[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
2 511
3 860
113
Patrushev azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy biológiai fegyvereket hoz létre Oroszország határai közelében
 
 • Szomorú
 • Vicces
Reactions: fip7 and formosa1

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
1 938
1 398
113
Kisebb görgőket tesznek rá?

A defenceblog egy ukrán katonai propaganda oldal.
Olyannyira, hogy pár hónapja ez az oldal ecsetelte, hogy Magyarország (az amúgy még át sem vett) Leopard 2A7 harckocsijaival és PzH 2000 önjáró lövegeivel milyen iszonyatos fenyegetést jelent Ukrajna puszta létezésére. :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
4 494
8 687
113
Ezt azért jó tudni. Én igazából a twitterüket szoktam nézni, és nem egy értelmes dolog volt ott.
De hát ezek szerint annyira elfogultak hazafelé, hogy az ilyen híreiket mínuszosba kell tenni.
Tessék itt van a defence blog alapítója, ez az "Ukrainian Center for Defence Initiatives" nem tudom minek felel meg nálunk, de ügyvezető helyettes vagy valami hasonló poszton van benne a hapsi, mellékszálon meg tolja a defence blogot
 
 • Tetszik
Reactions: fonak9

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
9 668
7 420
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=21308&lang=hu
"Ukrajnába érkezett Stuart Peach, a NATO Katonai Bizottságának elnöke
Megérkezett Ukrajnába Stuart Peach, a NATO Katonai Bizottságának az elnöke, aki találkozott és megbeszélést folytatott Ruszlan Homcsakkal, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökével – adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál szerdán a vezérkari főnökség Facebook-oldalának közleményére hivatkozva.
A jelentés szerint Peach szerdán a Szárazföldi Erők Petro Szahajdacsnij Nemzeti Akadémiáján találkozott Ruszlan Homcsak vezérkari főnökkel. A megbeszélés során Homcsak hangsúlyozta, hogy a NATO Katonai Bizottsága elnökének látogatása meggyőző bizonyítéka annak, hogy NATO-vezetés milyen figyelmet szentel az Ukrajna és a NATO közötti stratégiai együttműködés fejlesztésével kapcsolatos kérdéseknek.
Homcsak és Pech megvitatták az Egyesített Erők Műveletének térségében kialakult helyzetet és az Ukrajna körüli általános biztonsági körülményeket. A felek ugyancsak érintették az ukrán fegyveres erők reformjának állását és a NATO-szabványok szerinti felkészülés rendszerének átalakítását. A NATO Katonai Bizottságának elnöke biztosította az ukrán felet, hogy az Észak-atlanti Szövetség továbbra is támogatja Ukrajnát.
Peach konszenzusos alapon képviseli a NATO valamennyi országa vezérkari főnökségeinek a véleményét, és egyben fő katonai tanácsadója a NATO főtitkárának és az Észak-atlanti Szövetség más magas szerveinek. Emellett ő koordinálja a napirendet és a megbeszéléseket a katonai bizottságban, és dolgozik a tagállamok különböző álláspontjainak összehangolásán."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
9 668
7 420
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=21294&lang=hu
"A Kreml szerint Putyin dönti el, meddig maradnak az orosz csapatok Ukrajna határainál
A Kreml szerint az orosz csapatok Ukrajna határainál senkit nem fenyegetnek, és azt hogy meddig fognak ott maradni, Vlagyimir Putyin orosz elnök dönti el – jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára szerdán az Interfax orosz hírügynökségnek, közölt az rbc.ua hírportál.
Mint a sajtószóvivő kifejtette, az orosz fegyveres erők ott (Ukrajna határainál) Oroszország területén tartózkodnak, azon a helyen, ahol „ezt szükségesnek és célszerszerűnek ítéltetik”. Kérdésre válaszolva, hogy „meddig fognak még Ukrajna határainál maradni”, Peszkov azt válaszolta: „Annyi ideig, amennyit célszerűnek tart a katonai vezetésünk és főparancsnok (Putyin).” Hozzáfűzte, nincs tudomása csapatállomáztatási és -átdobási tervekről."

https://karpathir.com/2021/04/07/az-ukran-katonak-sajat-vedelmukben-lonek-velekedik-kuleba/
"AZ UKRÁN KATONÁK SAJÁT VÉDELMÜKBEN LŐNEK, VÉLEKEDIK KULEBA
Ukrajna nem akar háborúzni, nem törekszik a helyzet kiélezésére a háborús övezetben, de veszélyhelyzet esetén kénytelenek fegyverüket használni az ukrán katonák, állítja Dmitro Kuleba.
Az ukrán külügyminiszter a censor.net híre szerint a Liberation kiadványnak adott interjúban beszélt arról, hogy Ukrajna békét akar a Donbászon, és igyekszik békés tárgyalásos úton rendezni a konfliktust. Ám ha veszélyhelyzetbe kerülnek az ukrán katonák, ha megtámadják az állásaikat, akkor természetesen használják a fegyvereiket.
Hozzátette a külügyi tárca vezetője, hogy semmilyen támadó feladatot ellátó erősítést nem vezényelnek a háborús övezetbe, ott csupán a véderő szokásos frissítése zajlik. Hozzátette, hogy amikor meggyilkolnak egy ukrán katonát, akkor könyörtelenül visszavágnak az ellenségnek. Az orosz propaganda ezt az övezetben a helyzet ukrán haderő általi kiélezéseként, az ukránok provokációinak nevezve tálalja, és arra buzdít, hogy tűzzék ki Kijevben az orosz lobogót és semmisítsék meg ezt a fasiszta államot, közölte Dmitro Kuleba."
 
 • Szomorú
 • Dühítő
Reactions: Sniper and formosa1

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
9 668
7 420
113
https://karpathir.com/2021/04/07/volodimir-zelenszkij-a-kelet-ukrajnai-valsagovezetbe-latogat/
"VOLODIMIR ZELENSZKIJ A KELET-UKRAJNAI VÁLSÁGÖVEZETBE LÁTOGAT
Az ukrán államfőt dombászi útjára elkíséri Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője – adta hírül a Korrespondent.net.

A kelet-ukrajnai válság kiéleződése miatt a héten Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a válságövezetbe látogat – közölte az RBK-Ukrajna saját forrásaira hivatkozva.
A hírportál úgy értesült, hogy az államfő március 8-án csütörtökön, vagy március 9-én pénteken utazik a frontvonalra. Zelenszkijjel tart Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője. Egyelőre hivatalosan nem erősítették meg a látogatást."
 
 • Tetszik
Reactions: milagro

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
9 668
7 420
113
https://karpathir.com/2021/04/06/ukrajna-uj-helyszint-keres-a-beketargyalasok-folytatasahoz/
"UKRAJNA ÚJ HELYSZINT KERES A BÉKETÁRGYALÁSOK FOLYTATÁSÁHOZ
Mivel Fehéroroszország ellenséges hangnemet ütött meg Ukrajnával szemben, az ukrán fél úgy döntött, hogy a karantén befejezését követően nem tér vissza Minszkbe a háromoldalú béketárgyalások folytatására, áll az interfax.com.ua hírében.
A döntésről Olekszij Reznikov, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős kormányfő helyettes tájékoztatta a médiát. Mint megjegyezte, határozott álláspontjuk, hogy a karantént követően semmiképp nem tér vissza Minszkbe az ukrán tárgyaló küldöttség.
UKRAJNA ÚJ HELYSZÍNT, MÁS ORSZÁGOT ÉS MÁS VÁROST KERES A RENDEZÉSI TÁRGYALÁSOK FOLYTATÁSÁHOZ.
Ukrajna ugyanis elvesztette a bizalmát Fehéroroszország iránt, mivel az a Kreml erős befolyása alá került, és ellenséges hangnemben vélekedik Ukrajnáról."


Most éppen alapvetően úgy próbálnának kilépni "a Minszkből", hogy lényegében lehetetlenné teszik még formálisan is a tárgyalásokat.
Ez még az eddigiekhez képest is hatalmas visszaesés.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
9 668
7 420
113
https://dan-news.info/en/politics-e...-kiev-s-attempt-to-withdraw-from-minsk-2.html
"Pushilin links escalation to Kiev’s attempt to withdraw from Minsk-2
Donetsk, Apr 7 – DAN.
Ukraine has turned the talks on Donbass into a bacchanalia, DPR Head Denis Pushilin said at his press conference.
“It has become like a bacchanalia. Ukraine has blocked everything. It is worth reminding though that the Minsk Agreements stopped a large-scale military action. The Agreements have proved to be an important element of the establishment of the Republics. After hostilities ceased we got an opportunity to build the statehood,” he said.
The new escalation is due to Kiev’s attempts to withdraw from the Minsk Agreements, Pushilin said.
“It is unreasonable for us to withdraw from Minsk now,” Pushilin said. “We have never refused to fulfill them, not a single time.”
“If Ukraine fails to fulfill them, we know what to do. But we can’t yet speak about it.”
The Package of Measures for the Implementation of the Minsk Agreements, approved by the Contact Group in 2015, envisions a constitutional reform in Ukraine which must result in deep decentralisation. The special status of Donbass is a key principle of the political part of the Agreements. Kiev also must coordinate all of its decisions with DPR and LPR representatives.*ot"

