1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Ha a teljes számokat vesszük, akkor a törököknek elvileg vagy 230 darab F-16 gépe van, ha csak a fele bevethető, az is sok. Meg sok egyéb még, de nézzük csak az F-16-ot AMRAAM-mal. Ezzel szemben az oroszok se mennyiségileg, se minőségileg nem tudnak szembeállitani semmit. A Szu-35 lehetne jó gép, de az R-77 (mindegy, legyen R-77-1) valószinűleg nincs egy súlycsoportban az AMRAAM-mal, és az R-73 sem a Sidewinderrel. Az R-27 meg csak egy nehezék a szárnyak alatt sajnos. A törököknek viszont van 4 modern AWACS gépük, az oroszoknak nincs épkézláb AWACS-a, az A-50-nel lagymatagon modernizálgatnak, fene tudja, mit ér, valószinűleg nem éri el a nyugati technikát az sem. A legmodernebb légvédelmi rakétájukat meg pechükre átadták önként a törököknek. :) Namost ebből az jön ki, hogyha az oroszok keménykedni fognak, akkor kapnak a nyakukba egy kemény török légitámadást. Formailag a szir állások lesz a cél, de "véletlenül" lesz jópár orosz egység elleni találat is. A törökök nem fogják a fő orosz bázist megtámadni. Az oroszok a török támadást nem tudják kivédeni, lelőnek 1-2 drónt, meg max 1 F-16-ost. Az oroszok kapnak egy komoly pofont, amikor elgondolkozhatnak, hogy ezt lenyelik-e, vagy elkezdenek atommal fenyegetőzni, mennyit ér meg nekik a káoszos sziriai kősivatag.
  .
  A másik meg, hogy a szir haderő egy szedett-vedett szabadcsapat, ha anno a háború előtt voltak is rendesen kiképzett katonák, azok mára már rég elfogytak. Adhatsz nekik modern fegyvert, de pont annyit fog érni, mint az a célpontnak kinthagyott Pancir.
  .
  Az oroszok helyében én inkább tárgyalnék a törökökkel, felosztanám a területet, hogy mindenkinek jó legyen, és nem fesziteném a húrt addig, hogy kiderüljön, hagyományos háborúban modern ellenfél ellen a cár "meztelen".
   
  Bleroka, Python and tomippo like this.
 2. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  OFF
  Mondtam, hogy befejeztem a témát. Most pedig a pofátlanságod miatt veled is befejeztem mindent, számomra nem létezel többé. :) Olyan szinten vagy mint Erdogan, egy hisztis nagy-arcú két-lábon járó katasztrófa... :rolleyes::D
  Elnézést mindenkitől, de ez olyan, mint egy betépett kocsmai kötözködő. (nem kizárt hogy ő is be van tépve:rolleyes: )
  ON
   
 3. grigorij3

  grigorij3 Well-Known Member

  Megint álmodozol?
   
  krokomach, tindalos, Loken and 6 others like this.
 4. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 5. comandante

  comandante Well-Known Member

 6. zolkas

  zolkas Well-Known Member  akkor a kilőtt kereküek lehettek
   
  fishbed, aquarell and Nemerson like this.
 7. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  ,
  ,
  Mármint hogy a 200-as darabszámú F-16 komoly légierő? :) :) Ez neked az álmodozás? :) :) Guglizz már rá gyorsan az F-16 tényszerű harctéri eredményeire, azután húzd fel a vekkert ébresztőre magadnak. A modern orosz technika sehol semmit nem bizonyitott eddig, igy ebben max hinni lehet, ha akarsz, de biztosan tudni nem.
  .
  Komolyan, eszem megáll, hogy egyeseknek azt kell bizonygatni, hogy az F-16 és AMRAAM kombináció veszélyes ellenfél, pláne százas nagyságrendben.
   
  Bleroka likes this.
 8. grigorij3

  grigorij3 Well-Known Member

  Néhány nap múlva térjünk vissza a témára...
   
  jimkirk, aquarell and Leonidas like this.
 9. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Igy van! Bár őszintén remélem, nem kell az elméletet élesben látni....!
   
