1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Fanatikus köcsögök. A muszlim vallás az emberiség szemete és mérge.
   
 2. rauha

  rauha Active Member

  A keresztény és egyéb vallások miben különböznek? Azok tolják ezeknek a szerencsétlen balfaszoknak a segge alá a játékszert, hogy lehessen űzni ezt a sportot. A sunyin hátérben meghúzódó, de az iskolázatlan nyomoroncokat összeugrasztó hatalmak csak lesik az eseményeket karosszékből. Akkor hogyan is van ez? Nem szimpatizálok velük, de ne legyünk rövidlátók.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Ismét vegyifegyvert alkalmaztak a "mérsékeltek"
  http://oroszhirek.hu/2016/08/03/moszkva-az-usa-altal-tamogatott-felkelok-vegyi-fegyvert-vetettek-be-alepponal/
   
 4. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  Rauha: Ha úgy vesszük hogy a keresztény nyugati világ vezetői a kereszténység vezetői is akkor igazad van... Szerintem annyi közük van hozzá mint nekem a dzsihádhoz.
   
 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nézd meg az időszámításukat. Nem vagyok valláspárti egyáltalán én sem, de a tények azt mutatják, hogy a muszlimok kb. annyival vannak megcsúszva, és most ott tartanak kb. mikor a kereszténység "szent háborúkat" vezetett egymás után a szentföldre, s isten nevében mészároltak a keresztes lovagok. Az is borzasztó volt, meg jelenleg a dzsihadisták is azok. Mára a kereszténység azért egy pöttyet kikupálódott már ebből az állapotból. Magam részéről meglennék vallások nélkül, de nem próbáljunk már 2016 ban egy keresztény meg egy muzulmán közé egyenlőségjelet tenni EURÓPÁBAN nemzetbiztonsági kockázat szempontjából. Ez egész egyszerűen csúsztatás lenne. A fegyvereik jó részét meg ha tetszik ha nem, bizony a nem normális dzsihadista faszkalapok nem a gonosz fehérembertől kapják, hanem a hittestvér Török/Szaudi/egyébb gazdag öbölmenti testvéreiktől. Az USA, Oroszok ezeket a legelvetemültebb iszlamista férgeket ott öli, pusztítja, ahol tudja, nagyon helyesen. Abban már van igazság, hogy a számukra kicsit is megfelelő/felvállalható nem ennyire szélsőséges barmokat(ergo akiket tudnak irányítani a saját céljaik szerint később), azokat valóban támogatják. De magam részéről hogy az USA a Kurdokat, az Oroszok meg Asszadot támogatják, semmi kivetnivalót nem látok, a két leginkább szekularizált erő a térségben, és bármennyire is lehet rájuk köpködni, inkább ŐK, mint a többi amiből ott választani lehet.
   
 6. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  "Halab qurshovini yorish - Mu'ta amaliyoti" (negyedórás dzsihadista videó az orosz bombázásoktól támadásig)
  https://www.youtube.com/watch?v=B2PRkLQnfaE
   
 7. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/08/03/kurden-wechseln-fronten-und-kaempfen-fuer-assad/
   
 8. rauha

  rauha Active Member

  Nem szeretnék egyenlőség jelet tenni, a "keresztény" és muzulmánok közé mert valóban nem lehet és nem TEK-es szempontból. Nem arról szólt a post. Az arab tavasz megmutatta, hogy ki kit rángat madzagon, kinek az érdekei mentén történtek az események. Az pedig, hogy ki kitől kapja a játékszert talán nem kellene ilyen kategorikusan kijelenteni mert elég sok átfedés van.
   
 9. plushun

  plushun Well-Known Member

  Szerinted azok akik a seggük alá tolják a játékszert úgy adják oda a fegyvert, hogy kijelentik ezt a keresztény isten nevében kapjátok? Amúgy meg kikről és mikről beszélsz? Az USA vezetőiről, akik olyan ateisták, hogy csak úgy zeng? Egyébként is milyen hülyeség párhuzamot vonni egy olyan kifejezetten iszlamista szervezet, és egy fegyverkereskedő díller között akiről azt sem tudod, hogy egyáltalán vallásos vagy sem. Ráadásul ha már ezt a hülyeséget próbáljuk erőltetni akkor vedd már azt is figyelembe, hogy a modern európai államok rég ketté választották az egyházat az államtól, szemben a legtöbb iszlám vallású országgal, ahol ezt még mindig nem tették meg.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Egyértelmű hogy nem ilyen fekete és fehér, de a fő sodor az amit írtam. Direktben full fanatikusoknak saját jól felfogott érdekükben szinte biztos vagyok, hogy egyik oldal sem adott fegyvert.
   
 11. plushun

  plushun Well-Known Member

  Például a zsidók faji alapon megkülönböztetik az embereket.Nincs náluk nagyobb nacionalista,miközben félrevezetik,kirabolják a világot,nemzeteket döntenek nyomorba.Valamint benne van a kezük ebben a szíriai konfliktusban is.Sorolhatnám a bűneiket.Semmivel sem megbocsájthatóbb dolog civilizáltan vagy civilizálatlanul bűnöket elkövetni.A muszlimok le vannak maradva ezért középkori módszerekkel gyilkolnak,a zsidók modernkori módszerekkel.Tehát a vallás a hiba.Még mindig vannak emberek akik elhiszik,hogy egy szakállas fószer ott csücsül a felhő szélén és hallgatja az imákat.</blockquote>

  Már bocsánat de a zsidók nem keresztények, ők zsidók. Ez a három vallás közös "eredeten" alapszik ez tény. Az is tény, hogy ebből a háromból ma a muzulmán vallás az egyetlen amelyik képtelen igazodni a mai világhoz és még ez sem lenne gond, hiszen egy vallásnak nem feltétlenül kell igazodnia, hiszen a tanításai elvileg nem azért vannak, hogy az idő múlásával változzanak. A baj az, hogy a muzulmán vallás által adott reakció a változásra erőszakos, kirekesztő és mások halálával végződő. Ez pedig elfogadhatatlan.
   
 12. rauha

  rauha Active Member

  Gondolom egy "stróman" fegyverkereskedő díler megkapja az engedélyt a főnökétől, a komolyabb fegyverüzletek nem a facebookon köttetnek. A végrehajtó fuss ki, mosd el kategóriát ne keverjük bele.
   
 13. cataflam28

  cataflam28 New Member

  Mit írnak ? Mert 1 szót sem tudok németül...
   
 14. bogaras

  bogaras New Member

  Például a zsidók faji alapon megkülönböztetik az embereket.Nincs náluk nagyobb nacionalista,miközben félrevezetik,kirabolják a világot,nemzeteket döntenek nyomorba.Valamint benne van a kezük ebben a szíriai konfliktusban is.Sorolhatnám a bűneiket.Semmivel sem megbocsájthatóbb dolog civilizáltan vagy civilizálatlanul bűnöket elkövetni.A muszlimok le vannak maradva ezért középkori módszerekkel gyilkolnak,a zsidók modernkori módszerekkel.Tehát a vallás a hiba.Még mindig vannak emberek akik elhiszik,hogy egy szakállas fószer ott csücsül a felhő szélén és hallgatja az imákat.</blockquote>

  T. zoldradar
  1, Mindig voltak emberek akik a vallást politikai (gazdasági) hatalom megszerzésre/megtartásra használták fel
  2, Az hogy ki miben hisz az egyéni döntés kérdése
  3, Csak úgy a tudásod bővítéséért olvasd el az Újszövetséget, nem kell hinned de hozzátartozik az alapműveltséghez.
  Ha kis töredékét megtartanánk a Jézus tanításaiból már sokkal élhetőbb világunk lenne.
  Függetlenül a világnézettől.
   
 15. szatomi69

  szatomi69 Active Member

 16. szatomi69

  szatomi69 Active Member

  A képen láthatók is a bevetett fegyverek a teherautókon.
  [​IMG]
   
 17. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem kevertem bele, hanem téged kérdeztelek, hogy mégis, hogy akarod a fegyverkereskedést összeerőszakolni azzal, hogy ezt a nyugat keresztény, vallási meggyőződésből teszi.
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Na az egy jó játék volt.
   
 19. gioo

  gioo Well-Known Member

  Aszta rézfán füttyentőit milyen kis teológiai eszmecser lett itten :)
  Azt hiszem az kijelenthetjük,hogy nincs 4. fázis és,hogy ennyi volt a történet.
  Amúgy a zsidó és az arab sémi a mai értelembe vett kereszténység meg zsidó-kereszténység. Egyszóval mindenkinek igaza van :)
  Éljenek a buddhisták.
   
 20. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Szerintem pont az ISIS-es kommunikációt figyeli ahol valószínűleg a csecsenek beszélgettek egymással oroszul
   

Ezen oldal megosztása