[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Oroszország hazaküldte az amerikai nagykövetet - jobb lesz neki otthon!


2021. április. 16. 18:22 2021. április. 16. 18:22

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát és hazaküldte a nagykövetet​

Mikor Oroszország konzultációkra hazahívta washingtoni nagykövetét Anatolij Antonovot. Megszokott diplomáciai szokás szerint akkor a másik ország is hazahívja nagykövetét konzultációkra. Sajnos a jenkik már régóta nem tartják be a nemzetközi jogot és a diplomáciai leírt és nem leírt szokásokat.

Ideje volt, hogy hazaküldjék Sullivant.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 737
113
Csak önálló (túl sok a román)! Román, német, magyar hivatalos nyelv. Egyelőre elég a Részek és Szilágy-Máramaros fele. Ezzel lehetne boldogulni. A maradó románoknak minden kért jogot megadni (kivéve elszakadás lehetősége).
A románból lessz majd a legnagyobb magyar! A székely meg majd szívja a fogát és nagyokat köp. A "magyar" politikusok pedig örvendeznek, hogy Erdélyben találtak még 2.000.000 ungureanut, kovacseszkut, sekelit, tudort, hapciscut, morgoescut. Ráadásul Hókefelke is Ardeul polgára, magyar szinekben.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Valaki ért a diplomácia tematikához vagy dolgozozz doplomáciai körökben? Ha igen, akkor lehozom az orosz válaszlépéseket az amerikai ellenséges lépésekre(szankciókra, doplomaták kiutasítására)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Orosz külügyminisztérium nyilatkozata az Egyesült Államok ellenséges lépéseiről, közzétéve a minisztérium honlapján

