1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Persze maradni kellett volna az ásóbotnál. Ugyan. Sajnos a gyors fejlődés közben nem figyeltünk a bolygóra. De meg nincs veszve semmi. Szerintem javithatunk a helyzeten. És szerinted hogyan fog javitani a helyzeten a a tulnépesedett afrika, india?
   
 2. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Afrika felosztása 1884-as Berlini konferenciával kezdődött és legkésőbb a 1960-as években kivonultak onnan az európai hatalmak.
  Előtte maximum egy-egy kikötőt, kisebb területet uraltak, főleg az északi részén, legnagyobb gyarmattartók a Törökök voltak (Egyiptomtól Tunéziáig).
  Még így is volt két állam amelyik megúszta, mivel Libéria USA védelme alatt állt, Etiópia pedig legyőzte az Olaszokat (csak 50 évvel később sikerült tankokkal éppen csak elfoglalni).

  Ráadásul nálunk a média eléggé fals képet fest Afrikáról (én akkor döbbentem rá erre amikor a páromnak mondtam, hogy fizessünk be egy etióp körútra és az volt a válasz, hogy nem akar éhező gyerekeket bámulni).

  Igen voltak éhínségek.
  Főleg ott ahol anno szovjetbarát kormányok alakultak.

  Igen vannak polgárháborúk.
  Főleg ott ahol az európai hatalmak anno úgy húzták meg a határokat, hogy két egymással vetélkedő afrikai ország lakói hirtelen egy helyen találták magukat.

  Lusta semmirekellők...
  Nálunk is vannak olyan törzsek amik csak élősködnek a többieken...

  Nincsenek nagy műemlékeik.
  Persze, hogy nincsenek, mivel az európaiak felrobbantották őket.

  Kivéve Etiópiát, aminek a látható történelme a bronzkorig nyúlik vissza.
  Aztán a 20. században jött Mussolini, aszály, éhínség, kommunizmus, Szomáliával vívott háború...
  Ma már haditengerészet felállításán gondolkoznak valamelyik szomszédos országban bérelt kikötőben, mivel egyre intenzívebben kereskednek a külvilággal.
   
  svajcibeka likes this.
 3. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nézd. Amíg azért vágják le és ölik meg albínó fekete gyerekeknek a nemi szervét, mert az szerintük varázserővel bír addig miről beszélünk?
  https://www.economist.com/middle-ea...-of-albinos-is-overshadowing-malawis-election
  Születés szabályozás ezekben az országokban önmaguktól, a kormányuk kezdeményezésére? Ugyan már! Amúgy csak egy példa. 2002-ben voltam Tanzániában. Amikor csoportos város látogatásra mentünk, meghagyták nekünk, hogy ne filmezzük a helyieket mert nem szeretik. Egyik idióta turista társunk jó magyar szokás szerint szart az intelemre mert ugye miért is kellene másra hallgatnia. A kis buszból filmezte a várost meg az embereket. A helyieknek nem is tetszett a dolog és ahol a fószer ült ott be is törték a helyiek a kisbusz ablaküvegét és nem sokon múlott hogy nem lett belőle lincselés. Mint utóbb megtudtam a helyi lakosok azért nem kedvelik a kamerázást, mert véleményük szerint a fehér ember így ellopja a lelküket. Afrikát valóban jó lenne elengedni, csak az a baj, hogy nem az 1400-as években élünk, amikor a világ jóval"kisebb" volt. Sajnálatosan Afrika kihat Európára és úgy ám blokk a világra is.
   
  fip7 likes this.
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  1, európai éghajlaton nem tudnál még magadnak sem eleget termeszteni ásóbottal, ergó rövíd úton éhalál lenne a sorsod.
  2, ha agyatlanul műveled a földet mindenhogy tönkreteszed eszközöktől függetlenül.
  3, nem tudom olvastál-e a száhel övezetről, ami jól bemutatja az afrikai mezőgazdasági kultúra hatásait. (valami 2-300 km sávot elfoglalt keresztbe egész Afrikai kontinensen [a legszélesebb részén] a sivatag, és nem nem a globális felmelegedés miatt)
   
  fip7 likes this.
 5. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Sajnos külön nem tudom betenni a videót, csak így a cikkel együtt. Érdemes megnézni a cikkben látható videót, nagyon komoly:
  https://kuruc.info/r/26/200245/
  (Riportok a meleg felvonulókkal)
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  OFF:
  Nem akarom védeni őket, de ha kimész egy jobbos-balos-rocker-keresztény-falunap-felvonulás bármilyen rendezvényre kb 10 interjúalanyból 1 ilyen értelmi szinten lesz. Nekem elég sok meleg kollégám volt eddig, semmi baj nincs velük. Teljesen értelmesek, a legtöbbről meg sem lehetett mondani, hogy este egy pasi mellé bújik az ágyba. Ez magánügy lenne, csak vannak akik kihasználják. Mondjuk amelyik meleg átlát rajtuk az pont ezért nem is megy ki.
   
  plushun and zsolti like this.
 7. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Igy van. Ha nem lenne konkrétan már a pofájába tolva az átlag embernek, nem nyomnák mint egy lassan kötelező divathullámot, a kutyát nem zavarnák.
   
  bartinieffektus and plushun like this.
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Fennek

  Szerintem egyrészt nem meleg hanem buzi. (meleg az nyáron van, meg a vasárnapi húsleves meleg)
  Másrészt nekem is van az ismeretségi körömben, semmi bajom nincs vele. Ettől függetlenül azért elég elképesztő riport alanyokat is sikerült kifogniuk. :eek:

  "Nem akarom védeni őket, de ha kimész egy jobbos-balos-rocker-keresztény-falunap-felvonulás bármilyen rendezvényre kb 10 interjúalanyból 1 ilyen értelmi szinten lesz."
  Hát... lehet az 5-ből 1 is akár. Elég pesszimista vagyok ez ügyben.
   
  2ndt likes this.
 9. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Az gondolom egyértelmű, hogy nem találomra készült ennyi beszélgetés, hanem rengeteget megkérdeztek közülük és kiválogatták a legkreténebbeket, hogy alátámassza azt, amit láttatni akarnak.
  Ugyan az a recept, mint mikor az index kimegy a kurultájra és „keresi a lehetőséget”, hogy legyen min őrjöngeni az olvasónak... (az átlag index / 444 / 888 / hvg / kuruc info, stb. közönség meg szeret őrjöngeni..)

  Nem a hitelesség a lényeg, hanem a hit.
   
  notaricon, FilcTroll, Ocses and 3 others like this.
 10. fip7

  fip7 Well-Known Member

  vilmoci

  "Az gondolom egyértelmű, hogy nem találomra készült ennyi beszélgetés, hanem rengeteget megkérdeztek közülük és kiválogatták a legkreténebbeket, hogy alátámassza azt, amit láttatni akarnak."

  Hát még jó, hogy így volt :D
  De remélem attól még nem vitatjuk el, hogy a kretének léteznek ;)

  De a kedvetekért tessék egy másik oldalról való válogatás:
   
  zsolti likes this.
 11. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Ásás , forgatás nélkül lehet a megváltozó klíma viszonyok között megbízhatóbban termelni!
  Az, hogy E.Afrika, Közel kelet miért sivatagosodott el, pont a szántás, azaz a táj túlhasználatában keresendő.
   
 12. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Ez egy nagyon jó blog, ma volt időm és gyorsan elolvastam mindent, érdemes elolvasni annak akit érdekelnek az afrikai dolgok mert mindenféle ideológia nélkül tapasztalást ír le ahogy az van. Köszi a linket.
   
  gergo55 likes this.
 13. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Szívesen, sztem a HTKA-n láttam én is. :)
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member

 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  anonim999, fip7 and antigonosz like this.
 16. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Főleg ha jó kémnő módjára kifaggatják a partnert dugás közben :)
   
  fip7 and antigonosz like this.
 17. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  dragonette, notaricon and antigonosz like this.
 18. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Ez van. A VHSt és az internetet is a szex fejlesztette. Amúgy műtét robot már van, csak távirányítós. Mint kiderült, olyan AI-t csinálni ami nagyon jó sakkozó, nagyságrendekkel egyszerűbb mint ami mozgatni tudja a bábukat.
   
  fip7 and FilcTroll like this.
 19. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Valójában mindegyik van már kb ugyanolyan állapotban mint a b@szóbot. Amúgy az androidoknak valóban a szexpiac fog irgalmatlan lökést adni. Főleg ázsiában elég nehezen mennek a párkapcsolatok. Nekik megváltás lesz és irgalmatlan pénzt fognak belenyomni. Max néha vesznek hozzá használt iskoláslány bugyit az automatából, hogy picit bio legyen. :)
   
  FilcTroll, tindalos and Pogány like this.
 20. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ne csodálkozz, a legelemibb ösztön a szaporodás, hatalmas piac van benne, ráadásul egyre nehezebben megy az ismerkedés a mai modern világban, és az emberek sajnos egyre jobban vágynak az azonnal megvehető dolgokra, melyekkel nem kell vesződni.
  Ha valami elromlik kidobjak és vesznek egy másikat, eszukbe sem jut megjavitani őket, és ez sajnos így működik az emberi kapcsolatokban is, ha valami megromlik legyen az barátság vagy párkapcsolat meg sem próbáljak megjavítani, inkább eldobják.
   

Ezen oldal megosztása