1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. danielblack

  danielblack Well-Known Member

  Talán nem tetszik ez a kiforrott taktika? :D
   
 2. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Tigrisek a Duhur légbázisnál :

   
 3. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  18 + !!! Az IÁ akció az FSA ellen ma Damaszkuszban :

   
 4. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Idlibi harcok :   
 5. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Idlibi harcok :   
 6. gioo

  gioo Well-Known Member

 7. gioo

  gioo Well-Known Member

 8. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

 9. gioo

  gioo Well-Known Member

 10. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A HTS ma 2 autóbombát indított az Abu Duhur-i fronton a Tigrisek ellen. Egyik sem ért célba.
  Itt az egyik.
   
  fishbed and szegcsab like this.
 11. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  A tárgyalt drónok feltűnési helyei.
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 12. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  SAA és szövetségeseinek Idlibi előrenyomulása

   
  jani22 and fishbed like this.
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Annak sajna nem igazán látom a végét... Ha be is mennek a szakik területére (akár békefenntartóként), attól még a vegyes lakosságú-hovatartozású térségek, Harkovtól Odesszáig problémája nem oldóik meg... Ha meg ezeket is elfoglalnák, vagy akár Kijevig (vagy Záhonyig) mennek, akkor nagyon elvágják a nemzetközi megítélésüket és emellett számolhatnak az azokon a területeken élő jelentős, nem Oroszországhoz tartozni akaró lakosság ellenállásával és ennek minden következményével...


  Erre ment a lájk, mert volt bizony. Első körben a szovjetektől, akik igazán tökélyre fejlesztették ezen műfajt, aztán azóta meg még úgy a fél világtól, amcsiktól, britektől, úgy komplett a Közel-Kelettől, Kínától...  RDX (hexogén):

  Detonation velocity, confined: 8 750 m/s

  Volume of detonation gases: 900 l/kg

  http://www.eurenco.com/content/explosives/defence-security/high-explosives/rdx/


  PETN:

  Detonation velocity, confined: 8 400 m/s

  Volume of detonation gases: 823 l/kg

  http://www.eurenco.com/wp-content/uploads/2013/07/PETN.pdf

  Nem is tudom, nekem ezek alapján az RDX, igaz nem sokkal, de erősebbnek tűnik. De ha van itt VALÓDI vegyész-robbanóanyagszakértő, akkor javítson ki, ha valamit rosszul értelmeznék. Addig viszont áll az, hogy az oroszok hazudtak.

  Azon az aspektuson keresztül olvasom, hogy a hazugság és a hazugságok alapján történő utalgatás, manipulációs kísérlet csúnya dolog ám. Akkor is, ha az oroszok, ha az amcsik, ha az izraeliek csinálják, vagy akár bárki más.
  Egyébként itt akkor most elmondanám neked, hogy nálam az oroszok úgy 2016-ban vágták ki a biztosítékot, mégpedig a maláj géppel kapcsolatban. Amikor a saját (Almaz-Antey) vizsgálatuk eredményét kezdték el letagadni, meg félrebeszélni, amikor kényelmetlenné vált nekik a tény, hogy az a robbanófej-rakéta bizony náluk is rendszerben van. Tudod, bár illúzióim nem voltak, de addig egy fokkal jobbnak gondoltam őket, mint mondjuk az amcsikat. Na onnantól viszont egyértelművé vált, hogy semmivel nem jobbak. Az egyetlen különbség, hogy az oroszok gazdaságilag, meg katonailag sokkal gyengébbek és ezért (még) nem tudják annyira globálban tolni, mint az USA. De morálisan semmivel nem különbek. És innentől már egyre jobban irritál, amikor azt látom egyre több helyen netszerte, hogy az oroszok különbnek, jónak vannak beállítva, néha már ajnározva, a szavaik mindig igazak, még ha hazudnak, akkor is max csak tévedéséből, a másik oldal(ak) meg persze mindig hazudnak, félre akarnak vezetni szándékosan, mert ők gonoszok.


  Az ugye megvan, amikor Irakban USA-drónok adatfolyamának titkosítását törték fel a lázadók és aztán nézték a live videostreamet, amit az őket kereső, figyelő, támadó drónok küldtek a bázisnak? Na akkor azokban meg az oroszok segítettek? Mert ezeknél a szíriai drónoknál (haha, drónok... inkább barkácsolt, repülésre úgy-ahogy alkalmas valamik) minden alkatrészt simán be lehetett szerezni bárhol. Egyedül a vezérlés szoftveres összelövése lehetett némileg bonyolultabb. És attól, hogy a szír lázadók többsége valláskárosult (tetszik ez a szó, találó), még bőven akadnak közöttük jó szakemberek is.
  Fognak még bevetni drónokat... Szíriában sem ez volt az első barkácsdrónos támadás, de még csak nem is a második. És ezt te is tudod.
  Mi lenne az Orionnal? Nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy mondjuk csak az elmúlt egy hónapban hányszor repült arrafelé hasonló gép. Neked van erről infód? Ha igen, ne tartsd vissza. :)

  Nem elképzelhetetlen, hogy volt külső segítségük (FSA-t, "mérsékelteket" amúgy is elég sokan támogatják elismerten). És én korábban sem állítottam, hogy elképzelhetetlen. Csak tudod, ettől még az ellenkezője nem lesz igaz, mármint az, hogy biztosan külső segítség kellett hozzá. Na meg a "külső segítség" fogalomba elég sok dolog belefér... A kínai kereskedőtől, a nyugaton élő gazdagabb rokonon-elvtárson át valamelyik ország hadseregéig, hírszerzéséig.


  Már az első állítás sem tény, hanem hatásfokozó kamu (persze okkal), lásd fentebb.

  A második állításra meg, nem láttad a korábbi linkemet? Akkor csak neked, mégegyszer:
  http://www.powerlabs.org/chemlabs/petn.htm

  És a további felesleges körök lefutását megelőzendő:
  https://www.alibaba.com/showroom/price-pentaerythritol.html

  Szóval eddig kettőből kettő hazugság van az oroszok oldalán. És akkor a "drónokról" még nem is beszéltünk, de azt már mások leírták előttem. Na ennyit az én prekoncepcióimról...
   
  Pocok75 and angelsoul like this.
 14. mentuhotep

  mentuhotep Member


  gondolom a két hátbalőtt saa katonára gondolt...mondjuk nem értem h a tetőn szalonnáztak amíg megérkezett a szakállas brancs???
   
 15. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Eltalálta egyáltalán? Mert nemigen célzott, utána meg tüzet is kapott.
   
  karpatalja likes this.
 16. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Örülök más is így látja helyzetet.
  Nekem az oroszhívők = Apple fanok.
  Magyarázhatod mindkettőnek a tényeket, meg vannak győződve az igazukról, az áhitat megvédi őket.
  Félre ne értsen senki - én szeretem az orosz embereket (az orosz nőket elsősorban :D), de gyűlölöm az orosz politikát. Ugyanúgy csak a saját vezetőséggel törődik mint bárhol a világon az összes többi. Ahogy szeretem Amerikát (főleg az amerikai nőket :D:D), de hányingerem van attól, amivé az országot fordítja a politika.

  Ami még nem is lenne gond, csak mikor a hívők a politika oldalára állnak, az állhír terjesztéssel és a védhetetlen védésével. Ahogy az irak lerohanását védők, úgy a 777 lelövését tagadók is egy szinten vannak. Ezt a modellrepülő támadást pedig egyszerűen nevetséges komolyan venni, egyszerűen magát minősíti, aki ezt a gyenge propagandakísérletet tovább tolja. Jó lenne észrevenni, hogy itt nagyhatalmi érdekek vannak (azon belül vezetői csoportok érdekei), nem pedig jó meg rossz küzdelme - felnőtt emberek pedig komolyan ezt hiszik.
  Na ezért mondom, ami egyiknek az alma, a másiknak a vörös csillag.
   
  wolfram likes this.
 17. gioo

  gioo Well-Known Member

  Nem vagy te az igazság bajnoka csak kettővel több lapot osztottak neked mint az új fun clubodnak akik két értelmes gondolatot nem tudnak összerakni a ruszofóbiályuk mellé.Jól csinálod még hihető is időnként ...
  Elmondtad még egyszer ugyan azt kétszer olyan hosszan.:rolleyes:
  Mikor már tarthatatlan az egyik fél viselkedése akkor egyet lehet tenni lehúzni a szintjére a másikat is ,hogy igazolhassuk az előbbi tetteit.Nem nem egyformák nézz a térképre ,és most a szükséges erőegyensúlyról még nem is beszéltem.
   
  szegcsab and dragonette like this.
 18. gioo

  gioo Well-Known Member

  Látom tetszik az új trend.....ez valami olyan mint Ulipponál a békeharcos szerepkőr :D
   
  zeal, szegcsab and dragonette like this.
 19. gioo

  gioo Well-Known Member

  Búcsú papától mamától aztán lehet mártírrá válni.
  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 20. gioo

  gioo Well-Known Member

  Shadad azóta az SAA. kezén van már
  [​IMG]
   
  vata, fishbed and dragonette like this.

Ezen oldal megosztása