1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Tudom hogy hülyén hangzik, de én komolyan elkezdtem azon gondolkozni hogy van alapja annak, hogy Trump Putyó legjobb embere! Eddig röhögtem rajta, de hát nem egész 3 év alatt csak elrendezte lassan Mr. Trump, hogy a lehető legrosszabb fényben tüntesse fel a saját országát. Mondom ezt úgy, hogy nem titok, én is rá szavaztam volna, s még mindig azt hiszem hogy jobb Ő a világnak, mint Hillary lett volna.
   
  Python likes this.
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Le vannak szarva. Az amerikaiaknak elegük van abból, hogy ők fizessenek a világ mexállásáért, a hasznot meg a részvénytulajdonosok tegyék el.
   
  fip7, KoviUbi, tonyo and 4 others like this.
 3. altx

  altx Well-Known Member

  Szerintem trumpli egyaltalan most nem gondolt az oroszokra..

  O egyszeruen beszelt egyet telefonon a szultannal, megbeszeltek valamit, nem is gondolkodot rajta es mar hozta is a dontest hogy mennek kifele sziriabol.. szerintem kb 5-10 perc volt az egesz...es mekkora cirkusz lett belole..
  Szoval o valamit kapot a erdogantol, a sajat erdeke volt az elso helyen es a tobbi egyszeruen nem erdekli.. a pentagon, az amerikai katonak, a nemzet mit gondol arrol..siman le van szarva..o meghozta a dontest a tobbi meg most kapkodjon hogy nem legyen totalis csod belole (szerencseje hogy egy amerikai katona sem halt meg ebben).

  Ennyi, o nem az orosz erdekeket nezi, nem az amerikai erdekeket nezi...o csak sajat erdekeit nezzi...
   
  beta and Python like this.
 4. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Erdogán elintézte Asszadnak, hogy a K-i terület szinte áldozatok (szírek) nélkül az ölébe huljon. Ez még a Krim félsziget visszaszerzését is felülmúlja. Az a terület sohasem volt Kurd, így ők szinte megszállók voltak ott.
  Azért a nagy hármas érdekes dolgokat tud alkotni!
   
  fishbed, fip7, Rotten878 and 6 others like this.
 5. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  :) Majd akkor néztek nagyot, amikor az egyesült szír-kurd-izraeli haderő megnyitja a Boszporuszt Oroszország számára. :)
   
  melampo likes this.
 6. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  EU: Törökországnak le kell állítania Szíriában folytatott katonai tevékenységét

  https://mandiner.hu/attachment/0335/334278_torok_szir1.jpg

  A tagállamok leszögezték, hogy a török katonai akció veszélyezteti a régió stabilitását és biztonságát.

  Törökország azonnali hatállyal hagyjon fel a hat napja Északkelet-Szíriában kezdett egyoldalú katonai offenzívájával, és vonja vissza haderőit országa területére – szögezték le az uniós tagországok külügyminiszterei luxembourgi tanácsülésükön a török offenzívával összefüggésben elfogadott zárónyilatkozatukban hétfőn.

  A tagállamok leszögezték, a török katonai akció veszélyezteti a régió stabilitását és biztonságát, megnehezíti az ENSZ által támogatott békefolyamat sikerét, valamint akadályozza a humanitárius segítségnyújtást, további szenvedést okozva ezzel a civil lakosságnak.

  Aláhúzták, az EU nem biztosít stabilizációs, vagy fejlesztési forrást azokon a területeken, ahol a helyi lakosság jogait figyelmen kívül hagyják vagy megsértik. Az unió azonban folytatja a súlyos humanitárius és menekültügyi válság hatékony kezelése érdekében erőfeszítéseit – írták.

  Kijelentették, a katonai tevékenység jelentősen veszélyezteti az Iszlám Állam legyőzése érdekében eddig elért eredményeket, a terrorszervezet ugyanis továbbra is veszélyt jelent Törökország, a régió, valamint Európa biztonságára.

  Fegyverkivitel

  Figyelembe véve azt, hogy Törökország katonai akciója drámai következményekkel jár, az EU azon tagállamok döntésére hívja fel a figyelmet, amelyek a Törökországba irányuló fegyverkivitel leállítása mellett döntöttek. A fegyverkivitellel összefüggésben a tagállamok elkötelezik magukat egy közös álláspont kialakítása mellet. A tagállamok e kérdésben képviselt nemzeti álláspontjának áttekintése és összehangolása érdekében az illetékes tanácsi munkacsoport a hét folyamán ül össze – közölték.

  A miniszterek kijelentették továbbá, hogy az Európai Unió továbbra is elkötelezett a szír állam egysége, önállósága és területi egysége mellett. Törökország emellett továbbra is kulcsfontosságú partner és fontos szereplő a Szíriában, és a régióban jelentkező válság megoldásában. Ankara biztonsági aggályait azonban nem katonai fellépéssel, hanem politikai és diplomáciai eszközökkel kell kezelni a nemzetközi humanitárius joggal összhangban – tették hozzá.

  „Illegális” török próbafúrások

  Az uniós külügyi tanácsülésen a szakminiszterek zárónyilatkozatot fogadtak el a Ciprus partjai mellett folytatott „illegális” török próbafúrásokkal összefüggésben is.