"A Biden-adminisztráció által hazánk ellen elkövetett legújabb támadás természetesen nem maradhat megválaszolatlan. Washington, úgy tűnik, nem akar beletörődni abba, hogy az új geopolitikai realitásokban nincs helye az egyoldalú diktálásnak, és a "Moszkva elszigetelésének"kísérletei csődre vannak utalva. és a zEgyesült Államok további rövidlátási kísérletei csak az orosz-amerikai kapcsolatok további romlásával járnak. Ennek fényében az óceán túlról érkező felhívások képmutatónak tűnnek, hogy tartózkodjanak az eszkalációtól, és valójában az erő helyzetéből próbálnak velünk beszélni. Többször figyelmeztettünk és a gyakorlatban bebizonyították, hogy a szankciók és más nyomás nemcsak hiábavaló, hanem katasztrofális következményekkel jár azok számára is, akik ilyen provokációk mellett döntenek.
Az oroszellenes szankciókra reagálva a következő ellenintézkedéseket vezetik be a közeljövőben.
  • A viszonosság alapján az amerikai diplomáciai képviseletek alkalmazottainak kiutasítása az amerikai hatóságok orosz diplomatákkal szembeni fellépésének arányában következik be. Egyébként észrevettük, hogy az Egyesült Államok kormánya milyen gyorsan reagált Varsóban, és három orosz diplomatának Lengyelországból való távozását követelte. Viszont öt lengyel diplomatát utasítanak ki Oroszországból. - Az Egyesült Államok Nagykövetségének a Külügyminisztériumon keresztül történő rövid távú megbízatásainak felhasználása a diplomáciai képviseletek működésének biztosítása érdekében korlátozott. A számukra megfelelő vízumok kiadása minimálisra csökken: legfeljebb 10 fő. évi viszonosság alapján.
  • A diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmények és az orosz jogszabályok, köztük a Munka Törvénykönyvének szigorú betartása mellett intézkedéseket fognak hozni annak érdekében, hogy az Egyesült Államok diplomáciai képviseletei adminisztratív és technikai dolgozókat alkalmazzanak az Orosz Föderáció és harmadik országok állampolgárai közül.
  • Az Egyesült Államok diplomáciai képviseleteinek az Orosz Föderáción belüli utazási szabályainak szisztematikus megsértése miatt megszűnik az 1992-es kétoldalú egyetértési megállapodás a "nyílt földre" vonatkozóan.
  • Ez azt jelenti, hogy le kell állítani az Amerikai Alapítványok és a Külügyminisztérium és más amerikai kormányzati szervek által ellenőrzött nem kormányzati szervezetek tevékenységét az Orosz Föderációban. Ez a hosszú ideje és szisztematikusan végzett munka véget ér, különösen annak fényében, hogy az Egyesült Államok nem szándékozik csökkenteni szisztematikusan és a kiterjedt jogalkotási alapon.
  • Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi rendkívül feszült helyzet azt jelenti, hogy mindkét országunk nagyköveteinek fővárosukban kell lenniük, hogy elemezzék a helyzetet és konzultációkat folytassanak. Ezek a lépések csak egy része a rendelkezésünkre álló lehetőségeknek. Az amerikai fél kijelentéseiben az új büntetések bevezetésével kapcsolatos fenyegetések sajnos azt mutatják, hogy Washington nem akar meghallgatni minket, és nem becsüli meg a visszafogottságot, amelyet tanúsítottunk, annak ellenére, hogy a nagyfokú feszültséget céltudatosan felkorbácsolták a Barack Obama elnöksége. Emlékeztetünk arra, hogy az orosz diplomaták 2016. decemberi nagyszabású kiutasítása és az orosz diplomáciai vagyon lefoglalása után az Egyesült Államokban hét hónapig nem tettünk megtorló lépéseket. A reakciónk csak akkor következett be, amikor 2017 augusztusában Oroszországot jogalkotási szinten Amerika ellenségének nyilvánították. Általánosságban, összehasonlítva az Egyesült Államokbeli orosz diplomáciai képviseletekkel, az amerikai moszkvai nagykövetség kényelmesebb körülmények között működik, számszerű előnnyel rendelkezik, és aktívan használja a munkaerőt a befogadott orosz állampolgárok helyett. Ez az egyenlőtlenség egy olyan formája, amely lehetővé teszi a "titulált" diplomaták számára, hogy időt fordítsanak koncentráltabb erőfeszítésekre Washington külpolitikájának egyik fő doktrinális irányába - a belügyeinkbe való beavatkozásba. Egyébként az oroszellenes tanfolyam kidolgozásában és megvalósításában részt vevő nyolc jelenlegi és volt amerikai magas rangú tisztviselő és személy neve hamarosan megjelenik az orosz külügyminisztérium hivatalos portálján. Az Orosz Föderációba határozatlan időre nem léphetnek be. Ez egy tükrözött válasz az orosz tisztviselők elleni szankciókra, amelyeket az Egyesült Államok a múlt hónapban feketelistára tett. Itt az ideje, hogy az Egyesült Államok elővigyázatosságot tanúsítson a konfrontációs pálya elhagyásával. Ellenkező esetben az amerikai fél számára ilyen fájdalmas döntések kerülnek végrehajtásra, például egy parancs az amerikai diplomáciai képviseletek 300 főre történő csökkentésére. létszám Oroszországban. Így valódi paritás alakul ki a kétoldalú külképviseletekben, mivel eddig a 455 alkalmazottat foglalkoztató amerikai kvóta meghatározásakor számítunk 155 embert küldtek New York-i állandó ENSZ-missziónkba. De ez egyáltalán nem kétirányú küldetés. Vannak más lehetőségek is. Természetesen megértjük azon képességeink korlátait, hogy Tükörválaszt adjunk gazdasági téren. Van azonban egy bizonyos erőforrás ebben a tekintetben, és akkor kerül felhasználásra , ha Washington továbbra is a szankcióspirál mentén mozog. Mindez nem a mi választásunk. Szeretnénk elkerülni a további eszkalációt az Egyesült Államokkal. Készen állunk a nyugodt és professzionális párbeszédre az amerikai féllel a kétoldalú kapcsolatok normalizálásának érdekében. A valóság azonban az, hogy Washingtonból egyet hallunk, de a gyakorlatban valami egészen mást látunk. Nem kétséges - egyetlen szankcióhullám sem marad büntetlen. Természetesen hallottuk Biden elnök nyilatkozatait az Oroszországgal fenntartott "stabil, konstruktív és kiszámítható" kapcsolatok iránti érdeklődéséről, ideértve az orosz-amerikai csúcstalálkozó kezdeményezését is. Amikor ezt a javaslatot elhangozták, pozitívan fogadták, és most a valós helyzet összefüggésében vizsgálják.
 
W

Wilson

Guest
Meddig 2 napig ? Hagyjuk már ezt a faszságot ! Más egy országot védő "honvédő" sereg és más egy nélkülözhető expedíciós sereg . Mennyi katonát tudnak a Polákok vagy a Nyuscsuk nélkülözni a haza védelméből és tudnának kiállítani a derék Ukri haderő mellé ? Az , hogy egy országnak van X katonája az nem jelenti azt , hogy mind bevethető az ország határain kívül !
Pontosan a lengyelek egyetlen katonát sem fognak küldeni Ukrajnába,mint ahogy egyetlen NATO tagállam sem,az a reális,helyzet,hogy az Ukránok hiába követelik,hogy vegyék fel őket a NATO-a v az EU-a belátható időn belül ez nem fog megvalósulni,az EU és az USA csak retorikai szinten áll ki Ukrajna mellett,és annyi anyagi támogatást ad neki csak neki ,hogy éppen a felszínen tudjon maradni.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 758
113
Orosz külügyminisztérium nyilatkozata az Egyesült Államok ellenséges lépéseiről, közzétéve a minisztérium honlapján

"A Biden-adminisztráció által hazánk ellen elkövetett legújabb támadás természetesen nem maradhat megválaszolatlan. Washington, úgy tűnik, nem akar beletörődni abba, hogy az új geopolitikai realitásokban nincs helye az egyoldalú diktálásnak, és a "Moszkva elszigetelésének"kísérletei csődre vannak utalva. és a zEgyesült Államok további rövidlátási kísérletei csak az orosz-amerikai kapcsolatok további romlásával járnak. Ennek fényében az óceán túlról érkező felhívások képmutatónak tűnnek, hogy tartózkodjanak az eszkalációtól, és valójában az erő helyzetéből próbálnak velünk beszélni. Többször figyelmeztettünk és a gyakorlatban bebizonyították, hogy a szankciók és más nyomás nemcsak hiábavaló, hanem katasztrofális következményekkel jár azok számára is, akik ilyen provokációk mellett döntenek.
Az oroszellenes szankciókra reagálva a következő ellenintézkedéseket vezetik be a közeljövőben.
  • A viszonosság alapján az amerikai diplomáciai képviseletek alkalmazottainak kiutasítása az amerikai hatóságok orosz diplomatákkal szembeni fellépésének arányában következik be. Egyébként észrevettük, hogy az Egyesült Államok kormánya milyen gyorsan reagált Varsóban, és három orosz diplomatának Lengyelországból való távozását követelte. Viszont öt lengyel diplomatát utasítanak ki Oroszországból. - Az Egyesült Államok Nagykövetségének a Külügyminisztériumon keresztül történő rövid távú megbízatásainak felhasználása a diplomáciai képviseletek működésének biztosítása érdekében korlátozott. A számukra megfelelő vízumok kiadása minimálisra csökken: legfeljebb 10 fő. évi viszonosság alapján.
  • A diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmények és az orosz jogszabályok, köztük a Munka Törvénykönyvének szigorú betartása mellett intézkedéseket fognak hozni annak érdekében, hogy az Egyesült Államok diplomáciai képviseletei adminisztratív és technikai dolgozókat alkalmazzanak az Orosz Föderáció és harmadik országok állampolgárai közül.
  • Az Egyesült Államok diplomáciai képviseleteinek az Orosz Föderáción belüli utazási szabályainak szisztematikus megsértése miatt megszűnik az 1992-es kétoldalú egyetértési megállapodás a "nyílt földre" vonatkozóan.
  • Ez azt jelenti, hogy le kell állítani az Amerikai Alapítványok és a Külügyminisztérium és más amerikai kormányzati szervek által ellenőrzött nem kormányzati szervezetek tevékenységét az Orosz Föderációban. Ez a hosszú ideje és szisztematikusan végzett munka véget ér, különösen annak fényében, hogy az Egyesült Államok nem szándékozik csökkenteni szisztematikusan és a kiterjedt jogalkotási alapon.
  • Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi rendkívül feszült helyzet azt jelenti, hogy mindkét országunk nagyköveteinek fővárosukban kell lenniük, hogy elemezzék a helyzetet és konzultációkat folytassanak. Ezek a lépések csak egy része a rendelkezésünkre álló lehetőségeknek. Az amerikai fél kijelentéseiben az új büntetések bevezetésével kapcsolatos fenyegetések sajnos azt mutatják, hogy Washington nem akar meghallgatni minket, és nem becsüli meg a visszafogottságot, amelyet tanúsítottunk, annak ellenére, hogy a nagyfokú feszültséget céltudatosan felkorbácsolták a Barack Obama elnöksége. Emlékeztetünk arra, hogy az orosz diplomaták 2016. decemberi nagyszabású kiutasítása és az orosz diplomáciai vagyon lefoglalása után az Egyesült Államokban hét hónapig nem tettünk megtorló lépéseket. A reakciónk csak akkor következett be, amikor 2017 augusztusában Oroszországot jogalkotási szinten Amerika ellenségének nyilvánították. Általánosságban, összehasonlítva az Egyesült Államokbeli orosz diplomáciai képviseletekkel, az amerikai moszkvai nagykövetség kényelmesebb körülmények között működik, számszerű előnnyel rendelkezik, és aktívan használja a munkaerőt a befogadott orosz állampolgárok helyett. Ez az egyenlőtlenség egy olyan formája, amely lehetővé teszi a "titulált" diplomaták számára, hogy időt fordítsanak koncentráltabb erőfeszítésekre Washington külpolitikájának egyik fő doktrinális irányába - a belügyeinkbe való beavatkozásba. Egyébként az oroszellenes tanfolyam kidolgozásában és megvalósításában részt vevő nyolc jelenlegi és volt amerikai magas rangú tisztviselő és személy neve hamarosan megjelenik az orosz külügyminisztérium hivatalos portálján. Az Orosz Föderációba határozatlan időre nem léphetnek be. Ez egy tükrözött válasz az orosz tisztviselők elleni szankciókra, amelyeket az Egyesült Államok a múlt hónapban feketelistára tett. Itt az ideje, hogy az Egyesült Államok elővigyázatosságot tanúsítson a konfrontációs pálya elhagyásával. Ellenkező esetben az amerikai fél számára ilyen fájdalmas döntések kerülnek végrehajtásra, például egy parancs az amerikai diplomáciai képviseletek 300 főre történő csökkentésére. létszám Oroszországban. Így valódi paritás alakul ki a kétoldalú külképviseletekben, mivel eddig a 455 alkalmazottat foglalkoztató amerikai kvóta meghatározásakor számítunk 155 embert küldtek New York-i állandó ENSZ-missziónkba. De ez egyáltalán nem kétirányú küldetés. Vannak más lehetőségek is. Természetesen megértjük azon képességeink korlátait, hogy Tükörválaszt adjunk gazdasági téren. Van azonban egy bizonyos erőforrás ebben a tekintetben, és akkor kerül felhasználásra , ha Washington továbbra is a szankcióspirál mentén mozog. Mindez nem a mi választásunk. Szeretnénk elkerülni a további eszkalációt az Egyesült Államokkal. Készen állunk a nyugodt és professzionális párbeszédre az amerikai féllel a kétoldalú kapcsolatok normalizálásának érdekében. A valóság azonban az, hogy Washingtonból egyet hallunk, de a gyakorlatban valami egészen mást látunk. Nem kétséges - egyetlen szankcióhullám sem marad büntetlen. Természetesen hallottuk Biden elnök nyilatkozatait az Oroszországgal fenntartott "stabil, konstruktív és kiszámítható" kapcsolatok iránti érdeklődéséről, ideértve az orosz-amerikai csúcstalálkozó kezdeményezését is. Amikor ezt a javaslatot elhangozták, pozitívan fogadták, és most a valós helyzet összefüggésében vizsgálják.
hmm finom:)
lengyelekkel nem foglalkozom mert az a kevésbé fájdalmas
a lábon lövés a mŰködtetést érte és a felforgatást
kiutasitják az USA propaganda szerveket, ( ez fájhat nekeik a legjobban)
nem utazhatnak szabadon az országban. ( ez megint a fájdalmas/ felforgatást nehezíti)
Amit nem tudnak megoldani azonnal az
A diplomaták számát ill a működésűket segitő alkalmazottak számát drasztikusan csökkentik ill orosz vagy más állampolgárokat kell alkalmazniuk és max évente 10 fő nek adnak ki vízumot pl beszart a szerver vagy valami kényes értékes dolog max évente 10 ember jöhet ez szükös lehet nagyon.

