1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  A legtöbb összeesküvés elméletben nem hiszek. Viszont azt azért tudjuk, hogy az USA nem igán szereti az orosz jelenlétet Szíriában. Az úgynevezett "mérsékelt lázadókat" amúgy is támogatja a kormányzat, ráadásul nem ez lenne az első alkalom a történelemben amikor az Egyesült Államok indirekt akciókkal támogat lázadó csoportok. Rengeteg példát tudunk felhozni rá (a teljesség igénye nélkül, Irak - Irán háború, afganisztáni stingerek, disznó öböl akció stb.). Annyira nem elképzelhetetlen. Amúgy meg Szpéter jól írta le, hogy még csak következménye sem lesz a dolognak. Egy állítás egy tagadás. Az oroszok ezt mondják, na és? Lesz következménye? A közvélemény oldaláról biztosan nem.
   
 2. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  Oroszoknak a belsejével, softverekkel, műholdos koordinátákkal volt bajuk. Ezzel tisztában vannak, hogy kínai piacon minden beszerezhető. Egyébként benzines motor rohadt hangos....nem értem,miért nem rakták elektromos - az is simán bírna 50 km-es távot.
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Mehetnének az EI-hez fejlesztőmérnöknek...
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  https://www.rt.com/news/415454-drone-attack-syria-turkey/
  Kezd bejönni Molni egyik jóslata a Haditech összefoglalóból, a tömeges dróntámadásról. Az oroszok felkészültek voltak, és elektronikusan elfogták, és épségben leszállították a drónokat, még mielőtt célba értek volna. Közben az amikat mószerolják, mert épp felettük kőrözött egy Orion.
   
  nyugger and gergo55 like this.
 6. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az RT nézettsége nagyobb, mint a "mainstream" együtt. Valójában már az a mainstream.
   
  Pal likes this.
 8. boki

  boki Well-Known Member

  jani22 likes this.
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Legalább egy éve gyártja őket az IS.
   
  jani22 likes this.
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Vittek már oda Nyebo radart?
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Bár ez itt OFF, de az "orosz" szó konkrétan azt jelenti, hogy svéd. Az oroszok gyári neve "szláv". Oroszok a varégokkal való összecucerálódás után lettek. Azóta is mindig van "Varjag" nevű hajójuk, a Volga partja meg tele van viking (varég) emlékművekkel.
   
  cinikus and Pal like this.
 12. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Ezeken a drónokon nem látszik kamera. Még az alacsonyan repülő kamerás drónokkal sem tudtak 1-2 m-es pontosságnál jobban célozni.
  Így, GPS alapján elengedni 6-8 db/drón támadó kézigránát kategóriájú valamit, ez nem lesz érdemi hatással a harc eredményére.
  Itt egy szimpla kísérletet, tapogatózást láttunk, tudnak-e kezdeni valamit az oroszok egyszerre érkező 10-15 mini drónnal. Amit aztán követhetnének egy picit nagyobb, egybecsomagolt töltetű kamikáze drónok.
  Nos, az oroszok "kezelték" az ügyet. Így valószínűleg nem lesz folytatás, mert eredménytelennek bizonyult.

  Ez az információ viszont sokkal fontosabb az amcsiknak, mint a zöld-feketéknek.
   
  fishbed, Pal, zeal and 6 others like this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Furcsa ez a történet ezekkel a drónszerű farost lemez és ragasztószalag tákolmányokkal. A hasonló méretű de US Army minőségű RQ-20 drónok hatótávja 15 km. Jövőre jön majd hozzájuk a long-range tracking antenna (LRTA) ami ezt majd kitolja 60 km-ig.
  https://armyrecognition.com/dsei_20...nment_s_puma_ae_uas_receives_new_antenna.html

  Még az sem lenne elég, hogy a zöldektől Hmeimim-ig irányítsanak egy RQ-20-at. Ezek az izék meg megteszik? Ez még a 100 ezer dolláros Orlan-10 képességeit is karcolná, ezektől az izéktől ez elvárható? Ha nincs rajtuk kamera mi alapján irányították? Ha nem irányítottak, hanem mondjuk GPS alapján programoztak bele útitervet, akkor viszont hogyan vették át felettük az irányítást? Furcsa...

  Furcsa volt a szilveszteri támadás is, orosz média hozta a hírt a megrongált gépekről, aztán orosz média cáfolta. Meg lehetett hát nyugodni, egyszersmind fenntartani azt is, hogy valami volt és a CIA-nak is köze kellett legyen hozzá. Most meg jönnek ezek az izék. Nem világos hogyan lehetnének ezek képesek arra amit nekik tulajdonítanak, de az tuti, hogy egy P-8 Poseidon ott repkedett a közelben. Illetve nem tuti, mert alternatív verziók szerint P-3 Orion repkedett ott. De mindegy is, mert mert mindkettő CIA kompatibilis, tehát a CIA-szál megvan.

  Nyugati média csak kapkodja a fejét, lövése sincs semmiről, az orosz média dolgozik helyettük is és maga állít fel verziókat és ellenverziókat is, a dezinfo háborút már kiterjesztették saját magukra is. Csak az a biztos, hogy semmi se biztos ezekből a hírekből.
   
  Pal and gergo55 like this.
 15. bat77

  bat77 Well-Known Member

 16. vata

  vata Well-Known Member

  Szerintetek az oroszok tudják azonosítani honnét indultak a drónok?
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  fishbed and jani22 like this.
 18. comandante

  comandante Well-Known Member

  Ilyen elektronikát bárki be tud szrezni . Nem feltétlenül kell irányitani. Kordinátára forduló pontra is lehet oldást tervezni. Az olcsóbb drónokat mint itt is látható hablamezből is lehet csinálni. Az érdeles inkább hogy ezeket a szerkezeteket lefülelték , ennek oka talán a benzinmotorok voltak. Nem értem a csucstehnika kántálását.
   
  Pal and silurusglanis like this.
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  De ha nem irányították, akkor miért állítja az orosz VM, hogy 6 gép felett átvették az irányítást? Ha meg mégis irányították, akkor ezek az izék tényleg dupla akkora hatótávval rendelkeznek mint amit a jövőre elkészülő upgrade-elt RQ-20 fog tudni.

  Meg azt is állítják, hogy olyan országtól szerezték be a gépeket ami state-of-the-art technológiával rendelkezik, de az izéket elnézve nem világos mire gondolnak. Bár nem látunk a habszivacs alá és lehet, hogy ott megbújik egy ultra long-range tracking antenna (ULRTA).
   
 20. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Kedves uli.
  Az en szememben nem kell, h bizonygasd, h ehez is ertesz. En biztosra vettem :)
  Nezzuk csak visszafele.
  Szerinted a GPS vezerlesu dronoknak az elektronikajat nem lehet zavarni?!
  Szerinted az amcsi aksirol uzemelo dronnak ugyan akkora a hatotavja mint 1 robbano motorral felszerelt.
  Es vegul gondolod, h a pentagon leszerzodne olyan ceggel, aki 100 dolcsiert adja a dronjait? 100 dollarbol nem lehet kihozni lobbi penzt. Na meg a dizajn is sokat emel az aran :D
  Szolj, ha kihagytam valamit
   
  fishbed, Pal, svajcibeka and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása