1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Románia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - rudi által indítva @ 2018. január 12..

Címkék:
 1. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member

  Most már teljesen biztos, hogy gyógyszerre ittál.
  Húzd le szépen a redőnyt és csicsikáljál szépen. :D
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Túl sokan hiszik hazánkban azt, hogy alapvető reflexeik nem mélybalkániak. Túl sok a tragédia miattuk. A klebelsbergi kultúrfölényből téged is kihagytak...
   
  ladagrant likes this.
 3. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member

  Tisztellek az önismereted és önkritikád miatt, de azt ne vetítsd ki kérlek az egész országra.
   
  rejsz felügyelő likes this.
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Azért van egy hangyányi különbség
  Itt a román eset:

  https://index.hu/kulfold/2019/07/28...g_rendorfonok_elrabolt_caracal_csontok_hordo/

  "Az áldozatot annak ellenére sem sikerült megmenteniük, hogy csütörtökön délelőtt háromszor is telefonált a segélyhívó számra, elmondta, hogy elrabolták, és adott támpontokat ahhoz, hol lehet. „Már jön, már jön” – kiáltotta a lány, mielőtt megszakadt a vonal.
  több mint 12 órával a lány kétségbeesett segélykérései után, péntek hajnalban eljutottak ahhoz a házhoz, ahol a fiatalt fogva tartották. ... rendőrök ezután is órákat vártak, amíg megkapták a házkutatási parancsot. A román médiában arról is írtak, hogy annak ellenére sem hatoltak be, hogy állítólag hallották egy lány sikoltozását."

  A rögzített beszélgetés:
  https://www.google.com/amp/s/index.hu/kulfold/2019/07/31/romania_gyilkossag_segelyhivas/amp

  "beszélgetések átiratából azt látni, hogy a szolgálatban lévő diszpécser néha nem hisz a lánynak, néha pedig ironikusan válaszolgat neki, pedig a lány többször is elismételte, hogy elrabolták, megverték és hogy fél.
  Hogyhogy nem tudod, hol vagy? Adj meg egy tájékozódási pontot, hogy Caracalon belül hol vagy, anélkül hogy gondolod, hogy mi megtalálunk ott?
  – jött a rendőr reakciója.
  Azt is mondta, talált egy címet egy névjegykártyán, ezt felolvasta a két vonalban lévő rendőrnek, majd azt is mondta, siessenek, mert nagyon fél, elrablója megverte. A rendőr azt mondja neki,
  MARADJON OTT, MIRE A LÁNY AZT FELELTE, OTT MARAD, MERT NEM TUDNA KIMENNI.
  Ezután harmadszorra is telefonált, amikor kétségbeesve azt kérdezte, küldtek-e már valakit érte. A diszpécser erre megkérdezte, hogy beszélt-e már a rendőrséggel, mire a lány azt felelte, "igen, önnel." Ezután újra megkérdezte a lány, hogy küldtek-e már valakit, mire a diszpécser ingerülten azt válaszolta,
  MÁR KÜLDTEK, DE KÉT PERC ALATT NEM ÉRNEK ODA.

  Amikor pedig a lány azt kérte, maradjanak vonalban vele,
  A RENDŐR AZT VÁLASZOLTA, NEM MARADHAT VONALBAN, MERT VANNAK MÁS HÍVÁSAIK IS."

  https://index.hu/kulfold/2019/08/24/caracal_romania_kiskoru_nemi_eroszak_gyilkossag_prostitucio/

  "A kiskorú prostituáltak ügyfelei között ott voltak a helybéli rendőrök, a környéken dolgozó osztrák üzletemberek, és a közeli NATO-bázis amerikai katonái is. Bár a hálózatot lekapcsolták, a maffia továbbra is jelen van Caracalban – Alexandra sikertelen mentési akciójánál pedig még a rendőrség is egyeztetett az alvilággal"
  Itt a magyar eset:

  https://index.hu/belfold/2019/08/24/ii.kerulet_gyilkossag_fegyelmi/
  "A rendelkezésre álló adatok alapján egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.
  A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.
  A rendőrség leírása szerint a főkapitány elfogadhatatlannak tartotta az intézkedés elmulasztását, ezért jött egy vizsgálat, az gyorsan megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene."