  Leonidas likes this.
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 11. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Jelen esetben a kevés orosz katona a térségben kifejezetten előnyös. Ugyanis azt a keveset pillanatok alatt vissza tudják hívni Ivánék Hmeimimbe vagy valamelyik közeli támaszpontjukra és akkor onnantól mit ér az F-16 az AMRAAM-al? Erdogan viszont nem hívhatja vissza a katonáit. Szír területen meg simán telibe CM-ezhetik őket az oroszok. A célkoordináták már be is lehetnek táplálva a megfelelő helyen.
  Veszélyes ellenfél az F-16 és az AMRAAM kombináció, már ha van ki ellen bevetni. A török földi egységeket és támaszpontokat viszont még ez a veszélyes kombináció sem tudja megvédeni a Kaszpi tenger felől érkező CM-ektől. Nem véletlenül kérte Erdogan a Patriotokat a Szír-Török határra. Csak hát nem kapta meg. :)
   
  fishbed, fip7 and tindalos like this.
 12. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Ó, nézz oda mit posztolt boki az orosz flotta topikba éppen ma:
  https://forum.htka.hu/threads/orosz-hadiflotta.1471/page-57#post-645642
   
  fishbed, jimkirk, Loken and 3 others like this.
 13. Python

  Python Well-Known Member

  fishbed, Loken and antigonosz like this.
 14. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fishbed, Loken and Leonidas like this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

  Tüzérségi csapásokkal, felderítő és csapásmérő drónokkal támogatja a szíriai kormányerők ellen harcoló militánsokat Törökország a szíriai Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben – mondta Oleg Zsuravljov ellentengernagy, a szemben álló szíriai felek kibékítéséért felelős orosz központ parancsnoka.
  Zsuravljov a sajtóértekezleten azt mondta, ezzel Ankara megsérti az idlíbi feszültségcsökkentési övezetről Szocsiban kötött orosz-török megállapodást. A szíriai légvédelem kedden lelőtt egy Anka típusú török csapásmérő drónt, ami megsértette az ország légterét – mondta.
  A Rosszija 24 orosz hírtelevízió helyszíni jelentése szerint a militánsok és „török szakértők” orosz és szíriai repülőgépeket igyekeznek megsemmisíteni hordozható légvédelmi rakétákkal. A csatorna közölte, hogy az orosz és a szíriai gépek hőcsapdák bevetésével védekeznek.
  Reggel egy orosz katonai forrás valótlannak nevezte azokat a török sajtóban megjelent értesüléseket, amik szerint a militánsok visszafoglalták a kormányerőktől Szarakeb várost. Esti hírügynökségi jelentések szerint a Damaszkusz felügyelete alá február 8-án visszakerült település mégis gazdát cserélt, de a szíriai hadsereg bevett 20 másik települést.
  Az elmúlt hetekben kiéleződtek az ellentétek Moszkva és Ankara között az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben kialakult helyzet miatt. Törökország polgári célpontok és török megfigyelőállások elleni támadásokkal vádolta a szíriai kormányerőket és szövetségeseit, és azt követelte Damaszkusztól, hogy vonja vissza a csapatait. Az orosz fél ezzel kapcsolatban azt állítja, hogy a szíriai hadsereg a militánsok támadására válaszolt.
  Helyi idő szerint este 11:30-kor Törökországban elérhetetlenné tette a Twittert a nemzeti szolgáltató, a Turk Telekom, miután állítólag török katonákat támadtak meg Idlíbben. Hivatalosan 9, meg nem megerősített hírek szerint 34 török katona hat meg az incidensben.
  Az idlíbi militánsok harctéri támogatásával vádolta Ankarát az orosz hadsereg, Törökországban lelőtték a Twittert
   
  fishbed, Loken and gacsat like this.
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  33 Turkish soldiers confirmed killed in Idlib airstrike as Erdogan chairs emergency meeting on Syria
   
 19. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

 20. monster

  monster Well-Known Member

  Hát, roppantul kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. A török agresszor betámadja Szíriát, ez egyrészt már önmagában is súlyos jogsértés. Aztán miután kapott egy sallert, már nyíltan háborúval fenyegeti őket. Aztán megfenyegeti az oroszokat, hogy ha akadályozni próbálják a szírek elleni hadműveleteket, lezárja a Boszporuszt. Ha tényleg megteszi mindezt, kijelenthető, hogy Erdogannak valóban elmentek otthonról, és nekiállhat számolni a még hátralévő napjait.
   
  fishbed, zsolti and Nemerson like this.

Ezen oldal megosztása