[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Joe Smith

New Member
2010. október 16.
10
0
1
Hát ezen a jenki "rakétavédelmen Ukrajnában" jót derültem. Emlékszem vagy 4 éve NATO hajók akartak kirakodni a Krímen a tüntetők elállták a kikötőt de úgy, hogy egy fél kutya sem fért volna el nem hogy kirakodnak oda :D

Még ha egy oroszellenes kormány kínkeservesen is hatalomra kerülne, ami eléggé lehetetlen, mivel a lakosság 25%-a orosz még 25% meg félig, akkor is pont ez okból ez a rakétavédelem nem valósulna meg.

Ukrajna pedig Oroszo nélkül életképtelen ez egyértelmű ha nem lenne Oroszo. még a gázszámlát se bírná  kifizetni az átlag ukrán állampolgár, szóval ez ki függ kitől dologot... hát elméletben lehet szövögetni, de gyakorlatias szemmel nézve egyértelmű.

Példa: mikor az ukránok megcsapolták az orosz gázt másnap a rádióban már arról volt szó hogy oroszo. rakétáinak célpontjai közé pár ukrán nagyváros is felkerült.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
13 061
7 975
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Problémák vannak az orosz haderő felkészültségével?
Ukrajna pedig Oroszo nélkül életképtelen ez egyértelmű ha nem lenne Oroszo. még a gázszámlát se bírná kifizetni az átlag ukrán állampolgár,

Majd az IMF ad nekik 15 milliárd dollárt és a probléma megoldódik és lassan csatlakoznak az EU-hoz is .

"rakétáinak célpontjai közé pár ukrán nagyváros is felkerült"
Persze papíron

Ha pedig Ukrajnába fog terjeszkedni a jenki rakétaernyő akkor azt mondom hogy már sokkal komolyabb veszélyben lesz Ukrajna de szerintem egész Európa .
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
33 140
31 496
113
Roni

 

Mond el hogyan fog kinézni az ukrán nacionalizmus térnyerése Európában akkor amikor még a saját országukban sincsenek elegen!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
11 609
19 121
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/oroszorszag/" rel="nofollow">Roni</a>

 

"Majd az IMF ad nekik 15 milliárd dollárt és a probléma megoldódik és lassan csatlakoznak az EU-hoz is ."

Épp elméjű vezető nem vesz föl az IMF-től hitelt. Legutóbb azt tanácsolták az ukránoknak, hogy az árszínvonalt emeljék föl EU-s szintre, de hát a béreket mint tudjuk... Nem is kérnek az IMF-ből. 
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
13 061
7 975
113
Dudi

ez miez?

 

Ki nem szarja le hogy nincsenek elegen a helyzet nem az orosz kisebbségen fog múlni hanem a "nyugatbarát" janukovicson .

Ha pedig Ukrajna az EU-ba megy akkor tuti lesz jenki rakétavédelmi rendszer is telepítve esetleg légibázist is létrehoznak a NATO gépeknek.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 348
113
Roni elmés hozzá szólásait külön élvezet olvasni. 

 

IMF hítel mindig kénysze,r és átmeneti pénzügyi gondok megoldására elég éphogy. IMF  ipar és reál értéket teremtő beruházásokra még soha nem adott forrást ! Álltalánosságba javaslatai reál gazdaság zsugorodásához vezetnek. Társadalom széles rétegeinek elszegényedéséhez. Valamint jelentős idegen beleszóláshoz. Aminek következménye hogy a pénzpiaci bizalom az állam íránt közép távon is zuhan mert nem a maga úra.

 

Roni bár látom te bevetted a nép felség elve cimű esti mesét. Nem a nagy tömegek döntenek. Ukrajnába lehet ,hogy az oroszok a kisebbség de ha több a vagyonuk mint a többségi népcsoportnak részben ővék a politikai hatalom.

Éhes ember a kenyér adóra fog szavazni ,nem az elveket adóra!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
40 859
40 656
113
Janukovics kettos játszmát játszik, szeretne az EU-val is társulási szerzodést aláírni és a Vámúnióval is egyuttmukodni, Brusszelbol uzentek , hogy Ukrajnának választani kell . 

1. Aláírják a társulási szerzodést az EU részérol, ha szabadon engedik Timosenkot.

2. Ukrajna megkapja az olcso orosz gázt (160 USD/m3) ha Ukrajba belép a Vámunióba.(nincs szuksége IMF hitelre)

Ukrajna számára a legelonyosebb ,ha belép a Vámunióba Oo-gal , Feho.és Kazahsztánnal. (a lakosság tobbsége is ezt akarja)

Hétfon találkozik Putyin ésJanukovics Moszkvában ahol az integrációrol és gázról tárgyalnak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
33 140
31 496
113
<a title="Profile" rel="nofollow">Roni</a>

 

Elképesztő vagy...Már most is jelen vannak!
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 217
9 919
113
Tényleg, van valami előrelépes freatt ügyben? Az utolsó hír talán arról szólt, hogy valami gond van az úgyújával.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 348
113
Roni már megint az agyatla hülyeséged. Max mennek Labával. 

SZU-tól azért elég komoly hajó hadat örököltek meg.  Most is van elég felszíni hajó egységük bár azok egy cseppet vesztettek a harc értékükből hadrendbe állitásukhoz képest. Szírián kivűl nincs komolyabb érdekeltségük abba a térségbe.

Ha csak Irakba történik egy ovatos pálfordulás. Kurdokka jelenleg egyezkednek az oroszok szíria kapcsán. Ami Irakra is hatással van Irak-kurdisztán miatt. Majd kiderül mi lesz.

 

Oroszokat a helyükön kell kezelni. Nem ők a legerősebb és nem is a legdominánsabb  fene vadak a világon. De azért medve az medve marad. Inkább egyensúlyi szerepük van egyre inkább.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
40 859
40 656
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
Ha a projekt 22350 -regondolsz az Admiral Gorskov-ot idén novemberbe kellene átadni a flottának. Márciusban kezdik a gyári teszteket, addigra meg lesz a legénység is. Problémák vannak az A-192M-mel, helyette a " Kartuan" rendszert fejlesztik 2012-tol és azt teszik a fregattra.
A projekt 2.hajóját az Admiral Kaszatonovot 2014-novemberére tervezik átadni. 2020-ig osszesen 8 hajot akarnak legyártani. Sajnos a projket elég lassan halad, mivel a hajóhoz nem voltak idoben kifejlesztve az új fegyverrendszerek, ill. nem az elvárt paraméterek alapján.
Ami biztos , hogy a Gorskov mellett a projekt 20380 (korvett) két hajója a" Bojkij" és a " Sztojkij" lesz idén átadva . Ez minden az idei évre .
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
40 859
40 656
113
A héten dontottek arról is, hogy torlik a projekt 20385 -ot ("láthatatlan korvett"), mivel túl drága (14 mlrd. Rubel/drb) Ebbol az árból kihoznak egy fregattot.

 

http://bastion-karpenko.narod.ru/VVT/20385_01.html
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 165
2 907
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
Egyébként Tartusz tényleg csak egy maradvány.....itt van egy videó erről a "bázis"ról..... http://www.youtube.com/watch?v=bcveY4gdS0A


Néhány hangár, két úszó móló, 4 ember+egy kutya.......eszembe jön egy híres lengyel filmsorozat páncélosokról....- még egy javító hajóüzem 26 emberrel. inkább ebbe kellene fektetni, ha egyáltalán maradhatnak ott...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 217
9 919
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
A négy ember közül az egyik a parancsnok, a másik a helyettes, a harmadik a portás és a negyedik a tulajdonképpeni melós. Neki az a dolga, hogy etesse a kutyát. A kutyának meg az a feladata, hogy ne engedje az embereket a berendezések közelébe, nehogy elrontsák azokat.
:)))
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
4
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Oroszország most már tényleg visszatér a Földközi-tengerre?
Sajat kikoto nelkul semelyik haditengereszet nem tud operalni akar csak 6 honapos tavlatban !
A folyamatos karbantartas alkatresz es loszerellatasnak mindig keszen kell varnia a hajot egy kiepitett jolfelszerelt es megfeleloen kepzett karbantarto emberekkel ellatott bazison.

Ha a bazis nem a tied akkor nem fogsz ott tarolni biztonsagra erzekeny fegyverzetet elektronikat es minden csak maceras es hosszu lesz ha egyaltalan megtudod oldani a karbantartast.
Bekeben meg csak csak de garantalt hogy feszultseg eseten mindig valami "baki" kozbejon.

Ez a karbantartas fuggoseg pedig altalanos de az orosz technikara kulonosen vonatkozik.

Roviden : Sajat Foldkozi Tengeri kikoto nelkul az Orosz flotta csak vendeg a Boszporuszon tul.