[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 658
113
Az oroszok nem fognak rajta problémázni, megveszi más. Kérdés, hogy a németeknek az elszabadult árak mellett honnan lesz elegendő földgázuk?
Nem veszi meg más. Főleg, mert nem tudja. Vagy Európa veszi meg, vagy senki. Oda lehet gázt eladni, ahova arról a gázmezőről vezet cső. A Németországnak szánt gázt nem lehet Törökországnak eladni.
 
 • Tetszik
Reactions: enzo and Bleroka

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
786
6 791
93
bne IntelliNews - Gazprom starts designing $20bn gas pipeline to China

aeab9f4afe0065cfabe5369ed910857f_XL.jpg

20191203-gazprom-siberian-pipeline-map.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 752
74 013
113
Gazprom megegyezett Mongóliával, hogy a "Szibéria Ereje 2" gázvezeték Mongólián keresztül vezet Kínába.

qHRtYd9CH-rlFHsJwvzeoNhpuLTQFWnCSwy6IYvfeNDcPvDZwd3majfeDyJ7pZ6SAlZQ5OPZNt7egUEBnNs1Uz8I1Py8cjbtzJ9xl6riBdmT6wEoMxuv1P6PG7P5nSaHaQ
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 384
8 923
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
15 804
46 233
113
Pár napja kaptak 60 millió dodónyi extra fegyvereket usánkától, a megígért 250 misi mellett.....
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
402
2 014
93

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 752
74 013
113
Bekérették a német katonai attasét az orosz védelmi minisztériumba, ahol tiltakozó jegyzéket adtak át neki az agyatlan libsi védelmi miniszter asszonny atomfegyverrel való fenyegtése miatt.

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 025
25 539
113
Német védelmi miniszter atomfegyverekkel, az ukránok rakétákkal fenyegetik az oroszokat.

Nincs valami elvárás, hogy ha valaki magas pozíciót tölt be, akkor legalább azon belűl tisztában legyen a realitásokkal? Pl mikor egy másik országot atomfegyverrel fenyegetsz, akkor legalább tudd, hogy neki van-e és ha igen, akkor mennyi.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 752
74 013
113
Nincs valami elvárás, hogy ha valaki magas pozíciót tölt be, akkor legalább azon belűl tisztában legyen a realitásokkal? Pl mikor egy másik országot atomfegyverrel fenyegetsz, akkor legalább tudd, hogy neki van-e és ha igen, akkor mennyi.
Arrafelé(nyugat) sokaknak problémájuk van az agyukkal...
 

Berzin

Active Member
2017. november 16.
163
124
43
Szánalmas csürhe! Nézzenek már magukba amit Oroszország anyácskától kaptak egyedül azt tudják felmutatni