A megértéshez Moszkvában a nagy sas miatt ill bizt okokból város a városban laknak 6 épület diplomatáknak és családjaiknak és az öket kiszolgáló amerikai ill nem orosz alkalmazottaknak. nah most pl szakács , villanyszerelő nem lehet dt státuszu ill orosz vagy harmadik ország beli lehet csak. vagyis sebezhetővé probálják tenni.
Hogy értsétek a követségen minden csavar csap kapcsoló amerikai és onnan kell embert behozni hogy bármit megjavítson.
Villanykörtét nem cserélnek diplomaták sem családtagjaik.

és ha nem hajtják végre ezeket akkor 300 fő max létszám
USA követségre az ember felvétel 1/4-1/2 év mire átvizsgálnak pl itthon ahol mindenki a kényüket /kedvüket keresi
így ezt figyelembe véve erre az évre a moszkvai nagy követséget off-olták
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Nem tudom, honnan jött ez a szimulált hadgyakorlat elképzelésetek, de valójában ez már megtörtént. Nem tudom pontosan mikor, de a közelmúltban, talán 1-2 évvel ezelőtt, a pentagon, vagy annak megbízásából valamilyen stratégiai intézet csinálta. Kétfrontos háborút szimuláltak Kína és Oroszország ellen, az eredmény katasztrofális volt, teljes vereség az USA számára.
Oroszország és Kína elleni, többfrontos háborúra gyakorol az amerikai haderő - Portfolio.hu
 
W

Wilson

Guest
hmm finom:)
lengyelekkel nem foglalkozom mert az a kevésbé fájdalmas
a lábon lövés a mŰködtetést érte és a felforgatást
kiutasitják az USA propaganda szerveket, ( ez fájhat nekeik a legjobban)
nem utazhatnak szabadon az országban. ( ez megint a fájdalmas/ felforgatást nehezíti)
Amit nem tudnak megoldani azonnal az
A diplomaták számát ill a működésűket segitő alkalmazottak számát drasztikusan csökkentik ill orosz vagy más állampolgárokat kell alkalmazniuk és max évente 10 fő nek adnak ki vízumot pl beszart a szerver vagy valami kényes értékes dolog max évente 10 ember jöhet ez szükös lehet nagyon.

A megértéshez Moszkvában a nagy sas miatt ill bizt okokból város a városban laknak 6 épület diplomatáknak és családjaiknak és az öket kiszolgáló amerikai ill nem orosz alkalmazottaknak. nah most pl szakács , villanyszerelő nem lehet dt státuszu ill orosz vagy harmadik ország beli lehet csak. vagyis sebezhetővé probálják tenni.
Hogy értsétek a követségen minden csavar csap kapcsoló amerikai és onnan kell embert behozni hogy bármit megjavítson.
Villanykörtét nem cserélnek diplomaták sem családtagjaik.

