1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Románia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - rudi által indítva @ 2018. január 12..

Címkék:
 1. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Erdély lakosságának túlnyomó részében van legalább valamekkora magyar vér. Székelyföld nem magyarnak mondott lakóiban is.
  Ezt jó, ha a jövőre nézve nem felejtjük el - Magyarország nem felejti el, és épít erre (Magyarország gazdasági térnyerése Erdélyben, Székelyföldön helyes út, de mellette a kultúrát nyelvet is terjeszteni, ösztönözni kell mindenki felé, akikben van magyar vér) Míg a Románok mindent megtesznek azért, hogy ezt mindenki elfelejtse/ eszébe se jusson hangosan kimondani..

  Erdély Székelyföld és Románia között hatalmas a szakadék. Erdély Székelyföld Magyarország infrastruktúráján és kultúráján alapul- ezt csak tudatosítani kellene azokban is, aki ma Románnak vallják magukat, hogy majd a gyerekeiket minimum magyar származásúnak is, majd inkább magyarnak mondják, neveljék.
   
  alfa74, gergo55, Loken and 9 others like this.
 2. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Bele lehet abba is gondolni, Magyarországon ma nem sokkal kevesebb magyar tartózkodik, mint Romániában Román. (mert leveszem a külföldön dolgozókat/ tartózkodókat, és a magyarokat) Ha ehhez hozzávesszük a magukat nem magyarnak mondó, de magyar felmenőkkel is rendelkezőket, akkor még érdekesebb lehet a kép. És figyelnünk kell arra, hogy 10-20 év múlva milyenek lesznek a számok, arányok.

  Azt is figyelembe kell venni, hogy a Magyarországon és romániban élő magyarok és magyar származásúak összességében többen vannak mint a Romániában tartózkodó (mondhatni valóban) színrománok.
  Első körben azt kellene elérni, hogy a magyarsághoz tartozó gazdaság/gazdasági erő nagyobb legyen mint a románsághoz tartozó gazdaság/gazdasági erő.

  Ha 10 -20 év múlva azt látjuk, hogy számszakilag többen és többen mondják magukat magyarnak az nagyszerű lesz- különösen mert a folyamatok alapján Románia lakossága elképesztő ütemben csökken, ennek következtében az ország elképesztő ütemben ürül ki. A történelem pedig megmutatta, hogy az üres területek -egy túlnépesedő korban pláne- nem maradnak sokáig üresen ("migráció") Arra kell felkészülnünk, hogy ezeket az üres területeket ne Pakisztániak meg Afrikaiak népesítsék majd be.

  Érdemes lenne, ha a magyar kormány a Romániai magyarság gyerekvállalását, tanulását, oktatását is támogatná (nevezze akárhogyan majd)
  Pl ha nem engednek magyar szakokat az egyetemeken főiskolákon, akkor a magyar egyetemeknek főiskoláknak kell kihelyezett szakokat indítani, és magyar diplomát kiadni. Magyar középiskoláknak kihelyezett képzést indítani, és magyar érettségit adni. Támogatni a magyar nyelvű magán iskolákat- akár úgy, hogy az a magyaroknak és magyar származásúaknak ingyenes legyen.
  Gyakorlatilag pozitív diszkriminációban részesíteni a magyar érdekeltségű cégeknél... a magyar és magyar származásúak felvételét, alkalmazását...
   
  Lelkeslaikus, gergo55, Loken and 11 others like this.
 3. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 4. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A sportakademiak tobbek kozott ezt a celt szolgaljak ahogy a katulikus reformatus iskolak is... /igy lehet ugy terjeszkedni hogy nem okoskodnak bele a romanok mert nem tehetik mert ezek mas statuszt elveznek.../ es latod hogy nem tetszik sokaknak... /ahogy a delvideki csaladtamogatas se pedig nem tul nagy osszegrol van szo.../
   
  blitzkrieg likes this.
 5. geseft

  geseft New Member

  https://szekelyhon.ro/aktualis/buka...s7heo7pqQGqB0pTlLc6h_oYqgpG0w4ii-qDxsy5Sw5i-o

  Na valahogy csak sikerült kihozni, h a mi anyánk p*csája is, nem csak az övéké:

  "A román Nemzeti Védelmi Minisztériumnak alárendelt Hősök Emléke Országos Hivatal (ONCE) összegzése szerint tizenegy román katona nyugszik az úzvölgyi katonatemetőben, és mind Csíkszentmárton, mind pedig Dormánfalva önkormányzata az ONCE jóváhagyása nélkül alakította át a temetőt. "
   
 6. imike

  imike Well-Known Member

  Itt egy jó kis összefoglaló, hogy milyen trükkökkel románosítottak halottakat:

  https://eurocom.wordpress.com/2019/...-uzvolgyi-temeto-elromanositasaval-nethuszar/

  "Az alaprajzzal ellentétben az áttemetési naplóban hét román katona is megjelenik. Ezek közül Horcic Mihai (ejtsd: Horcsik Miháj) neve, alakulata és elhalálozásának időpontja alapján azonos a magyar adatbázisban 209-es sorszámmal magyarként bevezetett Harcsik Mihállyal, aki a 11. gyalogezredben szolgált, Lusin Filip pedig minden bizonnyal Lusicz Fülöp nevű katona, aki a magyar nyilvántartásban oroszként szerepel."
   
  b4l4g3 likes this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Hogyan hoztak ki ebből 11-et eddig csak 1 volt ott nem?
   
  Loken likes this.
 8. alba

  alba Active Member

  Úgy ahogyan Mátyás király román király volt és nem Magyar! Úgy hogy ők a Rómaiak "leszármazottai" ahogyan már 5000 éve ott vannak! Habár 5000 éve még a római birodalom sem létezett de ők már Erdélyben voltak és a rómaiak leszármazottai! Na! Valahogy így lett 1-11 katona! Az a +10 katona már vagy 5000 éve alussza ott örök álmukat Római centúrióként!
   
  kiskrumpli, b4l4g3, KoviUbi and 7 others like this.
 9. igaziigaz

  igaziigaz Active Member

  A románok valós "harcértéke"

   
  jurgenbauer, megazez, KoviUbi and 4 others like this.
 10. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Lámpalázas volt na a szereplés miatt. :)
   
 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Erasmus + :)


  "Már a legelején volt egy bemutatkozós est, amikor mindegyik csoportnak ismertetnie kellett az országot, amelyet képvisel. A románok a zászlójuk bemutatásánál azt ecsetelték, hogy a piros szín az ellenségeik vérét szimbolizálja, eközben pedig a magyarokra néztek. Ez a nyomasztó légkör végigkísérte az egész utunkat."
  https://szekelyhon.ro/aktualis/lesu...esztvevoitol-n-a-roman-szervezo-megmagyarazta
   
 12. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 14. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Nem akarnak esetleg visszamenni az őshazába? Ja elfelejtettem, hogy tulajdonképpen nagy Románia az Indiától az Atlanti-óceánig tart....
   
 15. Robur

  Robur Well-Known Member

  Az a röhejes, hogy a nagymagyarkodók pont ugyanezt mondják.
   
 16. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Ja persze, próbálj csak összemosni mindent... Mert ez itt menni is fog.. Felejts el!
   
 17. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Azt, amit a latinból, az olaszból és a franciából ollóztak össze? :)
   
  antigonosz, zeal, Nemerson and 3 others like this.
 18. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Még a végén Kosztolányinak igaza lesz; "románnak lenni nem nép hanem foglalkozás.
   
  Panzerfaust, kaktusz and svajcibeka like this.
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-h...-is-megbirsagolta-a-roman-csendorseg-7027235/
  "A Kovászna megyei önkormányzat alelnökéhez hasonlóan Hargita megye önkormányzatának elnökét, Borboly Csabát is megbírságolta 3 ezer lejre (204 ezer forint) a román csendőrség az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett békés tüntetés miatt.
  A bírságolás tényét a Hargita megyei önkormányzat közölte szombaton, nyilvánosságra hozva a jegyzőkönyvet is, amelynek alapján kirótták a szankciót..."
   
 20. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  blitzkrieg likes this.

Ezen oldal megosztása