1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Montezuma:)

  Újabb no comment szekció:


  "Az amerikai demokrata képviselő szerint Kaszim Szulejmáni hírhedt iráni terrorvezér likvidálása háborúhoz vezethet, amihez az amerikai elnök még a Kongresszus engedélyét sem kérte."
  https://neokohn.hu/2020/01/04/ilhan-omar-felhaborito-hogy-trump-vegzett-egy-kulfoldi-tisztviselovel/

  "Rendkívül veszélyes játékba kezdett az Egyesült Államok"-kommentálta a brit külügyminiszter az iráni Kasszem Szulejmáni kiiktatását."
  https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/london-nem-orul-trump-dontesenek/6w64dbn

  "Az orosz szakértőket is meglepte, hogy Emmenauel Macron francia államfő nézetei Európa biztonságával és a világ rendjével kapcsolatban milyen jól rezonálnak orosz kollégája, Vlagyimir Putyin felfogásával - vezeti fel a francia politikus stratégiai manőverezését értékelő cikkét Vlagyimir Frolov politológus, a Moscow Times publistája."
  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazd...on-szovetseges-eu-usa-oroszorszag.695182.html

  "... mint az Economist terjedelmes összeállításából kiderül, könnyen lehet, hogy már elérkeztünk a hordozók pályafutásának alkonyához..."
  https://g7.hu/vilag/20200104/lealdozhat-a-tengerek-urainak-pedig-egyre-tobb-penzt-koltenek-rajuk/
   
 2. misinator

  misinator Well-Known Member

  Tehát buktatni akarja, pedig Trump-nál kívánni sem kell jobbat, hogy ha a fejébe vesz valamit, akkor nem lehet leállítani.
  De akkor még ő sem elég radikális, ezért buktatnák? Akkor miért nem hagyják/segítik végigfuttatni ellene a jogi bohózatot?
  H a félnek Irántól, miért kockáztatják ellene a háborúba sodródást?
  A szuperhatalom csak ennyire szuper-hatalom, hogy mégis tart a szavazóktól?
  Nem úgyis azt csinálnak, amit akarnak?
  Nekem ez zavaros.
   
  b4l4g3 likes this.
 3. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Szerintem ez van:

  Trumpnak színlelnie kell, hogy megtámadja Iránt, mert különben nem választják meg újra.
  Az izraeli lobbi pedig már únja, hogy Trump még mindig nem támadta meg Iránt, ezért belelökik Trumpot ill. az USA-t egy Irán elleni háborúba, amelyet Trump
  nem akar.
  Amit Trump akar, az az, hogy az izraeli lobbi támogassa őt abban, hogy elnök lehessen.
  Ezt azért akarja, mert meg akarja menteni az USA-t mint nemzetállamot, mégpedig úgy, hogy kiegyezik az oroszokkal Kínával szemben.
  Itt egyébként egyezés van az izraeli akarattal (ezért is lehetett Trump az elnök), mégpedig azért, mert Izrael is vissza szeretné állítani a korábbi kétpólusú (USA-SZU) világrendet.
  Ennek oka az, hogy Izrael fél attól, hogy az USA belepusztul egy Irán (vagy egy Kína) elleni háborúba, és akkor nem marad védelmezője a Közel-Keleten.
  Ezért "tartalék" védelmezőt épít fel: Oroszországot ill. az új SZU-t.
  Egy Amerika utáni világrend esetére.
   
 4. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Monte:)
  Bocsánatot kell kérnem előre is, de én személy szerint kedvelem Trumpot és végre egy üde színfoltnak látom a világpolitika palettáján, aki majd valami merész húzással egyszer csak megváltoztatja az USA politikáját.

  Hát nem erre gondoltam, ami Irakban történt.

  Ennél nagyobb ökörséget nehéz lett volna kitalálni, ennyi erővel elkezdhette volna Teherán bombázását is. Az ráadásul nem elég, hogy minősíthetetlen módon likvidáltat egy tábornokot külföldön, de még tele is orbákolja vele a világsajtót meg a Twittert, sőt, egy iráni válasz esetén kulturális célpontokra is csapást akar mérni.
  Nincs egyetlen épeszű stratéga a Fehér Ház környékén, aki esetleg szólhatna, hogy húzza már be a kéziféket, mert ez egyre nagyobb gáz, amit művel?

  Meggyőződésem, hogy vagy a saját tanácsadói, vagy az izraeli kapcsolatai beszélték rá erre a hülye lépésre, amivel mindenhol – ismétlem: mindenhol! – jó nagy sz.rt kavart, beleértve a saját szűk szövetségesi környezetét is, hogy a többiről ne is beszéljünk.

  Trumpot jól behintáztatták, most viheti a balhét, mert a személyisége sajnos erre pont alkalmas volt.

  Irán a maga részéről felmondta a teljes atomalkut és innentől kezdve már csak idő kérdése a perzsa atomfegyver megszületése. Ha pedig lesz perzsa atomfegyver, akkor rövid időn belül lesz szaúdi, egyiptomi, török és algériai atombomba is – nesze neked Közel-Kelet és Világ!

  Vagy indítanak egy megelőző háborút, hátha abból lesz atomháború a végére?

  Isten barma USA, ennél hülyébb szuperhatalom még nem volt a világon.
   
  b4l4g3, antigonosz and tindalos like this.
 5. leplezo

  leplezo Well-Known Member


  Pedig a muszlimoknak nagyon nem szabadna atomfegyvert hagyni. Még a meglévőket is el kéne venni tőlük. Jön egy dzsihadista marha valamelyik ország élére, és atomháborúba kezd.
   
  zolkas likes this.
 6. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

 7. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ne mondja mar nekem senki hogy Trump egyedül, sajat elhatarozasbol hoz meg dönteseket. Gondolom a hátterben van egy komplett csapat akik neveben kiadja a parancsot.
   
  b4l4g3 likes this.
 8. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...arorszagon-megjott-a-legujabb-javaslat-412387
  "Megjelent a Magyar Orvosi Kamara javaslata a közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvosok javadalmazására. A MOK olyan bértábla elfogadását szeretné előmozdítani, mellyel „az egészségügy társadalmi funkcióját betölteni képes rendszerré válik”. Szerintük a javaslat kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az ország gazdasági teljesítőképességét és a környezeti tényezők realitását egyaránt figyelembe vegye. A rezidenseknek közel 700 ezer forintos, a tapasztalt orvosoknak 1,5-2 milliós fizetést szeretnének."
   
 9. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Hát, a rezidenseknek valahová 500 nettó kornyékére, a dokiknak meg 800-1M kornyékén kellene kerrsniuk.
   
  fip7 likes this.
 10. zeal

  zeal Well-Known Member

  Csak a politikai feszültségkeltés az új kamarai vezetés célja. Semmi realitása nincs a követeléseiknek (és nem is indokolt szinte amerikai bért fizetni).
   
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Tőlem mehetnek ezek a bérek, de akkor a hálapénz elfogadása 5 év börtön.
   
 12. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  https://index.hu/belfold/2020/01/14...badult_ugyanugy_akart_olni_a_kobanyai_keselo/

  "...Varga Judit, igazságügyi miniszter szerint azért, hogy a jövőben ilyen és a győri kettős gyermekgyilkossághoz hasonló tragédiák ne történhessenek, elegendő a feltételes szabadlábra helyezés gyakorlatát megváltoztatni. Varga tegnap jelentette be, hogy februárban kerülhet az Országgyűlés elé a tárca feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról szóló javaslata.

  Azt is közölte, hogy a győri gyermekgyilkosságot követően elrendelt vizsgálat eredménye nyomán az a javasolták, hogy

  NE LEHESSEN FELTÉTELES SZABADSÁGRA BOCSÁTANI OLYAN ELÍTÉLTET, AKI MÁS ÉLETÉRE TÖRT.


  Pedig néhány éve éppen a Fidesz–KDNP könnyítette meg az akár erőszakos bűnelkövetők szabadlábra kerülését.

  A BTK. 2013. JÚLIUSI MÓDOSÍTÁSA ÉRTELMÉBEN AZ ÉLETELLENES BŰNCSELEKMÉNYT ELKÖVETŐK IS ENGEDMÉNYT KAPHATNAK BÜNTETÉSÜKBŐL, ÍGY A GYILKOSOK AZ EREDETILEG KISZABOTT SZABADSÁGVESZTÉS 2/3-ÁNAK, VISSZAESŐK ESETÉN 3/4-ÉNEK LETÖLTÉSE UTÁN SZABADULHATNAK.


  A legtöbb szakember szerint a mostani törvénymódosítással a lehető legrosszabbat teszik. A büntetés-végrehajtás berkeiben dolgozók attól tartanak, hogy a kedvezményes szabadulás eltörlése után sokkal nehezebb lesz fenntartani az intézményi rendet.

  A FELTÉTELESÉT MINDENKI FÉLTI, MINDENKI HAMARABB AKAR KIKERÜLNI A BÖRTÖNBŐL. EZ MOST A LEGHATÉKONYABB MOTIVÁCIÓS ESZKÖZ ARRA, HOGY A LEGVADABB BŰNÖZŐK IS BETARTSÁK A SZABÁLYOKAT,

  hangzott el a riportban is. Az új rendelkezés érintené a szándékos emberölés, vagy annak kísérlete miatt elítélt rabokat is. Ők, ha életfogytiglant kapnak, az nem lehet majd más, csak tényleges, mivel alapjáraton ki lesz zárva a kedvezményes szabadulásuk.

  Csakhogy Strasbourg szerint senkit nem lehet a halálig tartó szabadságvesztés felülvizsgálatának reménye nélkül börtönben tartani. 2014. május 20-án Strasbourgban ki is mondták: a magyar Btk. legszigorúbb büntetése, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizáró tényleges életfogytiglan az emberi jogok európai egyezményébe ütközik..."


  Szóval, ha jól értem, egyes szakértők többre tartják a BV intézményi belső rendet, mint a társadalom igényét a bűnözőkkel szembeni tartós izolációra.
   
  fip7, fishbed, svajcibeka and 2 others like this.
 13. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Úgy tűnik a Cseh és a Szlovák fizetéseket szeretnèk megkapni. A nővérek fizuigényèvel mi lesz ?
   
 14. zeal

  zeal Well-Known Member

  Folytatódik az előző években megkezdett emelés. Úgy emlékszem 3 év alatt plusz 70%-ot terveztek. Januárban volt egy emelés, csak nem nagyon reklámozták. Valami 15% vagy mennyi. Passz. Gondolom rájöttek, hogy nem orvosból van hiány, hanem az ápolókból. Szerintem ezek után a gyógyszerészekkel fognak valamit kezdeni. Ott még nincs dráma, de azért már eléggé lecsökkent a pénzük.
   
  Loken likes this.
 15. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  A gyógyszerész nem állami fizetést kap, és igen igen fogynak. A 250-300.000Ft ma már semmi amikor a sokkal kevesebbet tanult szakaszisztens 200-230 körül keres kevesebb felelősségel. Minden 2-ik 2-3 éven belül megpattan ha nem változik valami.
   
  Loken likes this.
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem kap állami fizetést (a többségük), hanem a gyógyszertárak jövedelmezősége csökkent. Erre majd ki kell találni valamit.
   
 17. Fade

  Fade Well-Known Member

  Avval a +70%al behozzák a jelenlegi Lidls fizetést... A mostanit nem a 2022est.

  Az orvos vonal egyértelműen bedölt. Már rezidensek adnak egyedül ügyeletet, műtenek annyira nincs orvos. Tromboziskezelésen 6hónapos várolista...
   
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ja persze.
   
  tindalos, Kurfürst and zeal like this.
 19. Fade

  Fade Well-Known Member

  Ott voltál vagy mifasz?

  Konkrétan: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tavaly április 28.án oktober végére kaptam az időpontot.
  Ugyanitt szemészetre tavaly februárban 2.5hónapra adtak időpontot.
   
 20. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Engem békává változtatott.
   
  Fennek likes this.

Ezen oldal megosztása