[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
7 457
28 657
113
"Az Oroszországgal való kommunikáció 5 alapelve".

EU_likes_to_lecture-crop-c0-5__0-5-800x500-70.jpg


Az Európai Parlament külügyi bizottsága jelentéstervezetet terjesztett elő, amelyben felvázolja az Oroszországgal való kapcsolatépítés alapelveit. RT megismerkedett a dokumentummal.

Tehát a "demokrácia támogatásának" elve különösen az "orosz nyelvű propaganda" ellenzését sugallja. Ennek érdekében az EU felajánlotta, hogy létrehoz egy 24 órás sugárzással rendelkező televíziós csatornát.

Ezenkívül az EU vezetőinek azt tanácsolják, hogy fontolják meg annak lehetőségét, hogy ne ismerjék el az új Duma legitimitását, ha a szeptemberi választásokat csalásnak ismerik el.

A jelentés szerzői ugyanakkor hangsúlyozták, hogy Oroszországnak el kell mondani, milyen előnyökben részesülhet, ha demokratikus reformokba kezd. Ezek a vízumkönnyítés, a szabadkereskedelmi beruházási programok és a stratégiai partnerségek.

Annak érdekében, hogy az oroszokat jobban ösztönözzék a demokratikus változások elfogadására, azt javasolják, hogy Oroszország fogadja el a "keleti partnerség" fejlesztési stratégiáját, amelyet Brüsszel egykor a volt Szovjetunióval való együttműködés megerősítésére indított.

A dokumentum szerzői szerint "a demokrácia világszintű védelme érdekében" az Európai Uniónak össze kellene fognia az Egyesült Államokkal, és közös intézkedéseket kellene kidolgoznia a szankciók, a pénzügyi támogatás és az aktivisták támogatása terén.

A "demokrácia mindenek felett" elve azt sugallja, hogy a Moszkvával folytatott párbeszédnek elsősorban az emberi jogok és a szabad választások kérdését kell figyelembe vennie. A dokumentum szerzői az Északi Áramlat-2 leállítását javasolják.

Külön bekezdés foglalkozik az "orosz agresszióval szembeni elrettentéssel". Itt azt javasolják az EU-nak, hogy a NATO-val és a nemzetközi partnerekkel együtt továbbra is gyakoroljanak nyomást Moszkvára, és kényszerítsék arra, hogy hagyjon fel a "keleti partnerség" régió ügyeibe való "beavatkozással", és adja vissza a "keleti országok - az EU szomszédai - megszállt területeit".

Ha Moszkva folytatja "agresszív akcióit" - tanácsolják a dokumentum szerzői -, az EU-nak meg kellene fontolnia, hogy leválasztja a SWIFT fizetési rendszerről. Ezen túlmenően az EU vezetését arra kérik, hogy dolgozzon ki egy tervet az orosz gáz- és olajszállításoktól való függőség csökkentésére - legalábbis addig, amíg a jelenlegi vezetés a Kremlben van.

ria.ru
Ezek betegek, gyengeelméjűek és mentálisan erőteljesen visszamaradottak, az oroszok elküldik az egész EU-t a jó édesanyjába.
 
W

Wilson

Guest
A német gazdasági minisztérium mielőbb be akarja fejezni az Északi Áramlat 2-t


vlasti-hermanii-nazvali-15_main.jpeg

Fotó: Michal Jarmoluk, Pixabay

A német gazdasági minisztérium kijelentette, hogy az európai gáztermelés rohamosan csökken, és felszólított az Oroszországból érkező szállítások növelésére. A minisztérium felvázolta a "felfüggesztett" Északi Áramlat-2 gázvezeték elindításának biztosításához szükséges fő feladatot. A vezeték megduplázná a Balti-tengeren keresztül Németország földgázellátását.

Angela Merkel kancellár biztosította, hogy az ország hatóságai az amerikai szankciókra való tekintet nélkül támogatni fogják a projektet.

