1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ha fel is épült Idlibben akkor sincs már dolga amíg az orosz-török megállapodás van érvényben, neki vagy az utódjának inkább az ISIS-el kéne foglalkoznia mert az Eufrátesztől nyugatra a sivatag buckái közül még mindig előbukkannak a kalifa emberei.
   
 2. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  [​IMG]
   
 3. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ez majdnem az a szint, amikor egyesek a hadsereg szükségtelenségéről magyaráznak, mert hát a NATO megvéd.(Vagy éppen ugorjunk vissza kb 100 évet a magyar történelemben: "Nem akarok katonát látni"--->Az is milyen jól sikerült...)
  Nagyon is készülnie kell a szíreknek.Akkor is, ha éppen van orosz-török megállapodás, mert az nem véd meg semmitől.Az előző megállapodásra is nagy ívben sz*rt a török, miért ezt venné komolyabban?---->Az meg ugye világos, hogy a megállapodás egyik sarokpontját, az orosz-török közös ellenőrzést mindenfajta módszerrel akadályozzák a békegalambok.

  Márpedig ha készülnek a terroristák, akkor készülnie kell a szíreknek is.Hiszen nem akkor kell magukat összeszedni, amikor támadnak a terroristák, hanem már felkészülten kell azt várni.Nem kezdhetnek el vadászni az "egyéb" terroristákra, akik mindentől el vannak zárva, miközben Idlíb ezerszer értékesebb és komolyabb cél, mint a sivatag kipucolása a buckalakóktól.
  Nem beszélve az Eurofrátesz keleti oldaláról, ahol egy másik típusú terroristát kell kipakolni idővel.Mert ugye hosszútávú cél az is.
   
  fishbed, Rotten878, zsolti and 2 others like this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Amíg Putyin és Erdogan megállapodása érvényben van addig nem támadhatnak Idlibre, meg amúgy sem érdemes, a törökök már korábban is megállították az offenzívájukat, azóta folyamatosan tömik be a nehéz technikájukat, egy támadás ellenük csak még nagyobb vereséget hozna mint a korábbi.

  Ha Idlibet nem támadhatják akkor viszont az IS-el kéne foglalkozniuk, őket senki nem fogja védeni és ha nem számolják fel őket később csak rosszabb lesz, korábban csak konvojokra támadtak a buckák közül de már kijárnak Mayadinba és Bukamalba is. Nem kéne megvárni amíg valamelyikre kitűzik a fekete zászlót.

  Az Eufrátesztől keletre teljesen fel lett számolva a kalifátus pedig ott sokkal többen voltak, nyugatra meg még mindig hagyják a maradékukat akciózni, hát hol van az a tigris no és a maci?
   
 5. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  [​IMG]
   
 6. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  A turkománok idegen országban "honvédő háborút" folytatnak, vagy a szultánságot kívánják helyreállítani?
   
  zeal, KoviUbi and b4l4g3 like this.
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Akárhogy nézem a térképet, Idlib az mindegyiken Szíriában van!! Micsoda aljas gyarmatosító/kommunista/náci szokás az, hogy két külföldi ország megegyezik egymás közt egy harmadiknak a területéről??!! Neked ez így oké, Molotov és Ribbentrop szellemei meg újra jattolnak és röhögnek a sírjukban?!!
   
  fishbed, zeal, antigonosz and 3 others like this.
 8. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  2018 feb. 23. hagyjuk mar gyerekek... CSAK EHAVI KEP az ervenyes :D :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
   
 9. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  A képek alapján érdekelne egy testbeszédes (és hasonlókkal) foglalkozó szakember véleménye/értekelése(+ még a további képek).

  Valaki megpróbálja?

  (U.i: csak "finoman"!)
   
  tomippo likes this.
 10. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ejnye, már megint nem használod azt a fránya válasz gombot, így nem kapok értesítést, pedig a te véleményed is fontos bizonyos szempontokból.

  Szerk:És azért azt se felejtsük el, hogy Erdogan egyszerre akar Szíriában háborúzni, meg Líbiában. Kicsit bátor ötlet, de nem véletlenül láthatjuk, hogy mennyire nem megy neki egyszerre a kettő. Vagy csak az egyikre figyel oda, vagy elbukja mindkettőt.

  Fordítva ülsz a lovon, vagy fordítva tartod az újságot, nem tudom:
  Korábban is volt egy megállapodás, amit nem tartottak be a terroristák és a törökök, erre kapták válaszul azt, hogy rövid idő alatt elbuktak 2.5 ezer négyzetkilométert, a török megfigyelőállások harmadát, úgy 300 települést, egy komplett autópályát és még sorolhatnám.
  Majd Erdogan elsunnyogott és aláírt egy elé tolt papírt és örült, hogy csak ennyit bukott el.
  Sose tudjuk meg, hogy ennél komolyabb eredményekre számított-e a szír vezetés vagy sem, de összességében Aszad nyert többet, míg Erdogannak maradt az, hogy az események után fusson.
  Te magad írod, hogy ömlik a nehéz technika török részről: akkor hova a kékeres pék.... ...lapátba küldenéd a katonákat onnan?
  Fegyverkezik az ellenség, de te hátralépnél kettőt?
  Agyam eldobom néha a te béketerveiden.
   
  matyiii2 and Rotten878 like this.
 11. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Mikor is sèrült meg?
   
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kb jo egy honapja.
   
 13. Python

  Python Well-Known Member

 14. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  2020. marcius 4.
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Jol eltalaltam. :)
   
  ornagy likes this.
 16. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Te lőttél?:D
   
  antigonosz and fip7 like this.
 17. tomippo

  tomippo Well-Known Member


  [​IMG]
   
 18. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  [​IMG]
   
 19. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  [​IMG]
   
 20. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Közben szoliban is volt! :)
   

Ezen oldal megosztása