[BIZTPOL] Szíriai helyzet

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 435
609
113
Oroszország legalább tíz MiG-29-es vadászgépet szállít Szíriának egy korábban kötött szerződés alapján - közölte a MiG repülőgépgyár vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.
 

Galcom

Well-Known Member
2010. július 2.
926
2 890
93
Júúj…

Ne vegyetek át szó szerint ilyet. A képen nem MiG-23BN látható, hanem egy szovjet MiG-23M.

Szíria pedig rendszeresítette a MiG-23BN-t, most is repüli a 17. dandár An Nasiriya repülőterén.

http://htka.hu/wp-content/uploads/2012/07/szir_MiG-23BN.jpg
http://htka.hu/2012/07/08/sziria-legiereje-es-legvedelme-napjainkban-2-resz
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 421
16 834
113
Biztos forrásból hallottam hogy a MiG-23 űrsiklónak, lett átépítve, a pilóta pedig egy vegyifegyvernek látszó függesztményben kicsempészte a Szírek által kifejlesztett Halálcsillag és egyéb tömegpusztító fegyverek tervrajzait is.
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
103
35
28
Azért a szír-török határon ez eléggé izgalmas lehetett:

Aleppo környékén nincsen szír légvédelem? Gondolom egy idő után ők is tisztában voltak már azzal, hogy a pilóta dobbantani akar akkor miért nem lőtték le?

 
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 500
5 588
113
:D

Azt a légvédelmet a "lázadók" már biztos hogy semlegesítették. Ezért vannak ott. Előkészíteni és legitimizálni egy Nyugati intervenciót...
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Ha nem lépnek se a nyugat, se a zsidók, se az oroszok akkor úgy tűnik lassan az ott lakók fogják kierőszakolni a beavatkozást a rezsim ellen.
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
A szerkesztett fotóról nekem valamiért a "Vag the Dog" c. amerikai film jutott eszembe. Ha nincs igazi háború, hát csinálnak egyet - stúdióban.
 

saposnyikov

New Member
2012. november 30.
11
0
1
Ha az orosz barátaink nem sietnek, akkor az áldozatokkal fog járni. Ha nem is a levegőből lövik ki a radarosaikat/rakétásaikat, akkor a földről a felkelők.
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
2
18
Mivel Szíria,ezért ez a film szerintem ide való.A szíriai napló című dokumentumfilm a "demokratikus" ellenzék vezető erejét a szíriai szabad hadsereget mutatja be. Ők azok akiket a nyugati média szintén "fegyvertelen tüntetőknek" nevezett akkor, amikor már elég sok felvétel a netre került,arról,hogy ezek a "fegyvertelen tüntetők" BMP-vel rohangásznak és lövöldöznek mindenre. A film a szíriai szabad hadsereg tagjai által mobiltelefonnal és kamerával rögzített felvételeket is tartalmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=qD1QTZc28Bk
 

Lapua

Member
2011. január 7.
60
8
8
Addig amíg Putyint heggesztik össze a betegsége alól, amit olyan serényen titkolnak  , nemigazán lesz  orosz oldalról beavatkozás , sőtt majd rábízzák valamelyik  "néphadseregre" a dolgot  ! Viccet félretéve , a rezsim biztosra veheti ,hogy beavatkozás várható a közeljövőben !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 887
68 137
113
http://hungarian.ruvr.ru/2013_01_08/Izrael-vadaszrepulogepek-begyakoroljak-a-sz-riai-forgatokonyvet/
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 500
5 588
113
Ha minden igaz, a Hezbollah 5 ezer fegyverese lépte át tegnap a szír határt, hogy csatlakozzon a damaszkuszi harcokhoz! Egy kérdésem maradt: A múlt évben "nagy" hűhóval kiküldött GRU-s kollégák hol vannak?
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
6
18
Sziriaban egyszeruen nincs jo megoldas. A lokott Assad ha nem ment volna el a zsidogyuloletevel az Irani iranyba meg maradhatott volna. Igy  most nyugati segitsegre nem szamithat mig az uj "ellenzek" is latszik hogy nem lesz kulonb.

 

Cseber veder szitu.

 

Az izraeliek meg ugy vannak most mint az irak irani haboruval anno. Amig egymassal harcolnak addig sem ellenuk.

 

 
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 887
68 137
113
Múlt héten volt egy nagy akciója a a zsoldosoknak  egyidoben 3  helyen (városra) támadtak, csak, hogy a kormányerok tudtak az akciórol, amit  Torokországban dolgoztak ki a CIA vezetésével, csak hát az orosz hírszerzés értesítette a szíreket a készulo akciórol, így a " felkelok " csúfos vereséget szenvedtek.  Az SVR-sek nem alszanak......