1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. 12delta

  12delta Well-Known Member

  A Kijevi Rusz egy kicsit téves elképzelés. A lényeg, hogy a keleti szláv "föderáció" rengeteg ruszból épült fel (mintha magyarország minfden megyéje egy rusz lenne). A király meg egyikből a másikba ment, felélte a neki járó adót, aztán továbbment az udvartartással. Amiért Kijevi Ruszként emlegetik az abból ered, hogy a kor legjelentősebb történetírói Bizáncban éldegéltek. Az első Rusz ahova elmentek kereskedni, az a Kijevi Rusz volt. Amerikát is sokan New Yorkal teszik egyenlővé, pedig van ott egy csomó város, ami teljesen más.
  Másrészt ebben a korban még sokkal kisebb volt az eltérés a keleti szlávok között és a nemesség le se ... milyen tájszólásban hápog a paraszt, amig adózik.
   
 2. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Nemzeti szempontból elkerülhetetlen felvetni Magna Hungária ügyét is és ha manysi és hanti testvéreink is rábólintanak akkor ősi magyar földből fogunk magyar olajat és gázt szállítani haza.
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Egy hazátlan ezeket nem értheti meg.
   
  ghostrider, fip7, megazez and 2 others like this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Akkor hát neked hiába magyarázom?
   
  ladagrant likes this.
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Jó liberális, jól kitanított a gazdád. :p
  <Buksisimi>, na mész vissza a trolltartóba.
   
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Neee ha a trolltartóba teszel akkor azért nem fizet Soros :eek:
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Sztrelkov: A Donbassz visszacsatolásának immár semmi akadálya

  „Mióta csak a Donbasszt emberek lakják, mióta a senki által sem ellenőrzött Vad Rónaságból emberek lakta régióvá lett, mindig is Oroszország – Rusz (3), Oroszország – része volt. Donyeck és Luganszk megye területének nagy része a doni kozákok őrseregének a földje volt. A doni kozákok – oroszok, mindenekelőtt – még azt megelőzőleg letelepedtek ott, hogy ezek a földek az Orosz Birodalom részeivé lettek. Már elnézést! De ha azt mondjuk, hogy «polgárháború folyik», akkor az már Oroszországban folyik – esetünkben a Donbassz területén.
  https://hu.news-front.info/2020/03/...sz-visszacsatolasanak-1-immar-semmi-akadalya/
   
  gergo55, b4l4g3 and Nemerson like this.
 8. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Ne haragudj, de hogy rajonghatsz az oroszokért, ha a történelmüket se ismered. Vagy neked olyan eldobhatóak mint az irániak, egy bicska ami ha beletörik a jenkikbe lecseréled sárga csillagos kínaira?
  Az ukránok a 16. századtól kezdtek nemzeti karaktert felvenni és elválni az oroszoktól. Van ilyen, a spanyolok se a földből bújtak ki hanem a római kor után nyelvjárásból nyelv lett, a provinciából ország. Így működik világtörténelem.
   
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Sztrelkovnak Hágában van jelenése, az MH17 lelövéséről kéne vallania nem pedig újabb közveszélyes bűncselekményeket folytatnia.
   
  ladagrant likes this.
 10. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Sztrelkov inkább nézegessen fürgén a háta mögé, mielőtt leesik a 10.-ről vagy felrobban. Rövid életük van arra fele az ilyen egyszer használatos parancsnokoknak.
   
  Roni likes this.
 11. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Mi ez? Duett?
   
  fip7, antigonosz and b4l4g3 like this.
 12. Mi a faszom van, mindenki karanténba vonult?
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  6 éve, hogy a Krím újra egyesült Oroszországgal. Vlagyimír Vlagyimírovics is oda érkezett kb 2 órája.
   
  fip7, antigonosz and b4l4g3 like this.
 14. ladagrant

  ladagrant Active Member

  ABC vagy Időrendben soroljam azon hozzászólásaimat amikor te duetteztél a rezesbandáddal?
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Kevered Ukrajnával.
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ha eddig csendbe volt az arca akkor maradjon ezután is csendbe ! Putyin szarban hagyta őket és kész! ha marad ő is úgy végzi mint Motorola ha ott marad :hadonaszos:
   
  ladagrant likes this.
 17. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Istenem! Már megint? Fogadjuk el, hogy Ukrajna ukrán, önhibáján kívül temérdek orosszal és egyéb nemzetiséggel. Oroszország pedig orosz.Is.
  Az, hogy a Krím vagy Donbassz melyik országhoz tartozik, azt nem az illető országok polgárai döntötték el, hanem a politikusok.
  A nemzetközi közösség nem ismeri el, a Krím jelenlegi státuszát. Moszkva szarik rá, Ukrajna meg gyenge visszaszerezni.
  Ha Ukrajna szeretné a Krímet és Donbasszt úgy visszaszerezni, hogy lehetőleg élhető helyek legyenek, akkor:
  1. az Ukrajnában élő nemzetiségeknek széles körű jogokat, hovatovább autonómiát KELL adnia. Enélkül nincs béke és nem is lesz. A kisebbségekkel szembeni magatartás vezetett a Donbassz és a Krím elszakadásához, az EU-tagországokkal (köztük Hazánkkal) fennálló haragszomrádra.
  2. Olyan lépéseket KELL megtennie az ukrán kormánynak gazdasági és belpolitikai téren, amely EU-konformmá teszi Ukrajnát. Erre egyik ukrán kormány sem mert vállalkozni, mert gyorsan buknának az oligarchák miatt.
  Oroszország mindezt kihasználja! Nagyhatalom és hülye lenne ha nem tenné.
   
  ghostrider, Rotten878 and b4l4g3 like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Utóbbinál a két legnagyobb bolsevik Lenin és Trockij

  A probléma az, hogy Ukrajna nem ukrán és sosem létezett, épp azért van területén nagy számban más nemzet és nemzetiség. Nincs olyan, hogy ukrán hisz ahogy Kravcsuk volt ukrán elnök is megmondta, hogy 3 különböző DNS-ü ember létezik -kelt, közép és nyugat ukrajna területén. Nincs olyan, hogy egységes ukrán nép, nemzet.

  Nem fognak senkinek autonómiát adni, nem olyan fajta, illetve a banderisták sakkban tartják Zelenszkijt. Lásd Minszki egyezmény- még mindig háború van. Pedig egyik napról a másikra megszüntethetnék az ukránok- de nincs akarat. Egyébként már 6 éve 2014- ben megírtam, hogy mi lesz- lásd erőszakos ukránosítás-nyelvtörvény ...stb

  Nem teszik, nem merik a nackók miatt. Hisz a bírók nem merik elítélni a nackó ATO-sokat akik gyilkosságot követtek el. Jogállamiság =0.
   
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az oroszok már 6 éve harcolnak ukrajnai területekért, ennyi idő alatt még a németeket is meg tudták verni és már Oroszországban sem lehet olyan népszerű az ukrajnai permanens háború, meg ott van még nekik a szíriai is. Ukrajnát több százezer halott és több millió menekült árán foglalhatnák el, nincs most ekkora műveletre pénzük, a szaúdi sejk is támadást indított az olajfronton, inkább azzal foglalkozzanak mielőtt újabb frontot nyitnak valahol.
   
 20. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ha nem vitatjuk az orosz katonák jelenlétét, akkor is nem ukrajnai területekért harcolnak, hanem az ott élő oroszokért. Ennyi idő alatt a németeket is meg tudták verni? Ukrajna megalakulásával és a Krím elvesztésével Ukrajna gyakorlatilag megnyerte Hitler háborúját! A német cél sem volt több, mint ez a terület leszakítása Oroszországról. Akkor ki nyert valójában? Oroszországban tényleg nem népszerűk a háborúk. Ez igaz. de... ha meg kell vívni őket, akkor nem szaroznak, megvívják így vagy úgy. Putyin pedig elhitette, hogy ők nagyhatalom és meg kell vívni. Szaúdi sejk? Na, olyan nincs. A vahabitáknál nem sejkség van. Mellesleg Szaúd-Arábia sem lesz hamarosan.
   
  ghostrider likes this.

Ezen oldal megosztása