1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  A hatékonyságról volt szó dudi, itt te ferdítesz! Az orosz légierő hatékonysága alacsony, mert a precíziós csapásmérês kêpessége rendkívül korlátozott, mert a felderítés drónok tömeges alkalmazása hijján töredékes és mert a döntéshozatal (észlelés+tervezés+támadás)nagyon lassù.

  Ezért nem tudják bombázni a konkrét terroristákat. Most se teszik.
   
 2. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ps. Az elején engem is elvakított az orosz military porn. De úgy tűnik itt jobbára hidegháborús színvonal van csak, a moder technika inkább tesztelés volt csak.
   
 3. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Faterom mai napig emlegeti, ahogy a Szovjet katonák kérdezgették, gyanakodó (!) arccal, hogy Szuez felé jó irányba mennek-e.
  Ott tartottak akkoriban, mint ma az amcsik (Budapest=Bukarest, stb.).</blockquote>
  Nekem is apám mondta. Ez nem egy ritka eset lehetett.

  </blockquote>

  Másik amiről nem szeretnek beszélni. Csak ilyen román Iván Kovácsokat mutogatják,az hogy hazánkba állomásozó orosz alakulatok egy része magyarok mellé állt a néphadseregünk meg tétova volt.
  Amúgy meg mint számít mikor kis hazánkba 3. miniszter elnök egy ávos volt Horn Gyula ölte a forradalmárokat mert állítólag megölték a testvért,
   
 4. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Blogen úgy csúsztatsz, ahogy a nagykönyvben meg van írva. 1. A precíziós képesség mióta csak bombákból áll, de ott voltak függesztve a képekenis látható különböző precíziós bombák is, csak vissza kellene nézni. Mostanában nem igazán mutogatták.
  2. A különböző irányítású levegő-föld rakétákkal bármikor képesek lennének precíziós csapásmérésre. Azt hiszem elég rendesen kitárgyaltuk, hogy a függesztett rávezető rendszereket hiányoljuk az oroszoknál, beépítve ott vannak a gépeken. Pontosan azokat a gépeket (Szu-25) vonták ki, amelyekre most igazán szükségük volna. A helikopterek mennyisége pedig jelképes, bizony egy ezrednyi, nyugodtan ténykedhetne ott.
  Jó lenne, ha végre nem tolnád a trollt, hanem reálisan irogatnál végre.
   
 5. comandante

  comandante Well-Known Member

  Az nem lehet hogy azért nem bonbáztak mert a támadòk felzárkóztak a védőkre ,mint a videókon is látszik és még precíziós bombázás is lehetetlenné vált. Su25 maradt sziriában?
   
 6. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Tegnapi térkép (HD):
  [​IMG]
   
 7. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Nincs jelenleg Szu-25 "csatagép" Szíriában. Most melegítik az üstöt a főzéshez. Szerintem nem akarnak nagy veszteségeket és mivel a férgek nem tudnak kialakítani elég erős védelmet, mélységük sincsen hozzá, ezért a légierővel és a tüzérséggel közösen sz@rrá fogják lőni őket hamarosan. Most már a nyugat is ajvékolhat, amennyit csak akar. Az ENSZ meg elmehet a sóhivatalba. Amikor fordított volt a helyzet és a IÁ, meg a férgek foglaltak el városokat, akkor miért nem sírt a szájuk. Arrogánsz, bunkó f@sszopó a nyugat a szememben.
   
 8. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Itt jártak tegnap a kormányerők:
  [​IMG]
   
 9. koppany

  koppany Well-Known Member

  Itt egyesek 0 katonai tapasztalattal osztják az észt, sőt az aktív állományban levőket is letorkolják. Érzelmi oldalról közelítenek meg egy háborút, van ennek bármi értelme.
   
 10. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ez kinek szólt?
   
 11. szpg9

  szpg9 Guest

  Ez kinek szólt?
  </blockquote>

  Mások szíriában pedig katonaruhában ritka balfsszok, o teljeítményyel.... Szerinted nem lett volna elég egy robbanótedt és detonátot, hogy a tüzérségi akadémiai lőszerei biztisan ne kerüljenek rossz kézbe? Azt hiszem valamiért nagyra vagy magaddal, de nem látod a fától az erdőt. Dícsérjük az oroszokaat, milyen szépen bombázzák a tüz akadémiát, de nem lett volna rgyszerűbb a nagy futás mellett robbantani?
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Okkal nem robbantották fel a lőszert.Szerintem arra gondoltak,hogy nem lesz rá szükség csak nem úgy alakutak a dolgok.
   
 13. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  Khanassernél támadnak a moderáltak, több mint egymillió ember lesz ellátás nélkül ha elvágják.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Torokország lezárhatja a torok-szír határt orosz kérésre. Putyin és Erdogan megegyezett kedden egy munkacsoport létrehozásáról amelybe mindkét oldalról diplomaták, hírszerzok és katonák vesznek részt. Az elso találkozásra tegnap kerult sor Moszkvában. Az oroszok kérték a torokoket, hogy zárják le a határt, hogy se fegyver se terrorista ne tudjon Szíriába menni.
  http://ria.ru/world/20160812/1474188286.html#ixzz4H4aJSIRH
   
 15. yrkon

  yrkon Active Member

  Itt egy friss térkép Manbij környékéről:
  https://pbs.twimg.com/media/Cpnn2gxWYAEYWdV.jpg:large
   
 16. laiki

  laiki Well-Known Member

  Nem a fegyverterhelése vérszegéy a Tu-22M3 -nak, hanem a SALT v. START egyezmény valamelyikében anno az USA annyira tartott a gép képességeitől, hogy levegőben nem utántankolható lett. Így nem interkontinentális a bombázónk, csak interregionális hatótávú. Ezért a gépenkénti 12db OFAB v. FAB-250 bomba. Mert egyébként 69db FAB-250 v. 8db FAB-1500 elfér a bombaterében.</blockquote>

  Az igaz, hogy nem interkontinentális, de erre a távolságra ezzel a végig magasan, de hangsebesség alatt profillal azért el tudna vinni 12 db 250 kilósnál sokal többet is. A teljes belső terhelését gond nélkül és az 3-szor több.

  De az egy dolog, hogy mire képes és másik dolog, hogy minek van értelme. A B-2-vel sem csináltak soha élesben a képen láthatóhoz hasonló szőnyegbombázást.

  Kevés olyan célpont van, ami ellen szőnyegbombázásra lenne szükség. 12 db 250 kilós közepes pontossággal, 100-150, vagy 200 méters szórással lepottyantva a legtöbb cél ellen tökéletesen elég. Ráadásul nem egy gép megy a kötelékben, hanem legutóbb 6 db. Ennél több, csak nagy területű komplexumok (pl. egy reptér), vagy nagy területen kibontakozó csapatok ellen kellene. A Tu-22M3 bevetését a bomba oldás előtt sok órával tervezik meg. A menet közbeni céladat frissítés ugyan lehetséges, de mélységben lévő célpontokra mérnek csapást, ahol legfeljebb egy drón tud friss helyzetképet adni, vagy az sem. Tehát gyorsan mozgó csapatok, pickupok, gyalogok ellen nem igazán alkalmazzák őket. A kis kiterjedésű fix célpontok, mint a mostani Rakka melletti vegyifegyver "gyár" (valójában inkább manufakturális sufni üzem) ellen meg értelmetlen tökig terhelni a gépeket.

  Ez nem a II VH terrorbombázása, ahol komplett városrészeket próbáltak lerombolni, felgyújtani nagy kötelékekkel és rengeteg bombával.
   
 17. szpg9

  szpg9 Guest

  Dudi, az a szép a szofisztikában, hogy innen a billentyűk mellől mindent meg lehet magyarázni.....
   
 18. szpg9

  szpg9 Guest

  Ez kinek szólt?
  </blockquote>


  Ki itt az aktív állományú dudin kívül? És ki az, aki nulla katonai tapasztalattal torkol le tehetséges foteltábornokokat?
   
 19. tindalos

  tindalos Well-Known Member

  Azért Dudi nincs egyedül...
   
 20. szatomi69

  szatomi69 Active Member

  Újabb támadó hadművelet a rezsim utánpótlási vonalára?
  [​IMG]
  http://en.eldorar.com/node/2978
   

Ezen oldal megosztása