1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Elkapták a "nyavajásokat", akik hirtelen nem is tudják mit csináljanak... :D Remélem a szöveget lehet érteni.

   
  anonim999, KoviUbi, Leonidas and 3 others like this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nehámy szakáll leéghetett a lövések túlsó végén...:rolleyes::D
   
  Wilson likes this.
 3. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Igen a 122mm nem viccel.
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. boki

  boki Well-Known Member

  Zsidó gépek ma este újabb agressziót követtek el Damaszkusz ellen.
   
  fip7 and gacsat like this.
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A zsindex meg hazudik.
   
 7. Vasgyar

  Vasgyar New Member

  Ezek az amcsik mit keresnek még ott?
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Damaszkusz felett tegnap este , a rakéták többségét sikerült lelőni a szír légvédelemnek.
   
  fip7, KoviUbi, fishbed and 1 other person like this.
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Szíria állam olaját lopják.
   
  fip7, aquarell, Nemerson and 5 others like this.
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Ottfelejtettek oket.
   
 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. boki

  boki Well-Known Member

 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member


  Állítólag a Damaszkuszban illetve a környékén az iráni forradalmi gárda állásait támadták az izraeli gépek.A szír légvédelem rakétákat indított az izraeli gépek ellen.

  [​IMG]
  izraeli rakéta által okozott robbanás Damaszkusz déli részén  A szír légvédelem szerint az izraeli gépek a libanoni légtérből támadtak,mindenesetre a szír légvédelem által kilőtt rakéták egy része Libanon és Jordánia területére zuhantak és ott tüzeket okoztak.


   
 14. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Al-Mezzah (Damaszkusz) közelében csapódott a földbe.


  [​IMG] [​IMG]
   
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Irán saját légvédelmi rendszereit akarja Szíriában telepíteni
  Író Aysegul


  [​IMG]
  Bavaria-373

  Irán légvédelmi rakétarendszereit Szíriában akarja telepíteni.
  Irán szándékai szerint azon kevés nemzet egyike akar lenni, amely határain túl rakétavédelmi rendszert működtet. A Teheran Times szerint amely a szíriai rezsimmel 2020 júliusában aláírt megállapodásra hivatkozik, Irán két légvédelmi rakétarendszerét akarja Szíria területére telepíteni.
  Ezek a Bavaria-373 (az S-300 iráni megfelelője) és Khordad-3 légvédelmi rakétarendszerek Az iráni források szerint, a Khordad-3 légvédelmi rendszerrel lőtték le a MQ-4C Triton drónt 2019.júniusában.
  A Teheran Timest idézve : „A két ország úgy döntött, hogy reagál az izraeli légicsapásokra. ”.

  [​IMG]
  Khordad-3 iráni légvédelmi rendszer

  Izrael folyamatosan légi csapásokkal támadja a Hezbollah állásait Szíriában valamint az Irán által támogatott Hashdi Sabhi lőszerraktárait és katonai támaszpontját Irakban.
  Ezen felül bár orosz technikusok irányítják az orosz S-300/400 légvédelmi rendszereket, amelyek a Szíriában jelenleg alkalmazott legfejlettebb légvédelmi rendszerek. A jelentés szerint azonban ezeket a rendszereket soha nem használták vagy használják az izraeli támadások kivédésére.
  Irán célja az a légvédelmi rakétarendszerei a határain túl is telepítésével,hogy megvédje erőit,és támogassa szövetségesei iraki és szíriai védelmét, és,hogy megakadályozza Izraeli légicsapásait,

  [​IMG]
  izraeli rakéta által okozott robbanás Damaszkusz déli részén
  Ha Irán képes lesz telepíteni és irányítani légvédelmi rendszereit,a határain túl akkor azon kevés nemzetnek egyike lesz, amely a határain túl rakétavédelmi rendszereket működtet és ami egyben stratégiai jelentőségű területek légvédelmi ellenőrzését jelentené Irakban és a levantei régióban.
   
  fishbed, fip7, Nemerson and 3 others like this.
 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az iráni légvédelmi rakétarendszerek telepítésének hírére az izraeliek benyomták a pánik gombot egy részt kijelentették,hogy mindenáron megakadályozzák a légvédelmi rendszerek Szíriába telepítését,másrészt Bnei Gantz izraeli védelmi miniszter július 17-én felvette a kapcsolatot az orosz védelmi miniszterrel, Szergej Sojguval,és azt mondta orosz kollégájának, hogy Izrael nem tolerálja az iráni rendszer telepítését, és arra kérte Oroszországot,a hogy gyakoroljon nyomást Iránra,
  hogy ne telepítse ezeket légvédelmi rakétarendszereket Szíriába.Egy izraeli katonai elemző Tal Inbar szerint amennyiben Irán ezeket a légvédelmi rendszereket Szíriába telepíti akkor azok komoly gondot fognak okozni az izraeli pilóták számára.
  .
  [​IMG]
  Khordad-3 iráni légvédelmi rendszer
   
  fishbed and tong djagbu like this.
 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fishbed, tong djagbu and Wilson like this.
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ezzel kapcsolatban érdekes adalék,hogy a Szíriába telepítendő iráni légvédelmi rakéta rendszerek képesek az odatelepített orosz Sz-300-l az adatokat fogadni tehát elvileg lehetséges,hogy éles helyzetben az Sz-300-s tűzvezetési adatai alapján rakétákat indítsanak az izraeli gépek ellen.
   
 19. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Amennyiben azt az oroszok preferálják, márpedig ez nem úgy tűnik, már évek óta. Ugyanis ezért nem indult el eddig egyetlen S-300 sem izraeli gépek ellen. Figyelmeztetést meg leckét azt volt hogy kaptak, de mást nem. Vagy valamiről nem értesültem?

  Ha az irániak betelepítik ezeket a légvédelmi rendszereiket szíriába, izrael keményen oda fog csapni, efelől semmi kétségem. Az utolsó darabot is ki fogják lőni. Világosan megmondták már sokszor, hogy senki, egyetlen banda sem létesíthet támaszpontot 400-500 km-en belül izrael határaitól, aki izrael megsemmisítésével fenyegetőzik. Ahogy eddig is minden ilyen kísérletet kilőttek, ezután is ezt fogják tenni. Ha irán betelepítheti a légvédelmi rendszereit, és ezt az oroszok is hagyják, velük is szembe fog állni izrael. De erre nem fog sor kerülni, mert ilyet az oroszok nem csinálnak. Senki nem fogja megvédeni a szíriai iráni bázisokat, kína sem, erről ne is álmodjon senki. (eddig sem szóltak bele, simán hagytak minden porig bombázást / rakétázást izraelnek az iráni szíriai bázisok ellen, ha ez még valakinek nem tűnt volna fel az elmúlt években, és ez sem fog változni, ebben szinte biztos vagyok)

  Irán szeretne ilyen rendszereket telepíteni. Orosz adatot kizárt hogy kapnak izraeli gépek ellen, ahogy eddig sem kaptak, erről se álmodjon senki, mert utópia. Ahhoz hogy ez megváltozzon, gyökerestül kéne megváltoznia a térségben mindennek, én így látom. Ez pedig nem fog bekövetkezni egyenlőre.
   
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ezért írtam,hogy elvileg lehetőség van rá:).Az is érdekes kérdés,hogy Irán és Szíria hogyan akarják ezeket eljuttatni és beüzemelni Szíriába anélkül,hogy a zsidók ne csináljanak belőlük sok kis apró légvédelmi rendszert.
   

Ezen oldal megosztása