[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
53 999
113




Ezek tényleg ennyire myomorultak?
Mire számítanak, ha megkuldenek egy atomeromuvet?
Biztos nem látnák az Orosz radaron az indítást, még az Orosz lv hmz-jébe sem érne a rakéta, már úton lenne a válasz, de úgy rendesen.
A gumitalpúak összefogdosnák a kiterveloket, és némi polóniummal kezelnék a herpeszuket, csak, hogy tudják mivel játszottak.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 339
113
Ezek tényleg ennyire myomorultak?
Mire számítanak, ha megkuldenek egy atomeromuvet?
Biztos nem látnák az Orosz radaron az indítást, még az Orosz lv hmz-jébe sem érne a rakéta, már úton lenne a válasz, de úgy rendesen.
A gumitalpúak összefogdosnák a kiterveloket, és némi polóniummal kezelnék a herpeszuket, csak, hogy tudják mivel játszottak.

Elrettentésnek szánják, atomfegyver híján. Piszkos bomba gyártásával is fenyegetőztek korábban.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 134
12 036
113
Ezek tényleg ennyire myomorultak?
Mire számítanak, ha megkuldenek egy atomeromuvet?
Biztos nem látnák az Orosz radaron az indítást, még az Orosz lv hmz-jébe sem érne a rakéta, már úton lenne a válasz, de úgy rendesen.
A gumitalpúak összefogdosnák a kiterveloket, és némi polóniummal kezelnék a herpeszuket, csak, hogy tudják mivel játszottak.
tényleg arra dolgoznak hogy az USA felkinálja őket az Oroszoknak?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 823
81 187
113
Ha jól rémlik az oroszok átvették és be lett olvasztva valami büntetőtáborban. Bár lehet az utóbbi tulzás. Mindenesetre talán már nincsenek ott, de ha orosz tteherautóba veszel alkatrészt vigyél magaddal egy gm számlálót .
Hogyan vehették át az oroszok mikor 2014-től szinte minden kereskedelmi együttmüködést elvágtak az ukránok. Nem hülyék, hogy rádioaktív hulladékot vásároljanak.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=22520&lang=hu
"Kuleba: Ukrajna számára átléphetetlen vörös vonal a közvetlen tárgyalás a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokkal
A közvetlen tárgyalás a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokkal (LDNR) olyan vörös vonal, amelyet Ukrajna nem fog átlépni, a konfliktus megoldásának kulcsa ugyanis Moszkvában van, bábokkal Kijev nem áll szóba – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter kedden a BBC World News HARDtalk című interjúműsorában, adta hírül a korrespondent.net hírportál.
Az ukrán diplomácia vezetője kifejtette: az LDNR-rel folytatott közvetlen tárgyalás vörös vonal, amit az ukránok nem léphetnek át. „Az elnökünk szilárdan eltökélt ebben a kérdésben. Mindannyian tudjuk, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát, és valamennyien tudjuk, hogy a konfliktus rendezésének kulcsa Moszkvában van, ezért nem fogunk tárgyalni a bábjaikkal” – hangoztatta Kuleba.
Riporteri kérdésre válaszolva, hogy létrejön-e Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója, Kuleba elmondta: reménykedünk. Egyúttal aláhúzta, a háború befejezéséhez és a béke megteremtéséhez Ukrajnában közvetlenül kell tárgyalni Putyinnal. Mint jelezte, Ukrajna fő célja a normandiai négyek csúcstalálkozójának megtartása, de mivel Putyin abban nem akar részt venni, Zelenszkij kész személyesen találkozni vele."

http://politic.karpat.in.ua/?p=22513&lang=hu
"Jermak: még nem ismeretes Zelenszkij és Putyin találkozójának dátuma, de az esemény történelmi lehet
Egyelőre nem ismeretes Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszéléseinek dátuma és helye, de a találkozó történelmi jelentőségű lehet – jelentette ki Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője kedden Herszon megyében, ahová az államfőt kísérte el látogatásán, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint az elnöki hivatalvezető a sajtónak elmondta, az elnök megbízta, hogy készítse elő találkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Azonban jelenleg még nem tudható annak sem az ideje, sem pedig a helye – tette hozzá.
Ugyanakkor Jermak hangsúlyozta: szilárd meggyőződése, hogy a két elnök megbeszélései nagyon tartalmasak lesznek, mert nagyon sok mindenről kell tárgyalni. A többi között meg kell vitatniuk a decemberben Párizsban, a normandiai formátum keretében kötött megállapodásokat, és nagyon sok kérdést kell áttekinteniük. „Úgy vélem, ezek a megbeszélések jelzés értékűek, ténylegesen történelmiek lehetnek” – mutatott rá az elnöki hivatalvezető.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=22510&lang=hu
"Zelenszkij: a hadseregnek felkészülten kell várnia az orosz csapatok visszatérését az ukrán határhoz
Az orosz csapatok visszavonása az ukrán határról nem jelenti azt, hogy Oroszország ne tudná bármelyik pillanatban visszavezényelni őket ugyanoda – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök kedden Herszon megyében tett látogatásán, adta hírül az rbc.ua hírportál az elnöki sajtószóvivői irodára hivatkozva.
A jelentés szerint az államfő Herszon megyében, Krím közigazgatási határának közelében tett sajtónyilatkozatában hangsúlyozta: „nagyon fontos, hogy mind a frontvonalban, mind a tartalékban lássuk katonáink, hadseregünk állapotát mind technikai, mind pszichológiai tekintetben.” Hozzátette: ez fontos annak tudatosításához, hogy az orosz csapatok visszavonása nem jelenti azt, hogy az ukrán hadseregnek ne kellene készen állnia az ellenséges csapatok bármely pillanatban történő visszatérésére Ukrajna határához."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/04/27/volodimir-zelenszkij-bovitene-a-normandiai-negyek-resztvevoit/
"VOLODIMIR ZELENSZKIJ BŐVÍTENÉ A NORMANDIAI NÉGYEK RÉSZTVEVŐIT
Az ukrán elnök azt javasolja, más országokat is vonjanak be a Donbászról szóló tárgyalásokba.
Erről Herszon megyei látogatása során beszélt. Kifejtette, vagy bővíteni kellene normandiai négyeket vagy vele párhuzamosan más országokból, komoly, nagy játékosokból álló formátumot kellene létrehozni. Úgy véli, a minszki tárgyalások korszerűsítésre szorulnak, néhány ponton frissítésre szorulnak.
Hozzátette, a háromoldalú kapcsolattartó csoporton belül jelenleg is folynak a tárgyalások, s hamarosan közös nevezőre juthatnak. A elnök azt reméli, a feleknek sikerül megállapodniuk a tűzszünetben, s erről írásos formában is megállapodás születik.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 698
3 927
113
Hova lett amugy az a rengeteg roncs a csernobili parkolobol? Ok hogy loptak ki beloluk alkatreszeket az evtizedek alatt, de azok is milyen allapotban lehettek mar, nem beszelve rola hogy uton utfelen hevert a volt Szu teruleten ez a technika. Ugyhogy az elloptak meg az ukranok hadba allitottak torteneteket nem hiszem el. Bezuzta valaki oligarcha?
Azt olvastam, hogy abból a tárolóból, amiről a rengeteg fotó van fenn a neten, apródonként elhordták a cuccokat nem túl messze (amit lehetett, szétszedtek valamennyire), aztán elásták a vérbe, hogy a JóIsten viselje gondját.
Ez az elásás már 86-bn is divat volt arrafelé.. Ugye sokaknak volt azért autója a környékbeli városokban, településeken, de a tároló(k)ban nem látsz ezekből egyet se... Azokat a masinákat asszem instant elföldelték.

egyébként az ilyen beszökdösős videókban gyakran van az, hogy mennek az erdőben, susnyásban, aztán egyszercsak ott van egy BAT, vagy egy DET-250, T-130, meg amit el tudsz képzelni. Gondolom volt olyan, amit nem is tudtak volna elvontatni, ha lerohadt valahol, mert nem volt rá kapacitás... Az egész „zóna” asszem több, mint 1500 négyzetkilóméter...

szerintem ez az oroszok beolvasztották, ez valami legenda lehet...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 402
113
https://karpathir.com/2021/04/27/volodimir-zelenszkij-bovitene-a-normandiai-negyek-resztvevoit/
"VOLODIMIR ZELENSZKIJ BŐVÍTENÉ A NORMANDIAI NÉGYEK RÉSZTVEVŐIT
Az ukrán elnök azt javasolja, más országokat is vonjanak be a Donbászról szóló tárgyalásokba.
Erről Herszon megyei látogatása során beszélt. Kifejtette, vagy bővíteni kellene normandiai négyeket vagy vele párhuzamosan más országokból, komoly, nagy játékosokból álló formátumot kellene létrehozni. Úgy véli, a minszki tárgyalások korszerűsítésre szorulnak, néhány ponton frissítésre szorulnak.
Hozzátette, a háromoldalú kapcsolattartó csoporton belül jelenleg is folynak a tárgyalások, s hamarosan közös nevezőre juthatnak. A elnök azt reméli, a feleknek sikerül megállapodniuk a tűzszünetben, s erről írásos formában is megállapodás születik.
Ez a tapír zelensky nem fér a bőrébe, de mondjuk játszania kell a keménylegényt különben a banderista nehézfiúk kicsinálják.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 384
23 116
113
Ukrajna megszállása érdeklődés hiányában ismét elmarad: