1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

   
 2. Erre nem igazán tudok mit írni mert a 80-as évek óta ismerem Pozsonyit, bár eléggé művészlélek, korántsem hülye vagy őrült.
  Remélem legalább átfutottad a cikket, mert ahhoz nem sikerült hozzászólnod. Majd legközelebb.
   
  zztop and zeal like this.
 3. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Az NPC mémen jót nevettem. Ezek szerint annyira betalált hogy ban jár érte
   
 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  Úgy tűnik. Bár én azon csodálkozom, hogy a briteknél ezért még nem járt börtönbüntetés. Itt van egy újabb agyrém amit most kitaláltak. Még csak tervezet, remélem nem fogadja el a parlamentjük. (Ismét angolul beszélők előnyben) Na és akkor még ránk mondják, hogy itt diktatúra van. Ha ez a törvény hatályba lép akkor ott mi lesz? Demokrácia? Nem kritizálhatod a politikust (aki közszereplő) mert... csak? Ezután mi fog következni? Felségárulás címén bevarnak a towerbe és nyilvánosan lefejeznek, mert kritikát mersz megfogalmazni egy parlamenti képviselővel szemben? Ez mi ha nem diktatúra?

   
 5. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Még nem jár érte. De majd. Előtte még engedélyhez kötik a pornó nézést.
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  A tower,meg a lefejezés csak a saria bevezetése után lesz.
  Múlt vasárnap voltam a nagy britanniában fejtágításon,hát nem tojtam magam össze a gyönyörtől.
  A nagyfalu mellett voltam,Harlowban,majd írok pár sort,ha van rá igény,de most telóról nem dühítem fel magam.
   
 7. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 8. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 9. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Csaknem százezer gyereket hagytak hátra a külföldön dolgozó románok
  A százezret közelíti Romániában azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek egyik vagy mindkét szülője külföldön dolgozik; többségüknél érzelmi és viselkedési rendellenességek figyelhetők meg - írta csütörtökön a Hotnews.ro hírportál alapján az MTI, a statisztikai intézet átfogó tanulmányát ismertetve.

  2017 végén 77 471 olyan kiskorút tartottak nyilván Romániában, akinek egyik szülője és 17 425-öt, akinek mindkét szülője külföldre távozott. Tanáraik szerint gyakran hiányoznak, iskolai teljesítményük, érdeklődésük csökken, kommunikációs és érzelmi zavarokkal küzdenek, könnyen apátiába esnek, vagy éppenséggel hiperaktivitással, szóbeli és fizikai erőszakkal próbálják felhívni magukra a figyelmet.

  A legtöbb hátrahagyott gyerek (több mint 31 ezer) az ország észak-keleti (moldvai) térségében él. A legkisebb arány a fővárosban és az ország nyugati régiójában figyelhető meg, ahol az ország lakosságának 20 százaléka, de a hátrahagyott gyerekek alig két százaléka él.

  A statisztikai intézet szerint a vendégmunkások által hátrahagyott gyerekek alig több mint 40 százaléka részesül egyéni vagy csoportos tanácsadásban. Több mint háromnegyedüket anyjuk, tíz százalékukat apjuk neveli egyedül, öt százalékukat nagyszülők vagy más családtagok gondjaira bízták a külföldre távozott szülők.


  A statisztikai kimutatás szerint tavaly csaknem 220 ezer román állampolgár költözött egy évnél hosszabb időszakra külföldre. A legtöbben Nagy Britanniában (23 százalék), Olaszországban (20 százalék) és Spanyolországban (13 százalék) telepedtek le.

  https://index.hu/kulfold/2018/11/01...et_hagytak_hatra_a_kulfoldon_dolgozo_romanok/
   
  dragonette and phaidros like this.
 10. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member  Nagyon tanulságos rész!
   
  fip7 likes this.
 11. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Egyre kevésbé érdekli a hazájuk sorsa az európai fiatalokat
  Az individualizmus elképesztően nagy pusztítást vitt végbe az öreg kontinensen, de nincs még minden veszve.

  Az idősebb generációk tagjai gyakran használják a már közhellyé vált „bezzeg a mi időnkben”és a „régen minden jobb volt” kifejezéseket. Habár néha már megmosolyogjuk ezeket a mondatokat, egyes témákban nagyon is relevánsak.

  Egy friss felmérés szerint, melyhez az apropót az első világháború lezárásának 100. évfordulója adta,

  a 18-40 éves britek 39 százaléka megpróbálná elkerülni nemzete szolgálatát, amennyiben kitörne egy harmadik világháború.
  A közvélemény-kutatás készítői azért vizsgálták külön a 18-40 éves korosztály preferenciáit, mert az első világháború éveiben a hasonló korúakat sorozták be a brit hadseregbe, vagy kaptak feladatokat a hátországban.

  Jól mutatja, hogy mennyire generációs problémáról van szó, hogy az Egyesült Királyság teljes lakosságának csak 20 százaléka próbálna kibújni a kötelességek alól, szemben a fiatalok körében mért 39 százalékkal.

  De mégis hogy jutottunk el idáig?
  Az individualizmus kapcsán lehet talán a legjobban megérteni, hogy mi is zajlik ma a Brit-szigeteken és az egész európai kontinensen, főleg annak nyugati felén. Az individualizmus azt tanítja, hogy az egyén érdekeit a közösség érdekei fölé kell helyezni, a közösségi létforma egyetlen feladata, hogy az egyén „önmegvalósításához” minden lehetséges feltételt biztosítson.

  Ebből már szabályszerűen következik, hogy az emberi kötelékek meggyengülnek, atomizált társadalmak jönnek létre, melyek hosszú távon halálra vannak ítélve, mivel nem valódi, csak látszatközösségek.

  A józan ész szabályaival, de mindenféle vallási és természeti törvénnyel is ellenkezik az, ha egy közösség tagja a közösséget ért külső támadás esetén nem hajlandó megvédeni azt. Egy közösség pedig, amennyiben vészhelyzetben nem számíthat a saját tagjainak szolgálatára, ugyancsak nem valódi közösség, és ugyancsak halálra van ítélve.

  Nagyon nagy hiba lenne azonban, ha a mostani brit felmérés eredményeit kizárólag az Egyesült Királyság problémájaként könyvelnénk el. Sajnálatos módon – ahogy már említettem – az egész nyugati civilizációban jelenlévő jelenségről van szó, nem véletlen, hogy az elmúlt időben több közvélemény-kutatás is kimutatta, hogy az európai államok lakosainak körében folyamatosan csökken a patriotizmus és a hazaszeretet.

  A hagyományos értékek erodálódása, illetve ezzel párhuzamosan az individualizmus és a liberális életmód piedesztálra emelése már eddig is elegendő problémát okozott mind Európában, mind Magyarországon. A legsúlyosabb az összes közül a hagyományos családmodell szétzúzása, ezáltal pedig a születésszám csökkenése.

  Jövő májusban, az európai parlamenti választásokon újfent megadatik a lehetőség, hogy válasszunk
  • a nemzetek büszke Európája és az identitás nélküli Európai Egyesült Államok;
  • illetve hagyományos családmodell és az individualizmus között.
  https://888.hu/article-egyre-kevesbe-erdekli-a-hazajuk-sorsa-az-europai-fiatalokat
   
  plushun, nekerdez and Luthero like this.
 12. plushun

  plushun Well-Known Member

  Jó cikk! Ezzel kapcsolatban (individualizmus és társai) hoznék két videót.  A második egy kicsit hosszabb, de érdemes végig hallgatni, amúgy alapvetően ez egy bejegyzés egy amerikai proftól amit meg itt el is lehet olvasni: https://www.frontporchrepublic.com/2016/02/res-idiotica/

  A videó pedig alább:

   
  Lord Gazember and anonim999 like this.
 13. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Nem lehet, hogy inkább az van a jelenség hátterében, hogy a Brit fiatalok nagy része valamilyen bevándorló?
   
  phaidros likes this.
 14. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Valahogy így zajlott le Roma bukása is, de jelen helyzet jobban van dokumentálva legalább is most azt gondolhatjuk !
   
 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  És sokkal jobban ki fog hatni a világra mint róma megsemmisülése.
   
 16. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nem fog ! Mivel lassan ott tartunk mint a Római időkben vagyis Európa a világ GDP kevesebb mint 1/3 adja!
   
 17. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

 18. plushun

  plushun Well-Known Member

  Azért ez valahol nagyon nagyon szomorú. 1100 év alatt sem a tatár sem a török sem az osztrák nem tudott kiirtani minket, mi meg kiírtjuk saját magunkat. Tragédia.
   
  fip7 likes this.
 19. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nem saját magunkat írtjuk ki! Hanem liberális írtanak ki minket. A valós értékeket individualista szeméttel helyettesítik. Elérték hogy a nő és férfia egymás ellensége ahelyett hogy társat lássanak egymásban.
   
 20. plushun

  plushun Well-Known Member

  Igen, csak ugye a társadalmat az emberek összessége alkotja, és ez esetben azt vehetjük észre, hogy több az olyan ember akinek nincs gyereke, mint az olyan akinek van. Ez pedig egyéni elhatározás, akarat kérdése, és ami a legfontosabb, hogy két ember személyes elhatározása! Rengeteg olyan kapcsolat van ma Magyarországon ahol nincs gyerek és még több olyan ember van ma idehaza akinek nyűg lenne, mert az túl sok felelősséggel járna, na és akkor persze kevesebbet költhetne saját magára.
   

Ezen oldal megosztása