1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  A nyugat sem kulonb. ;)
  Csak a segédmunkás is jobban keres mint otthon, de a politikusok ott sem kulonbek, talán a nagy átlag még hitványabbb is, mint a mienk, lásd osztrák belugyér, aki 1 nap után némi kokótól, meg 1 prostitól, vadidegeneknek elmondta, hogy szív kancellár, hogy dug, hogy szerveznek orgiákat az országos politikusok, meg, hogy hogy lehet sok állami pénzt lopni :D.
  Attól, hogy nagyobb a nyomdagépuk, még nem jobb emberek.
  ;)
   
  fip7, vilmoci, Firga bácsi and 2 others like this.
 2. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nem állítom én sem. De ők 100 év előnnyel, meg hozzánk képest végtelen lehetőségekkel rendelkeznek. A pálya nekik lejt. Tehetséggel, innovációval lehet kitörni a nyomorból. Ehhez oktatás fejlesztés, tehetségkutatas kell. Az oligarcha réteg nem segítség. Vagy válogatnak meg őket.
   
 3. zeal

  zeal Well-Known Member

  Azért elboldogult akkor is amikor a szocik szívatták. (De gondolom azt nem tartottad igazságtalannak...)
  Pedig elég jó ötlet volt lámpacsere. Asszem Tiborcz és Lázár csinálták először az országban.(?) Én ezért nem sajnálom a zsetonokat tőle. Számomra csak az a meglepő a történetben, hogy a magukat mindenhez jobban értő szakembernek tartó értelmiségieknek ez nem jutott előbb eszébe. :rolleyes:
  Az egyetemeken a szoci oktatók sokkal több kárt okoznak. Nem az oligarchák szintjén bukik el a dolog.
   
  Kurfürst likes this.
 4. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Rögtön gondoltam hogy te azonnal ugrasz mindenre ami árt a Pártnak.

  Van még a Pártnak olyan réteg akiben lehet bízni? Ellenpropaganda megy az orvosok, tanárok, mentősök, rendőrök, tűzoltók, bírók ellen. Ha mindegyiket sikerül külföldre üldözni kik lesznek az újabb ellenség?
   
  Robur, Firga bácsi and Bleroka like this.
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

  Korábban is voltak lámpacserék ebban semi új nincs. 2009ben semmilyen érdemi vagyona nem volt. Túlvolt az érettségin. 2013ban házasodott, ebben az évben még mindig nem jegyzik sehol. 2019re 6év alatt MO 32. leggazdagabb magyarja lett. Jórészt lámpacseréből.

  Mondjuk az én kedvencem a Balaton parti kempingek zizikért való megvétele volt. Nah 20misi/db árat én is bármikor adnék egy balaton parti kempingért. Főleg, hogy utána jár hozzá 200misi állami vissza nem térítendő támogatás fejlesztésre. :)
   
  Firga bácsi and ladagrant like this.
 6. Fade

  Fade Well-Known Member

  Mindig van új ellenség. Gondolj sztálinra.

  Minden héten van csoda. A mostani legszebb, hogy jogerős ítélet van de az állam nem tartja be. Milyen elvi alapja van ezek után elvárni a jogkövetést az állampolgároktól?
  Semmi.
   
 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem kérek a beteg világodból. Ez van. Törődj bele!
  LoL! Ismerjük már az érzékenyített és korrupt bírókat. Nekik a törvény szerint kellene ítélkezni és nem pedig az open society elvei szerint... :eek:
   
 8. Fade

  Fade Well-Known Member

  Jogállamban az van, hogy ha jogerős itélet esetén végre kell hajtani. Ennyi.
  BTW Ha a bíró korrupt akkor vádolják meg... volt ilyen? Nem volt.

  És továbbra is ha az állam nem tartja be a tveket, a jogerős ítéleteket akkor milyen elvi alapja van ezek után elvárja uezt az állampolgároktól? Szerintem semmi.
   
  Masztiff, fishbed and Bleroka like this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Dolgoznak rajta, nyugi. ;)
  (Te milyen alapon ítéled el az "oligarchákat"? Elítélte őket a bíróság? Nem. Akkor?)
   
  notaricon likes this.
 10. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Lengyeleknél volt ilyen. Eljárás alá vonta őket érte a "gaszda".
  Mondjuk nekünk már mindegy. Dunába is lőhettük volna a sok exkomcsi szarházit akiket még 30 évig etetnümnk kell amíg ki nem döglik mind, mert nem lehet hozzájuk nyúlni.
   
  Kurfürst, Ooorky and gergo55 like this.
 11. Fade

  Fade Well-Known Member

  Ha a dolgozás az, hogy a bíróságokat nem fogják érdekelni a TVek hanem azt csinálják amit letelefonálnak nekik mint a komcsi érában akkor egyértelmáen megszünt MO jogállamnak lenni. És a jelenlegi slepp ilyaen tekinteben (sem) jobb mint amilyenek a komcsik voltak.
  Bár a heti események után ez már most rezeg. Márha a Polt lelövi nyomozást büncselekmény hiányába eddig nem ez volt.

  Én nem ítéltem el senkit. Nem is tudok. Leírtam, hogy 6éve elvette Orbán lányát és senkiből 6év alatt MO 32. leggazdagabb embere lett... jórészt lámpacseréből.
   
 12. zeal

  zeal Well-Known Member

  Jó lenne ha csak a törvények szerint ítélkeznének, ebben egyetértünk. Senki ne telefonáljon nekik. Se a kormány, se az open society.
   
  notaricon, fip7, ghullaire and 2 others like this.
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  Ilyen alapon mondjuk a Fidesz nagyját a dunába kéne lőni. Kövéren kezdve Orbánon át... És nehogy azt megmagyarázd nekem, hogy pl a MISZOT alelnöke nem volt komcsi... vagy egy KISZ titkár. Nem KISZ tag. KISZ titkár.
   
  Firga bácsi likes this.
 14. Fade

  Fade Well-Known Member

  A konkrét esetben nem is erről van szó. Bedobták mint pr. Ha bármilyük lenne már rég menne az eljárás a bíró ellen.

  Amiről szó van, hogy jogerős ítélet van az állam pedig közli, hogy nem tartja be. Elképesztő. Ezek után milyen alapja van arra, hogy elvárja a polgároktól a jogkövető magatartást? Semmi?
   
  2ndt likes this.
 15. zeal

  zeal Well-Known Member

  Elszaladt a ló a bíróságokkal és most telt be a pohár. A sajtóperek ítélkezési gyakorlatától kezdve a szegedi bírák ügyéig, a börtönbiznisztől a szegregált romákig... Szerintem a kormány is tudja, hogy amíg rendbe nem teszi a bíróságokat, addig nem várhat el jogkövető magatartást másoktól sem.
   
  Ooorky, fip7, ghullaire and 1 other person like this.
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nyugaton az oligarhák legálisan csinálják azt, amit keleten korrupciónak hívnak, csak ott jobb a PR-ja, mert lobbinak hívják.Lásd német kancellár esete a nagy táska makival, majd 2 hét múlva egyik nagy Orosz olaj/gáz cég igazgatói széke, de ha megkapargatod a felszín, elhányod magadh az ottani politikusoktól is, és csatolt részeiktol, pl bevándorlás elotti lakásfelvásárlások, amik hónapok alatt 5x annyit érték az onkoriknak, mint szociális házat megvenni/kibérelni Ahmed népes családjának, most konkrétan hazaárulást csinálnak, nem is "csak" pénzt lopnak.
   
 17. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Többször írtam, mindkét oldalról ugyanaz a véleményem. Mostani dolgokról írtatok, arra reagáltam. A másik oldal oligarcháiról, viselt dolgairól is hasonló véleménnyel vagyok.
  Sőt! Sokat képzeltek bele abba amít írok, mert mindent feketén és fehéren akartok nézni. Ebben az országban nem csak O. és nem csak Gy, határozhatja meg a dolgokat. Ha nem tetszik a véleményem a fekete színről, akkor csakis a fehéret szerethetem? Ne már!
   
  Firga bácsi likes this.
 18. zeal

  zeal Well-Known Member

  Biztos csak véletlenül felejtetted ki a kritika egy részét, de azt én önzetlenül kiegészítettem. Így oké? :p:)
   
  mindenen kívül likes this.
 19. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Tudok egy jobbat az intézményesített korrupcióra. Szerintem védhetetlen erkölcsileg, de hát az USA az jogállam, meg a szabad világ vezető hatalma stb.

  Egy Közép-Európai ország katonai felsőoktatási intézményébe felvételizni kell, mert egyenlő esélyeket kell biztosítani a jelentkezőknek, ez így etikus.
  Ha kiderülne, hogy az adott ország kormányfője, államfője küld egy listát néhány hozzá közel álló befolyásos család gyermkének nevével, azzal az instrukcióval, hogy azokat fel kell venni, az elég nagy gáz lenne. Szerintem.

  Az USA híres West Point katonai akadémiájára hasonlóan felvételizni kell. De az USA elnökének minden évben lehetősége van 10 (hozzá közelálló, befolyásos család gyermekének) nevét egy listán eljuttatni az intézménybe, akik felvételi nélkül juthatnak be.....
  És ezek még büszkék is rá, hogy őket az USA elnöke ajánlására tolják be, hisz ez a lista nyilvános, erre illik büszkének lenni.

  Mi a kib.....t különbség a két demokrácia között?

  Szerintem az egyik helyen intézményesítik, jogszabályban legalizálják az egyébként etikátlan eljárást, az adott társadalom vezető köreinek kiváltságai megőrzése érdekében.

  Szóval semmi. Sőt. A Közép-Európai erkölcs jobban tetszik. Ettől függetlenül nem vagyok happy, de reménykedem.
   
  gergo55, Firga bácsi, fip7 and 3 others like this.
 20. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Erdekes! Ugyanakkor egy befolyásos csalad miert adná gyermeket katonanak?
   

Ezen oldal megosztása