1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. Lator

  Lator Well-Known Member

  Sok országban ahol mind a mai napig gondot fordítanak a katonai hagyományok fenntartására és ápolására, a tiszti karrier egyfajta elvárás (lehet) egy későbbi politikai vagy akár üzleti karrier befutàsához. Ezekben az országokban egész katona dinasztiák vannak akik akár évszázadokra visszamenőleg katona felmenőkkel rendelkeznek. Régi, "kékvérű" családok, akik aztán egymás közt kötnek házasságot, a főiskolán megismert szintén kékvérű tiszthaverok pedig fontosabbak mint egy bajtárs, a haverral együtt jön az ismeretségi kör bővülése is. A katonai pálya ezen kívül egyfajta tàrsadalmi elismerést is jelent főleg a felső tízezerben, nemzetközi szinten.
  Akár 5-10 év tiszti szolgálat, főleg ha harcoló alakulatban tölti le, mutatja hogy mennyire tökös/belevaló/jó főnök/megbízható stb.
   
 2. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member  Azt nem tudom megítélni egy egyetemen ki a balos, meg ki a jobbos. Azt sem figyeltem meg, hogy a jobbos beállítódottságúak tehetségesebbek lennének.
  Ha arra célzol, hogy a magyar szellemi elit nagyobb része baloldali, akkor igazad van. Valószínűleg a felsőoktatásban, az igazságszolgáltatásban is többségben vannak, amit én nagyon sajnálok és az ország tragédiájának tartok. Azt gondolom, ez az elmaradt rendszerváltás súlyos következménye.
  Viszont a fiatalok többsége tapasztalataim szerint jobboldali, vagy jobbra húz, aminek én nagyon örülök. Van remény, hogy az öreg baloldali elefántok kikopnak. Reményeim szerint az ország jobbra (középre) tolódása erkölcsi megújulást is jelent.
  Gázszerelő barátunk, Lámpacserélő kis herceg teljesítménye, Lézer Jánosok, stb-k, stb.-k nem ezt mutatják. Ezért kritizálok. Nekik javítani kell a bizalmat a politikai elit irányába, nem pedig ott folytatni, ahol azok abbahagyták. De ne gondold, hogy pártolnám az előző garnitúrát.
  Nem hiszem, hogy nagy különbség van a véleményünkben, én kicsit kritikusabb vagyok a magyar politikai elittel. :)

  Amcsiban a katonai karrier jó belépő a politikai pályára, meg sok cég vezetőségébe (a megfelelő családi háttér mellett) előnyt jelent a gyarmati háborús múlt.

  Colin Powell, Dick Cheney, Robert Gates, Donald Rumsfeld meg ilyenek is így kezdték.
   
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Egy szocializmus, néphadsereg, majd egy haderőszétverés után ilyenről itt nem lehet álmodni. (Az 1939 előtt volt itthon, és többé nem jön vissza)
   
  vilmoci likes this.
 4. Lator

  Lator Well-Known Member

  Igen ez nem az ex szovjet államokra jellemző. Személy szerint én sajnálom. Úgy gondolom az a helyes út ha egy hadsereg emlékszik arra hogy honnan jött, tiszteli és nem feledi a halottait és a hőseit. Ápolja a hagyományokat és kib*ul büszke.. Egy ilyen hadseregnek már lélektani előnye van.
  A katona dinasztiák pedig tökéletesek erre
   
  b4l4g3 and gergo55 like this.
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Cellben 100 egy szules, de valamelyik dokinal 200, vagy mar annal is tobb. Nem irom le a nevet. Szoval akkor ha csak napi ket szules az mennyi is? Persze feketen. Ott tejeles nelkul nem szulsz. Aztan mivel egy otvar videki korhaz ha gond van irany Szombathely. Ja hetvegen nincs szüles. Szombathelyen mondjuk nem kell tejelni.
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ez a nagyfaluban volt,2004-es árak,persze közben,a terhesség ideje alatt,9 hónap,mindketten fizettük a TB-t,az is egy százados,kb,mondjuk az el is ment a kezelésekre,szülésre,1 hét bent lakásra,úgyhogy nem tudom elfogadni,hogy fiatal vagyok,kemény vagyok,minek fizessek TB-t,úgyis szar az állami ellátás.
   
 7. Fade

  Fade Well-Known Member

  A bíróság itélkezik. Azon tvek alapján amit a törvényhozó ág meghoz.
  El kell törölni a szegregáció ellenes tveket akkor nem fog. De nem bologató fideszes bírákkat mindenhova mert az a jogállam halála. Mint a komcsi időkben. Márpedig pont ez megy. A harmadik hatalmi ág bedarálása.
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Jogállam...:D
   
  notaricon likes this.
 9. Fade

  Fade Well-Known Member

  Mellékes legjobban szülész nőgyógyászaton van. Unokatestvérem az. De 42évesen lépett Ausztriába. Nem keres ott többet, kb uannyit. De nem mellékesből. De ő nem ezért ment el hanem a heti 70-80h meló miatt. 42évesen se kutyája se macskája az elmúlt 24évben vagy tanult vagy korházban volt, vagy aludt.

  Munka magyar kórházakban máshol is ennyi van. Csak egy belgyógyászaton, anesztesnek, pullmanologusnak... jellemzően 0 a mellékese.
   
  antigonosz and zeal like this.
 10. Fade

  Fade Well-Known Member

  tudom ez olyan adys "hinni akarok".

  Még akkor is ha minden Fidesz szétloptak minden nyomozást még ha el is jut odáig egyértelmű is lelő a Polt bizonyíték hiányában.
   
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Bizony,így már érthető miért függ ennyire össze a demokrácia,és a jogállam,meg a szólás szabadság is,bizony.:D
   
 12. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Mit akartal itt írni?
   
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Hogy legyen ugynokuk, lobbistájuk minden hól?!
   
 14. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Pont azért nem ítéli el őket a bíróság, mert kézivezérlés van, mint az átkosban (vagy még jobban). Az ügyészségről meg ne is beszéljünk. Csak azt kerül közülük slamasztikába, aki nem gazsulál a főnöknek. Ez a te beteg világod.
   
  fishbed likes this.
 15. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Pont erről van szó, hogy a gyeplő az NGO-k kezében van és nem függetlenek. Ez öntököndöff volt. :)
   
  megazez, b4l4g3, fip7 and 1 other person like this.
 16. zeal

  zeal Well-Known Member

  Masztiff szerintem tényleg ne menjünk bele, hogy a liberált világod mennyire beteg. Tudom, hogy elférne itt a társadalmi folyamatok topikban, de most nincs kedvem hozzá, meg gyomrom se. Peace!
   
  b4l4g3 and zztop like this.
 17. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  A balnak meg a libsinek nem jó a bírói gyakorlat. A Fideszes is elégedetlenkedik. Ergo jó.
  A bal és a libsi szerint a Fidesz szétlopja az országot. Hé haver... 2010 előttről nem sokat hagytatok. Ugyanaz a lopás csak anno nem épült semmi. 2010 óta meg azért a stadionokon kívül épült pár jó dolog a lopás mellett. Minden politikus és szatellije lop. Ergo demokrácia van.
  Akkor miről beszéltek?
   
  Kurfürst, b4l4g3, gergo55 and 2 others like this.
 18. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  18-20 évesen már nem tudod normálisan nevelni. Az a szülők dolga, gyerekkorban és a tízes évei első felében. Ebben az időszakban alakítható utána már baszhatod.
  A továbbiakban majd az élet neveli őket, illetve az élet személyében pl én, mikor helyreteszem a buszon amiért 3 helyet foglal vagy rárivallok a munkahelyen hogy takarítsa fel maga után a morzsát, ne hugyozzon mellé és zárt térben lehetőleg ne cigarettázzon mert mást irritál.
   
  fip7, b4l4g3, Kurfürst and 3 others like this.
 19. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...r-fiatalok-es-errol-a-kormany-is-tehet-413519
  "Egyre több magyar fiatalnak lett munkája a világgazdasági válság után, amiben döntő szerepet játszott a gazdasági fellendülés. Azonban a tankötelezettségi korhatár csökkentése és a szakképzési reform érdemben negatív hatást gyakorolt a fiatalok helyzetére. Ráadásul a közfoglalkoztatás is rossz hatással van a fiatalok munkavállalási lehetőségeire hosszú távon. Akik nem dolgoznak Magyarországon vagy kedvezőtlen helyzetben vannak, könnyen a külföldi munkavállalást választhatják. A friss Munkaerőpiaci Tükör tanulmánykötet segítségével mutatjuk be a fiatalok munkavállalási lehetőségeit."
   
 20. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  https://femina.hu/kapcsolat/tesztel...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Femina! :)

  Igazi HR-es áltudmányos megközelítés. Nem az számít, hogy szakamilag alkalmas-e a jelölt, mert arról gőze sincs a mindenható HR-eseknek egy multinál.
  Fontosabb, hogy a vélt pszichológiai "profilozás" alapján a jelölt beleillik-e a csapatba.
  Miért, a csapat milyen?
  Ha elolvassuk a fene nagy teszteket, csak annyi derül ki, hogy a nyíltszíni rosszmodorra, netto bunkóságra, fölényeskedő arroganciára vajon becsicskul-e a szerencsétlen, vagy elég karakán-e ahhoz, hogy már ne legyen megfelelő a corporate soldier-ek közé.
   
  fip7, blitzkrieg, b4l4g3 and 7 others like this.

Ezen oldal megosztása