1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Románia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - rudi által indítva @ 2018. január 12..

Címkék:
 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 2. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  svajcibeka likes this.
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 4. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Azért kiváncsi lennék, hogy ha ugyanezt mondaná a magyar parlament -"legitim törekvésnek nevezik a Magyarország és a Erdély újraegyesítésének óhaját, és leszögezik: a magyar-erdélyi újraegyesítés az erdélyi állampolgárokon múlik"- vajon mekkora felháborodás lenne Bukaresttől, Budapedten át (ellenzék ugyebár) Brüsszelig?
   
  arcas, alfa74, fip7 and 8 others like this.
 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Washington?
  Berlin?
  Megvan még a jelenet,ahogy mutti kikapja a kormánytag kezéből a német zászlót,valami gyűlésen?:D
   
  fip7, svajcibeka, gergo55 and 2 others like this.
 6. Románia elnöke, Traian Băsescu 2014-ben kijelentette, hogy Romániának és Moldovának egyesülnie kell, mivel mindkét országot ugyanaz a nép lakja. Szerinte Romániában a lakosság többsége támogatná az egyesülést, de Moldovában nem ismeri az emberek véleményét. A 2014 januári közvélemény-kutatások Moldovában a lakosságnak csak 22%-a támogatná az egyesülést.[12]
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Moldova
   
  svajcibeka likes this.
 7. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ilyenkor mindig felvetődik a kérdés. Miert is bukott meg valójában a kormány? Ugye 1hete volt a roman elnok Trumpnál.
  De most kivételesen még mákunk is lehet. Ha visszavonják a törvényt, sokkal jobb pozícióba kerülünk Putyinnal szemben a hosszú távu orosz gázvásárlás kapcsán.
  Tippem: Megkötjük az orosz bizniszt, mert egy ilyen bizonytalan román "partnerben" nem bizhatunk, de jobb feltételekkel. ( ár, idő, rugalmasabb szerződési feltételek, török áramlat, Paks).
  Viszont előtte az amcsi fegyverüzletet jó lenne lepapírozni., mert lesz duzzogás a tengerentúlról.

  Hát érdekes ősz lesz.....
   
  Pogány, szuvorov and gergo55 like this.
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  Akkor összegezzük: az útszéli gyereklány szerepét önként játszó románok letérdelnek, bepucsítanak, persze jól megb#sszák őket, miután minden pénzüket elszedték abuzív strici módjára (és drága fegyvereket vettek rajta, igazából maguknak, mert a román honvédelemre nem túl jók) és utánna még mehetnek mosogatni is, mert a konyhában a helyük. Mi ellenben, a drága szerető szerepében megcsaljuk fűvel-fával Amerikát, jóideje szex sincs, a legutóbbi vacsorát is inkább mi fizettük, hogy ne legyünk lekötelezve (a NASAMSnak alapvetően honvédelmi haszna van) cserébe a román k#rva az utolsó ékszereit is csak nekünk adhatja el (ugyan próbált tiltakozni, de kapott egy texasi nyaklevest) az amerikaiak szabta feltételekkel, a mi függetlenségünket erősítve.

  Nem is tudom. Biztos jól helyezkedik Bezzegrománia?
   
  exsorkatona, alfa74, fip7 and 7 others like this.
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Igen!
  Kifejezetten jól csinálja,nekem tetszik,van 1 gyanúm,hogy a yenki hírszerzés sem teljesen kutyaütő(no nem említeném 1 lapon a szovjettel,vagy az Orosszal,Kínaival),és valójában a helyükön kezelik őket,ahogy fentebb írtad,spangli,közben kifosztás,hülyeségek vásároltatása,nagy lehetőségek belengetése,aztán lesz, ami lesz, mégis csak őket csapják szét az Oroszok elsőnek,ha a túlfeszítik a húrt.
   
  fip7, svajcibeka and Pogány like this.
 11. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Tetszik a sztori, de attól félek ennél bonyolultabb. Még mi is könnyen megégethetjük magunkat. Igazabol mind a románok, mind az USA csak belengette a gázt és a fegyvereket, de nyilvánosságra hozott konkrét szerződés nincs. A hattérmegállapodás masik ügy. Mi orosz gázügyben most már időnyomás alatt vagyunk. Jönne mar Putyin is alairni. Az időnyomás viszont sokszor kevésbé jo megállapodást szül. Kétségtelen, hogy ez a szitu a román döntés nelkul is megvan. És a fekete-tengeri exportgáz javitja a pozícióinkat. Ha lenne meg egy évünk az orosz gázszerződéssel akkor tisztábban látnánk. De nincs...
  Ezert erdekes dolog a politika.
   
  Pogány likes this.
 12. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az amerikaiak részben miattunk kényszerítik ki a románokból az új törvényt, hogy ne akármit írjunk alá az oroszokkal.
   
  svajcibeka, Pogány and szuvorov like this.
 13. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Én inkább úgy fogalmaznék, hogy most a mi érdekünk egybeesik az USA érdekkel, így az USA támogatja a miénket is. Az USA érdeke az, hogy az oroszok minél jobban kiszoruljanak Európából és minél kevesebb bevételük legyen.
  Nekünk az az érdekünk, hogy minél több helyről legyen lehetőségünk gázt venni, ezáltal lenyomhassuk az árakat.
   
  zsolti likes this.
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  Igen. Ez nélkülünk nem megy és nekünk jó!
   
  zsolti and blitzkrieg like this.
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Nyári színes bezzegországból :D
  Seprűnyéllel verte el a román buszsofőr a cigányasszonyt - hiába hívta a 112-t, nem hatódtak meg tőle
  https://kuruc.info/r/6/202192/
   
  fip7 likes this.
 16. Fade

  Fade Well-Known Member

  F-16, Patriot, HIMARS... ezek közül melyik "nem túl jó" Román honvédelemre?

  Arról meg végképp nincs szó, hogy csak nekünk adhatja el "utolsó ékszereit". Egyrészt 100%ban önellátóvá válhat másrészt pl https://financialobserver.eu/recent-news/gas-to-flow-from-romania-to-ukraine-from-2020/

  https://oilprice.com/Energy/Energy-General/LNG-Upends-Europes-Gas-Market.html
  MIndeközben a NY EUs piacon 10éves minimumon a gáz ára.... Nekünk az lenne a bomba üzlet ha mi is ezen az áron kapnánk. Na akkor az Orosz gáz ára akármilyen rövid/hosszútávú szerződésben is nagyot esne. Mert vagy jobbat kínál vagy nem veszünk tőlük.
   
  alfa74 likes this.
 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Pogány likes this.
 18. blogen

  blogen Well-Known Member

  A román hadseregben alapszintű dolgok hiányoznak. Ha a mali beavatkozásban részvételük körüli diskurzusukat figyelemmel kísérted, akkor ott elég kemény tények kerültek elő a seregük valós állapotáról!

  Amúgy pedig a HIMARS az, ami hasznavehetetlen lényegében. Iszonyú pénzért kapnak minimáli számú precíziós fegyvert.

  De nem fognak, mert ha erre is odafigyeltél volna, akkor a feljebb "texasi nyaklevesnek" nevezett amerikai beavatkozásban a texasi az az Exxon volt, amely cég bárkinek el akarta adni a gázt, elsősorban az ÖMV-nek, vagy ha másnak nem, hát a magyaroknak, míg a románok azért kapták a nyaklevest, mert hoztak egy törvény az öneállátásukról, miszerint a kitermelt gáz legalább felét belföldön kell értékesíteni. Na erre föl az Exxon leállította a befektetéseit, mi magyarok fenyegetni kezdtünk a ténnyel, hogy ha nincs Exxon gáz, akkor Putyintól kell vennünk bármi áron és az amerikaiak pedig beavatkoztak, hogy a román gázból Magyarország legyen független és az Exxon profitja általunk legyen garantálva a románok meg örüljenek, hogy letérdelhetnek az amerikai ambasszador elé, hogy ne kelljen már az elnöknek is foglalkozniuk velük személyesen, mint most, amikor az ország függetlenségéért kénytelen volt személyesen egy baseball sapkát adni!
   
 19. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Bezzegrománia:

  Klaus Iohannis román elnök csütörtökön elutasította három ideiglenes miniszter kinevezését, miután a liberális ALDE ellenzékbe vonult, és három miniszteri poszt ürült meg a kormányban.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/202309/
   
  borisz likes this.
 20. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Mondja ki, majd meglátjuk.
   
  szuvorov, Lelkeslaikus and Pogány like this.

Ezen oldal megosztása