[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 464
113

Belarusz Oroszország általi elnyeletése az elmúlt évtizedek visszatérő témája, amely a tavalyi belarusz zavargásokat követően ma ismét napirendre került. Elemzők és újságírók újból és újból megjósolják a belarusz függetlenség közelgő végét, mások eleve az Oroszországi Föderáció nyugati nyúlványának tekintik az országot. A valóság azonban újra és újra rácáfol ezekre az elképzelésekre, amelyek a belarusz modell teljes félreértésére alapozódtak.​


Ne röhejeskedjünk már.
A béka még mindig bizonygatja, hogy nem meleg a víz. De semmi esetre sem kibírhatatlan. :cool:
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
Ehhez nem ártana a kínai csúcstechnológia létezése.
Ez most tudatlanság, vagy vicc?

  • Félvezető iparban már csak kb. 10-12 év a lemaradásuk. Ott tartanak lassan, mint az Intel...
  • Hiperszónikus technológiában eléggé élvonalban vannak
  • Kvantumszámítástechnikában annyira élvonalban vannak, hogy a DARPA erre hivatkozva sürgette a kutatások felpörgetését
  • Biotechnológiában legalábbis nincsenek nagyon lemaradva.
  • Szoftver iparban iszonyat jó dolgokat csinálnak. Csomó dolgot nulláról újracsinálnak, leszarva az örökölt technológiákat, és nagyon jó cuccok jönnek ki belőle (pl. TiDB).
  • Fogyasztói elektronikában kb. a kínai márka lassan a minőséget jelenti, az európai pedig a kínai harmadvonalas cucc itt címkézve... Évekkel ezelőtt volt Lidar-os robotporszívójuk, európai márkák most jelennek meg vele. (Előttük csak amerikai márkának volt).
  • Önálló repülőgép, űriparuk van, pályára juttatási és ASAT képességgel!


Akartunk komolyabb nyomtatott áramkört gyártatni az EU-ban, de nem lehet, az autóipar igényei fölé (ami komoly, de nem elég egy nagy teljesítményű számítógéphez) menni nem lehet, nincs gyár rá, mert nincs kereslet. Kint a Foxconn és hasonlók miatt van piaca, és a felesleges kapacitásokat bagóért meg lehet venni. (nekünk minimum 8 réteg kellett volna egyedi számítógép alaplapokhoz)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
Ehhez erősen hozzá tudok szólni.
Az ez olyan mint egy kínai publikáció jelző egy irományra nagyjából azt jelzi, hogy ne is tarts meg semmit, irány nulláról újraírni.
Addig amíg a Phd-hez publikáció kell, és nagy tempóban akarnak természettudományos képzettségű tömegeket kinevelni, meg vannak jobb és rosszabb egyetemek, rosszabbakból nyilván jó sok, addig ez természetes jelenség szerintem.

Nyilván élvonalbeli dolgokat is elérnek néha... legalábbis olvastam pár érdekes dologról, a GMO-ban (szerintem túlzottan) bátran kisérletezgetnek. Most lehet, hogy egy időre különösen megindul majd a szektor: most a biotechben (is) lufi alakul ki Kínában, a "tech szektor" (hogy a retardált újságírók szavajárását használjam az információ technológia és kereskedelemre) leeresztené a párt erőből, mert (és ebben egyetértek velük) kezd egészségtelen lenni kulturálisan ami ott történik (nyugaton is). Ennek volt előjele az Alibaba alapító eltűnése miután kitalálta, hogy saját pénzt csinál.

Az elmúlt hónapokban állítólag iszonyatos pénzek mentek a kínai biotechbe, az e-kereskedelemből, játék fejlesztésből, chat appokból, és ilyesmikből vitték át a befektetők.


Amúgy a többi dologra reflektálva amiket felsoroltam: azok nem high-tech ipar szerinted? Szerintem nagyon sok téren már Európa előtt járnak, mivel Európa erői szét vannak forgácsolva, és nincs stratégia ami egesítené az erőfeszítéseket, de a versenyt is gátolja egyben a (túl)szabályozás, és ennek az USA és Kína aratja le a babárjait.

Viszont ez itt már kezd erősen átmenni offtopikba. Itt abba is hagyom.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Hahaha, ez a (nős), csúnya hombarfeju is sajat hetérát utaztat maga mellett: :D

Daily Beast: Top Russian Diplomat's Secret Life With Millionaire Mistress Exposed.

Idézve egy gyurcsányista régi havert a facebookról, amikor az volt a napi bulvárhír, hogy Feri luxus "masszőrlánnyal" utazott együtt a repülőn, bizonyára teljesen véletlenül: irigykedsz, mi?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
http://podiji.karpat.in.ua/?p=61003&lang=hu
Az SZBU a többi között felrója Vaszilisinnek, hogy Ukrajna államhatárainak a megváltoztatása és az ország egyes megyéinek területén történő új államok létrehozása mellett agitált. A politológus ugyancsak részt vett orosz propaganda-televíziók ukránellenes műsoraiban. Emellett a szakértő még egy három tagból álló internetes ügynökcsoportnak a résztvevője is volt. A propaganda-bandára az SZBU a múlt évben csapott le, Vaszilisin ekkor vonult illegalitásba. Vele együtt most már minden bandatag ellen megindult a hatósági eljárás a büntetőtörvénykönyv államellenes tevékenységre vonatkozó legszigorúbb cikkelyei alapján. Ha Vaszilisin bűnössége bebizonyosodik, 5-től 10 évig terjedő időre rács mögé küldhetik."

Ez mondjuk követendő példa lehetne a magyar kormánynak is. A Magyarországból cigány területet kiszakítani akaró "Opre Roma párt" vezetőjét az őt tárgyalni hívó Donáth Annácskával (vagy Cseh Katka volt?) lecsukni.
Német, brit, amerikai, holland, svéd stb. televíziók "magyarellenes műsoraiban" nyilatkozgaunk? Vizit a TEK-től... "Internetes ügynökcsoport" tagjaként lázítunk a kormány ellen? Irány a böri....
Egyszerűen csak adaptálni kellene az ukrán mintademokrácia módszeteit, természetesen a bírói testület átvilágítása "független szakértők által" is jöhet, hiszen az maga a jogállamiság.
 
W

Wilson

Guest
Na most Ukrajna kap Vaskupolát vagy nem? Értem én hogy az ukránok álmodoznak, de mi az USA álláspontja? Miért pont ez kell nekik? Gondolom nem BM-21 ellen akarják használni. Oroszország ellen szerintem kevés. Szakik ellen talán jó lenne, de ez feltételez egy átfogó ukrán támadást. Miből gondolják hogy nem avatkozik be ténylegesen Oroszország? Mit tud az Iskander ellen?
Sok kérdés, ha valakinek van válasza ne tartsa magában. Köszönöm.
Amúgy valószínűleg a következő okok állhatnak emögött...

A Biden-kormányzat fenntartotta az Ukrajnának fegyverek és felszerelések formájában nyújtott katonai segély összegét 275 millió dollár értékben. Az amerikai kongresszus azonban a 2022-es költségvetés részeként az Ukrajnának nyújtandó támogatásról szóló bekezdésbe egy módosítást épített be, amely szerint a Pentagonnak jelentést kell tennie a kongresszusnak "a rendelkezésre álló rendszerekről, amelyeket el lehetne adni vagy át lehetne adni Ukrajnának, és amelyekre az amerikai fegyveres erőknek rövid távon nem lenne szükségük". És ez a rendszer az "első számú jelöltek között van" egy ilyen átadásra.

Először is, minden hatékonyságuk ellenére az izraeli rendszerek nem integrálhatók az új amerikai parancsnoki és irányítási rendszerekkel, ami korlátozza hasznosságukat az amerikai fegyveres erők számára.
Másodszor, az USA számára könnyebb, ha valaki más rendszereit szállítja Ukrajnának, mint a sajátjait, hogy ne provokálja Oroszországot, amely nem akar amerikai rakétavédelmi rendszereket látni a határai közelében.
Harmadszor, az USA-ban nincs sok más "felesleges" rendszer.
 
W

Wilson

Guest
Hahaha, ez a (nős), csúnya hombarfeju is sajat hetérát utaztat maga mellett: :D

Daily Beast: Top Russian Diplomat's Secret Life With Millionaire Mistress Exposed.
Azért ne legyünk álszentek ilyen előfordult/előfordul a "civilizált" nyugaton is sőt még a nagy vízen túl is:)
 
  • Vicces
Reactions: kamm

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 519
113
Ez mondjuk követendő példa lehetne a magyar kormánynak is. A Magyarországból cigány területet kiszakítani akaró "Opre Roma párt" vezetőjét az őt tárgyalni hívó Donáth Annácskával (vagy Cseh Katka volt?) lecsukni.
Német, brit, amerikai, holland, svéd stb. televíziók "magyarellenes műsoraiban" nyilatkozgaunk? Vizit a TEK-től... "Internetes ügynökcsoport" tagjaként lázítunk a kormány ellen? Irány a böri....
Egyszerűen csak adaptálni kellene az ukrán mintademokrácia módszeteit, természetesen a bírói testület átvilágítása "független szakértők által" is jöhet, hiszen az maga a jogállamiság.



Lenne is itt egy fuggetlen szakértő, csak kiveszem a kerékkulcsot a csomiból, és kezdodhet is a vizsgálat.... :rolleyes::oops:
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93
Amióta az USA jelen van Európában (1.vh) az oszd meg és uralkodj elvet alkalmazza elképesztő sikerrel!
Bárkivel szövetséget köt az aktuális legerősebb hatalommal szemben, hogy ne jöjjön létre egy nagyjából egységes feszültségektől mentes Európa.
Az USA elsősorban a német ipari potenciál és UE-ba belépő Oroszország olcsó nyersanyag készleteinek egymásra találásától retteg. Ha ez megtörténne, hirtelen mindenki rádöbbenne, hogy az USA-ra tulajdonképpen nincs is szükségünk.

Gondolj bele, jobboldali német vezetésű (nem liberális) EU + orosz nyersanyagkészletek megtámogatva az orosz stratégiai nukleáris erőkkel. Az így létrejövő szuper konglomerátumnak nem lenne szüksége a NATO-ra (ugranak az európai USA bázisok) és igazából Kínára sem. El lenne magában, mint a befőtt.
 
W

Wilson

Guest
Már ne is haragudj, de az USA irányítói kimondottan Európa ELLENES politikát folytatnak... Ha ezt nem látod az nem az én hibám.
És mikor nem folytattak Európa ellenes politikát mindig is ezt csinálták, ahogy az oroszok és a kínaiak is ezt csinálták és csinálják, egyik nagyhatalomnak sem érdeke, hogy egy egységes erős Európa jöjjön létre...
 
W

Wilson

Guest
Már ne is haragudj, de az USA irányítói kimondottan Európa ELLENES politikát folytatnak... Ha ezt nem látod, az nem az én hibám. Nem zárom én ki senki véleményét, de az európai ügyekkel kapcsolatban, az európai vélemények elsődlegesek. És tanulj meg helyesen írni! :D
Sorry tabletről írok munka közben így a nyelvtannáci megjegyzésedet , most figyelmen kívül hagyom...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Status
Not open for further replies.