https://dan-news.info/en/defence-en...es-its-readiness-to-start-a-war-pushilin.html
"Ukrainian military buildup proves its readiness to start a war – Pushilin
Donetsk, Apr 7 – DAN.
Ukrainian armed forces amassing military might along the contact line in Donbass is a sign of its readiness to commence full-fledged offensive against the region, DPR Head Denis Pushilin said at his press conference.
“The amount of equipment that has been deployed to the contact line, the amount of troops concentrated along the line testifies to the fact that Ukraine is ready to renew the military action,” he said.
Pushilin emphasized that the DPR is ready for any developments.
“Donbass does not want war, Donbass will not start a war. Donbass will do everything possible to settle the conflict with diplomacy, ” he said..."

https://dan-news.info/en/defence-en/pushilin-says-security-situation-in-donbass-degrades.html
"Pushilin says security situation in Donbass degrades
Donetsk, Apr 7 – DAN. The security situation in escalating exponentially, DPR Head Denis Pushilin said at his press conference.
“The situation along the contact line remains extremely unstable, unfortunately, and is developing exponentially, gets worse. The number of shelling accidents is growing,” he said.
Pushilin linked the growing tension with USA and other western countries representatives visiting Ukraine.
“We are used to it that when some high-rank European or American “guests” arrive with sorts of excursions, I can’t find another word, a certain demonstration from the Ukrainian armed forces begins, most probably, on command,” he said..."
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
87
342
53
http://politic.karpat.in.ua/?p=21294&lang=hu
"A Kreml szerint Putyin dönti el, meddig maradnak az orosz csapatok Ukrajna határainál
A Kreml szerint az orosz csapatok Ukrajna határainál senkit nem fenyegetnek, és azt hogy meddig fognak ott maradni, Vlagyimir Putyin orosz elnök dönti el – jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára szerdán az Interfax orosz hírügynökségnek, közölt az rbc.ua hírportál.
Mint a sajtószóvivő kifejtette, az orosz fegyveres erők ott (Ukrajna határainál) Oroszország területén tartózkodnak, azon a helyen, ahol „ezt szükségesnek és célszerszerűnek ítéltetik”. Kérdésre válaszolva, hogy „meddig fognak még Ukrajna határainál maradni”, Peszkov azt válaszolta: „Annyi ideig, amennyit célszerűnek tart a katonai vezetésünk és főparancsnok (Putyin).” Hozzáfűzte, nincs tudomása csapatállomáztatási és -átdobási tervekről."

https://karpathir.com/2021/04/07/az-ukran-katonak-sajat-vedelmukben-lonek-velekedik-kuleba/
"AZ UKRÁN KATONÁK SAJÁT VÉDELMÜKBEN LŐNEK, VÉLEKEDIK KULEBA
Ukrajna nem akar háborúzni, nem törekszik a helyzet kiélezésére a háborús övezetben, de veszélyhelyzet esetén kénytelenek fegyverüket használni az ukrán katonák, állítja Dmitro Kuleba.
Az ukrán külügyminiszter a censor.net híre szerint a Liberation kiadványnak adott interjúban beszélt arról, hogy Ukrajna békét akar a Donbászon, és igyekszik békés tárgyalásos úton rendezni a konfliktust. Ám ha veszélyhelyzetbe kerülnek az ukrán katonák, ha megtámadják az állásaikat, akkor természetesen használják a fegyvereiket.
Hozzátette a külügyi tárca vezetője, hogy semmilyen támadó feladatot ellátó erősítést nem vezényelnek a háborús övezetbe, ott csupán a véderő szokásos frissítése zajlik. Hozzátette, hogy amikor meggyilkolnak egy ukrán katonát, akkor könyörtelenül visszavágnak az ellenségnek. Az orosz propaganda ezt az övezetben a helyzet ukrán haderő általi kiélezéseként, az ukránok provokációinak nevezve tálalja, és arra buzdít, hogy tűzzék ki Kijevben az orosz lobogót és semmisítsék meg ezt a fasiszta államot, közölte Dmitro Kuleba."
persze az drónról megölt kisgyerek biztos halálos fenyegetést jelentett az ukrán katonákra .. mocskos hazug banda !! (és a fasiszta államban is van némi igazság ! )
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 427
33 406
113
 • Vicces
 • Hűha
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

Chandler99

Well-Known Member
2021. január 6.
377
936
93
Egy térkép a már emlegetett 28 orosz taktikai zászlóaljról: