1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  fip7 and mindenen kívül like this.
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 3. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  ?????
   
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  СРОЧНО!!! КАК ПУТИН МЕНЯЕТ КОНСТИТУЦИЮ! Евгений Федоров 15.01.2020
  URGENT!!! HOW PUTIN CHANGES THE CONSTITUTION! Yevgeny Fedorov 15.01.2020

   
 6. milagro

  milagro Well-Known Member

  Visszatérve a metafizikai magasságokból a talajközelbe, nekem ezzel az a gondom, hogy miért mennének egy ilyen bizonytalan alkuba bele az oroszok??
  Nem hülyék, és pontosan tudják, hogy létszámukból adódóan sem tudnák "lenyelni és megemészteni" ezt a térséget, amelyre egykor a KGST idejében a befolyásuk/hatásuk kiterjedt! Ezenkívül, ha feláldozzák a perzsákat és úgymond elengedik Kínát, akkor mi lesz? Ők jönnének az étlapon!
  A realitások talaján maradva pedig tudják, hogy az Egyesült Államok egy hosszúkás szigetnek az északi fertáján van, ahonnét a Kínai Sárkányt nem fogják tudni megzabolázni a jenkik!
  ..
  Volt itt egy remek térkép arról, hogy Kína mi mindent finanszíroz szerte a világon! Afrika szinte vöröslik az ábrán!
  Amíg ők a Közel-kelettel meg miegymással foglalkoztak, addig Kína befektetett!
  ..
  Én őszíntén szólva abban is kételkedem, hogy a saját angolszász világukat képesek lennének a kínaiaktól megtisztítani (Ausztrália, Brit-Kolumbia Kanadában ebből a szempontból épp ezekben az években esik át az akut "fertőzésen", s nem látom még a lábadozást sem ebből, nemhogy a kilábalást! Sőt egyre nő a kínai diaszpóra ott is!
  ..
  Európai relációban szerintem meg az oroszok addig nem is akarnának megindulni nyugat felé, ameddig a germánok meg nem tisztították Európát a muszlimoktól!
  A véres aprómunkát jobb másra hagyni...
  ..
  Szóval nem tudom..., de meglátjuk! A filmben nemsokára jönnek az akciójelenetek lehet!
   
  Nemerson, gergo55 and csibeszke like this.
 7. ghullaire

  ghullaire Member

  gergo55 likes this.
 8. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Lényegében az történik, hogy a jelenlegi orosz kormány "lemegy" Államtanácsi szintre, amely az Oroszországi Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság (РСФСР) legfelső szerve lesz. Az új kormány pedig - ha majd megalakul az új alkotmány szerint - a Szovjetunió kormánya lesz. Nyilvánvaló, hogy a szovjet kormányba minden volt szovjet tagköztársaságból kerülhetnek be kormánytagok, tehát érthető, hogy most az Oroszországi Föderáció kormánya átadja a helyét, és alsóbb szintre helyezkedik. Vagyis maga az Oroszországi Föderáció szovjet tagállami pozíciót vesz fel.
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  És mégvalami: tagállami pozíciót, államit. Nem föderatívat, hanem államit. Föderáció helyett állam lesznek, centralizáltan.
   
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Addig járt Putyin a Lukasenkóhoz, amíg kifőzték ezt a valamit, ami nem biztos hogy Szu 2.0 lesz, de biztosítja Putyin további "uralkodását", FehérOo.-gal szorosabbra fűzött egyútműködéssel "éket"verni a Balti államok és Ukrajna közé, ellensúlyozandó a nato nyomulást. További területek, erőforrások bevonásával, koncentrációjával erősíteni a gazdasági/katonai potenciált.
  Remélem az így nyert idő elegendő lesz Putyinnak a méltó utód megtalálására, felépítésére.
  Szerintem.
   
  ghullaire likes this.
 13. borisz

  borisz Well-Known Member

  megjegyzem, Lukasenko is öreg, mont az országút.
   
  ghullaire likes this.
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A putyini adminisztráció 10 új pártocskát akar létrehozni ami megosztja majd 21-ben az ellenzéki szavazatokat és a demokrácia látszatát kelti.
  Egyik a volt WOT fejlesztő Slava Makarov által a napokban indított Direct Democracy Party.
  https://meduza.io/en/feature/2020/01/15/rise-of-the-spoiler-parties

  OFF: Én ennek a jó oldalát nézem, megszabadultunk ettől az idiótától és most jöhet valaki olyan, aki végre balanceolja a játékot és nem tesz bele több copy paste meg fantasy tankot + végre nerfeli a fos skycancereket. :)
   
  Sniper likes this.
 15. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://karpathir.com/2020/01/17/az-ukran-halallistan-az-orosz-miniszterelnok-jelolt/
  "A zik.ua értesülése szerint a Mirotvorec hírhedt halállistájára került Mihajlo Misusztyin Oroszország miniszterelnöki posztjának várományosa.
  Az elhíresült ukrán nacionalista portál indoklása szerint az orosz kormányfői posztra esélyes Misusztyin azért került fel a listára, mert 2015-ben szándékosan megsértette az ukrán államhatárt azzal, hogy az elcsatolt Krímre mert utazni. Ezzel durván megsértette Ukrajna területi egységét. Bűneit tovább tetézte azzal, hogy Jaltában felkereste az ottani adófelügyelőséget és tanácskozott az ottani orosz adóhatóság képviselőivel. Ezzel Ukrajna függetlenségét is veszélybe sodorta.
  A Mirotvorec felhívja az ukrán hatóság figyelmét az illetőre és kéri, hogy tekintsék a publikációt Ukrajna nemzetbiztonsága elleni bűntett és az emberiség elleni vétségek miatti feljelentésnek."
   
 16. oregbogaras

  oregbogaras Well-Known Member

 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ukrajna és az is et elgurult gyógyszer

  "Volodimir Zelenszkij elmondta, nemcsak utcákat és tereket neveznek el ezekről a személyekről, de szobrokat is állítanak nekik. Az ukrán elnök korábbi álláspontja szerint továbbra is azt vallja, hogy a közös történelem olyan személyiségekre támaszkodik, akik pozitív érzéseket váltanak ki Ukrajna egészében. Ezek az újkori ukrán történelemben tudósok, a világűrt meghódító emberek, sportolók, akikre büszke az ország. Zelenszkij szerint a politikát távol kell tartani e kérdéskörtől.

  Az elnök kitért az Ukrajna és Izrael közötti vitára is, amely épp e kétes hírnévre szert tett hősök miatt kerekedett. A portál emlékeztet rá, hogy nemcsak Izrael, de Lengyelország is nemtetszését fejezte ki a nácizmussal kollaboráló személyek ukrajnai ünneplése miatt. Ugyanakkor Hennagyij Nadolenko, Ukrajna izraeli nagykövete felszólította Izraelt, ne kommentálja ezeket az eseményeket és hanyagolja a témát."

  https://karpathir.com/2020/01/21/zelenszkij-a-ketes-hiru-ukran-hosokrol/

  Szóval Németország után már Izraelt is felszólítja Ukrajna, látom hogy tisztában vannak helyükkel a világban :D
   
  tindalos, antigonosz and megazez like this.
 18. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Izraelt felszólítgatni nagy hiba. Nekünk akkor most meg kell vendégelni az Izraeli elnököt, és áttárgyalni a kialakult Ukrán helyzetet. (Megbeszélés közben lehet egy-egy telefon Putyin és Trump irányába is. )
   
  fip7, tindalos, antigonosz and 3 others like this.
 19. milagro

  milagro Well-Known Member

  Számomra egyre inkább az a kép körvonalazódik, mintha minden szereplő, aki valamit számít, a felé terelné az eseményeket, hogy Ukrajnát szét lehessen egy napon bontani... Ennek az eseménynek az előkészítése folyik.
  Folyamatosan olyanokat húznak, hogy az józan ésszel mérve teljesen logikátlan!
  Teszik mindezt akkor, amikor egyébként is "valakik" bedobták már a nemzetközi mélyvízbe az "ukrán témát", s tették ezt nem éppen pozitív előjellel!
  Szinkronban keverik a dolgokat.
  Kíváncsi lennék Zelenszkij hová van beköteve valójában...
  lásd:
  https://magyarnemzet.hu/kulfold/kijev-nem-hagyja-cimere-megserteset-7693682/
   
  svajcibeka and szuvorov like this.
 20. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  És reméljük a téma napirenden tartásáért, kifizetnek minket is egy Kárpátaljával. (Na persze lehet az a jobb verzió, ha önálló államként létezne, Természetesen Magyarország szatelit-államaként, így a kisantant se tudna nagyon behisztizni.)
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása