1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Fennek

  Off
  Én még mindig sajnálom, hogy nem merték meglépni azt, hogy a Thanos végleg nyer. Megölik (bosszút állnak), de nyer. Úgy lett volna jó a 4. film. Így meg.... :confused:
  On
   
  Pogány and Fennek like this.
 2. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Én azt hittem, hogy az 5. percben vége a filmnek. Onnantól már csak időhúzás és erőlködés volt.

  Amúgy volt egy olyan elszólása Thanosnak, hogy az egész univerzumot megsemmisíti és egy boldogat teremt helyette, ahol egyensúly van és mindenki happy. De ezt megakadályozták így maradt a fertő. És kik a hősök? Hát nem Thanos. :(
  Arról nem is beszélve, hogy szuperhős már csak nemfehér vagy nő lehet.
   
  Pogány and fip7 like this.
 3. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Két könyvet érdemes elolvasni még az armageddon előtt. :) Van Jared Diamondnak az Összeomlás című könyve, amiben egykori civilizációk összeomlásának okait vizsgálja, és aggasztó párhuzamokat von a mai helyzettel. A másik Edward T. Hall munkája, a Rejtett dimenziók, ami a természet populációszabályzó mechanizmusai közül a legizgalmasabbat, a stresszt vizsgálja. Ez utóbbi kötet egyébként választ ad a napjainkban látható nyugati népességfogyás okaira is. Történelmi és társadalmi kérdések kedvelőinek mindkét mű nagyon ajánlott.
   
  notaricon, szuvorov, Pogány and 2 others like this.
 4. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Mielőtt nagyon elméjednénk a népességcsökkentés humánus módozataiban, mondja meg már valaki, hogy miert van éhezés olyan helyeken ahol akár 3x is lehetne aratni egy évben??
   
  svajcibeka likes this.
 5. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Sok az ember, kevés a kalász. Plusz ha csak kicsit kevesebbet esik, hatalmas a termés hozam kiesés. Illetve bizonyos GDP alatt a gyerek termelési egység, nem fogyasztási.

  Mindenki (afrikaiak is) azt mondja hogy megoldás lenne a nyugati segítség megszüntetése, de valahogy mégsem lépi meg senki. Plusz azonnal belépne a helyükre Kína és Oroszország hogy nagyobb befolyást szerezzen Afrikában.
   
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

  Sajnos ez igaz.
   
 7. plushun

  plushun Well-Known Member

  A saját túlélésünk (emberiség) érdekében ez kellene. Csak ugye próbálj meg születés szabályozást bevezetni egy olyan országban mint India. Még a kasztrendszeren sem léptek túl, és még azt sem képesek felfogni, hogy nem túl egészséges ha a hullákat a Gangeszbe dobálják. Lehet egyébként itt környezet védelemről beszélni, csak sajna az a baj, hogy az emberiség háromnegyede olyan civilizációs lemaradásban van, hogy esélytelen, hogy bármit is javítsunk a jelenlegi helyzetünkön.
   
  antigonosz likes this.
 8. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Nem vagyok benne biztos, hogy a nyugati segélyt véltané a kínai vagy az orosz. A nyugati segély elvtelen ételosztogatás. Termelő kapacitást és kultúrát kellene nekik adni, akkor már gondolkodnának.
   
  gergo55 and melampo like this.
 9. melampo

  melampo Well-Known Member

  Hibás koncepció. Akinek termelőeszközei vannak és valamiféle kutúra is járul hozzá az függetlennek képzeli majd magát. Önálló gondolatai lesznek, saját érdeklében próbál esetleg tevékenykedni és hasonlók. Nagyon veszélyes út.
   
  b4l4g3 and zeal like this.
 10. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Az a baj hogy rengetegszer megpróbált és nagy arányban elbukott ötlet. Afrikában 5 ből 4 képtelen önálló munkavégzésre, nagyon egyszerűre se.
  Volt egy segélyprogram ahol vetőmagokat meg eszközöket adtak helyi embereknek, el is vetették, nőtt is szépen mer jó volt az idő hozzá, de pont jött csomó nyugati élelmiszersegély a betakarításkor, erre a termést hagyták tönkremenni mert volt étel amiért nem kellet csinálni semmit, gondolom nem nehéz kitalálni hogy a segély hamar kifújt mert a keret is kifújt, addigra a termés se volt sehol és jött az éhezés. A helyi programvezető se szépítette a dolgot mert nem lehetett. Szóval ott is csak azon lehet segíteni aki magán is akar segíteni.

  Amúgy a segélybiznisz még mindig nagyon jó, gazdag embereknek tartott partikon összegyűlik a pénz mert nem akarnak kitűnni hogy ők kevesebbet adtak annak töredékéből vesznek gyógyszert élelemet, amit mondjuk a helyi törzsfő választás előtt kioszt ( ismerős ugye? nálunk is ez van mikor cigányoknak megy választások előtt a csomag, az lesz a polgármester aki több disznót vág :) ) aztán meghálálja a segélyszervezet pártfogoltjainak különböző engedélyekkel. Az átlag adományozó nem egy Bill Gates hogy elképzelése legyen, így működik a rendszer.

  Mikor a Száhel szélén egy ember, gödrökbe trágyát és famagot tett ami az összegyűjtött nedvesség miatt növekedésnek tudott indulni bejárta a világot hogy mekkora küzdelem, és nagyon példamutató is csak sokra megy vele ha jön az idióta kecskepásztor és a gyökerét is kirágatja aztán meg ámul hogy éhen döglik az összes állata meg a gyerekei fele. Ez afrika....
   
  antigonosz and vilmoci like this.
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member  :D
  Már megint olyan vagy!
  A középosztaly minden rendszer alapja,azért sem akarják ki irtani minden rendszerek 300/300+ éve....:rolleyes:
   
 12. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Ezt már Albert Sweitczer is megírta jó száz évvel ezelőtt...
   
 13. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Talán pont ebben a topikban volt már belinkelve az Afrikában dolgozó magyar mezőgazdász blogja:

  https://magyarfarmerzambiaban.blog.hu/

  Ezt az elejétől elolvasva nekem elég világos lett a kép a helyi munkakultúráról. Nyafoghatunk itt Európában, pl. hogy a kínai gyarmatosítók nem alkalmaznak helyi munkaerőt Afrikában, de ha úgy tennének, soha nem készülne el semmi.
   
 14. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Ha 4/5 alkalmatlan munkavégzésre akkor biza éhen marad.
   
 15. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Mert buta emberek. Roluk szolnak a videok amikor porszivoznak de az nincs áram alatt vagy csavaroznak a géppel de azt ugy hasznaljak mint egy egyszerű csavarhúzót.
  Nem, jön majd ide és te eltartod.
   
  fip7 likes this.
 16. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  De ne mond már. Nem veszik eszre hogy nem tudja eltartani a sok gyereket? Nincs elelmiszer, ruha, rendes oktatas stb. Mik ezek ösztönlenyek? Mert akkor nincs különbség köztük meg az allatok között. Afrikat mar el kellene engedni.
   
 17. zeal

  zeal Well-Known Member

  Ott mast jelent az elet. A halal termeszetes resze a hetkoznapoknak. Ha meghal egy gyerek, akkor csinalnak helyette masikat.
   
 18. miértnemjó

  miértnemjó Well-Known Member

  Teljesen igazad van, én is ezt tapasztaltam. De, száz év nélkülözés kitermeli azt a réteget, amelyik a túlélést megtanulja. Ha csak egymásra vannak utalva és hagyjuk a Darwinizmust, még csodák is lehetnek. :)
   
  Morishima likes this.
 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Kb. 40.000 év nem volt elég? Az 1400-as évektől van ott intenzíven fehér ember előtte volt minimum 40.000 évük és ezalatt nem sikerült az ásóbotnál tovább jutni.
   
  fip7 likes this.
 20. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  A fehér ember tovább jutott az ásóbotnál.
  Most nézd meg a bolygót.
  Ha már ásóbot....milyen tempóban pusztítja a nem ásóbotos mezőgazdaság a talajt????
   

Ezen oldal megosztása