  De miért nem küldte ki a járőrt az ügyeletes?

  • "Ezzel kapcsolatban a BRFK azt közölte, hogy augusztus 20-án kora délután a családanya hívta őket, mert elmondása szerint az élettársa elvette a kulcsait. A járőrök a helyszínen meghallgatták őket, de elmondták, hogy szóváltást követően rendezték a köztük lévő vitát, így a helyszínen további rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel."
  http://www.borsonline.hu/aktualis/c...apja-mar-jartak-a-rendorok-a-csaladnal/181393

  Mivel ennek nyoma volt az ügyeletes úgy gondolta, hogy egy hívás a szomszédtól arról hogy tegnap fura hangok hallatszottak a szomszédból, ahová már kedden jártak és semmi rendkívülit nem tapasztaltak, hiszen a vitát rendezték egymással, felesleges kiküldeni a járőrt, inkább az aktuális esetekkel foglalkozzanak.
   
  fip7, zeal, phaidros and 1 other person like this.
 5. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member

  Pontosan.

  Lazán kapcsolódó: https://kuruc.info/r/2/201882/

  Az elmúlt hónapok híreiből nekem az jött le, hogy a rendőrök sincsenek valami sokan.
  Budapesten sétálva például nem ritkán láttam 1 rendőr + 1 közterület felügyelő járőrpárt. Ez normális lenne ?

  Tehát az adott időszakban szolgálatot teljesítők nem biztos, hogy sokan vannak, az ügyeletesnek gondolom nem ritkán mérlegelnie kell, hogy hova küldje a járőrt, ha több hívás érkezik, ami -komoly- hívás és akkor még nem beszéltünk az idiótákról, akik mindenféle hülyeség miatt hívogatják mind a rendőrséget, mind akár a mentőket, tűzoltókat.

  Én nem fogom a fotelből halálra ítélni a az ügyeletest, mert könnyen lehet, hogy úgy gondolta, hogy máshol nagyobb szükség van a járőrökre. Pláne nem fogom emiatt "szarkupac"-ozni az országot.
   
  borisz likes this.
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Pesten nagyon nagy gáz van a rendőrhiány miatt, alig van utcai járőr (nem túl vonzó a nettó 160), aki marad az meg orrvérzésig túlórázik és előbb utóbb ezért megy majd el.
   
 7. Shed

  Shed Well-Known Member

  Kiküldi a járőrt,az bekopog a szomszédhoz, hogy pontosan mit hallott. A szomszéd mondja hogy valami furcsát hallott tegnap. OK. odamegy a kérdéses lakáshoz, becsönget, nincs válasz. Becsönget még egyszer, esetleg megveri az ajtót bárszor, még az ablakot is, ha van, de senki nem jön ki. Ezután visszajelent, hogy senki nem nyit ajtót, bentről nem hall hangokat.

  Ezután vajon mi fog történni? Berúgatja az ÜTI a járőrrel a bejárati ajtót, mert egy nappal korábban valamit hallott a szomszéd? Nem rúgja be, elmegy, aztán mikor már napok óta nem találja őket a család, vagy szaguk lesz, akkor törik be az ajtót. Ilyen szomszédi bejelentésre nincs mit csinálni. Persze most szívni fog pár ember, de a következő alkalommal, mikor a járőr egy másik ilyen ajtó előtt fog állni, akkor sem fogják neki mondani hogy rúgja be a bejelentés alapján....

  Értem a tragédiát, meg értem hogy gáz az egész családi botrányos dolog, de érdemben nagyon nincs mit csinálni. Felnőtt emberek, ha nem kérnek segítséget, akkor mit lehet tenni?
   
  fip7, fishbed, zeal and 3 others like this.
 8. Én ugyan nem, hidegen hagy ha egy cigány szitkozódik mert tudom hogy legbelül tisztában van azzal, hogy Európa ribancai és az itt töltött néhány száz évük során az égvilágon semmilyen értéket nem tudtak létrehozni.
   
  vilmoci, borisz, zeal and 4 others like this.
 9. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Vagy amikor jószándékkal járnak el, mint amikor egy idős nénit napok óta nem látta a szomszéd és hívta a mentőket, azok meg a tűzoltókat mert nem tudtak bejutni a lakásba. A tűzoltók bementek, szétflexelték a 200 ezer forintos bejárati ajtót és megtalálták a nénit, akinek kutya baja sem volt, egyszerűen elkerülték egymást a szomszéddal és amiatt nem nyitott ajtót mert altatóval aludt. Persze a bejárati ajtót már baxhatta és nem is volt pénze másikra, mint ebben az esetben is:

  https://www.google.com/amp/s/nlc.hu...as-lakasbiztositas-biztositas-karterites/amp/
   
  zeal, Shed and Magor Zoltán like this.
 10. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 11. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Nem a népen van a hangsúly, hanem hogy 10 éve bezzegszlovákia volt, ma meg bezzegrománia van. Elhúz mellettünk a világ, miközben be vagyunk zárva elképzelt dicsőségünk kiúttalan labirintusába. Újabb 10 év múlva bezzegukrajna lesz ha nem változtatunk a hozzáállásunkon.
   
 12. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Na, nem is tudtam hogy ennyire szarul megy nektek ott a Benelux államokban?
  Hol is vagy, hogy ilyen ótvar a helyzet, Belgium vagy Hollandia?
   
  fip7, phaidros, Pogány and 2 others like this.
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Az nem zavar, hogy nem igaz, csak leírják?
  Lásd amit fent linkeltem (kizárólag román lapok fordításai a főtér.ro internetes portálon)
   
  phaidros likes this.
 14. megazez

  megazez Well-Known Member

  Nem akarsz átmigrálni akkor romániába (úgy is nemzetközi vagy)? Jelentkezhetnél a propaganda osztályukon, úgy is ők kismiskák hozzád képest mesélésben, aztán ha jól tolod a szöveget még igazgató is lehetsz!
   
  emel, krisss, Pogány and 1 other person like this.
 15. Shed

  Shed Well-Known Member

  Az más, nálunk már volt, hogy a bácsi a földön feküdt kiszáradva. Meg van hogy be van törve az ajtó, de annak általában hasonló oka van, mint amit írtál.

  Fém biztonsági ajtóhoz meg nem tudom minek flexeltek, nálunk háznál az ablakot törik be, emeletes háznál meg a tűzoltók létráznak és az erkélyajtón mennek be, vagy ablakot törnek.
   
 16. Magor Zoltán

  Magor Zoltán Active Member


  Elhúz melletted a világ ? Hát, tanulni kellett volna ecsém, vagy ha már az iskola mellé jártál, legalább dolgozni ne legyél lusta. More vagy talán ? Úgy érzed a csúnya rásszista mágyárók nem hagynak érvényesülni ?

  Az általad említett országokat nem lehet összehasonlítani Magyarországgal.

  Magyarország egy ezer éves állam. Örökké létezni fog.

  Összehasonlítani Magyarországot ezekkel az államocskákkal olyan, mintha egy új, A osztályú Mercit hasonlítanál, mondjuk a nevednél maradva egy retek, 10 éve is elavult Lada Grantához. :D Ne értsd félre... jó a lada granta is, trágyát hordani, meg munkás kocsinak, de úgy kb ennyi. :D
   
  b4l4g3 and Pogány like this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Van olyan hogy nem lehet hozzáférni az ablakok hoz, de igen ritka. Mindig a lehető legkisebb kár okozása a cél.
   
 18. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Mi a hozzáállásunk? Baszunk dolgozni, tanulni,előbbre jutni,csak ülünk a jurta elött,mi mucsai magyarok,várjuk az ENSZ segélyszállítmányait?
   
  fip7, borisz, blitzkrieg and 8 others like this.
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Állj állj állj, ne keverjük a szezont a fazonnal. Ruméliát azért hívta így a török mert rómaiak (értsd bizánci (görög)) földje. Valahol az északi határa a mai Albánia-Macedónia-Thrákia(Bulgária) területére volt érvényes. Vagyis valami ó vagy nagy görög terület tulajdonképp. Ez volt gyakorlatilag az európai török seregek szálláshelye. A Marica meg én meg nem mondom hol van,de nem a környéken az szent, nevéből ítélve valahol a Balkán délebbi részén lesz.
   
  blitzkrieg and silversisko like this.
 20. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása