1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nem ez van ! Gyermektelenség valójában az esetek nagy részében kényszerhelyzet. A nőknek egyre hatalmasabbak az elvárásaik stb. Ahogy itt régebben írták mindenkinek az alfa hím kéne!
  De erre ott van a kolléganőm ellen példa egy szó szerint anyám asszony katonájához ment feleségül és szült neki gyereket majd 1 év után elváltak. Az "alfahív" jól néz ki(legalább is kolléganőm szerint) de, egy olyan ember aki semmit nem fejezett be Szombathely és környékén hangosítással foglakozik mint egyéni vállalkozó. Thor becenévvel illeti magát. Emberként egy én központú nímand!
   
 2. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Köszönjük Thor nevében is a hasznos infót :D

   
  antigonosz likes this.
 3. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Szívesen máskor is :) Én megszoktam ha érvelek akkor azt adatokkal vagy példákkal támasztom alá ez pedig egy példa!
   
 4. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Jól értem, hogy Thor a férjet leváltó alfahím? Vagy most akkor ki hogy mi? :D
  (imádom az ilyen HTKA-s masszívan offtopik sztorizgatásokat :D )
  [​IMG]
   
  fip7 and nekerdez like this.
 5. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Nem lapozz pár oldallal ezelőtt került szóba az "alfa hímek" koncepció. Ezen kis személetes példával is beakartam mutatni ,hogy még az intelligens természettudományi egyetemi szakon végzett nők is. Kinézett alapján nevezni ki bizonyos férfi típusokat alfa hímnek. Utána meg megy a sírás meg, hogy az összes férfi szemétláda! Mivel kiderül, hogy az alfahím olyan üres, hogy az agyrák éhen hal benne stb De már jön a gyerek abortusz is szóba került, de nem. Kolléganő fogta és elvált és innentől egyedül neveli 1,5 éves kislányát.
   
  blitzkrieg, megazez and baltic like this.
 6. omae

  omae Well-Known Member

  Sokan azért nem vállalnak gyereket mert nem akarják hogy szenvedjen. Ez a világ egyre roszabb hely egy gyereknek. A jövőben valószínűleg válságok és háborúk lesznek. Nem gyereknek való jövöképp ez.
   
  2ndt and silurusglanis like this.
 7. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Ez nem lehet kifogás akkor 1916-1990 hogy mertek gyereket vállalni. Két nagy háború és atom háború réme! Soha nem lehetett tudni, hogy mikor indítják a végső szalvokat.
   
  blitzkrieg, antigonosz and fip7 like this.
 8. omae

  omae Well-Known Member

  Nem kifogás hanem indok, de nem mindenki érzi így vagy gondol bele a jövőbe.
  Én például nem látok megoldásokat azokra a problémákra amik magát az emberi létezést fenyegetik. (Környezet szennyezés, kimerülő nyersanyagok, túlnépesedés, instabil gazdasági modell.) Ezek mindegyike alapjaiban veszélyeztetik a civilizációt amiben élünk. Ha nem változik valami borzasztó dolgok fognak történi a 21. században.
   
  2ndt likes this.
 9. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Úr Isten, és ezt komolyan is gondolod? Már ne haragudj, ez milyen gondolkodás már. Minden generációnak megvannak a maga válságai, kihívásai; ezt el kell fogadni. Mindig is ez volt a történelemben. Az ember saját -sokszor kitalált- félelmeit nem kell beleültetni egy még csak meg sem fogant gyermekbe. Sőt, szerintem az egyik legkárosabb az emberi egészségre is az ilyen jellegű aggodalomban, szenvedéstudatban élni. Ez a világ meg nem rosszabb a gyerekeknek, nem rosszabb azokénál, akik előrehozott érettségi után masírozhattak a lövészárok mocskába, vagy épp (korábbi évszázadokban) átéltek egy kis jégkorszakot, és elég hosszan lehetne a sort folytatni. Aztán mégis Te is, én is, az ükszüleink is meg elég sok generáció megfogant. Nem kell a gyerekeket attól félteni, hogy a maga küzdelmeit megvívja.
  "Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja."
   
  blitzkrieg, antigonosz, fip7 and 2 others like this.
 10. omae

  omae Well-Known Member

  Igazad van de ez nem változtat a véleményemen. A mi korunk más minden eddiginél. A kihívások is mások, de megoldásokat nem látok. Igazából hozzállás kérdése a dolog. Te úgy vagy vele hogy még ha nehézségek árán is de lehet teremteni olyat ami megmarad, szerintem ez a faj haldoklik csak még nem látványosan. Lehet hogy neked lesz igazad, lehet hogy nekem. De ha nekem van igazam sokkal borzasztóbb lesz úgy megélni az összeomlást, történjen bárhogy, hogy közben látom a gyerekeim szenvedni, éhezni, meghalni.
  Bármilyen marhasságnak is tűnik az én szememben egyszerűen nincs jövő, ez egy aranykor, mindent meg tudsz szerezni, de ezután csak kevesebb lesz.
  Ezért aztán carpe diem, előbb utóbb úgyis minden elpusztul.
   
 11. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Elfogadom a nézetedet, és megértem, még ha (már) nem is értek vele egyet. De...
  "A mi korunk más minden eddiginél" Nem, semmivel sem másabb. Minden kor embere azt hitte, hogy az ő kora más, aztán sok-sok évezred alatt kiderült, hogy egy frászt; még a kihívásokban sem látok másságokat, csak a csomagolásban, de még ebben sem vagyok biztos. Persze nem sokban vigasztalja a ma emberét, hogy évezredekkel ezelőtt is ugyan úgy romboltuk a környezetet, ugyan úgy voltak Európán kívüli és belüli népmozgások. Sok ezer évvel ezelőtt is megírták: "Ami volt, az lesz újra, és ami történt, az történik megint: semmi sem új a nap alatt."
  "lehet teremteni olyat ami megmarad" Miért kellene olyat teremteni? Teljesen felesleges az erre való törekvés. Persze, az emberi természet része a maradandó alkotásának vágya, na de ez mennyinek sikerült? Igen keveseknek, mégsem lehet azt mondani, hogy a többi ember élete mit sem ér(t).
  "ez egy aranykor" Volt valaha olyan egyáltalán? Szerintem ez az "aranykor" csak a mindenkori emberek valami vélelmezett idillikus állapotnak a múltba vetítése, de az az aranykor, amit valaki kikiált annak, valóban olyan arany e? Erre az aranykor-összeomlás elméletre épül a hindu maha-juga szemlélet, de ugyan ezt a gyötrődés tükröződik a Biblia Prédikátor könyvében is.
   
  blitzkrieg likes this.
 12. baltic

  baltic New Member

  Még szerencse, hogy a török hódítás idején nem így gondolkodott minden magyar nő!
   
 13. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Mert akkor a nők fejét nem hülyítették meg harc volt de mindenki tisztába volt a kultúrásális és társadalmi értékekkel.
  Ma a divat az társadalmi nemzeti értékek porba döntése és az én központúság hídértése. Amikor az én vágyaim és azok megvalósítása a legfontosabb cél. Akkor sokaknak nem kell a gyerek. Mivel akkor nem az önös én van a középpontban hanem sok minden a gyermek köré szerveződik át !
   
 14. omae

  omae Well-Known Member

  Nem értitek amit mondok. Phaidros vette a lapot csak nem ért vele egyett. Ezek az értékek meg elvek pont semmit nem jelentenek sem neked sem nekem ha itt beüt a gebasz. Az egész világunk egy egymásra épülő kártyavár, legyen szó a gazdaságról, az élelmezésről, az energiáról, az eszközökről amikkel lehet építeni vagy szállítani, termelni. Amikor a kártyavár összedől minden megy a levesbe. Nem lesz kaja, nem lesz közszolgáltatás, munka, világítás, víz, hűtés vagy fűtés. És nem megyékben hanem országokban amik nincsenek erre felkészülve. Már majdnem nyolc milliárd ember él a földön, és annak a nyolc milliárdnak a túlnyomó többsége csak azért tud enni, inni stb... mert a világgazdaság ellátja őket. Amikor a rendszer borul minden borul. Napról napra nagyobb embertömeget kell ellátni, a gazdaság is a folyamatos növekedésre épül, amint megszűnik a növekedés jön a válság. De a növekedés miatt gyorsabban fogyunk ki a térből és nyersanyagokból amikre szükségünk van hogy fentartsuk a növekedést. Mint egy narkós akinek egyre több kell de emiatt végül belehal a szerbe.
  Aztán jönnek a háborúk, amik az ember fejlettségével egyre pusztítóbbak, (napoleoni háborúk kb 4 millió halott, nagy háború kb 15 millió, 2 vh kb 60 millió). És a másik ami jellemző a háborúkra hogy irányíthatatlanok, csomószor hoznak olyan döntéseket benne amik irracionálisak és csak mégnagyobb pusztítást okoznak mert az emberek elvesztik a realitás érzetüket abban a káoszban ami a háború.
  Na mindegy egyszónak is száz a vége a lényeg hogy én a magam szerény képességeimmel nem látok olyan lehetőséget ahol a legrosszabbat el tudjuk kerülni. Mert az emberek túlnyomó többségében nem is realizálodik hogy milyen korban élnek.
   
  sandman likes this.
 15. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  A gazdasági modellek változnak ! Északi-Féltekén újra beköszöntött az automatizálás a kilmatikus és egyéb változások miatt még inkább felértékelődik a kreatív probléma megoldó ember csoportok szerepe. Népvándorlás Európában azért van hogy Nyugat-Európai gazdaságot szétverje és polgárháborúkat indukáljon. Ezzel jogalapot teremtve USA haderejének beavatkozásra és fokozott kontrollal ez által!
   
 16. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Amikor Északi félteke népességei humanizmusból vissza vesznek a déli néptömegeknek semmi esélye nem lesz. Ipari forradalom óta a gyorsuló mészárszék!
   
  vilmoci, fip7 and Lator like this.
 17. Lator

  Lator Well-Known Member

  A legtöbb háború gazdasági/demográfiai okok miatt robbant ki, esetleg egy retardált eszme/vallás (nácik/muzulmánok) miatt.Ha a föld egészét nézzük, Európa ma jól áll szerintem, nincs túlnépesedés, a csökkenő lélekszám sem kelt bennem félelmet mert földünk nem tud végtelen számú embert eltartani.A gazdasági fejlődést tartják a jólét fokmérőjének, de hova akarunk még fejlődni? Minek termelni még többet? Az intellektuális, az ipari, a gazdasági fejlődés jó dolog, de minek növelni a termelékenységet? A pénzhajkurászás megy csak ezerrel. A baj forrását én személy szerint máshol keresném,pl a fejlődő afrikai országokban, a közelkeleten,néhány tàvolkeleti országban mint Pakisztán India stb. ahol igazából szarnak mindenféle "modern emberi jogokra" a populáció csak nől, eltartani nem tudják magukat így hát élettér kell nekik. Európára mindenki úgy tekint mint a kánaánra és ez Európa hibája. Vagyis a jelenlegi ( változóban lévő ) felfogás a gond. Szerintem a következő "nagy hábirú/világháború" az eszmëk, a vallások és a természeti erőforrások birtoklása miatt fog kirobbani. Európában ez leginkább az őslakosság és a bevándorló, európai értékeket nem elfogadó, középkori szintén ragadt, más vallású tömegek erőszakos beáramoltatása miatt fog bekövetkezni. Ahogy @nekerdez is írta,ha ez a szcenárió valaha is valósággá válik a déli féltekének, a bevándorlóknak esélye sem lesz. Véres lesz és kegyetlen lesz de Európa fog jobban kijönni belőle.
  Próbáltam virágnyelven fogalmazni;)
  a probléma gyökere itt (is) keresendő. Amíg ilyen eszmék ék keresni valója van Európában, egy polgárháború veszélye igenis valós.
   
  blitzkrieg, Luthero, vilmoci and 6 others like this.
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Teljesen ismerős a szitu, korábban pont erről írtam itt, szintén példával, csak ott sajnos (vagy nem!...) én voltam a lecserélt.
   
 19. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member


  Ez az európai liberálisok bűne ! Afrika miért történt népesség robbanás? Mivel a gaz fehér ember aki elvileg leigázta őket oda vitte a tudást, a gyógyszereket és élelmet ! USA ugyan ez zajlik ha fehér vagy utáld magad ! Miközben a fehér középosztály építette fel az USA-t legnagyobb háborúikba azok véreztek el nem a feketék !
   
  blitzkrieg and vilmoci like this.
 20. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member


  Hova akarunk fejlődni? Ez most valami vicc? Gazdasági rendszerben államkapitalizmus szintjére szabályozott gazdasági verseny. Amúgy meg hidroszféra meghódítása mivel bolygók 2/3-át víz borítja. Hold és mars gyarmatosítása. Aszteroida övezeti kolloniák létre hozása naprendszer elhagyása?? Mind mind gigászi feladat
   
  blitzkrieg and Luthero like this.

Ezen oldal megosztása