[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
En mar számtalanszor leirtam mindenfelé, hogy nem látom, hogyan létezne Ukrajna 20-30 év múlva is, amikor képtelen gatyába rázni magát.
(...)
Viszont azt is sokszor leírtam már, hogy egy ukrán összeomlás esetén valóban indokoltnak látom azonnal biztosítani magyarlakta területeken a biztonságot
Örömmel olvasom. Ezen tehát nem is érdemes tovább vitázni.
:)

Viszont az is nevetséges, hogy Putyin majd megmondja, ki allomashozat egy szuverén Magyarországon stb, avagy akár ukranoknal, máskülönben majd jól megtámadja. Ez már 100 éve nem megy, most sem fog működni, figyeld meg.
Fordítsunk egyet a dolgon, hogy amerikai szemmel is látható legyen, mi szúrja Moszkva szemét!

Van ugyebár egy jelentős latino bevándorlás az USA-ba. Az amerikaiakat megosztja ez a kérdés, sokan nem örülnek neki, másoknak meg jól jön az olcsó, kiszolgáltatott és igénytelen munkaerő.

texas-county-percent-hispanic.png


Tegyük föl, hogy egy szép napon, néhány kedvezőtlen kül- és belpolitikai esemény, népszavazás, pillanatnyi elmebaj nyomán Texas állam - részben a túlsúlyba kerülő latinok hatására - kikiáltja függetlenségét és kiválik az USA-ból, meg a NATO-ból is. Washington pedig, mivel nem autoriter és erőszakra kevésbé hajlamos, ezt elfogadja, Texas úgyis ezer szállal kötődik az USA-hoz, a befolyás továbbra is meglesz, hát üsse kő, legyen Texas önálló.

Eltelik 10-20 év és kiderül, hogy az önálló Texas annyira nem is működik jó, gazdaságilag stagnál, politikailag instabil, közben viszont a latinok 60-70 %-os túlsúlyba kerülnek és egy szép napon azt mondják, talán nem is teljesen alaptalanul, hogy a fenébe is, Washington tehet a mi nyomorunkról, ki a bábjaikkal Austin-ból! És el is zavarják az USA-barát vezetést a picsába. A világ ujjong, a kapitalista imperializmus vereségén.

Aztán a latin szélsőségesek elkezdik elfoglalni a még mindig jó 5-6 milliós fehér, angolszász kisebbség földjeit, hébe-hóba legyilkolni a tisztviselőit, majd az új latin kormány Austin(o)-ban elfogad egy olyan nyelvtörvényt, amely betiltja az angol nyelv használatát Texasban. (Közben persze üldözik az indiánokat meg a négereket is.)

Az USA erre elfoglal néhány tisztán fehérek lakta megyét nyugaton - a nemzetközi jogot lábbal tiporva! Továbbá pénzzel és fegyverrel támogatja északon a fehér felkelőket. Austin(o) orosz segítséget kér és Moszkva el is kezdi tolni befelé a fegyvert Texasba, és most ott tartunk, hogy csapatokat is küld, sőt, kínai csapatok érkezése is felmerül.

Ekkor is nevetségesnek, abszurdnak, felháborítónak tartanád, hogy Washington belepofázzon, hogy kinek a csapatai állomásozhatnak a szuverén Texas területén? Pláne hogy háborúval fenyegetőzzön, ha a Szpecnaz nem vonul ki Dallasból?

Esetleg tegyük annyival életszerűbbé a dolgot, hogy képzeljük hozzá: Latin-Amerika en block orosz befolyás alatt áll, a Panama-csatornát eleve orosz katonák őrzik és orosz atomfegyverek pihennek Venezuelában és Kolumbiában?

Na, Moszkvából kb. így néz ki az ukrán helyzet.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 479
14 759
113
Sok féle üzlet lehet..... például:

1. a nyelvtörvény visszavonása, demokratikus választás, Krím orosz tulajdonának elismerése, cserében EU és NATO-tagság.
2. Donbassz és a Krím visszakerül Ukrajnához, mindkettő demilitarizált lesz, Ukrajna NEM lesz NATO-tag...
Stb....
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 584
113
Sok féle üzlet lehet..... például:

1. a nyelvtörvény visszavonása, demokratikus választás, Krím orosz tulajdonának elismerése, cserében EU és NATO-tagság.
2. Donbassz és a Krím visszakerül Ukrajnához, mindkettő demilitarizált lesz, Ukrajna NEM lesz NATO-tag...
Stb....
A Krímet az oroszok szépszerével a büdös életbe nem fogják visszaadni. Ukrajna NATO tagsága sem jöhet szóba, mert az usákok odatelepítik a rakétáikat (nehány év és lesz nekik is hiperszónikus) egy köpésre Moszkvától, nagyon kis időt adva az oroszoknak a válaszlépésre, ha valamelyik idióta úgy gondolja a fehérházban, hogy az atomháborút meg tudják nyerni.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Sok féle üzlet lehet..... például:

1. a nyelvtörvény visszavonása, demokratikus választás, Krím orosz tulajdonának elismerése, cserében EU és NATO-tagság.
2. Donbassz és a Krím visszakerül Ukrajnához, mindkettő demilitarizált lesz, Ukrajna NEM lesz NATO-tag...
Stb....

Nem lehet az ukrán nackók miatt, mert ha az ukrán vezetés netán bele is menne, ilyen "árulás" után meg fogják rohanni a parlamentet és átveszik a hatalmat. Ők a "mindent visszá"-nál kevesebbel sosem érnék be (sőt áhítoznak a Kubán-vidékre is, akár grúz-ukrán határról is álmodoznak). És az USA, EU sőt hivatalosan a magyar kormány is ezen az állásponton van, "szilárdan kiállunk Ukrajna területi identitása mellett" és csak további esküdözések lesznek erről, meg el fogják mondani ezredszerre is, hogy az ukrán nép kizárólagos joga a NATO-tagságról dönteni, az pedig egyedül az ukrán vezetés szuverén joga, hogy milyen fegyvereket enged aztán a saját területére telepíteni. Ami mind így is van, nemzetközi jogilag. Kiút esetleg a Zelenszkij által meglengetett népszavazás lehetne elvileg, feltéve, hogy az ukrán választók többsége megszavazná, hogy mehet a Krím, meg a Donbász is, cserébe a békéért. Csak nem valószínű, hogy egy teljes Ukrajnára kiterjedő szavazáson ez átmenne.
Az USA inkább belehajszolná Putyinékat a háborúba, szállják csak meg Ukrajna keleti, déli felét, aztán lehet küldeni a fegyvert az ellenállóknak, Oroszország (és Belorusz) pedig a világ páriája lesz, kizárólag Pekinggel kereskedhet majd, illetve rajta keresztül. Feltéve, hogy a kínaiak nem állapodnak meg a jenkikkel Oo. felosztásáról, hogy vihetik Szibériát (meg esetleg még Tajvant is), cserébe a maradék európai Oo-ból egy vagy több megdemokratizált ország lesz. Valahogy úgy, ahogy Lada vagy Pavol ki szokták fejteni időnként, ha megosztják velünk a nedves álmaikat.
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Egyébként halott valaki olyasmit hogy a Dicső Ukrán haderő felvonult az Orosz határnál egy esetleges Orosz támadásra válaszul?
Nem ez lenne a logikus lépés? Ha engem fenyegetnek akkor készen kell állnom arra hogy védekezek. Vagy talán tévedek? Sőt még vissza is vonták a 128. Dandárt a bázisukra. Szóval ez egy humbuk!
Ha még úgy is lenne hogy a Ruszkik támadnának megérteném őket, akárhogy nézzük jogosan tennék és most senki ne jöjjön azzal hogy mert nincs joguk mert a Dicsőséges Ukrajna az egy szuvenír ország! L...t az!!!! Mindenki be van sz..va hogy újra lenne Orosz-Magyar határ, nos mivan abban? Ki esne az ukrán vám amit fizetnünk kell ennyi
De sajnos ilyen nem lesz, maximum Belarusz kap pár db atomot hogy ott állomástasák a ruszkik meg mondjuk kalinyingrád is azt kész.
Ezt a b...i eut se értem, képesek befagyasztani a seggüket meg a gazdaságukat szét k..ni csak hogy az amcsi seggét csontig ki nyalják. Kik ezek de komolyan? A hülye lengyeleknek is ez az orosz fóbia már lassan orvosi kezelést kíván.
Valaki azt írta itt hogy nekünk a Nyugattal kell tartani mert csak úgy vagyunk vagy leszünk biztonságban mint katonailag mint anyagilag. Na nézzük már meg az elmúlt ezer évet mi is volt mikor a Nagy nyugattal tartottunk? Na ugye?!
Mivel középen vagyunk ide jár a Nyugati és a Keleti f..z is miket dugni. Nos hát legyünk okosak, ha már ide hoztak minket Árpi bácsiék hát legyünk mi az összekötő. Ezt most Vikiék is be látták és ezért is nem hiányzik nekünk hogy a két elmebeteg baszogassa egymást
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 479
14 759
113
Tudjátok mi volna qúvanagy truváj?

Mivel Kína a Nagy Eljövendő Ellenfél, ezen az alapon Ukrajnát ÉS Oroszországot meghívni a NATO-ba!

Hozadéka:
A feltörekvő Kína ellensúlya lehet hosszú távon is.
Közelítené Oroszországot az európai standardokhoz.
Qúvanagy piac lenne a gyengélkedő EU-nak.
Az orosz energiahordozók gazdaságosabb importja, politikai kockázatok nélkül.
Minden félnek biztonsági garancia.

Ellene:
A fejlődő Oroszország (a piac megnyitása után) konkurrencia lehet a Nyugatnak.
Az USA világhatalmának szükséges megosztása (ami jól is elsülhet).
Az EU mostani verziója hamarabb kimúlna (igaz, jöhetne helyette egy jobb).
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Ako majd még csiszolok ezen a képregényes módszeren,mert még nem elég tökéletes.
A nyugaton momentán egy hedonista őrület tombol.Van rá pénzük és idejük,hogy olyan hülyeségakkel foglalkozzanak,mint a gender klozett.(különben maga a gender szak egy komoly tudomány,a társadalomtudomány egy alágazata.A nemi szerepek társadalmakban és korokban változó helyét és viszonyait vizsgálja.Mivel elötte sose hallottam róla,ezért utána néztem,mi a fene az a gender szak).Kb ugyanolyan időszakos divathülyeség,mint a hippi örület volt.
Ismerve az orosz hibridhadviselés elméletét (ami különben se nem új,se nem orosz,ősidők óta ismert módszer,csak a technológia változott,fejlődott),BLM és LMBTQ agressziv megnyilvánulások mögött lehet akár FSZB aknamunka is.(Lenint a császári német titkosszolgálat támogatta,KGB meg a terrorcsoportok mellett mindenféle ilyesféle társadalmi felforgató csoportot is támogatott).Valódi társadalmi támogatottság nincs ezek mögött a hülyeségek mögött.Majd kifullad és elmúlik,mint a trapéznadrág meg a nyloning divatja.
Sokkal nagyobb probléma a népesség kicserőlédése.Ez viszont nem spéci nyugati probléma.Oo-ban ugyanúgy fogy az orosz,és itthon is fogy a magyar-folyamatosan nő a cigányság részaránya,ami egy másik kultüra térhóditása.Plusz valójában pártunk és államunk hoz be vendégmunkás migráncsokat,alapvetően szintén kulturidegen népelemeket.
Szerintem ezért a jóléti állam felel.Azthiszem Hayek jósolt ilyesmit,mivel az állami jóléti rendszerek élkényelmesititk a népet,és megölik a társadalmi vitalitást .
Szóval van baj csőstűl,csak tudni kéne rangsorolni,hogy mi a veszélyes betegség,és mi a múló nátha.

Egy valamit figyelmen kívül hagysz - ami történetesen "A LÉNYEG" lenne - és tulajdonképpen ebből levezethető az összes tévedésed is. Ez pedig az, hogy a "progresszív" mozgalmakban az idézőjelbe tett szócska azt jelenti: haladó. Azaz lényegében a megmaradási törvényük értelmében ezek nem vesznek el - hanem átalakulnak ...

Azaz ezek véletlenül sem "időszakos divathülyeség" -ek. A "hippi örület" -nek megvan a mai folytatása mind ahogy az összes múltbeli hasonló dolognak is. Igazából ahogy múlik az idő egyre inkább az "őrület" része domborodik ki. Az meg, hogy ki mit visel az a lőtéri kutyát sem érdekel - tegnap "trapéznadrág meg a nyloning" ma ez holnap akármi. Az "őrület" része viszont nem múlik el - sőt egyre fokozódik ...

A gender résznek ne csak "nézz utána", hanem olvasgass is pár ilyen tudományos művet. Én megtettem. A legnagyobb tudósok munkái kb. olyan szinten, hogy ha én azt a '90 -es évek közepén műszaki iskolában TDK munkaként tettem volna le az asztalra, akkor kib@sztak volna, mint macskát sz@rni ... Nulla tudományosság, akár mondaton belüli önellentmondások, logikátlan és következetlen, igénytelen fosok ... Persze az egész fényét emeli az, hogy jól körbehivatkozzák egymást meg központilag rendkívül erős támogatottsága (itt anyagira is gondolok) van.

OK, nyissunk egy erős feltételezéssel a példa kedvéért. Tegyük fel, hogy a "gender, BLM és LMBTQ" az konkrétan "FSZB aknamunka". Akkor azt mondanám, hogy valami félelmetesen zseniális. A teljes nyugat USA, EU -stól meg összes meghatározó országustól, továbbá összes multinacionális vállalatostul meg a teljes oktatásra rátelepedve stb. stb. Tényleg?

Írsz egy érdekes dolgot: "Valódi társadalmi támogatottság nincs ezek mögött a hülyeségek mögött." (egyébként idáig egyet is értünk) Az érdekes ebben az, hogy ott a fényességes nyugaton mégis nyomják a népre, mintha muszály volna. Fullba tolja a politika, kötelező az oktatásban, nem értesz egyet vele, akkor véged, mint a botnak és tolják rád minden csatornán. Persze hozzánk is dől ez a hülyeség nyugatról, de alapvetően mégiscsak a vajda autoriter "dittatúrája" küzd azért, hogy ez - amennyire lehet - maradjon választható opció mindössze (és ne kötelező legyen). Érdekes - nem? Ott nyugaton nincsen választási lehetőség ...

Azaz ez vastagon "veszélyes betegség" kategória és nem "múló nátha".

Aztán írod most is, hogy "Sokkal nagyobb probléma a népesség kicserőlédése.". Írod, hogy "nő a cigányság részaránya" meg pártunk és államunk hoz a nyakunkra pártízezres nagyságrendben pl. uki melósokat stb. Most azt a részét hagyjuk is, hogy ezeket Te pl. hogy oldanád meg, vagy éppen az olyanokat, hogy tágabb értelemben vett környékünkön messze nálunk a legkisebb a kivándorlás (még Nyugat-EU között sem rossz) vagy éppen nő a fertilitás (ezen belül pont a magyar rész) stb.

A lényeg, hogy mit segítene ezen a "népesség kicserőlédése" dolgon konkrétan, ha pl. "c kérdésen" meg a vendégmunkásokon felül (!!) további mondjuk többmilliós nagyságrendben saját nyelvén is analfabéta, dolgozni nem tudó és nem akaró tömegeket kényszerbetelepítenénk. Természetesen ingyen lakás+rezsi, ingyen EÜ, ingyen minden mellett mondjuk havi többezer Eurós apanázzsal (a ceh -et természetesen a "bőgatyások" -ra terhelve). Akár e mellé tehetjük az arab feliratokat a sztrádán dolgot is amit fel szoktál hozni. Na ez az a kérdésre történő válaszolás az amit pl. Te is kerülni szoktál, mint a pestisest. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan oldaná meg a "népesség kicserőlédése" dolgot ... Ez tényleg segítene rajtunk? Mit oldana meg? Más részével tényleg ne foglalkozzunk - csak ezzel a "sokkal nagyobb problémával" ...

Az én véleményemet azért melléteszem. Ez valójában konkrétan a mi gyors lecserélődésünket oldaná meg. Persze az "O1G kérdést" is megoldaná - de ahogy írtam ezzel a részével se foglalkozzunk most. Csak a "lecserélődés" részt boncolgassuk ...
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and Ramzana

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Nekünk igazából semmi bajunk Ukrajnával a nemzetiségi nyelvhasználaton kívül. Ha Ukrajna holnap hoz egy alkotmányába iktatott passzust, hogy a magyar kisebbség bátran használhatja saját anyanyelvét és magyarul taníttathatja gyermekét, akkor akár NATO-tagok is lehetnek, ha a Fényességes Nyugatnak és Ukrajnának ez kell. Szijjártó elég világossá tette ezt. Akkor ismét jöhetnek a Balatonhoz az ukrán gyerekek és sebesültek, mehet a gáz és a villany is. Enélkül azonban, vagy addig, amíg ez valóvá nem válik, addig marad a hideg, a szegénység és az EU-n és NATO-n kívüliség. Persze, kiképezzük a gáz- és villanyszerelő különleges műveleti egységeket, ha kell. :)
Ladagrantnak: Csak magyar érdek van! Csak magyar érdekeket szolgáló oldal! Mi nem TI vagyunk, akik váltva nyalnak segget....

Dehogy nincs más bajunk velük.

Nekünk az lenne az érdekünk, hogy megbízhatóan jöjjön az orosz gáz, olaj atomerőművi fűtőelem és kiégett fűtőelem visszafelé Ukrajnán keresztül. Nekünk az lenne az érdekünk, hogy Ukrajnán keresztül zavartalan legyen az áruforgalmunk Oroszországgal és Kínával, illetve hogy a keleti áru tranzit szárazföldön rajtunk haladjon keresztül és ebből mi profitálhassunk. Ehhez persze az kell, hogy Ukrajnán is keresztül haladjon. Nekünk az lenne az érdekünk, hogy Ukrajna stabil és baráti (vagy legalábbis korrekt és nem ellenséges) legyen, velünk is és az oroszokkal is. Nem pedig közveszélyes és fenyegető ránk nézve is. Nekünk nem áll érdekünkben Ukrajna miatt Washington és Brüsszel gazdasági háborúját megvívni az oroszokkal, a mi kárunkra. Nem áll érdekünkben, hogy felfegyverzett ukrán szélsőségesek és bűnöző csoportok beszivárgásától kelljen tartanunk.

Az pedig végképp nem áll érdekünkben, hogy egy Oroszországgal ellenséges és hatalmas biztonsági kockázatot jelentő Ukrajnával egy katonai szövetségi rendszerben legyünk és adott esetben magyar katonáknak kelljen menni Ukrajnába oroszok (vagy bárki más ellen) háborúzni.

Mint ahogy az sem érdekünk, hogy egy NATO taggá váló Ukrajnába olyan fegyvereket telepítsenek, amelyek miatt egy háború esélye megnő, vagy amelyek miatt atomcélponttá válik a szomszédunk.

Ok de az nem közvetlen Magyar kockázat ! Az Oroszország és úgy unblokk az egész világ kockázata !

Sajnos közvetlen magyar kockázat mindaddig, amíg Magyarország is NATO tag. Közvetlen magyar kockázat mindaddig, amíg egy ránk is kihatással lévő háború esélyét növeli. Közvetlen magyar kockázat, mert szomszédos ország és bár bele nem halnánk, de meg sem köszönnénk, ha ott eldurranna néhány nuki töltet. Közvetlen magyar kockázat mindaddig, amíg a fegyveres bűnöző, náci, banderista, terrorista (mármint nem azok, akikre a jelenlegi ukrán vezetés ráfogja, hogy terroristák, hanem pont az ellenkezője, az orosz nemzetiségű civileket gyilkoló valódi terroristák) csoportjaikkal nem számolnak le és azok esetleg áthozhatják az erőszakot hozzánk. A volhíniai mészárosok szabadon garázdálkodó utódai, az ogyesszai tömeggyilkosok ránk nézve is kockázatot jelentenek. Ők magyart pont ugyanolyan élvezettel ölnének, mint oroszt, vagy anno lengyelt.
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Tudjátok mi volna qúvanagy truváj?

Mivel Kína a Nagy Eljövendő Ellenfél, ezen az alapon Ukrajnát ÉS Oroszországot meghívni a NATO-ba!

Hozadéka:
A feltörekvő Kína ellensúlya lehet hosszú távon is.
Közelítené Oroszországot az európai standardokhoz.
Qúvanagy piac lenne a gyengélkedő EU-nak.
Az orosz energiahordozók gazdaságosabb importja, politikai kockázatok nélkül.
Minden félnek biztonsági garancia.

Ellene:
A fejlődő Oroszország (a piac megnyitása után) konkurrencia lehet a Nyugatnak.
Az USA világhatalmának szükséges megosztása (ami jól is elsülhet).
Az EU mostani verziója hamarabb kimúlna (igaz, jöhetne helyette egy jobb).
Az a baj hogy ezt az Usanka nem szeretné, egyedüli hegemóniát szeretne. Valahol olvastam hogy egyszer a szovjetek feldobták hogy csatlakoznának a Natohoz:oops: képzelem milyen fejet vághatak erre a nagy nyugati majmok.
Viszont az Eunak ez egy nagy gazdasági fellendülés lenne, és itt bujik meg a zsivány a bokorba. Ha az Eu és a ruszki össze fonódna talán a világ legnagyobb gazdasági és katonai potenciálja lenne. Akkor fonódna össze a kis sárga meg a nagy hízott Joe
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 178
113

Putyin elnézte, Putyin elszúrta, Putyin megszívja.
Az ukrán és az orosz az nem egy nép. Az ukrán az egy nagyon is külön nép. A germán nyelvcsaládhoz tartoznak, latin felmenőkkel, ujgur, maláj és szingaléz segédidentitással.

Illetve, ahogy egy hónappal ezelőtt olvastam, az ukránok a vikingek közvetlen leszármazottai.

A cikk lényege, hogy buta Putyin olyat mondott, ami nem igaz. Hogy miért nem igaz, azt már nem részletezi, de az ukrán hős nép nagyon fájó sebet fog rajtuk ejteni. Igaz, hogy van némi súlycsoportbeli különbség, ami azzal jár, hogy az ukránok bele fognak pusztulni a kakaskodásba, de csak fókuszáljunk arra, hogy meggondolatlan Putyin seregének mennyire fog ez fájni.

