[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Próbálom kitalálni, hogy mit akartál írni.
Azt mondod, hogy az USA továbbra is pénzelje ezt a korrupt fasiszta rendszert.
Nem, hanem azt, hogy a Nyugat nélkül régen összeomlott volna már. Egyszerűen fogalmuk nincs, mitől működik egy ország és 30 év alatt mindent szetloptak, amit megorolkoltek.

Mióta orosz vívmány a korrupció, az USA-ban legális már évtizedek óta és erre még büszkék is.
Ez hülyeség a köbön. Az amerikai kapitalizmus egyik erőssége a verseny.
A lobbizás valoban legális, de emiatt nyíltan is megy, azaz ott is nyílt verseny van. Aki titokban próbálja, azt azonnal elkapják és ha volt is komolyabb üzlet, akkor lecsukjak.
A military-industrial complex egy probléma és valoban rengeteg penzt zabal fel, emiatt gyakran hoborgok, de ettol meg egyrészt ok is versenyeznek, masreszt a pénzük a reszvenyek miatt gazdagítja a befektetoket, no meg szinte MINDENT itt gyartanak, ez stratégiai alapfeltetel a hadibezallitoknak.

A végét végkép nem értem.
Pedig egyszerű. Ugyanilyen azsiai-orosz stílusú, szemelyes oligarchakra épülő rendszer uralkodik a Karpatokon túl mindenhol mióta a világ világ, legyen az akár Malo, Belo avagy Velikaja Rus, ha érted a referenciát térben is időben.
Az oroszok egy irányított, quasi-piacgazdasagot probalnak futtatni, de ott is megmaradtak az oligarchák, az ukranoknal meg semmi nincs, csak totalis lopas és rablas.l, az oligarchák harca megy a megmaradt kozjavakerylt ill. a bearamlo nyugati segélyekert.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 608
8 797
113
Nézd tágabb kontextusba - Szovjetek is fulig voltak annak a háborúnak a kirobbantásában, majd egy hidegháborút foltattak Nyugat ellen, amit Putyinék újraindítottak. Most már érdemeseb végigfuttatni az Oo. elleni "hadakozást", mint megbízni abban a Putyinban, aki már egyszer félrevezette oket (nyugatbarát liberális vezetonek tettete magát), majd hátbatámadta, amikor Kozelkeleten voltak elfoglalva. Nem fognak kapni második esélyt.
Ennyi marhaságot... A hidegháború újraindításának első lépése az ABM szerződésből történő AMERIKAI kilépés volt. Ott indult a "buli". A nyugatbarát liberális vezető, nem annyira tettetés volt, hanem egy kísérlet. Megnézte, mit kap cserébe,ha idomul,ha nyugatbarát lesz. A következőket kapta: lenézés, kioktatás, semmibevétel.Minek erőlködjön? Oroszország három dolgot várt volna el összesen: a kölcsönös tiszteletet,egyenrangú partnerként való kezelést,bizonyos stratégiai jellegű döntésekben az orosz érdekek figyelembevételét.. Ami közül semmit nem kapott meg. Akkor fordítva minek is adjon?! "Hátbatámadta" a nyugatot. Komolyan, megkönnyezem, annyira elérzékenyültem a sajnálattól,gondolom arra gondoltál,hogy ellenezni merészelték az iraki háborút, aminek a részeként amerikai katonák szétlőttek egy komplett orosz diplomáciai konvojt,megölve több diplomatát. Mindezt úgy,hogy pontosan az oroszok szóltak nekik,hogy arra megy egy konvojuk, ne bántsák.Mindez "a világ legjobb hadseregének", valahogy pont nem sikerült. Ezen pedig "galád módon" felháborodtak Putyinék. Ahelyett, hogy meghívták volna az akcióra parancsot adókat, és a végrehajtókat a Kremlbe, és mindegyiket egyenként kitüntették volna, lehetőleg az Oroszország Hőse kitüntetéssel,ahelyett tiltakoztak,amiért az a demokráciaexportőrök lelőttek orosz diplomatákat. Ez ám a hátbatámadás... Tudom,hogy szerinted Oroszországnak kötelessége lenne minden nyugati lépést és döntés kritikátlanul elfogadni,bármennyire is káros az Oroszország részére,de attól ez még nem így van.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 738
113
.

Az emlékeim szerint a hidegháborúhoz is két fél kell,úgyhogy egyoldalúan a Szovjetúnió nem tudott volna hidegháborút folytatni:).Putyin mivel vezette félre a Nyugatot? Pontosan a Nyugat volt az aki megpróbálta elhitetni Putyinnal,hogy egyenrangú félként kezelik.pedig eszük ágában sem volt.Aztán amikor Putyin ezzel szembesült és megváltoztatta a Nyugattal szembeni politikáját,persze egyből elkezdték démonizálni és beállítani a keletről támadó patás ördögnek.....
Ez a nem egyenlő félként kezelés miben nyilvánul meg? Putyin miben változtatta meg nyugati a politikáját?
 
W

Wilson

Guest
Hat év börtönbüntetést kapott a Rosgvardia volt igazgatóhelyettese


1580938781_0:0:1280:853_1440x900_80_0_1_13d3633232ce11d85f63565f04e2dcf2.jpg.webp


Szergej Mileiko altábornagyot, a Rosgvardia (orosz nemzeti gárda )volt igazgatóhelyettesét, 6 év börtönre ítélték ingatlancsalásért,

2019-ben felfüggesztették posztjáról, majd egy folyamatban lévő vizsgálat következett, amely a mostani ítélettel zárult.
Az ügyészség nyolc évet kért, a bíróság ezt hat évre csökkentette.

Életrajza még mindig megtalálható a Rosgvardia honlapján.

Szergej Ivanovics Mileiko 1962. október 15-én született Nyikolskojéban, a Balasikha kerületben, Moszkvai területen.

1984-ben végzett a Szovjetunió Belügyminisztériumának Harkovi Felsőbb Katonai Iskolájában, majd 1994-ben a Katonai Akadémián.
A ranglétrán fokozatosan emelkedett az Orosz Föderáció Belügyminisztériuma belügyi csapatai moszkvai kerületi csapatainak parancsnokhelyettesévé. 2009 és 2012 között az orosz belügyminisztérium különböző vezető beosztásaiban dolgozott. 2014-től 2016-ig az Orosz Föderáció elnökének helyettes meghatalmazott képviselője az Észak-kaukázusi Szövetségi Körzetben.

A 2017. április 5-i elnöki rendelettel kinevezték az Orosz Föderáció Szövetségi Nemzeti Gárdacsapatok Szolgálatának igazgatóhelyettesévé - az Orosz Föderáció Nemzeti Gárdacsapatainak főparancsnokává.

Az Orosz Föderáció elnökének 2017. december 12-i 592. számú rendelete értelmében Szergej Mileiko vezérőrnagyot "altábornagy" katonai rangra léptették elő.

Nős. Két lánya és egy fia van.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 738
113
Próbálom kitalálni, hogy mit akartál írni.
Azt mondod, hogy az USA továbbra is pénzelje ezt a korrupt fasiszta rendszert.
Amennyire én látom 30 éve, ha ukrajnában nyugatbarát a kormányzat akkor a nyugatnak kell megtámogatni, ha oroszbarát akkor nekik. A mostani vezetés -elvileg- nyugatos úgyhogy ...
 
K

kamm

Guest
Ennyi marhaságot... A hidegháború újraindításának első lépése az ABM szerződésből történő AMERIKAI kilépés volt. Ott indult a "buli".
Igen, ok Irantol fostak, mert a saját propagandajuk foglyai lettek illetve jo kifogas volt az iráni jövőbeli fenyegetesre hivatkozva a fejlesztesek kényszere miatt kilepni.
Ez egy baromság volt, amugy szokas szerint republikánus (Dubya) csinalta meg, Clinton nem akarta felrugni az oroszok beoeegyezese nelkul.