Tavaly az Európai Unió 326 milliárd köbméter gázt importált, és ennek csaknem a fele orosz volt. A második helyen Norvégia állt, amely Európa szükségletének mindössze negyedét fedezte.

2021-ben a készletek ismét rekordokat döntenek: a hideg tél miatt áprilisra szinte kiürülnek a földalatti gáztárolók. Az ügynökség szerint hosszú sor állt az orosz gázért. Az első negyedévben a Gazprom 52,7 milliárd köbmétert szállított az EU-ba, ami 30%-kal több, mint egy évvel korábban.

Németország egyharmadával, 15,54 milliárdra, Lengyelország 18,5%-kal, 2,45 milliárdra növelte a vásárlásokat. Finnország 67%-kal többet exportált, mint 2020 első negyedévében, Románia - 90%, Bulgária - 52%, Görögország - 23%.

Emellett az áprilisi hideg betörés miatt az európai UGS-létesítmények visszatértek a kivonási üzemmódba - közölte az orosz vállalat. A tárolókapacitás például Hollandiában 18%-ra, Ausztriában pedig 22%-ra csökkent. Az európai átlag 5,8%-kal kevesebb a szokásosnál. És egyre kevesebb idő áll rendelkezésre.

Európa legnagyobb gázproblémája a növekvő kereslet mellett csökkenő hazai termelés. A kontinens legnagyobb gázmezőjén, a hollandiai Groningenben (a tizedik legnagyobb a világon) 2014 óta csökken a termelés. Úgy volt, hogy 2030-ra bezárják. Azonban 2019-ben Amszterdam bejelentette: hogy már 2022-ben teljesen leállítják.

Norvégiában is hanyatlásnak indultak a dolgok. 2019-ben a termelés hat százalékkal, 2020-ban pedig további három százalékkal csökkent. És még nincsenek új mezők a kilátásban . Ez komoly problémákat rejt magában - figyelmeztet a Norvég Kőolajipari Igazgatóság.

"A feltárást nagy ütemben kell folytatni, különösen ott, ahol az infrastruktúra élettartama korlátozott. Új mezők nélkül az olaj- és gáztermelés összeomlik" - mondta a szabályozó hatóság.

Az Európai Bizottság szénhidrogénpiacokról szóló negyedéves jelentése szerint az EU-ban a földgáztermelés jelentősen, 22,8%-al csökkent. 2019-ben 70 milliárd köbméter, 2020-ban 54 milliárd köbméter volt. Mivel nincs európai szállító, amelyre támaszkodhatna, Németországnak az elkövetkező években sokkal több gázra lesz szüksége Oroszországból.

Ráadásul a németek lemondanak a szén- és atomerőművekről. . Ezt a német gazdasági és energiaügyi miniszter, Peter Altmaier fejtette ki. Emlékeztetett arra, hogy Németország 40 éve kap földgázt a Szovjetunióból, majd Oroszországból - és ezalatt az évek alatt a szállítások "soha nem voltak politikai fegyverek a Kelet és a Nyugat közötti kapcsolatokban".

Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke szintén az Oroszországból érkező további, "rendkívül megbízható" szállítások fontosságáról beszélt. Szerinte az Északi Áramlat 2, amely egy lépésre van a befejezéstől, megoldhatja ezt a problémát, és a lehető leghamarabb el kell indítani.

Amint arról a Strana beszámolt, Oroszország idén nyáron befejezi az Északi Áramlat-2 építését. Már két hajó fekteti le az Északi Áramlat-2 csöveit dán vizeken, ezt addig egy hajó végezte.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 215
23 813
113
"Az Oroszországgal való kommunikáció 5 alapelve".

EU_likes_to_lecture-crop-c0-5__0-5-800x500-70.jpg


Az Európai Parlament külügyi bizottsága jelentéstervezetet terjesztett elő, amelyben felvázolja az Oroszországgal való kapcsolatépítés alapelveit. RT megismerkedett a dokumentummal.

Tehát a "demokrácia támogatásának" elve különösen az "orosz nyelvű propaganda" ellenzését sugallja. Ennek érdekében az EU felajánlotta, hogy létrehoz egy 24 órás sugárzással rendelkező televíziós csatornát.

Ezenkívül az EU vezetőinek azt tanácsolják, hogy fontolják meg annak lehetőségét, hogy ne ismerjék el az új Duma legitimitását, ha a szeptemberi választásokat csalásnak ismerik el.

A jelentés szerzői ugyanakkor hangsúlyozták, hogy Oroszországnak el kell mondani, milyen előnyökben részesülhet, ha demokratikus reformokba kezd. Ezek a vízumkönnyítés, a szabadkereskedelmi beruházási programok és a stratégiai partnerségek.

Annak érdekében, hogy az oroszokat jobban ösztönözzék a demokratikus változások elfogadására, azt javasolják, hogy Oroszország fogadja el a "keleti partnerség" fejlesztési stratégiáját, amelyet Brüsszel egykor a volt Szovjetunióval való együttműködés megerősítésére indított.

A dokumentum szerzői szerint "a demokrácia világszintű védelme érdekében" az Európai Uniónak össze kellene fognia az Egyesült Államokkal, és közös intézkedéseket kellene kidolgoznia a szankciók, a pénzügyi támogatás és az aktivisták támogatása terén.

A "demokrácia mindenek felett" elve azt sugallja, hogy a Moszkvával folytatott párbeszédnek elsősorban az emberi jogok és a szabad választások kérdését kell figyelembe vennie. A dokumentum szerzői az Északi Áramlat-2 leállítását javasolják.

Külön bekezdés foglalkozik az "orosz agresszióval szembeni elrettentéssel". Itt azt javasolják az EU-nak, hogy a NATO-val és a nemzetközi partnerekkel együtt továbbra is gyakoroljanak nyomást Moszkvára, és kényszerítsék arra, hogy hagyjon fel a "keleti partnerség" régió ügyeibe való "beavatkozással", és adja vissza a "keleti országok - az EU szomszédai - megszállt területeit".

Ha Moszkva folytatja "agresszív akcióit" - tanácsolják a dokumentum szerzői -, az EU-nak meg kellene fontolnia, hogy leválasztja a SWIFT fizetési rendszerről. Ezen túlmenően az EU vezetését arra kérik, hogy dolgozzon ki egy tervet az orosz gáz- és olajszállításoktól való függőség csökkentésére - legalábbis addig, amíg a jelenlegi vezetés a Kremlben van.

ria.ru
Jelen helyzetben nem az a kérdés, hogy a jelentést írók fogyasztottak-e tudatmódosító szereket, hanem, hogy pontosan milyen sorrendben mentek végig a C-listán. Vagy a másik opció, hogy bizonyítást nyert az élet az agyhalál után
comment_1614518856LZP75zBN3whlX9fZeA0vVI.gif
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 459
113
https://karpathir.com/2021/05/16/az-ukran-kulugyminiszter-szerint-a-nato-nem-vedi-meg-ukrajnat/
"AZ UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER SZERINT A NATO NEM VÉDI MEG UKRAJNÁT
Dmitro Kuleba megvan győződve arról, hogy a NATO-tagállamok nem indítanak háborút Oroszország ellen Ukrajna miatt – írja a Korrespondent-re hivatkozva a KISZó.
Az ukrán kormányzat nem számíthat fegyveres nyugati segítségre az orosz agresszió leküzdésében – nyilatkozta az ukrán külügyminiszter a Deutsche Wellének (DW) adott interjújában
“NEM SZÁMÍTUNK ARRA, HOGY A KÖZELJÖVŐBEN KÜLFÖLDI CSAPATOK ÉRKEZNEK A MEGSEGÍTÉSÜNKRE. UGYANAKKOR PARTNEREINKTŐL ELVÁRJUK, HOGY UKRAJNÁNAK BIZTOSÍTSÁK AZT A TÁMOGATÁST, AMELYET FELAJÁNLHATNAK, MEGSEGÍTVE EZZEL HAZÁNKAT EBBEN A KONFLIKTUSBAN” – válaszolt arra a kérdésre Kuleba, hogy a Nyugat hogyan tudna segítséget nyújtani Ukrajnának, amennyiben az orosz csapatok átlépnék a határt. A DW újságírója visszakérdezett, jól érti-e: Kuleba nem számít arra, hogy NATO háborút indít az Orosz Föderáció ellen? A külügyminiszter a következőt felelete: „Abszolút. Ukrajna még nem tagja a NATO-nak, ugyanakkor szeretném egyértelművé tenni, ez a mi földünk, és mi megteszünk mindent, hogy megvédjük, ebben viszont segítségünkre lehetnek a partnereink, és ez így is lesz.”
Kuleba kiemelte, hogy az orosz csapatok kivonása az ukrán-orosz határtól nem az elvárt ütemben zajlik.
“NEM BESZÉLHETÜNK OROSZ CSAPATKIVONÁSOKRÓL. AZ OROSZ CSAPATOK NAGYJÁBÓL A HELYÜKÖN MARADTAK. A FENYEGETÉS NEM MÚLT EL. ÉBERNEK KELL MARADNUNK” – fogalmazott a külügyminiszter."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 459
113
https://kiszo.net/2021/05/16/szeljegyzet-amator-oroszok-avagy-a-remeny-hal-meg-utoljara/
"Széljegyzet: Amatőr oroszok, avagy a remény hal meg utoljára
Kis túlzással nem telik el úgy hét, hogy ne történjék valamilyen magyarellenes provokáció Kárpátalján...
...Már korábban is utaltam rá, de megismétlem: jól kivehető, hogy a vártnál jobb magyar választási szereplés óta szaporodtak meg ezek az alattomos gáncsok, egyeseknek nagyon nem tetszik, hogy a kárpátaljai magyarság – az anyaország támogatásával – semmilyen körülmények között nem adja fel az anyanyelvhasználatáért zajló harcot. S azt is látni kell, vannak olyan politikai erők, melyeknek egyáltalán nincs ínyére a megyei tanácsban való erőteljes magyar jelenlét...
...Örvendetes, hogy legalább a legutóbbi beregszászi incidens elkövetőinek hamar a nyomára lelt az ukrán titkosszolgálat. Nem tudom, ki hogy van vele, de én már meg sem lepődöm, hogy megint csak kelet-ukrajnai „légiósok” voltak a provokátorok, és naná, hogy oroszok a megrendelők, amit a hivatalos kommuniké szerint egyebek mellett az bizonyít, hogy az elkövetők bankkártyáira rubelben ment az utalás, és személyes holmijaik között Putyint ábrázoló képeslapot találtak. Nocsak, nocsak, ennyire amatőr oroszokat!
Persze ezzel az oroszellenes képpel mindenkinek könnyebb, rendben, legyen így, hiszen mégsem kételkedhetünk a biztonsági szolgálat nyomozóinak hozzáértő munkájában. Én sem teszem. Helyette inkább szurkolok, hogy legközelebb ne csak az események mögött kullogjanak, hanem igazi titkosszolgálathoz méltóan sikerüljön nekik megelőzni a menetrendszerűen érkező újabb provokációt, ezáltal is hozzájárulva a két szomszédos ország közötti kapcsolatok normalizálódásához...
...bízzunk a legfelső kijevi szándékok változásában, még ha a világpolitika aktualitásai ennek az ellenkezőjét is vetítik előre. De, a remény hal meg utoljára!


Forrás: KISZó/Dunda György "
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 415
4 668
113
Mivel nem a politika csinálja a gazdaságot, hanem a gazdaság a politikát így a zöldek csinálhatnak bármit a német gazdaságnak szüksége van és lesz az orosz földgázra.
Ez az elmélet. De ha a zöldek győznek, és ha a hatalora jutás után szembefordulnak a jelenlegi politikával (szerintem az USA hathatós sunyi támogatásával), az erőszakszervezetek a kormány utasításait fogják végrehajtani. Kell 1-2 év hogy a valószínúsíthető gazdasági-politikai ámokfutásuk következményeit felmérjék. Utánna ugyanannyi a kárenyhítésre/felszámolásra. Ez alatt odavágnak a német gazdaságnak és vele az EU-nak is.
Bár ez már jóslási kategória, de agresszív ideológiai viták, ezt követő gazdasági szankciók, és kilépések az EU-bol a sorrend. Esetleg egyes tagországokban belső fegyveres konfliktus szítása, malyd ennek ürügyén tisztán békefentartásra hivatkozva megszállás, megelőzve a kilépést.
Az egész EU-nak olyan Déloszi Szövetség fílingje van. Szerintem. Ok. ma már nem iszom több felest!
 
W

Wilson

Guest
Ez az elmélet. De ha a zöldek győznek, és ha a hatalora jutás után szembefordulnak a jelenlegi politikával (szerintem az USA hathatós sunyi támogatásával), az erőszakszervezetek a kormány utasításait fogják végrehajtani. Kell 1-2 év hogy a valószínúsíthető gazdasági-politikai ámokfutásuk következményeit felmérjék. Utánna ugyanannyi a kárenyhítésre/felszámolásra. Ez alatt odavágnak a német gazdaságnak és vele az EU-nak is.
Bár ez már jóslási kategória, de agresszív ideológiai viták, ezt követő gazdasági szankciók, és kilépések az EU-bol a sorrend. Esetleg egyes tagországokban belső fegyveres konfliktus szítása, malyd ennek ürügyén tisztán békefentartásra hivatkozva megszállás, megelőzve a kilépést.
Az egész EU-nak olyan Déloszi Szövetség fílingje van. Szerintem. Ok. ma már nem iszom több felest!
A felessel saját tapasztalataim szerint (ami hosszú évek alatt lefolytatott nagy számú mintavételezésén alapul) egy bizonyos szintig nincs semmilyen probléma:),de visszatérve a mémet kérdésre más az amikor ellenzékben dumál valamiről és más az ha egy esetleges választási győzelem után hatalomra kerül és ott szembesül a kőkemény valósággal.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 398
12 768
113
Ez az elmélet. De ha a zöldek győznek, és ha a hatalora jutás után szembefordulnak a jelenlegi politikával (szerintem az USA hathatós sunyi támogatásával), az erőszakszervezetek a kormány utasításait fogják végrehajtani. Kell 1-2 év hogy a valószínúsíthető gazdasági-politikai ámokfutásuk következményeit felmérjék. Utánna ugyanannyi a kárenyhítésre/felszámolásra. Ez alatt odavágnak a német gazdaságnak és vele az EU-nak is.
Bár ez már jóslási kategória, de agresszív ideológiai viták, ezt követő gazdasági szankciók, és kilépések az EU-bol a sorrend. Esetleg egyes tagországokban belső fegyveres konfliktus szítása, malyd ennek ürügyén tisztán békefentartásra hivatkozva megszállás, megelőzve a kilépést.
Az egész EU-nak olyan Déloszi Szövetség fílingje van. Szerintem. Ok. ma már nem iszom több felest!

A német tartalékokkal a mély/ál-zöld(+"liberális") vezetése --ha csak kicsit is lassan "ámokfutnak"-- egy szűken nyert második etap(két választási periódus) is lehetséges, ennyi idő alatt pedig visszafordíthatatlan "eredményeket" lehet elérni!!!


...ami egyébként --meglepő módon-- nem jelentheti azt, hogy nekünk rossz!!!

Annak rossz, akinek a politikai vezetése/(valós)értelmiségi rétege nem tud/akar/mer felkészülni egy változatos jövőre!!! ...hisz az csak akkor, annak gond, aki alkalmatlan/képtelen erre!

Van saját történelmi példánk:
A honfoglalás-kori Európa is egy kaotikus, zűrzavaros nem-kicsit "árnyékos" --sőt inkább sötét-- időszaka volt a kontinensnek, mégis Mi (nagyon) jól jöttünk ki belőle!!!
Nem osztom teljesen ezt a "Milyen borzasztó jövő várható, jujjj..." szemléletet!!!
Ki tiltja meg, hogy egy gyorsan változó világra készüljünk fel?
Ki tiltja meg az egyénnek/államnak, hogy --felkészülve-- ebből a helyzetből is előnyösebb helyzetben kerüljön ki???


.


A jelenlegi és jövőbeni helyzet --valódi és vélt-- haszonélvezői által sugallt veszteség-eltűrő/elfogadó szemlélet!!!


.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
15 804
46 227
113
"Az Oroszországgal való kommunikáció 5 alapelve".

EU_likes_to_lecture-crop-c0-5__0-5-800x500-70.jpg


Az Európai Parlament külügyi bizottsága jelentéstervezetet terjesztett elő, amelyben felvázolja az Oroszországgal való kapcsolatépítés alapelveit. RT megismerkedett a dokumentummal.

Tehát a "demokrácia támogatásának" elve különösen az "orosz nyelvű propaganda" ellenzését sugallja. Ennek érdekében az EU felajánlotta, hogy létrehoz egy 24 órás sugárzással rendelkező televíziós csatornát.

Ezenkívül az EU vezetőinek azt tanácsolják, hogy fontolják meg annak lehetőségét, hogy ne ismerjék el az új Duma legitimitását, ha a szeptemberi választásokat csalásnak ismerik el.

A jelentés szerzői ugyanakkor hangsúlyozták, hogy Oroszországnak el kell mondani, milyen előnyökben részesülhet, ha demokratikus reformokba kezd. Ezek a vízumkönnyítés, a szabadkereskedelmi beruházási programok és a stratégiai partnerségek.

Annak érdekében, hogy az oroszokat jobban ösztönözzék a demokratikus változások elfogadására, azt javasolják, hogy Oroszország fogadja el a "keleti partnerség" fejlesztési stratégiáját, amelyet Brüsszel egykor a volt Szovjetunióval való együttműködés megerősítésére indított.

A dokumentum szerzői szerint "a demokrácia világszintű védelme érdekében" az Európai Uniónak össze kellene fognia az Egyesült Államokkal, és közös intézkedéseket kellene kidolgoznia a szankciók, a pénzügyi támogatás és az aktivisták támogatása terén.

A "demokrácia mindenek felett" elve azt sugallja, hogy a Moszkvával folytatott párbeszédnek elsősorban az emberi jogok és a szabad választások kérdését kell figyelembe vennie. A dokumentum szerzői az Északi Áramlat-2 leállítását javasolják.

Külön bekezdés foglalkozik az "orosz agresszióval szembeni elrettentéssel". Itt azt javasolják az EU-nak, hogy a NATO-val és a nemzetközi partnerekkel együtt továbbra is gyakoroljanak nyomást Moszkvára, és kényszerítsék arra, hogy hagyjon fel a "keleti partnerség" régió ügyeibe való "beavatkozással", és adja vissza a "keleti országok - az EU szomszédai - megszállt területeit".

Ha Moszkva folytatja "agresszív akcióit" - tanácsolják a dokumentum szerzői -, az EU-nak meg kellene fontolnia, hogy leválasztja a SWIFT fizetési rendszerről. Ezen túlmenően az EU vezetését arra kérik, hogy dolgozzon ki egy tervet az orosz gáz- és olajszállításoktól való függőség csökkentésére - legalábbis addig, amíg a jelenlegi vezetés a Kremlben van.

ria.ruElmehetnétek már kedves EU - s vadbarmok abba a jó......
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
15 804
46 227
113
https://karpathir.com/2021/05/16/az-ukran-kulugyminiszter-szerint-a-nato-nem-vedi-meg-ukrajnat/
"AZ UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER SZERINT A NATO NEM VÉDI MEG UKRAJNÁT
Dmitro Kuleba megvan győződve arról, hogy a NATO-tagállamok nem indítanak háborút Oroszország ellen Ukrajna miatt – írja a Korrespondent-re hivatkozva a KISZó.
Az ukrán kormányzat nem számíthat fegyveres nyugati segítségre az orosz agresszió leküzdésében – nyilatkozta az ukrán külügyminiszter a Deutsche Wellének (DW) adott interjújában
“NEM SZÁMÍTUNK ARRA, HOGY A KÖZELJÖVŐBEN KÜLFÖLDI CSAPATOK ÉRKEZNEK A MEGSEGÍTÉSÜNKRE. UGYANAKKOR PARTNEREINKTŐL ELVÁRJUK, HOGY UKRAJNÁNAK BIZTOSÍTSÁK AZT A TÁMOGATÁST, AMELYET FELAJÁNLHATNAK, MEGSEGÍTVE EZZEL HAZÁNKAT EBBEN A KONFLIKTUSBAN” – válaszolt arra a kérdésre Kuleba, hogy a Nyugat hogyan tudna segítséget nyújtani Ukrajnának, amennyiben az orosz csapatok átlépnék a határt. A DW újságírója visszakérdezett, jól érti-e: Kuleba nem számít arra, hogy NATO háborút indít az Orosz Föderáció ellen? A külügyminiszter a következőt felelete: „Abszolút. Ukrajna még nem tagja a NATO-nak, ugyanakkor szeretném egyértelművé tenni, ez a mi földünk, és mi megteszünk mindent, hogy megvédjük, ebben viszont segítségünkre lehetnek a partnereink, és ez így is lesz.”
Kuleba kiemelte, hogy az orosz csapatok kivonása az ukrán-orosz határtól nem az elvárt ütemben zajlik.
“NEM BESZÉLHETÜNK OROSZ CSAPATKIVONÁSOKRÓL. AZ OROSZ CSAPATOK NAGYJÁBÓL A HELYÜKÖN MARADTAK. A FENYEGETÉS NEM MÚLT EL. ÉBERNEK KELL MARADNUNK” – fogalmazott a külügyminiszter."
Na, 7 év elég is volt ezt felismerni?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 585
13 744
113
Tényleg vicces főleg annak fényében,hogy az éppen az általam idézett cikkben ott vannak a kőkemény tények az orosz földgáz fontosságáról az EU szempontjából.
Csak ideiglenesen akarnak megfagyni, amíg a jelenlegi vezetés a Kremlben van:D. De, hogy honnan tudják, hogy az meddig marad ott nem tudom.
Persze ez usankának megfelelne, mert két riválisát tenné tönkre egy ilyen akció.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 585
13 744
113
A német tartalékokkal a mély/ál-zöld(+"liberális") vezetése --ha csak kicsit is lassan "ámokfutnak"-- egy szűken nyert második etap(két választási periódus) is lehetséges, ennyi idő alatt pedig visszafordíthatatlan "eredményeket" lehet elérni!!!


...ami egyébként --meglepő módon-- nem jelentheti azt, hogy nekünk rossz!!!

.
Szerintem is jól jövetünk ki a német káoszból, ill. az iparuk zöldek általi tönkretételi kísérletükből. MERT - látva a fejleményeket és jövőbeli következményeiket - már most kezdik az iparmágnások kitelepíteni a német ipart a valamikori német érdekövezetbe. Ha ügyesek vagyunk egy jó adagot megcsíphetünk belőle. Persze ezt az USA is látja, és mindent megtesz ennek az átmentésnek a blokkolása érdekében. Lengyel Román vonatkozásában még sikeres is lehet. Szlovákok kérdésesek, mert azok azt csinálják amit mondanak nekik, de nagyon nem ugrálhatnak, mert be vannak szorulva a német érdekövezet közepébe, nem úgy mint a románok és a lengyelek. Szóval, ebből még jól is kijöhetünk mi Magyarok.