  Tekintettel arra, hogy Törökország további fúrási tevékenységeket folytat a Földközi-tenger keleti medencéjében lévő olaj- és földgázmezők után kutatva Ciprus déli partjaitól 45 tengeri mérföldre, a tanács szolidaritását fejezte ki a szigetországgal és a nemzetközi jogban rögzített függetlensége tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozta.

  A miniszterek arra emlékeztettek, hogy az Európai Unió tagországainak vezetői június második felében tartott csúcsértekezletükön határozottan elítélték a Ciprus közelében végzett „illegális” török próbafúrásokat, és válaszintézkedéseket helyeztek kilátásba, amennyiben Ankara nem hagy fel ezen tevékenységével.

  (MTI)
  https://mandiner.hu/cikk/20191014_e...ia_sziriaban_folytatott_katonai_tevekenyseget
   
 7. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Klingonnal szemben én is Trumpra szavaztam volna.A jó isten mentsen meg mindet a hozzá hasonlóktól.

  Jókor jut eszükbe...
   
  ghostrider likes this.
 8. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Nagy butaság lenne a kurdoktól ilyesmi. Azzal csak muníciót adnának kardigán dörrög szulddán kezébe.
   
 9. aamen

  aamen Well-Known Member

  az eu-s nyilatkozat kulcsszavai:
  leszögezték
  aláhúzták
  folytatja
  kijelentették
  hívja fel a figyelmet
  elkötelezik magukat
  munkacsoport ül össze
  politikai és diplomáciai eszközökkel kell kezelni
  összefoglalva, picsogunk egy oldalnyit mert be vagyunk szarva de mégis mondani kellene valamit
   
  misinator, fip7, Rotten878 and 8 others like this.
 10. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  https://index.hu/kulfold/2019/10/14/szir_csapatok_vonultak_be_egy_torokorszaghoz_kozeli_varosba/
  Mintha valakinek elmentek volna otthonról :
  "Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn arra utalt, hogy a török hadsereggel szövetséges Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) nevű arab ellenzéki milícia az északkelet-szíriai offenzívával párhuzamosan betörhet az északnyugati, ugyancsak a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd fegyveresei által ellenőrzött Manbídzs térségébe is."
  Úgy tudom arrafelé oroszok táboroznak.
   
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Ebből nem hagynám ki ukrajnát sem,vagy találtak Putyinék valami komolyat a biden csemete ellen,ezért trump hálából kivonul,vagy van valamilye Putyinnak trump ellen, ezért parából.:D
  De mint már írtam,Szírianak évtizedekre annyi,szóval job done,mit szórják ott a nehezen hitelezett dodó milliárdokat,hagy költsenek oda a az Oroszok,vagy aki akar.
  Irány SA,ott inkább fizetnek a megszállásért,jobb bolt.
   
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Akkor rövid,de mozgalmas lesz a betörés :D ,fent majd repednek a szűzhártyák 70esével.
   
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. A puskára gondolsz?
  Ahelyett hogy menetből átúsztak volna... :rolleyes:
   
  borisz, zeal and SilvioD like this.
 15. altx

  altx Well-Known Member


  Tudva hogy a nemet fegyeverexport tobb mint egy harmada torokorszagtol fugg..alig varja a felig szenilis merkel banya hogy kicsit nyugodjon a helyzet hogy mehesen a biznisz tovabb....franciak detto...

  amot meg a gorogok odaadtak a koncesziot a franciaknak a cipruszi furasokra es a franciak tovabb is adjak a fegyvert a toroknek aki legszivesebben elzavarna oket onnan hogy o furjon ott...

  az europaiknak sem eszuk, sem pocsuk nincs...

  nem tudnak 5 napra elore gondolkodni (ha mar elotte nem vesznek ossze valamin) kiveve ha nem valami lexbi-buzi tamogatasrol van szo...
   
  ghostrider and SilvioD like this.
 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Szerintem, USA a szír területek illegális megszállásával az oroszokat akarta megtorpantani, továbbá a Szíriától nyugatra lévő államalakulatnak kedvezni.
  A kivonulásuk okát még nem fedték fel.Lehet az ott élő népek gondolkodásának nem értése, nem látta át a döntéshozó, hogy mi is történik arrafelé. Vagy sima haditechnika, hogy a rendszereik nem alkalmasak efféle háborúk/békefenntartás kivitelezésére. A nyomasztó orosz fölény? Vagy jönnek az UFO-k és kell otthon a sereg.

  De ne feledjük a közvetlen közelükhöz tartozó Venezuelát és társai az alhasuknál. :)
   
 17. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Valamint a korábban emlegetett élőtérkép.
   
 18. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "Brit média: A Szíria elhagyására készülő brit különleges erõk" Ezek szerint 007-es befuccsolt. :)

   
  svajcibeka and antigonosz like this.
 19. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "Török elnökség: Erdogan telefonbeszélgetést folytatott a francia elnökkel a Szíria északi részén folytatott katonai művelet megvitatására"
   
 20. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Mondjuk, ezek a hírek nem bizonyítottak:  szír tankot fogtak el.

   
  szegcsab likes this.

Ezen oldal megosztása