[BIZTPOL] Szíriai helyzet

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
14 334
9 780
113
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
10 372
16 450
113
Jelezték, hogy nem csak uki fontos számukra és ne legyenek túl szemtelenek. Biztos a ledobott bombák/akármik voltak a fő célok. A provokáló gépek meg elsiettek a radarhorizont alá.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
4 719
13 193
113
"Izraeli vadászgépek indították a támadást a nemzetközi légtérből Szíria partjainál. A gépek 22 irányított rakétát lőttek ki a támadás során, amelyek közül legalább 16-ot elfogott a szíriai légvédelem. Egy drónt, amely szintén részt vett a támadásban, lelőtték."

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 075
38 528
113
Damaszkusz tiltakozását fejezte ki Ankara felé a török kormány azon terve ellen, miszerint Törökország egymillió szíriai menekültet szállítana az arab ország északi, törökbarát csoportok ellenőrizte részébe - jelentette vasárnap a Middle East Monitor című, londoni székhelyű hírportál.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/243916/
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 287
3 915
113
Az amerikaiak aggódnak. Szerintük Erdogan ki akarja használni, hogy Moszkva más felé figyel, Washington pedig kénytelen lesz egyezkedni a skandináv bővítés ügyében.


Az afganisztáni kivonulás fiaskója után is felmerült ebben topicban, hogy Törökország elsődleges érdeke, hogy a határ mentén amerikai ellenőrzés alatt álló területekből nyomja ki a jenkiket és alakítsa ki még hosszabb szakaszon a védelmi puffer zónáját.
Akkor az elmélet az volt, hogy az amerikai területekért cserébe -és az orosz félre nézésért- Aszad és Putyin Idlib déli részén kap zöld lámpát egy offenzívára. Kíváncsi vagyok, lesz-e ilyen ellentételezés középtávon, ha most tényleg megindulnak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
4 719
13 193
113
"
Május 28-án az orosz katonaság erősítést telepített az északkelet-szíriai al-Qamishli repülőtérre, ami úgy tűnik, válaszul Törökország közelmúltbeli fenyegetéseire.

Orosz és szíriai források szerint az erősítések között számos Szu-34-es vadászbombázó és Ka-52-es támadóhelikopter is szerepelt. Tavaly az orosz hadsereg megerősítette jelenlétét az al-Kamisli repülőtéren, és ezzel az északkelet-szíriai fő bázissá változtatta azt."

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
4 719
13 193
113
Szíria 05.28.

28may2022_Syria_war_map.jpg


 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
13 075
38 528
113
II. Abdalláh jordán király szerint Oroszország kivonulása Dél-Szíriából olyan hatalmi vákuumot teremtett, amelyet Irán és szövetségesei fognak betölteni, és csak remélni tudja, hogy az Iránnal folytatott párbeszédnek pozitív hatása lesz a szíriai béke helyreállítására - nyilatkozta az uralkodó az amerikai Közel-keleti Médiakutató Intézet (MEMRI) TV-csatornája által közzétett interjújában.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/244222/
 
 • Imádom
Reactions: Kim Philby