország az ehhez szükséges alkotmánymódosítási folyamatot megkezdi.

  Őszintén remélem, hogy az USA, Izrael, Oroszország és a többi szovjet tagköztársaság vezetői élnek ezzel a történelmi lehetőséggel, különösképpen mivel a formálódó EU-Kína szövetség miatt az idő sürget.
   
 20. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  antigonosz likes this.

Ezen oldal megosztása