A nyugatbarát liberális vezető, nem annyira tettetés volt, hanem egy kísérlet. Megnézte, mit kap cserébe,ha idomul,ha nyugatbarát lesz. A következőket kapta: lenézés, kioktatás, semmibevétel.Minek erőlködjön? Oroszország három dolgot várt volna el összesen: a kölcsönös tiszteletet,egyenrangú partnerként való kezelést,bizonyos stratégiai jellegű döntésekben az orosz érdekek figyelembevételét..
Ebből az utolso arról szólt, hogy ne a volt csatlós, szovjet megszállással kenyszeritett országok dönthessenek a sorsukról, hanem ujabb jaltai dealek legyenek... köszi, de nem kéri senki, hogy a keleti-azsiai orosz kulturális befolyás alatt maradjon. Magyarországon azóta is nyögjuk a keleti kommunista, korrupt-inkompetens-elnyomo gondolkodasmod pusztító hatasait... az a negyven ev komcsi uralom kb a duplajaval vetette vissza a fejlodest.


Ami közül semmit nem kapott meg. Akkor fordítva minek is adjon?! "Hátbatámadta" a nyugatot. Komolyan, megkönnyezem, annyira elérzékenyültem a sajnálattól,gondolom arra gondoltál,hogy ellenezni merészelték az iraki háborút, aminek a részeként amerikai katonák szétlőttek egy komplett orosz diplomáciai konvojt,megölve több diplomatát. Mindezt úgy,hogy pontosan az oroszok szóltak nekik,hogy arra megy egy konvojuk, ne bántsák.Mindez "a világ legjobb hadseregének", valahogy pont nem sikerült. Ezen pedig "galád módon" felháborodtak Putyinék. Ahelyett, hogy meghívták volna az akcióra parancsot adókat, és a végrehajtókat a Kremlbe, és mindegyiket egyenként kitüntették volna, lehetőleg az Oroszország Hőse kitüntetéssel,ahelyett tiltakoztak,amiért az a demokráciaexportőrök lelőttek orosz diplomatákat. Ez ám a hátbatámadás... Tudom,hogy szerinted Oroszországnak kötelessége lenne minden nyugati lépést és döntés kritikátlanul elfogadni,bármennyire is káros az Oroszország részére,de attól ez még nem így van.
Ugyan, kerem. Az oroszok gatlastalanul gyilkolgatnak szerte a vilagban, nem csak katonai úton, de ilyen primitív fergekkel is, mint azok a sipredek kgbsek a novicsokkal, artatlanokat is stb. Egy undorító társaság az egesz orosz politikai elit, foleg a titkosszolgálatok, 100-200 eve.
 
  • Vicces
Reactions: Filter and tomcat1

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Nem, hanem azt, hogy a Nyugat nélkül régen összeomlott volna már. Egyszerűen fogalmuk nincs, mitől működik egy ország és 30 év alatt mindent szetloptak, amit megorolkoltek.


Ez hülyeség a köbön. Az amerikai kapitalizmus egyik erőssége a verseny.
A lobbizás valoban legális, de emiatt nyíltan is megy, azaz ott is nyílt verseny van. Aki titokban próbálja, azt azonnal elkapják és ha volt is komolyabb üzlet, akkor lecsukjak.
A military-industrial complex egy probléma és valoban rengeteg penzt zabal fel, emiatt gyakran hoborgok, de ettol meg egyrészt ok is versenyeznek, masreszt a pénzük a reszvenyek miatt gazdagítja a befektetoket, no meg szinte MINDENT itt gyartanak, ez stratégiai alapfeltetel a hadibezallitoknak.


Pedig egyszerű. Ugyanilyen azsiai-orosz stílusú, szemelyes oligarchakra épülő rendszer uralkodik a Karpatokon túl mindenhol mióta a világ világ, legyen az akár Malo, Belo avagy Velikaja Rus, ha érted a referenciát térben is időben.
Az oroszok egy irányított, quasi-piacgazdasagot probalnak futtatni, de ott is megmaradtak az oligarchák, az ukranoknal meg semmi nincs, csak totalis lopas és rablas.l, az oligarchák harca megy a megmaradt kozjavakerylt ill. a bearamlo nyugati segélyekert.

El kéne már engedni az ukránok kezét, nem pedig pátyolgatni.
Az állítólagos nyugati demokráciák, egy korrupt és fasiszta eszméket hirdető államot támogatnak, hogy lehet így komolyan venni a "fejlett" nyugatot.
 
W

Wilson

Guest
Ez a nem egyenlő félként kezelés miben nyilvánul meg? Putyin miben változtatta meg nyugati a politikáját?
Röviden abban,hogy amikor Oroszország elnöke lett őszintén hitt abban,hogy Oroszország sikeresen tud integrálódni valamilyen szinten Európához,(még az is felmerült,hogy Oroszország valamikor a NATO tagja is lehet),és tiszteletben tartják Oroszország érdekeit,határait, és egyenlő félként kezelik,de gyorsan rá kellett jönnie,hogy a Nyugat csak olcsón kiaknázható nyersanyagokat lát Oroszországban, és egy "jelcini" gyenge és gazdaságilag a Nyugatnak kiszolgáltatott Oroszországot akar.

Emellett az USA az iráni rakétafenyegetés ürügyén szépen (kis túlzással) Oroszország küszöbére "sz...t" azzal,hogy elkezdte kiépíteni a NATO keleti tagállamaiban (az oroszok heves tiltakozása ellenére) a rakétavédelmi rendszert amely képes minden további nélkül akár atomtöltet hordozására is képes Tomahawk cirkálórakétákat is indítani.Ez olyan húzás volt az USA részéről mintha gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra, orosz rakétacsapatok jelentek volna meg a mexikói és amerikai vagy a kanadai amerikai határon tökig megpakolva Kalibr cirkálórakétákkal.

Putyin ennek hatására rájött,hogy nem számíthat a Nyugat jóindulatára, Oroszország csakis önmagára számíthat és ahhoz,hogy a súlyának megfelelően kezeljék és Oroszország megtudja védeni az érdekeit,szükséges a hadsereg erőteljes modernizálása és egy erős orosz gazdaság,persze ezek a törekvések nem tetszettek a Nyugatnak és elkezdődtek a most is látható és zajló Oroszországot gonosznak és rossznak és a világbéke aláásójának beállító folyamatok,emellett folyamatosan zajlik az USA részéről Oroszország elszigetelésének a politikája.

Nagyon nagyon dióhéjban ennyi......
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 608
8 797
113
Igen, ok Irantol fostak, mert a saját propagandajuk foglyai lettek illetve jo kifogas volt az iráni jövőbeli fenyegetesre hivatkozva a fejlesztesek kényszere miatt kilepni.
Ez egy baromság volt, amugy szokas szerint republikánus (Dubya) csinalta meg, Clinton nem akarta felrugni az oroszok beoeegyezese nelkul.



Ebből az utolso arról szólt, hogy ne a volt csatlós, szovjet megszállással kenyszeritett országok dönthessenek a sorsukról, hanem ujabb jaltai dealek legyenek... köszi, de nem kéri senki, hogy a keleti-azsiai orosz kulturális befolyás alatt maradjon. Magyarországon azóta is nyögjuk a keleti kommunista, korrupt-inkompetens-elnyomo gondolkodasmod pusztító hatasait... az a negyven ev komcsi uralom kb a duplajaval vetette vissza a fejlodest.



Ugyan, kerem. Az oroszok gatlastalanul gyilkolgatnak szerte a vilagban, nem csak katonai úton, de ilyen primitív fergekkel is, mint azok a sipredek kgbsek a novicsokkal, artatlanokat is stb. Egy undorító társaság az egesz orosz politikai elit, foleg a titkosszolgálatok, 100-200 eve.
Újabb Jaltai dealek? Nem nagyon kell ott újabb. Annyit akartak, csak, hogy a Gorbacsovnak tett ígéretet(amit az a marha nem foglaltatott írásba),miszerint nem bővítik a NATO-t Oroszország irányába. Nem többet. Ez a 40 év komcsi uralom 31 éve ért véget. 31 éve "szabadok" vagyunk, de még mindig csak odáig sikerül jutni,hogy visszafelé mutogatunk.
"Oroszok gátlástalanul gyilkolgatnak világszerte,nem csak katonai úton", Kész szerencse, hogy a nyugati titkosszolgálatok, sosem tennének hasonlót,egy átállt, fontos infókat átadó ügynökükkel. A novicsok mérgezések pedig különösen érdekesek. A nyugati média szerint a világ egyik leghatékonyabb mérge. Amiből egy minimális mennyiség is halálos. Ehhez képest az összes állítólagos célpont túlélte. Navalnij kétszer is, a halálos mennyiség többszörösét. Minimum furcsa.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 003
113
A brit HMS Defender rombolóval történt incidens miatt leváltották Igor Vladimirovics Szmoljakot az orosz Fekete -tengeri flotta parancsnokát posztjáról, a Balti flotta parancsnokhelyettesévé nevezték ki ami lefokozás.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 345
24 647
113
"Legutóbbi vizsgálatunk a hamis AIS -sávok második csoportjával kapcsolatban azt mutatta, hogy ezek az aggodalmak nagyon jogosak voltak. Riasztást kaptunk erre az esetre, amikor a Dagens Nyheter svéd hírlap egyik cikkét megosztották velünk. Kilenc svéd haditengerészeti hajó jelent meg az AIS -n, mintha manővereket hajtana végre. A hírben a svéd haditengerészet megerősítette, hogy ezek az állítások hamisak, és további hamis álláspontokat említett a Balti -tengeren, különösen a kalinyingrádi orosz enklávé közelében."

 
K

kamm

Guest
Újabb Jaltai dealek? Nem nagyon kell ott újabb. Annyit akartak, csak, hogy a Gorbacsovnak tett ígéretet(amit az a marha nem foglaltatott írásba),miszerint nem bővítik a NATO-t Oroszország irányába. Nem többet.
Ugyan, dehogy.
1. Par eve a Foregin Affairs sorozataban a targyalason resztvevok megirtak, hogy sosem volt ilyen igeret. Olyan volt, hogy a volt NDKs teruletre nem telepitenek amerikai bazisokat, ez sem volt leirva, minden mas az alkudozas resze volt.

2. Gorbi egy valag penzt kert es kapott a halalan levo szovjet gazdasag feltamasztasara a beleegyezeseert cserebe, amit Kohlek fizettek ki, hogy belemenjen az ujraegyesitesbe.

Ez a 40 év komcsi uralom 31 éve ért véget. 31 éve "szabadok" vagyunk, de még mindig csak odáig sikerül jutni,hogy visszafelé mutogatunk.
Az azsiai, felkulturalt-feudalis-korrupt orosz berendezkedes es a sok primitiv, iskolazatlan-civilizalatlan, kessel-villaval hadakozo, foxi-maxis, suksukolo kommunista proli, akiket a csucsara rakott, megmergezte a kozgondolkodast ket generaciora. Orbanek erre ereztek ra, nem latom, hogy megprobalnak atirni azt, de nem elek otthon, igy errol nem tudok nyilatkozni.
Az utolso dolog, amire szuksege volt a Trianon es WWII es a nacik altal szettiport orszagnak az azsiai orosz hordak meg a primitiv bolsevik interpretacioja a marxizmusnak, mas neven sztalinizmus-leninizmus.
Halistennek a nyugati politikai elit kepes volt 100-200 eves tavlatban gondolkodni es az 1100 eves mult alapjan nem volt hajlando Kozep-Europat az oroszok kezen hagyni csak azert, mert ok tovabb szerettek volna szipolyozni, WWII preda cimen.

"Oroszok gátlástalanul gyilkolgatnak világszerte,nem csak katonai úton", Kész szerencse, hogy a nyugati titkosszolgálatok, sosem tennének hasonlót,egy átállt, fontos infókat átadó ügynökükkel.
Nem en koltottem meseket arrol, hogy milyen artatlan keresei vannak csak az oroszoknak...

A novicsok mérgezések pedig különösen érdekesek. A nyugati média szerint a világ egyik leghatékonyabb mérge. Amiből egy minimális mennyiség is halálos. Ehhez képest az összes állítólagos célpont túlélte. Navalnij kétszer is, a halálos mennyiség többszörösét. Minimum furcsa.
Ennek mi koze ahhoz a tenyhez, hogy egy sunyi, gerinctelen, alja keleti sopredek a KGB...? Az amerikai CIA is nagyon hasonlo volt a 60-70es evekben, de 90-re egyreszt megregulaztak, masreszt ilyesmit max elnoki engedellyel lehetett vegrehajtani (lasd OBL.)
 
  • Vicces
Reactions: Filter and tomcat1
K

kamm

Guest
Röviden abban,hogy amikor Oroszország elnöke lett őszintén hitt abban,hogy Oroszország sikeresen tud integrálódni valamilyen szinten Európához,(még az is felmerült,hogy Oroszország valamikor a NATO tagja is lehet),és tiszteletben tartják Oroszország érdekeit,határait, és egyenlő félként kezelik,de gyorsan rá kellett jönnie,hogy a Nyugat csak olcsón kiaknázható nyersanyagokat lát Oroszországban, és egy "jelcini" gyenge és gazdaságilag a Nyugatnak kiszolgáltatott Oroszországot akar.
Soha szoba sem jott a NATO tagsaguk. Ezt Gorbi talalta ki, de szerintem nem ertette meg, hogy ez szoges ellentete az amerikai military-industrial complex erdekeinek, igy aztan fel sem merulhetett, hogy azt az orszagot, amelyik ellen jott letre a NATO, felveszik abba par ev reform utan.
Putyin ilyesmit mar nem vart, de azt gondolta, hogy ha osszebratyizik bizonyos fokig, akkor soft power modjara visssza tudja szerezni a regi hatarokat - mondom, ez az orosz birodalmi gondolkodas sarokkove 400 eve.

Emellett az USA az iráni rakétafenyegetés ürügyén szépen (kis túlzással) Oroszország küszöbére "sz...t" azzal,hogy elkezdte kiépíteni a NATO keleti tagállamaiban (az oroszok heves tiltakozása ellenére) a rakétavédelmi rendszert amely képes minden további nélkül akár atomtöltet hordozására is képes Tomahawk cirkálórakétákat is indítani.Ez olyan húzás volt az USA részéről mintha gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra, orosz rakétacsapatok jelentek volna meg a mexikói és amerikai vagy a kanadai amerikai határon tökig megpakolva Kalibr cirkálórakétákkal.
Igen, ez egy vitathato dontes, en sem latom ertelmet, ugyanakkor az amerikai ill angolszasz katonai-politikai doktrina mindig is a lepeselony maximalis kihasznalassat irja elo, amit utana a megegyezesi ajanlat kovet, mar eropociciobol targyalva, szoval teljesen varhato lepes volt, tutira tudtak az oroszok is, csak ugye nem volt penzuk azonnal versenyezni vele, maradt a panasz.

Putyin ennek hatására rájött,hogy nem számíthat a Nyugat jóindulatára, Oroszország csakis önmagára számíthat és ahhoz,hogy a súlyának megfelelően kezeljék és Oroszország megtudja védeni az érdekeit,szükséges a hadsereg erőteljes modernizálása és egy erős orosz gazdaság,
Igen, az elobbi valoszinuleg ilyesmi ebredes volt, de az utobbi mindig is vilagos volt, csak egy otvaros korrupt rendszert orokolt Jelcintol, ami mondjuk mar jo uton jart a piacgazdasag fele, de a szukseges piaci szabalyzok es jogi kornyezet helyett Putyin inkabb az iranyitott korrupcio es piac fele vitte el, letorve az oligarchakat es sajatokat teve a helyukbe... utana johetett a haderoreform, ami meg mindig tart.

persze ezek a törekvések nem tetszettek a Nyugatnak és elkezdődtek a most is látható és zajló Oroszországot gonosznak és rossznak és a világbéke aláásójának beállító folyamatok,emellett folyamatosan zajlik az USA részéről Oroszország elszigetelésének a politikája.

Nagyon nagyon dióhéjban ennyi......
Ez az amerikai military-industrial propaganda. Ebbol elnek 60-70 eve.
 
W

Wilson

Guest
Soha szoba sem jott a NATO tagsaguk. Ezt Gorbi talalta ki, de szerintem nem ertette meg, hogy ez szoges ellentete az amerikai military-industrial complex erdekeinek, igy aztan fel sem merulhetett, hogy azt az orszagot, amelyik ellen jott letre a NATO, felveszik abba par ev reform utan.
Putyin ilyesmit mar nem vart, de azt gondolta, hogy ha osszebratyizik bizonyos fokig, akkor soft power modjara visssza tudja szerezni a regi hatarokat - mondom, ez az orosz birodalmi gondolkodas sarokkove 400 eve.
Putyin részéről volt ilyen gondolat......
 
  • Tetszik
Reactions: Filter