és ha nem hajtják végre ezeket akkor 300 fő max létszám
USA követségre az ember felvétel 1/4-1/2 év mire átvizsgálnak pl itthon ahol mindenki a kényüket /kedvüket keresi
így ezt figyelembe véve erre az évre a moszkvai nagy követséget off-olták
Nincs ebben semmi meglepő most legalább hasonló a helyzete az oroszországi amerikai diplomáciai kontingensnek mint az amerikai orosz diplomáciai jelenlétnek.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 240
113
Nem értem igazából mi a szart akar az usa. Nem lehetnek annyira ostobák hogy háborút kezdjenek az oroszok ellen a saját befolyási övezetükben. Az Ukránok (legalábbis) a vezetöik ostobák... Az oroszok ellen minden tekintetben súlytalanok, még kùlföldi segitseggel is, kb mintha egy légy ráfingana egy elefántra. Ha valami lesz akkor az Ukrajna számára fájdalmas szodómia lesz, befele szakit kifele tép szinten....
A krimi helyzettel lehet egyet érteni vagy lehet ellenezni, kinek szájíze szerint, de ki a faszom az USA hogy mindenhol diktalni akar? Asszem Ukrajna kicsit messze van Amerikától, fárasztó már hogy sokan a hidegháború felélesztéséröl álmodoznak, (valakik biztosan nagyon jol járnának anyagilag)
A Szu 2.0 is egy baromság. Más idök já
rnak, szerintem az oroszok boldogok hogy kezdenek kikerülnî a több évtizedes válságból nem kell nekik a feszültség.
Valahogy nem tudok együttérezni Ukrajnával sem, kibaszott ösemberek , korruptak , tovább nyùjtóznak mint ameddig a takarójuk ér, a belpolitikai -gazdasági csödüket
egy háborúval akarják helyrehozni?? A nagy barát amerika segítségével!? Mókás nagyon.
Egy esetleges konfliktusba, amennyiben nem oroszország a kezdeményezö fél, az Eu nem fog beszállni. Marad az Usa, az angolok talán és van egy nagyon kicsi esélye annak, hogy a törökök is beugranak egy két sunyi akcióra az oroszok ellen. Ez édeskevés lesz
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 758
113
Nem értem igazából mi a szart akar az usa. Nem lehetnek annyira ostobák hogy háborút kezdjenek az oroszok ellen a saját befolyási övezetükben. Az Ukránok (legalábbis) a vezetöik ostobák... Az oroszok ellen minden tekintetben súlytalanok, még kùlföldi segitseggel is, kb mintha egy légy ráfingana egy elefántra. Ha valami lesz akkor az Ukrajna számára fájdalmas szodómia lesz, befele szakit kifele tép szinten....
A krimi helyzettel lehet egyet érteni vagy lehet ellenezni, kinek szájíze szerint, de ki a faszom az USA hogy mindenhol diktalni akar? Asszem Ukrajna kicsit messze van Amerikától, fárasztó már hogy sokan a hidegháború felélesztéséröl álmodoznak, (valakik biztosan nagyon jol járnának anyagilag)
A Szu 2.0 is egy baromság. Más idök já
rnak, szerintem az oroszok boldogok hogy kezdenek kikerülnî a több évtizedes válságból nem kell nekik a feszültség.
Valahogy nem tudok együttérezni Ukrajnával sem, kibaszott ösemberek , korruptak , tovább nyùjtóznak mint ameddig a takarójuk ér, a belpolitikai -gazdasági csödüket
egy háborúval akarják helyrehozni?? A nagy barát amerika segítségével!? Mókás nagyon.
Egy esetleges konfliktusba, amennyiben nem oroszország a kezdeményezö fél, az Eu nem fog beszállni. Marad az Usa, az angolok talán és van egy nagyon kicsi esélye annak, hogy a törökök is beugranak egy két sunyi akcióra az oroszok ellen. Ez édeskevés lesz
biden és köreik a kimaradt lehetőség után futnak, de a hajó elment de nagyon. az Orosz határ mentén mindenki súlytalan kb pár nap és esélytelen mindenki:
De igazán nem értem hogy Putyin miért nem ajánlja fel a szakadár megyéknek a népszavazással Orosz honhoz való csatlakozás lehetőségét mint Krim nél. külföldi megfigyelők behívásával. ez a terület ennek az ukrajnának sosem lesz már része, és destabilizálja az ukrán álllamrendszert is rendesen. és utánna a határ mentén csend béke és nyugalom fog honolni:) madarak csak utlevéllel repülhetnek át a határ felett.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
"ha Oroszország Európával kötne szövetséget."

Megpróbálta, visszautasítást kapott.

"Oroszország és Kína jelenleg egymásra van talva. Ha az egyik kiesik, a másiknak is vége lesz."

Oroszországnak akkor is vége lesz, ha Kína mellett marad. Csak akkor Kína nyírja ki. De előbb kivérezteti őket az USA ellen. Az egyedüli vigaszod ebben az esetben az lehet, hogy az USA elpusztul, ha ez számít.

Érdekesnek találom, hogy ennyire nem látod ennek a Paktumnak az abszurditását, annak ellenére, hogy @merleg még ki is boldolta, hogy mi lenne a logikus lépés abban az esetben, ha a US valóban egy szövetséges eurázsiai birodalmat szeretne Kína ellensúlyozására. Az EU és a FÁK szövetsége mindenféle háború nélkül teljesen természetes módon létrejönne önmagától. De nem jön.
És pont az amerikai (pontosabban angolszász) érdekek miatt nem jöhet létre immáron 200 éve. Ezt sikeresen blokkolták, a SZU-t is sikerült darabokra szedni és megosztani a részeket.
Az EU-val ugyanezt teszik, rendszerszinten (kvázi kódolva van intézményi mechanizmusokba).
Valószínüleg Kínával is ez lenne (lett volna) a terv (HK, ujgurok), de Kína olyan ellenőrzés alatt tartja az alattvalóit ami már nem is totalitárius, hanem amire egyelőre még kifejezés sincs: egyéni szinten teszik lehetetlenné az esetleges ellenállásnak (szeparatizmusnak) még a gondolatát is. Ezzel minden bizonnyal elkéstek. Majd elindulnak más utakon.

« Visszutasítást kapott ». Szerinted ez német éspervagy francia érdek volt? Az azért elég világos, hogy az EU teljesen US kézivezérelt; ha a US semmit nem tesz - még csak támogatnia sem kell ezt a szcenáriót -, már régen lenne Lisboa-Vlagyivosztok EEA.
Azért lássuk be, ez egy járhatóbb út lenne (ha ez lenne a cél), mint átjátszogatni a területeket egy még nem létező államalakulatnak.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Azért lássuk be, ez egy járhatóbb út lenne (ha ez lenne a cél), mint átjátszogatni a területeket egy még nem létező államalakulatnak.
Ráadásul ki tudja mekkora háborús pusztítás árán!
Ami meg ugye, éppenhogy a leendő Kína elleni ellensúlyt hozná sokkal rosszabb pozícióba, mint amilyen annakelőtte volt a térség!
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
biden és köreik a kimaradt lehetőség után futnak, de a hajó elment de nagyon. az Orosz határ mentén mindenki súlytalan kb pár nap és esélytelen mindenki:
De igazán nem értem hogy Putyin miért nem ajánlja fel a szakadár megyéknek a népszavazással Orosz honhoz való csatlakozás lehetőségét mint Krim nél. külföldi megfigyelők behívásával. ez a terület ennek az ukrajnának sosem lesz már része, és destabilizálja az ukrán álllamrendszert is rendesen. és utánna a határ mentén csend béke és nyugalom fog honolni:) madarak csak utlevéllel repülhetnek át a határ felett.
Ha jelen helyzetben a szakadár területek szavaznának és - természetesen - az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntenének, az oroszok ezt pedig elfogadnák (kénytelenek lennének, ha ezt Putyin kezdeményezi), akkor ezt az egész Nyugati világ azonnal elutasítaná és Moszkva hatalmas muníciót adna azok kezébe, akik eleve túltoják az agresszívan terjeszkedő Oroszország mítoszát.
A maradék, de még mindig jelentős földrajzi kiterjedésű és még inkább áldozati szerepben tetszelgő Ukrajna rövid időn belül nemcsak nyílt NATO felvonulási terület lenne, hanem akár NATO-tag is. Ezt a ziccert az USA nem hagyná ki, az európai NATO-szövetségesek pedig nem mernének ellent mondani egy ilyen kiélezett helyzetben, pláne, ha az USA teljes erőből ráfeszülne a témára. Ezzel elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amit Moszkva nagyon nem szeretne, a NATO katonai infrastruktúrája Moszkva kapujába kerülne és már nem lenne lehetőség egy későbbi ukrán "kormányváltásra".
Ameddig Ukrajna a jelenlegi "állapotában" van, addig még igen sokat tehet Kijev azért, hogy - főleg az európai hatalmak számára - egyre kevésbé legyen vonzó menyecske. Tesz is nap mint nap.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
hmm finom:)
lengyelekkel nem foglalkozom mert az a kevésbé fájdalmas
a lábon lövés a mŰködtetést érte és a felforgatást
kiutasitják az USA propaganda szerveket, ( ez fájhat nekeik a legjobban)
nem utazhatnak szabadon az országban. ( ez megint a fájdalmas/ felforgatást nehezíti)
Amit nem tudnak megoldani azonnal az
A diplomaták számát ill a működésűket segitő alkalmazottak számát drasztikusan csökkentik ill orosz vagy más állampolgárokat kell alkalmazniuk és max évente 10 fő nek adnak ki vízumot pl beszart a szerver vagy valami kényes értékes dolog max évente 10 ember jöhet ez szükös lehet nagyon.

