[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Washingtom ,meg tudomására hozza Budapestnek, persze udvariasan: " ki a f.szt érdekeltek" Szép volt Szíjjártó...
Ez pont itt nem igaz - addig, amíg mi mindent blokkolhatunk az ukranoknak a NATOban meg az EUban, addig maradnak kinn az utcan, nemhogy a hazba nem johetnek be, de meg a kertbol is kikuldik oket, varakozzanak csak az utcán... ezügyben semmit nem tud tenni Amerika, max rávenni az elmeroggyant ukran kormányt, hogy változtasson.
 
K

kamm

Guest
Milyen politikához vár jelen pillanatban a fityiszgarnitúra bármilyen támogatást Washingtonból?
Én azt látom, hogy ez a banda, "against all odds" képes az EU-s közbeszéd témáját is irányítani. Számomra megdöbbentő, hogy az általuk vitt gumicsontpolitika ennyire hatékony bír lenni. Az érdekérvényesítés szerintem a mi esetünkben kb így tud érdemben manifesztálódni, lévén az ország gazdasági/katonai szempontból elhanyagolható.
Talan nezd meg a Tölgyessy interjút a 444-en. Jól összefoglalja (mondjuk sok újat nem mondott, sok éve már magyarazza az évszázados sérelmi politikát stb., de az EU-Orban meccsről mondott fontosat.)
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 815
81 125
113
A gyengébbek kedvéért egy jó elemzés, miért nem lesz orosz támadás és miért hazudnak állandóan az angolszászok:

 
K

kamm

Guest
Mint mindig most is az angolszászok keverik a szart.Ezek szerint te is elhiszed, mint anno a Szaddam vegyifegyvereit.

Nem, csak belinkeltem a sztorit. En szemely szerint nem latom ertelmet egy orosz invazionak, mert semmi nem surgeti oket, Ukrajna total kaosz fele halad.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Szankciós csomagot készítenek elő arra az esetre, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Az orosz elnök közvetlen környezete, az energiaszektor és a pénzügyi szektor van megcélozva. Talán az EU kérésére a SWIFT-ről való lekapcsolás is benne van a csomagban, és koordinált EU-USA lépésről lenne szó.

Most vagy nagy blöffre készülnek, vagy háborút akarnak az oroszok ellen.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
jahh,,, csak mostanában nyíltan 69ezni Pekinggel és Moszkvával... azt is írja a cikk, a páatánc eddig egyszer se sikerülrt, az lett a vége hogy rábsztt az ország... ld még Kállay-kettős.
És mit szólsz a Bethlen Gábor féle politikához, amikor sikeresen játszotta ki a Habsburgokat és a Portát egymás ellenében? Az nem volt sikeres?
,
igen, mert ugtrik az érdekérényesítő képesség.
Ja kúrva nagy érdekérvényesítő képessége van a románoknak, akik bokáig benne vannak az USA seggében. Azért kár törekedni.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Fundin

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Az oroszoknak milyen fejlettségű szárazföldi technikát kellene átjátszani a szakadár haderőnek, hogy azok képesek legyenek ellenállni az ukrán támadásnak? Pl. T-90MS, BMP-3, 2S19 MSZTA? Ukrán oldalon nyoma sincs korszerű nyugati nehéz technikának (tüzérség, IFV+harckocsik, a légierőről nem is beszélve).
Szvsz csak ezzel a megoldással tudnák elkerülni, hogy ténylegesen kimaradjanak a saját erőik a háborúból és a szakadárok is talpon maradjanak.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 077
13 471
113
En szemely szerint nem latom ertelmet egy orosz invazionak, mert semmi nem surgeti oket, Ukrajna total kaosz fele halad.
Az oroszok valami miatt mostanában nagyon aggódnak. Élég megnézni, milyen erélyesen kezdték elnyomni az ellenzéket. Miért pont most? Nem volt tán az ellenzék ezidáig is eléggé eljentéktelenítve? Mibol fakad hirtelen ez a félelem? Mit tudnak, mire várnak, hogy bekovetkezhet? Ez azért elég nyomós ok lehet egy "megelózo" háború elindításához, amelyben még akár reszsikerek is látványosan novelhetnék Putin popularitását és támogatotságát (mint a Krím elfoglalása idején) még mielott megtorténne, ami miatt nyugtalanok.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
A gyengébbek kedvéért egy jó elemzés, miért nem lesz orosz támadás és miért hazudnak állandóan az angolszászok:


