1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Robur

  Robur Well-Known Member

  Hááát. Petőfi inkább forradalmár volt.
   
 2. monster

  monster Well-Known Member

  Az van, hogy mikor az isis-szel kellett harcolni a kormánycsapatoknak, akkortájt már második éve háborúztak a lázadó szervezetekkel és az al-kaidával és az országnak mindössze kb. a negyedét felügyelték, olyan hosszú frontvonallal, amit talán még egy regionális nagyhatalomnak is nehéz lenne normálisan védeni, nemhogy a szír hadseregnek, amelynek legalább a fele dezertált, vagy meghalt addigra.
   
  blitzkrieg likes this.
 3. melampo

  melampo Well-Known Member

  Bármi lehetséges, csak ahhoz képest mekkora volt a paláver, ha most beírod a No.1 googlii keresőbe a nevét szinte semmit nem fog kiadni és amit betettél az az i24-nek adott rövid, az eredeti nyilatkozatát tompító bocsánatkérő interjú egy részlete.
  Tipikus esete az ösződi beszéd jellegű kommunikációs szarkeverésnek. Nem tudni ki szivárogtatta ki, tényleg az eredeti szöveg-e, akkor és ott mondta-e stb.
  Az is lehet,hogy más szövegét adták a szájába és azt terjesztik, de lehet, hogy valóban ilyen szöveget nyomott és most elmísmásolják.
   
  Premortem likes this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 5. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Bellingcat...
   
  antigonosz and bartinieffektus like this.
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Valahogy a palackos támadást is meg lehet csinálni, de a cikk is azt kérdezi, vajon mit akartak elérni vele?
  Legalább két fénykép azt mutatja, hogy tényleg történt ilyen támadás. Helikoptere meg csak Assadéknak van.
  Azt viszont nem értem, hogy senki se videózta azokat a heliket, amikor kidobták ezt a cuccot?
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Milyen háború? Milyen emberek? Ez alig több egy gyakorlatnál. Legutóbb is eljátszották, csak akkor Pancírral próbáltak lelőni Tomahawkokat. Valószinűleg nem sikerült. Az amerikaiak megtámadják Szíriát, és az oroszok megpróbálják megvédeni őket. Erről szól a dolog. Persze én is tartok az eszkalációtól, de ez azért nem valószinű. Ráadásul félig-meddig orsz hivatalos mondta. Láttunk már ilyet, amikor álruhás oroszok lőttek le amerikaiakat.
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az Izrael First, és háborút, de azonnal bagázst szokás "neokonoknak" nevezni.
   
  cinikus likes this.
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Arra felhívnám a figyelmet, hogy most szinte senki nincs az Amerikai "koalícióban" Szíria partjainál. Az EU-ból csak Névlegesen Franciaország, és úgy ahogy Anglia. A Franciák viszont nem használhatják a közel-keleti bázisaik reptereit, ezért Franciaországból kellene felszállni a gépeiknek (legalábbis két napja még ez volt a hír a rusvesnán) Németország már egy ideje bejelentette hogy gyakorlatilag technikai okok miatt (alig van működőképes technika) nem vesz részt külföldi missziókban. De sem Kanada, sem Ausztrália sem Törökország nem vesz részt. Tehát amit az USA csinál vagy nem csinál Szíria partjainál vagy Szíriában, azt nem csak ENSZ felhatalmazás nélkül teszi, de még csak nem is NATO akció. De a közel keleti országok is nagyrészt kimaradnak. Szaúd Arábia természetesen az USA oldalán áll (próbálna meg nem) Izrael meg kizárt hogy beleállna egy nagy támadásba (jelképesbe, ami messze elkerüli az utolsó magányos orosz katonát, és "legfeljebb" Iráni Nemzeti Gárdisták halnak meg, az lehet. ) De Izraelnél soha nem lehet biztosan tudni előre. Hogy a háttérben meg kit és hogyan irányítanak és/vagy támogatnak az is más kérdés.
   
  blitzkrieg and fishbed like this.
 10. Python

  Python Well-Known Member

 11. Groove

  Groove Member

 12. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  zsolti and gioo like this.
 13. Groove

  Groove Member

  Kis vicces szösszenet amit nem tudtam kihagyni...
   
 14. melampo

  melampo Well-Known Member

  Boki, mi ez a Kalinyingrádi éleslövészet, mit tudsz róla?
   
 15. melampo

  melampo Well-Known Member

  zsolti and gacsat like this.
 16. b4l4g3

  b4l4g3 Well-Known Member

  A méltán legendás "brit tudósok" újabb bullsh*t szövege...
  "Nem kétséges, hogy vegyi fegyverrel történt támadás. A kérdés az, hogy klórgáz vagy szarin volt a bevetett anyag. Véleményem szerint a kettő keveréke lehetett – nyilatkozta a Financial Timesnak Hamish de Bretton-Gordon brit vegyifegyver-szakértő. A szakértők szerint, mivel ezek az anyagok meglehetősen illékonyak a szabad levegőn, így nehéz bizonyítékokat találni."
  https://magyaridok.hu/kulfold/hetekig-vizsgaljak-a-vegyi-tamadast-2993524/

  A kis "Hamish" :)
   
 17. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Láttam ide be nem tett képeket az állítólagos hullákról (nem volt rajtuk azonosítható, hogy kb. mikor és hol készülhettek a képek, zárt térben közelről fotózták őket lámpafénynél),de azokon kimart szemű és orrú gyerekek és fiatalok voltak ami a klór jellemzője, de komoly mennyiségű hab is jött a szájukból ami meg a szariné.
   
 18. emel

  emel Well-Known Member

  "Helikoptere meg csak Assadéknak van."
  Ja, meg csak a környéken Iraknak, meg a törököknek, meg az oroszoknak, meg az USA-nak, meg Izraelnek, meg Jordániának, meg a briteknek Cipruson ... ennyi az egész?!! Libanonnak nincs?!! Ja de, nekik is van ...
   
  blitzkrieg, fishbed and zsolti like this.
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ja. És Damaszkuszba berepülnek vele. Tőled nem ezt vártam.
   
 20. gioo

  gioo Well-Known Member

  gyöngyszem egy média ez is....
   

Ezen oldal megosztása