A megértéshez Moszkvában a nagy sas miatt ill bizt okokból város a városban laknak 6 épület diplomatáknak és családjaiknak és az öket kiszolgáló amerikai ill nem orosz alkalmazottaknak. nah most pl szakács , villanyszerelő nem lehet dt státuszu ill orosz vagy harmadik ország beli lehet csak. vagyis sebezhetővé probálják tenni.
Hogy értsétek a követségen minden csavar csap kapcsoló amerikai és onnan kell embert behozni hogy bármit megjavítson.
Villanykörtét nem cserélnek diplomaták sem családtagjaik.

és ha nem hajtják végre ezeket akkor 300 fő max létszám
USA követségre az ember felvétel 1/4-1/2 év mire átvizsgálnak pl itthon ahol mindenki a kényüket /kedvüket keresi
így ezt figyelembe véve erre az évre a moszkvai nagy követséget off-olták

Így van, szükült a tér a felforgató tevékenységek és orosz belügyekbe való beavatkozásukra. Eddig azt csinálhattak amit akartak. Ellenben az orosz diplomaták munkája erősen korlátozva van már több éve.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Na most akkor paktum, vagy berezeltek? @haubagoi :)
---
"Az első hajó tegnap hatolt volna át a Boszporuszon, de török források szerint erre nem került sor. Törökországot nem tájékoztatta az Egyesült Államok arról, hogy más időpontban készülnének inkább a térségbe küldeni a hajókat, így vélhetően lefújták a műveletet. Egy 1936-os egyezmény értelmében az Egyesült Államoknak tájékoztatnia kell Ankarát, ha hajókat küldenek át a Boszporuszon és a Dardanellákon, a szerződés értelmében maximum 21 napig tartózkodhatnak a hajók a Fekete-tengeren.
..
A műveletet vélhetően azután fújta le Joe Biden elnök, hogy telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin elnökkel. Ezt sok elemző kedvező fordulatnak nevezte a feszült orosz-amerikai viszonyokat tekintve, viszont ma a Biden-kormány újabb szankciókat jelentett be, melyre Oroszország válaszintézkedéseket ígért."
Se paktum, se berezelés. Taktikai manőver és időhúzás.
 
W

Wilson

Guest
Ha jelen helyzetben a szakadár területek szavaznának és - természetesen - az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntenének, az oroszok ezt pedig elfogadnák (kénytelenek lennének, ha ezt Putyin kezdeményezi), akkor ezt az egész Nyugati világ azonnal elutasítaná és Moszkva hatalmas muníciót adna azok kezébe, akik eleve túltoják az agresszívan terjeszkedő Oroszország mítoszát.
A maradék, de még mindig jelentős földrajzi kiterjedésű és még inkább áldozati szerepben tetszelgő Ukrajna rövid időn belül nemcsak nyílt NATO felvonulási terület lenne, hanem akár NATO-tag is. Ezt a ziccert az USA nem hagyná ki, az európai NATO-szövetségesek pedig nem mernének ellent mondani egy ilyen kiélezett helyzetben, pláne, ha az USA teljes erőből ráfeszülne a témára. Ezzel elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amit Moszkva nagyon nem szeretne, a NATO katonai infrastruktúrája Moszkva kapujába kerülne és már nem lenne lehetőség egy későbbi ukrán "kormányváltásra".
Ameddig Ukrajna a jelenlegi "állapotában" van, addig még igen sokat tehet Kijev azért, hogy - főleg az európai hatalmak számára - egyre kevésbé legyen vonzó menyecske. Tesz is nap mint nap.
Miért gondolod,hogy Oroszország megengedné,hogy a szakadár területek népszavazást rendezzenek az Oroszországhoz való csatlakozásról?
 
Status
Not open for further replies.