Ugyanitt van egy 3 (és fél) éves cikk, szintén érdekes.
Az igazi veszélyt az amerikai hegemóniára az jelenti, ha az eurázsiai geopolitikai térség nem megosztott, így az európai technológia és az orosz nyersanyagforrások egymásra találnak. Az Atlanti-óceán túloldaláról nézve amúgy is túl izmos Németország vezette Európa és az ébredő Oroszország együttműködését és erősödését akadályozzák a szankciók, valamint a Kremlt agresszorként bemutató, alapvetően az atlantista erők által fűtött hidegháborús retorika is. Eltakarva, hogy a háborús hangulat gerjesztésének első számú stratégiai célpontja ma már nem is igazán Moszkva. Hanem jóval inkább Berlin.

Esküszöm nem olvastam még!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 815
81 125
113
Szankciós csomagot készítenek elő arra az esetre, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Az orosz elnök közvetlen környezete, az energiaszektor és a pénzügyi szektor van megcélozva. Talán az EU kérésére a SWIFT-ről való lekapcsolás is benne van a csomagban, és koordinált EU-USA lépésről lenne szó.

Most vagy nagy blöffre készülnek, vagy háborút akarnak az oroszok ellen.
Még novemberből:
A jenki információs-dezinformációs háborúnak az volt az egyik célja, hogy gazdaságilag-pénzügyileg gyengítse az oroszokat, a másik az ÉÁ-2 engedélyeztetésének-üzembe helyezésének blokkolása.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Aki kételkedik az ukrán hadsereg erejében :hadonaszos::)

Pár hónapja "láttunk" mi még 300k db kecskebaszót tartalmazó szuperképzett, elszánt, jól felszerelt, országáért halálba menő afgán sereget. Az ukránok egy része elfutna, másik megadná magát, harmadik átállna, negyedik eladná a felszerelést, ötödik meg harcolna amíg tud vagy ki nem lövik. De nem látom az oroszoknak miért érné meg, szóval támadni max akkor fognak, ha az ukránok bemennek Donbasszba, de ott is kell haggyák pár napot vagy hetet, hogy picsázzák el a helyieket kicsit, hogy legyen legalizálva a fellépésük.
Habár tudja a franc, ha szankciózni akarnak, akkor bármire rá tudják fogni, arra is ha be sem mennek és támogatást sem adnak, csak a szakik kitartanak valamennyire.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 815
81 125
113
Ugyanitt van egy 3 (és fél) éves cikk, szintén érdekes.


Esküszöm nem olvastam még!
Számomra nincs benne újdonság. Ha összeszámolnám az orosz támadásos kamu híreket 2014-től Porosenko elnökségétől kezdve Zelenszkijig 2021-ben 100 közeli szám jönne ki.

 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Az oroszok valami miatt mostanában nagyon aggódnak. Élég megnézni, milyen erélyesen kezdték elnyomni az ellenzéket. Miért pont most? Nem volt tán az ellenzék ezidáig is eléggé eljentéktelenítve? Mibol fakad hirtelen ez a félelem? Mit tudnak, mire várnak, hogy bekovetkezhet? Ez azért elég nyomós ok lehet egy "megelózo" háború elindításához, amelyben még akár reszsikerek is látványosan novelhetnék Putin popularitását és támogatotságát (mint a Krím elfoglalása idején) még mielott megtorténne, ami miatt nyugtalanok.
Szerintem Te semmit sem tudsz az orosz lélekről... Ott manapság is igyekeznek rendes embereket nevelni még úgy is, hogy az internet világában nekik is a nyakukba zúdul a nyugati métely. De ennek ellenére is sokkal erősebb a nemzettudat mint nyugaton és Oroszország Anyácska hívó szava ott még jelent valamit. Arrafelé a Rogyináért meghalni dicsőség, amit egy agyatlan libsi féreg sem vonhat kétségbe (illetve ha van elég hülye egy alkalommal tán megteszi, de hamar kigyógyul a tévképzeteiből) Biztos emlékszel Roman Filipovra vagy Alex Prohorenkóra. Ugye Filipov sebesülten felrobbantotta magát az utolsó kézigránáttal, Prohorenko légicsapást kért saját magára...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 131
12 000
113

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Az ukránok menekülteket küldenének az unijóba! Szankciókat nekik, de azonnal!!! :D
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 131
12 000
113
FF78OzyXwAIJQWl
Putyin távollétében megtalálták a fiókjában az Ukrán támadás teljes tervezetét.