1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Neba, akkor kiszáll a CIA az ukrán kormányzatból, az EU-ból, meg a közel keleti tenoristáik pénzelésébol, fegyverzésébol?
  :rolleyes::D
   
  gergo55, szegcsab, vilmoci and 3 others like this.
 2. emel

  emel Well-Known Member

  Az első hullámban jövők még az ukránokkal se bírtak, így a harcok kezdete óta fél Donbassz ukrán megszállás alá került!! A harcok elején Szlavjanszk és Kramatorszk pl. még a szakadároké volt, ma meg nézd meg hol van a fegyverszüneti vonal. Ezért ne rettegjél már annyira a hetenként összeomló orosz gazdaság hadseregétől ... szóval minek is az az állandóan terjeszkedő NATO?! :D:p
   
  szegcsab, vilmoci, fishbed and 7 others like this.
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Attól függ. Ha az amcsi fizet igen, ha az orosz akkor nem
  Ha meg magyar vagy, leülsz vele isztok egy vodkát utána beletolsz egy házipáleszt és bizniszeltek egy jót. :D
   
  Rotten878 and b4l4g3 like this.
 4. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  1) Az EU sose akarta igazán egyenlő félként kezelni az oroszokat lásd. vagy 20 év alatt sem tudtak a vízumkönnyítésekről megállapodni aminek aztán be is tett rendesen az ukrán válság. Aki meg közeledett volna szépen kinyírták politikailag. Amíg csak egy szatellit térségként tekintenek Oroszországra komolyabb együttműködés nem lehetséges és részben ezért is indult meg a gazdasági kapcsolatok keletre fordítása jóval az ukrán válság előtt.
  2) Ha valakinek akkor az USA-nak végképp nem érdeke egy megerősödött Oroszország, mivel geopolitikailag továbbra is konkurenciát jelent neki. Nem véletlenül terjeszkedett ám a NATO keletre és van 130 kilométerre Szentpétervártól. Kihasználták az orosz gyengeség időszakát és mikor a medve visszajön a meccsbe azonnal "orosz agresszió" meg minden szépség. A héten Pompeo pl azt nyilatkozta, hogy Oroszország HÁTRÁLTATJA a koronavírus elleni harcot. Az az Oroszország aki most küld humanitárius egységeket Taljánföldre. Ezután no további komment az USA esetében.
  3) Egy volt pekingi magyar nagykövetet idézve Kínának politikai megfontolásból nincsenek szövetségesei csak partnerei, de az oroszokkal folytatott viszony kvázi szövetséginek tekinthető.
  4) Az ukrajnai eseményekből már lassan mindenkinek elege lesz és szépen be is fog fagyni. Zelenszkij is megmondta belátható időn belül Krím nem lesz ukrán. (ha azt mondta volna sose akkor kicsinálják politikailag) Továbbra is az a kulturális és nemzetiségi politika megy Ukrajnában ami a keleti eseményekhez vezetett és itt is amíg nem lesz politikai változás megoldás sem lesz. Ja és ki is akarná sztornózni a minszki megállapodást amúgy?
  5) Ország legnagyobb része felszabadítva, Idlib kapcsán megy még a péniszméregetés. Oroszok beléptek, Aszadot kimentették és lenyegében Oroszország nélkül nem lehet a szír kérdést lerendezni. Tartusz biztosítva, Hmejmím is. Én továbbra is nyereségként értelmezem bár ki vagyok én hisz csak egy szakdogát írok belőle.
  6) Oilprice adatai szerint 21,4 dollár/hordó áron áll az Urals és a chart szerint nem esett be 20 alá mint ahogy írtad. Hogy is van ez akkor? Most olajpiacon menni fog egy ideig az izmozás de pont hogy a drágábban termelő OPEC tagok na meg a US palaolaj fogja igazán megszívni. Nemrég volt egy Bloomberg cikk, hogy a legnagyobb orosz termelőknek 2019-ben 4$ volt egy hordónyi olajat felhozni a felszínre ami szállítással, mindennel zusammen lett 20$. Szóval bírni fogják azt az árversenyt.
  7) Annyira közel állnak, hogy közösen járőröznek Szíriában az M4 autópályán és Erdogan még a harcok alatt kijelentette, hogy nem fog orosz egységeket lőni.
   
  szegcsab, gergo55, vilmoci and 10 others like this.
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

  Én? Nekem teljesen 8, hogy oroszországgal mi történik, addig amíg minket nem érint, annak is tapsikolnék ha egész európa orosz lenne, csak hozzánk ne nyúljanak. Közönynek hívják, eu se sokat segített, oroszország se, mi annál többet adtunk már nekik és a világnak.
  " Decretum: Ugros eliminandos esse ", eu-s taktika évszázadok óta, kb az oroszok ellen is ezt alkalmazzák csak másabb köntösben, remélem ugyan úgy sikertelenül.
   
  vilmoci likes this.
 6. koppany

  koppany Well-Known Member

  Akkor ha jól értem, meg kell szüntetni Ukrajnát. Jó terv a békéhez.
   
  szegcsab, vilmoci, borisz and 6 others like this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Akcióban a SOBR- iszlámisták elfogása

   
  szegcsab, Sniper, fishbed and 5 others like this.
 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Most szerintem az egeszsegugyre gyurtak ra, epp az olaszokhoz viszik Moszkvabol azt amit azok Brusszeltol es Washingtontol nem kaptak meg. 20 dollaros olajar mellett.
   
  szegcsab, borisz, fip7 and 2 others like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem tudom van e meg valaki Brusszelben a palotaban. Talan a biztonsagi orok... Nincs senki aki feloldja.
   
  vilmoci, borisz and csibeszke like this.
 10. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ez miért is lenne jó?
   
 11. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Mondjuk mert úgyis durva válság lesz, ne szopassuk magunkat ezzel is? Mert tévedés ne essék, az európai cégek is szoptak az oroszok elleni szankciók miatt.
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Mire voltak jó az orosz ellenes szankciók? K-európai országok szívták meg az orosz ellenszankciók miatt.
   
 13. Sőt, az orosz mezőgazdaság pl. jól járt és ez nem csak azt jelenti hogy nagyobb területet művelnek, hanem nőtt a műtrágya-termelés(haló, olcsó olaj...), fejlődött a mezőgép-ipar, stb. stb.
   
  szegcsab likes this.
 14. boki

  boki Well-Known Member

  fip7, fishbed, duckdodgers and 2 others like this.
 15. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Ez nálad ugye annyit jelent, hogy a félszigetet újra megszállhassák az ukrik.
  Ugye jól értem? Az van a háttérben, hogy végre valahol született egy igazságos rendezés, ahol nem nagyon fog többé sikerülni feszültséget szítani?
  Mert ugye a krímiek jól jártak, hogy nem szipolyozzák ki őket többé az ukrik (akik ugye eléggé tájidegenek a környéken), ráadásul a lehetőségekhez képest egy etnikailag is optimális helyzet állt elő.
  egyedül az ukrik szabtak rá, mivel nem tudják többé lerabolni a Krímet, bár így is maradt még náluk lopott föld bőven... o_O
  mert helyre állna a rend?
   
  szegcsab, fip7, fishbed and 3 others like this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Karanténra készülve. Alma-Ata Kazahsztán legnagyobb városa, egykor fővárosa . A videó bemutatja egy városrész karanténba zárásának előzményeit, készülődését.

   
 17. ladagrant

  ladagrant Active Member

 18. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Lássuk a tényeket:
  Lengyel elkövetők fel akartak gyújtani egy házat ukrajnában, ami az ottani Magyar Kultúrális Szövetség irodája.

  Nos, akkor kik akarnak ártani a magyarságnak? A lengyelek? Az ukránok? A szélső jobboldali lengyelek és ukránok?
   
  svajcibeka, fishbed and b4l4g3 like this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  szegcsab, svajcibeka, fip7 and 11 others like this.
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A végrehajtók voltak a szélsőjobbos lengyelek, a közvetítők az AfD-s németek, a felbujtók meg a transznyisztriai oroszok.

  Nem ukránok állítják, lengyel bíróság ítélte el őket, amit el is ismertek. Nem sikerült az akciótok, lebuktatok.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása