[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
A kanadai Vera van Horn javaslatai Ukrajna térképének javítására.......:)

FJC7eJDX0AI4nG4


Colonelcassad
ebben a verzióban mitől kerülnének azok a bizonyos telepítendő raketták távolabbra moszkvától?
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
337
1 945
93
Félemetes , hogy miként csinál Putyin bolondot az amerikai és NATO vezetésből.
Oroszország célja világos, megakadályozni Ukrajna NATO csatlakozását, és fenntartani puffer állam státusát.
Szüksége van -e OO-nak Ukrajnára, mint alárendelt csatlós államra. Nézzük meg Fehéroroszországot! Oo finanszírozza, tartja talpon gazdaságilag, kell ehhez még egy csődtömeg? Szerintem nem.
A jelenlegi helyzet a legjobb Putyinnak! Ukrajna a nyugat pénzét égeti, és neki nem kell mást tenni, mint jól láthatóan ott tartani a sereg egy részét a határon. Arra jó, hogy visszatartja az ukránokat egy támadástól, más dolga nincs, mint fenntartani a fenyegetés látszatát. Csak ezzel a plusz költséget nem jelentő tettel a végtelenbe tolja Ukrajna NATO csatlakozást,
Ukrajna a biztos gazdasági, és társadalmi csőd felé halad, és OO. úgy várhatja ki ezt az időpontot, hogy nem kell részt vennie a visszamaradt romhalmaz szanálásában.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Ezt komolyan gondolod? A cári Oroszország még gabona exportőr volt. A lakosság 80 % -a a mezőgazdaságból élt. Hatalmas és termékeny mezőgazdasági területeik vannak.

A probléma inkább az, hogy a szovjet rendszer nem igazán tette érdekelté az embereket abban, hogy jobban dolgozzanak. A kezdeményező készség és az önállóság pedig egyenesen gyanús volt.
A cári Oroszországhoz a mai Ukrajna és Kazahsztán területe is beletartozott, kitünő termőföldekkel. ;) Oroszország ma már nem rendelkezik ezen területekkel, ismét bizonyítottad a hozzá nem értésedet(tudatlanságot) :D
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
705
2 999
93
A cári Oroszországhoz a mai Ukrajna és Kazahsztán területe is beletartozott, kitünő termőföldekkel. ;) Oroszország ma már nem rendelkezik ezen területekkel, ismét bizonyítottad a hozzá nem értésedet(tudatlanságot) :D
Itt jegyezném meg, hogy ezekből a kitűnő ukrán termőföldekből, amelyek egyébként az egész világ legnagyobb kiterjedésű első osztályú csernozjom talajai, több méteres!!!!! termőréteggel - tényleg nincs a világon máshol ebből ennyi egy helyen - a nagyon demokratikus nyugati országok befektetői több tízezer hektárt szereztek meg a SZU felbomlása után. Nagyon sok terület került brit, holland és némi német tulajdonba. Egy skótot én is ismerek, aki ott nyomul, és ráadásul vannak jó politikai kapcsolatai a szülőhazájában is. Biztos fájna nekik, ha holnaptól rubelben kellene bért fizetniük.... Vagy ha kikötő híján nem tudnának volument exportálni...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
A szójabab hozama Oroszországban a 2000-es évek vége óta szinte folyamatosan nő. 2021-ben - újabb rekord, 4,76 millió tonna, az előző csúcs - 4,36 millió tonna 2019-ben.
c2RlbGFub3VuYXMucnUvdXBsb2Fkcy85LzQvOTQzMTY0MjAxNjk2Ml9vcmlnLmpwZWc_X19pZD0xNDUyNTQ=.jpg

2021-ben, immár ötödik éve, megújult a repcetermés rekordja, amely elérte a 2,79 millió tonnát (2020-ban 2,57 millió tonnát).
c2RlbGFub3VuYXMucnUvdXBsb2Fkcy8yLzUvMjUxMTY0MjAxNjk3NF9vcmlnLmpwZWc_X19pZD0xNDUyNTQ=.jpg

Minden rekord zöldségtermés a modern időkből származik. A rekord 14,1 millió tonna 2019-ben, a második helyen a 2020-as eredmény áll - 13,9 millió tonna 2 millió tonna.
c2RlbGFub3VuYXMucnUvdXBsb2Fkcy83LzMvNzM5MTY0MjAxNjk5M19vcmlnLmpwZWc_X19pZD0xNDUyNTQ=.jpg

2021-ben rekord mennyiségű gyümölcsöt és bogyót szüreteltek be Oroszországban - körülbelül 4,6 millió tonnát (a Rosstat csak a gyümölcsökről és bogyókról közölt adatokat, szőlő nélkül, a Földművelésügyi Minisztérium későbbi jelentései szerint a szőlőtermés a megfelelő szinten volt várható 2020-ból - 680 ezer tonna, mi valamivel alacsonyabb becslést alkalmaztunk - 650 ezer tonna). A korábbi rekord - 4343 ezer tonna 2020-ban. A szovjet időszak legjobb mutatója - 1983-ban 3972 ezer tonna - a negyedik helyen áll.
c2RlbGFub3VuYXMucnUvdXBsb2Fkcy80LzcvNDcyMTY0MjAxNzAzMF9vcmlnLmpwZWc_X19pZD0xNDUyNTQ=.jpg

Péntek közeleg és a gazdasági tönkremenetel. Remélem sikerült adatokkal is alátámasztanom.
De legalább nem fognak éhezni!
 
W

Wilson

Guest
Olyan műveletek, amelyek ellenük vagy az oroszul beszélő emberek ellen irányuló támadásnak tűnnek.....

01-Launch-Blanket-CDN-1080-620x443.jpg


John Kirby, a Pentagon szóvivője megalapozatlanul azt állította, hogy Oroszország állítólag ürügyet keres Ukrajna lerohanására.

"Anélkül, hogy részletekbe bocsátkoznánk, olyan információkkal rendelkezünk, amelyek azt mutatják, hogy Oroszország már aktívan dolgozik azon, hogy ürügyet teremtsen egy esetleges invázióhoz, egy ukrajnai előrenyomuláshoz" - idézte a RIA Novosztyi.

Mint Kirby megjegyezte, az amerikai fél állítólag olyan információkkal rendelkezik, hogy Oroszország egy operatív csoportot vet be, hogy "idegen zászló alatt műveletet hajtson végre".

"Egy olyan hadművelet, amelynek úgy kell tűnnie, mintha támadást intéznének ellenük vagy az ukrajnai orosz ajkú emberek ellen, hogy ürügyet szolgáltasson a megszálláshoz" - mondta.

https://russian.rt.com/world/news/949287-pentagon-rossya-predlog-vtorzhenie-ukraina - cink

Valójában itt nincs mit kitalálni. Ukrajna már 8 éve támadja és gyilkolja az oroszul beszélő embereket Donbasszban. Ezt az ürügyet olyan nehéz volt megtalálni (nem). És ezt az ürügyet már 2014-ben is fel lehetett volna (kellett volna) használni. Azóta eltelt majdnem 8 év, és a támadások nem szűntek meg. Az oroszok és oroszul beszélő emberek meggyilkolása sem, akiket 8 (!) éve gyilkolnak. Most egyébként a Donbasszban élő orosz állampolgárokat is támadják. Milyen új ürügyre van itt szükség, ha a cél az ürügy megtalálása? Hogy 10 évig gyilkolják őket egy kerek számért? Vagy mennyi idő lenne elég?

Természetes, hogy a Kreml mindezt csak célozgatásnak nevezte, mert ha ezt az ürügyet akarták volna használni, már régen és többször is felhasználhatták volna. Érdemes megjegyezni azt is, hogy 2016-ban egy FSZB-tiszt és egy tengerészgyalogos meghalt egy provokációban a krími határon. Nem kell semmit sem kitalálni

Colonelcassad
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
705
2 999
93

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 478
113
Oroszország számára elfogadhatatlan Ukrajna NATO-tagsága, valamint az, hogy nyugati országok csapásmérő eszközöket telepítsenek ukrán területre és bázisokat hozzanak létre az Azovi-tengeren - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteki moszkvai évértékelő sajtóértekezletén.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/238595/

Amerikai kérésre őrizetbe vette az orosz FSZB a REvil hekkercsoport tagjait
Forrás: https://kuruc.info/r/4/238600/
 
W

Wilson

Guest
Megy az előkészítés:


Oroszország első attrakciója önmaga ellen lesz.
Oroszország provokációt készít elő Transznisztriában, hogy bekerítse Kijevet"......

0783e2f683075e8a6fe300b1ceb82.png

Illusztráció: tsn.ua

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága (GUR) január 14-én közölte, hogy a Dnyeszteren túli orosz katonai raktáraknál provokációkat készítenek elő, "azzal a céllal, hogy Kijevet hibáztassák érte".

"Az ukrán katonai hírszerzés szerint január 13-án a Moldovai Köztársaság Dnyeszteren túli régió fegyveres erőinek 3. különálló motorizált lövészdandárjában szolgálati értekezletet tartottak, amelyen a személyzetet arról tájékoztatták, hogy Ukrajna részéről provokációk várhatóak Kolbasznoje falu (az Orosz Föderáció erőinek operatív csoportjának tüzérségi lerakatai) térségében" - áll a jelentésben.
Ugyanakkor az SMM megállapította, hogy nem adtak parancsot a fokozott harckészültségre, de a személyzet "első parancsnokságon lévő készenlétét a kijelölt feladatok végrehajtására" megjegyezték.

"Az ukrán katonai hírszerzés azt is megtudta, hogy a parancsnokok/vezetők utasítást kaptak arra, hogy egy bizonyos jelre közöljék beosztottjaikkal, hogy a katonai egységhez kell érkezniük" - állította az ukrán védelmi minisztérium.
Emlékeztetőül, a Varsói Szerződés összeomlása után Kelet-Európából hozott fegyvereket a dunántúli Kolbasznoje faluban tárolják. Ez több mint 20 000 tonna lőszert jelent a különböző típusú fegyverekhez, amelynek nagy része lejárt és nem szállítható. Az orosz erők Dnyeszteren túli operatív csoportja (az OGRF biztosítja a békefenntartó kontingens rotációját is) őrzi.

2019 augusztusában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter látogatást tett Kisinyovban. Megvitatta a moldovai vezetéssel a Dnyeszteren túli fegyverraktárak felülvizsgálatának és megsemmisítésének kérdését. Az Európai Unió és az Egyesült Államok üdvözölte a demilitarizálási kezdeményezést, hangsúlyozva, hogy az hozzájárul a dnyeszteri konfliktus rendezésének előmozdításához.

Tavaly december elején a NATO különleges erői a moldovai hadsereggel közösen (szimulált) provokációt hajtottak végre a Dnyeszteren túli határon, az orosz erők műveleti csoportjának helyszínei közvetlen közelében. Egy lehetséges harci forgatókönyv részeként javították egységeik együttműködését a térségben. A Német Szövetségi Köztársaság különleges egységeinek katonái és a brit SAS katonái a Moldovai Köztársaságból érkező kollégáikkal felderítették a terepet, és gyakorolták a szabotőrök elleni esetleges fellépést.

Colonelcassad
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 660
27 820
113
Stier tegnap szerepelt a tévében, amúgy alapvetően egész érdekes vitára sikeredett. Persze egy-két helyen becsúszott néhány tárgyi tévedés, de sztem színvonalasra sikeredett. Plusz striguláztam az alkalmakat, amikor olyanokat idézett, amiket még én írtam meg :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113

Lavrov: Európa nem tárgyalópartner önállótlansága és impotenciája okán!​


 
Status
Not open for further replies.