Nagyon beakadt nálad ez az "orosz birodalmi imperializmus" fantazmagória...Megint nagyon túltolod.
Szerintem kifejezetten ukrofob nincs is a fórumon (talán Lada).
Mi,kik nem tapsikolunk az orosz birodalmi imperializmusnak,nem vagyunk ukrán fanok.És spec jártam Ukrajnában,és kifejezetten rühelem az ukránokat.
De ahogy Churchill mondta
Ha Hitler megtámadja a Poklot,csak jó dolgot fogok mondani az Ördögröl az alsóházban.
Én spec már a háború 2.-3. hetében azt irtam,hogy innetől kezdve ez egy felörlő háború.Az orosz anyag és az ukrán morál,meg a nyugati támogatás kitartása fogja eldönteni.És hogy Ukrajna nyugati támogatás nélkül ezt nem sokáig fogja birni.Különben én erősen csodálom,hogy Ukrajna már 3. éve birja,és még mindig birja.
Egyébként teljesen nyilvánvaló,hogy ezt a háborút Ukrajna nem nyerheti meg,de az oroszok elveszthetik.Ahogy az US Armyt se verték meg katonailag se Vietnámba,se Afganisztánban.Egyébként a vietnámi párhuzam kifejezetten jó a mostani háborúra.Vietnám nem tudott volna kitartani a nagyon massziv (a mostani ukránoknak adott nyugati segitségnél jóval masszivabb) orosz és kinai támogatás nélkül.Az USA meg simán megnyerhette volna a háborút,de politikai okokbol nem tette meg az ehez szükséges lépéseket.Ezrt ott is egy felörlő háború alakult ki,amibe egy idő után egyszerűen belefáradt a hátország.Most Putyin az,ki belpolitikai okokbol nem rendelheti el azt az általános mozgósitást,az ország teljes körű hadi üzemmódra való átállását,amivel olyan erőfölényt tudna létrehozni,hogy gyorsabban véget vessen a háborúnak.Róka fokta csuka helyzet.
Szóval inkább a muszkafan brigád ég be folyton a holnapra Ukrajna összeomlik dumával.
És közben bizony Oo is erősen fárad.Már T55k vannak a fronton,meg észak koreai hadianyag,mert az orosz termelés már rég kevés.M30 tarackokat se azért szedik elő,mert annyir szuper,hanem mert már nincs más,mit előszedhetnének.Az orosz haditermelés összeomlana a kinai,észak koreai és iráni beszállitások nélkül.És közben Oo gazdaságilag már csak a KNK szatellit országává vált.
kicsit le kéne venni azt a muszkafan propi szemellenzőt.Mert nem az a probléma,hogy valaki utálja az ukránokat (én is rühellem őket).De az igen,hogy szűklátokörüen csak orosz propit fogyasztva itéli meg a helyzetet.Mert itt nem ukránfanságrol meg oroszgyűlöletről van szó.Hanem arrol,hogy Ukrajna nekünk egy pufferzóna,ami távol tartja tőlünk az orosz birodalmi imperializmust.És ez a lényeg.
Nekünk egy megbizható kereskedelmi partner Oo jó,de egy nyakunkra ülő Orosz Birodalom meg rossz.
És ha muszály vállasztani,akkor jobb a nagyvilágban másik kereskedelmi partnert keresni,mint újra az orosz birodalmi imperializmust a nyakunkba kapni.
Szóval rühellem az ukránokat,de inkább támogassuk őket.Mert nekünk jobb az,ha ők ki tudnak tartani,ha ők véreznek,és nem nekünk kell akár véreznünk,vagy szolgálnunk az orosz birodalmi érdekeket.
-Egy államnak nincsennek barátai,csak érdekei
Richelieu
Hol volt ez a birodalmi törekvés az oroszok részéről, amikor pár nap alatt bevonultak Grúziába, majd ki is vonultak onnan? Simán maradhattak volna, senki sem tudott volna tenni semmit. Mondjuk úgy, mint a kicsit sem imperialista amcsik Afganisztánban, úgy röpke 20 évig tették. De az oroszok mégsem maradtak.
Hol volt a nagy imperialista gondolkodás Belarusszal szemben, amit már erőszak nélkül is csatolhatna Putyin Oo-hoz?
Jah, az oroszok olyan nagyon imperialisták, hogy a könnyű préda már nem is kell nekik. Világos.
Azért, mert valamit 10x leírsz minden hozzászólásodban (orosz imperializmus), még nem lesz igaz!