Ez olyan, mintha én megfenyegetnék egy nálam háromszor nagyobb embert, hogy mielőtt agyonver, előtte rálépek a lábujjára és az majd fájdalmas lesz neki.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 315
13 369
113
Feltéve, hogy a kínaiak nem állapodnak meg a jenkikkel Oo. felosztásáról, hogy vihetik Szibériát (meg esetleg még Tajvant is), cserébe a maradék európai Oo-ból egy vagy több megdemokratizált ország lesz. Valahogy úgy, ahogy Lada vagy Pavol ki szokták fejteni időnként, ha megosztják velünk a nedves álmaikat.
Ahha, és az orosz nuki haderő ezt hagyja? És a kínaiak megfőzetik magukat az USA kedvéért? Ráadásul tudva, hogy utána ők jönnek, megfeküdve Szibéria bekebelezésébe? Egyáltalán ki gondolja, hogy bármelyik atomhatalom hagyja, hogy feldarabolják?
Kína Szibérát akarja, de meg kell érteni, hogy keleti gondolkozás iszonyú hosszú távban gondolkozik - márpedig annak még nincs itt az ideje. Most sokkal jobb nekik egy passzív Oo. akiktől megveszik ami kell és közben védi az egész északi határvidéküket.
Nem fog az USA sem Oo.val, sem Kínával megállapodni a másik ellenében, mert mindkettő tudja, hogy pont addig vannak pozícióban, amíg a másikkal együtt képeznek ellensúlyt, könnyebben véghez vihetik a hosszútávú stratégiájukat, míg a világ két oldalán kötik le az ellent. USA és szövetségi rendszere ellen a másik kiesésével totál esélytelenek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Ismerve az orosz hibridhadviselés elméletét (ami különben se nem új,se nem orosz,ősidők óta ismert módszer,csak a technológia változott,fejlődott),BLM és LMBTQ agressziv megnyilvánulások mögött lehet akár FSZB aknamunka is.(Lenint a császári német titkosszolgálat támogatta,KGB meg a terrorcsoportok mellett mindenféle ilyesféle társadalmi felforgató csoportot is támogatott).Valódi társadalmi támogatottság nincs ezek mögött a hülyeségek mögött.
Ez másnak is eszébe jutott már, sőt állította anno, hogy így volt:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Ahha, és az orosz nuki haderő ezt hagyja? És a kínaiak megfőzetik magukat az USA kedvéért? Ráadásul tudva, hogy utána ők jönnek, megfeküdve Szibéria bekebelezésébe? Egyáltalán ki gondolja, hogy bármelyik atomhatalom hagyja, hogy feldarabolják?

A Szovjetunió is felbomlott egy puskalövés nélkül, gondolom ezt remélik újrajátszani. A cári impérium is felbomlott stb. Az orosz államiságnak eleve több elődje volt, amelyek egymással is hadakoztak.
A nukleáris elrettentés nem ér semmit a bomlasztás és lassú gazdasági fojtogatás ellen. A szovjetek sem robbantották ki a 3. vh-t, hogy együtt menjenek a Walhallába az ellenséggel.

Kína Szibérát akarja, de meg kell érteni, hogy keleti gondolkozás iszonyú hosszú távban gondolkozik - márpedig annak még nincs itt az ideje. Most sokkal jobb nekik egy passzív Oo. akiktől megveszik ami kell és közben védi az egész északi határvidéküket.

Egyelőre igen, amíg Oo. nem dezintegrálódik.

Nem fog az USA sem Oo.val, sem Kínával megállapodni a másik ellenében, mert mindkettő tudja, hogy pont addig vannak pozícióban, amíg a másikkal együtt képeznek ellensúlyt, könnyebben véghez vihetik a hosszútávú stratégiájukat, míg a világ két oldalán kötik le az ellent. USA és szövetségi rendszere ellen a másik kiesésével totál esélytelenek.

Kissinger annak idején éppenséggel megállapodott Maóval, a szovjetek ellenében. Hogy ennek az lett a vége, hogy miután sikeresen megnyerték a hh-t, kineveltek egy veszélyesebb riválist? Jártak már így, a dzsihadizmus is Amerika és Nagy-Britannia kreatúrája, amit a kommunista előretörés ellenszerének találtak ki. Bár Brzezinski szerint megérte így is, ő lengyelként érthetően így gondolta.
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Igen, igen, ez pontosan az a buta "whataboutism" neven ismert sunyi relativizalas, amirol beszelunk.


Ez meg mar a hazugsag resze, amikor tipikus strawman argumentkent gyorsan a szajaba akarsz adni valamit, amit utana cafolhatsz.

Tehat: ervek helyett whataboutism + strawman argument = szanalmas mellebeszeles, gyomorbol ervelve.

Tudtommal szovjet csapatok nem voltak Salzburgban ( a tartományra gondolok), mert azt az amik szabaditották fel.
Éppen ezért tudsz talán erről többet irni?
Sajnos nem. Amikor még ott nyaraltam túl kicsi voltam a témához.
Később meg a papa nem volt olyan állapotban. A találkozás örömére két pohár bortól eljutott a sirdogálós állapotba. :)
Én is csak abból a linkből tudom a helyszíneket amit valaki belinkelt ide hadifogoly keresőt.
Aki a családban tud valamit, az megerősíti, hogy a papa tényleg egy pechvogel volt és a háború végén esett fogságba.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 791
30 568
113
Egy valamit figyelmen kívül hagysz - ami történetesen "A LÉNYEG" lenne - és tulajdonképpen ebből levezethető az összes tévedésed is. Ez pedig az, hogy a "progresszív" mozgalmakban az idézőjelbe tett szócska azt jelenti: haladó. Azaz lényegében a megmaradási törvényük értelmében ezek nem vesznek el - hanem átalakulnak ...

Azaz ezek véletlenül sem "időszakos divathülyeség" -ek. A "hippi örület" -nek megvan a mai folytatása mind ahogy az összes múltbeli hasonló dolognak is. Igazából ahogy múlik az idő egyre inkább az "őrület" része domborodik ki. Az meg, hogy ki mit visel az a lőtéri kutyát sem érdekel - tegnap "trapéznadrág meg a nyloning" ma ez holnap akármi. Az "őrület" része viszont nem múlik el - sőt egyre fokozódik ...

A gender résznek ne csak "nézz utána", hanem olvasgass is pár ilyen tudományos művet. Én megtettem. A legnagyobb tudósok munkái kb. olyan szinten, hogy ha én azt a '90 -es évek közepén műszaki iskolában TDK munkaként tettem volna le az asztalra, akkor kib@sztak volna, mint macskát sz@rni ... Nulla tudományosság, akár mondaton belüli önellentmondások, logikátlan és következetlen, igénytelen fosok ... Persze az egész fényét emeli az, hogy jól körbehivatkozzák egymást meg központilag rendkívül erős támogatottsága (itt anyagira is gondolok) van.

OK, nyissunk egy erős feltételezéssel a példa kedvéért. Tegyük fel, hogy a "gender, BLM és LMBTQ" az konkrétan "FSZB aknamunka". Akkor azt mondanám, hogy valami félelmetesen zseniális. A teljes nyugat USA, EU -stól meg összes meghatározó országustól, továbbá összes multinacionális vállalatostul meg a teljes oktatásra rátelepedve stb. stb. Tényleg?

Írsz egy érdekes dolgot: "Valódi társadalmi támogatottság nincs ezek mögött a hülyeségek mögött." (egyébként idáig egyet is értünk) Az érdekes ebben az, hogy ott a fényességes nyugaton mégis nyomják a népre, mintha muszály volna. Fullba tolja a politika, kötelező az oktatásban, nem értesz egyet vele, akkor véged, mint a botnak és tolják rád minden csatornán. Persze hozzánk is dől ez a hülyeség nyugatról, de alapvetően mégiscsak a vajda autoriter "dittatúrája" küzd azért, hogy ez - amennyire lehet - maradjon választható opció mindössze (és ne kötelező legyen). Érdekes - nem? Ott nyugaton nincsen választási lehetőség ...

Azaz ez vastagon "veszélyes betegség" kategória és nem "múló nátha".

Aztán írod most is, hogy "Sokkal nagyobb probléma a népesség kicserőlédése.". Írod, hogy "nő a cigányság részaránya" meg pártunk és államunk hoz a nyakunkra pártízezres nagyságrendben pl. uki melósokat stb. Most azt a részét hagyjuk is, hogy ezeket Te pl. hogy oldanád meg, vagy éppen az olyanokat, hogy tágabb értelemben vett környékünkön messze nálunk a legkisebb a kivándorlás (még Nyugat-EU között sem rossz) vagy éppen nő a fertilitás (ezen belül pont a magyar rész) stb.

A lényeg, hogy mit segítene ezen a "népesség kicserőlédése" dolgon konkrétan, ha pl. "c kérdésen" meg a vendégmunkásokon felül (!!) további mondjuk többmilliós nagyságrendben saját nyelvén is analfabéta, dolgozni nem tudó és nem akaró tömegeket kényszerbetelepítenénk. Természetesen ingyen lakás+rezsi, ingyen EÜ, ingyen minden mellett mondjuk havi többezer Eurós apanázzsal (a ceh -et természetesen a "bőgatyások" -ra terhelve). Akár e mellé tehetjük az arab feliratokat a sztrádán dolgot is amit fel szoktál hozni. Na ez az a kérdésre történő válaszolás az amit pl. Te is kerülni szoktál, mint a pestisest. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan oldaná meg a "népesség kicserőlédése" dolgot ... Ez tényleg segítene rajtunk? Mit oldana meg? Más részével tényleg ne foglalkozzunk - csak ezzel a "sokkal nagyobb problémával" ...

Az én véleményemet azért melléteszem. Ez valójában konkrétan a mi gyors lecserélődésünket oldaná meg. Persze az "O1G kérdést" is megoldaná - de ahogy írtam ezzel a részével se foglalkozzunk most. Csak a "lecserélődés" részt boncolgassuk ...
Elvont,különben senkit nem érdeklő célokért küzdő csoportocskák mindig voltak,és mindig lesznek.És ellenérdekelt hatalmak mindig is felhasználták őket zavarkeltésre.Lenin is egy ilyen csoportocska vezér volt-csak a káoszban aztán naggyá lett.Némi kis támogatás,helyzetbe hozás,és a többit már elintézi a szenzációhajhász média.Anno a KGBnek külön osztály foglalkozott ilyesmivel.
Orbán ugyan úgy politikai haszonszerzésért (és a politikai hatalom birtoklásával szerezhető anyagi haszonért) nyomja az antibuzi propagandát.Valójában biztos lehetsz benne,hogy nem Szájer volt az egyetlen fullbuzi a bandában,van ott még bőven.(és Szájer nem is csak simán volt buzi,még abban is eléggé deviáns volt.).
Buzik mindig voltak,és lesznek is.De heteróban is van éppen elég deviancia.Én speciel nem csak a Kék Osztriga bárba nem mennék be,de az SM klub korbácsos domináit is kihagyom.Amig ezzel a köz nyugalmát nem zavarják,közbotrányt nem okoznak,magánügyük.Kb mint a nudista strand.Ki nem akar nudizni,ne menjen oda.Ki meg kijön onnan,azt illő módon felöltözve tegye.Pont.Egy politikai haszonszerzés okán buzikra kihegyezett gyermekvédelmi törvényre meg nincs szükség.Gyermekvédelmi törvényre van szükség,az meg van.
Tulajdonképpen szerintem semmiféle extra külön törvényre nincs szükség.Heterókra,homárokra ugyan azok a törvények elegendőek,általánosságban.sem negativ,sem pozotiv diszkriminációra nincs szükség (én spec mindenféle pozitiv diszkriminációt elvből ellenzek.Ami egy kissebbséget pozitivan diszkriminál,az negativ diszkrimináció a többségnek.Legyen csak simán jogegyenlőség,és a valós tehetség,szorgalom,munka,az érdem döntse el az érdemességet)
Megvallom,egyetlen genderszakos dolgozatot sem olvastam el.De az nke hadtudományi doktori dolgozatait szoktam olvasgatni.és van közük bőven olyan,mit simán józan paraszti ésszel bármelyik fórumtag hülyeségnek,sőt,aktuális hatalom seggének a nyalásának tekintene.
A demográfiát most vállasszuk le,mert szerintem annak megoldása egy nehéz dolog lesz.Ha belelendülük,a Vasembertől alighanem arra is kapunk egy külön rovatot.Én személy szerint Hayekkel értek egyet,hogy a jóléti állam a szocializmus melegágya.és a szocializmus társadalmi erózióhoz vezet,minden téren.
A migráncsokat,kik ellen nagy garral tiltakozott,valójában befogadta államunk és pártunk-még többet is mint amit a megvétózott kvóta előirt volna.Én meg tényleges EU előirásként olyan jóléti ellátási kötelezettségről,mint amit a propi mond,nem tudok.Ötletelések ugyan folytak,de tényleges előirások soha nem voltak,és komolyan fel se merültek e tekintetben.Nem is lehetne.Ahoz elöbb az egységes EU minimálbért kellene bevezetni,hisz a legtöbb országban ahoz viszonyitva állapitják meg a segélyeket.
Nyugaton pont ugyanazért kell a bevéndorló (migráns) munkaerő,amit a hazai viszonyokra is irsz-mert nincs elég helyi.Csak nálunk az is benne van,hogy kiengedik az amúgy is fogyó magyart,nem fizetik meg jobban,hogy maradjon,inkább hoznak be occsó ázsiait.És az ázsiai már nem a határon átjáró vendégmunkás,hanem igenis a migráns kategóriája.
Ez különben éngemet kifejezetten emlékeztet arra,mikor Werbóczy szellemében csak saját magukra korlátozva a Magyar Nemzet fogalmát,a jobbágyot,parasztot a nemeztből kizárva,lecserélték a magyar parasztot oláh jobbágyra.Mert az nem lázadt,nem lázadthatott az ellen,hogy kizárják a Magyar Nemzet fogalmábol.És ami régen Trianonhoz vezetett,az most sem fog máshova vinni,a viz mindig lefele folyik.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 311
4 606
113
Tudjátok mi volna qúvanagy truváj?

Mivel Kína a Nagy Eljövendő Ellenfél, ezen az alapon Ukrajnát ÉS Oroszországot meghívni a NATO-ba!

Hozadéka:
A feltörekvő Kína ellensúlya lehet hosszú távon is.
Közelítené Oroszországot az európai standardokhoz.
Qúvanagy piac lenne a gyengélkedő EU-nak.
Az orosz energiahordozók gazdaságosabb importja, politikai kockázatok nélkül.
Minden félnek biztonsági garancia.

Ellene:
A fejlődő Oroszország (a piac megnyitása után) konkurrencia lehet a Nyugatnak.
Az USA világhatalmának szükséges megosztása (ami jól is elsülhet).
Az EU mostani verziója hamarabb kimúlna (igaz, jöhetne helyette egy jobb).
Maximális tisztelettel, de ezen még csiszolni kell. ;) Szóval én maradnék AO - nem véletlenül rendkívül sikeres - hozzászólásában foglaltaknál.
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 584
113
Az USA botulinum toxint hozott Ukrajnába – Donyecki Köztársaság Eduard Basurin, a Népi Milícia Igazgatóság helyettes vezetője szerint egy 300 kilogrammos tartályt, amelyet spray-ként használtak, Mariupolba hoztak, majd a Harkov régióba szállítottak.
 
Status
Not open for further replies.