1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. zeal

  zeal Well-Known Member

 2. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Már nagyon menni kéne haza, de még átlapozom a nőmagazinokat és a tőzsdehíreket, meg, hogy milyen cuki állatok születtek a vadasparkban. Azután még átnézem a 50cal lőszerek hatását féldisznóra és farostlemezre, illetve, hogy milyen mélytengeri áramlatok vannak a dél-indiai óceán szigetei körül :)
   
  fip7, sandman, Pogány and 4 others like this.
 3. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Nagy baja a világnak hogy bölcsészek muszájnak érzik áltudományok létrehozását. :)
  (igazából szükség van rájuk, már a bölcsészekre nem az áltudományaikra)
   
 4. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Mí az, hogy filantróp?
   
 6. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Emberszerető (antropofília :))
  Még ha nem is az, elég gyermeteg dolog egy egyszerű pénzsóvár, gonosz bácsinak bemutatni, mert annál vagy jobb vagy rosszabb. Aki 90 évesen még stratégiát vált, ill operativ, annak van egy víziója a világról. Még mindig lehet őrült, vagy túlvilági erők szolgája akik generációkon átívelő programokon dolgoznak, de az nem elég, hogy Sorosnak továbbra is a lóvé kell kizárólag. Elképzelhető, hogy Orbánhoz hasonlóan, csak neki az emberiség egészével van meggyőződéses célja, a másik, meg hogy ha ő spec gonosz is, tutira vannak nála nagyobb és ártalmasabb erők is, akik nem mutatják magukat ennyire.
  De annak is fenntartom a lehetőségét, hogy valóban elhiszi, hogy amit csinál, az jó a világnak. Mint ahogy annak is fenntartom a lehetőségét, hogy ki lehet úgy mazsolázni a nacionalizmust és a globalizmust, hogy valami jó süljön ki belőle, a legnagyobb kártételek nélkül.
   
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Pontosítanák Bizonyos bölcsészekre van szükség, és bizonyos korlátozott számban. Az áltudományokra meg semennyire. Azok mehetnek kaját sütni az legalább finom.
   
  Ooorky likes this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  És tényleg azt jelenti,megnéztem az online idegen szavak szótárjában benne.:)
  gyuribá kicsoda,hát a kedvenc rajzfilm karakterem jut a kérdésről eszembe "kék virág piros tüske,kék virág,piros tüske,mennyivel könnyebb lenne,ha nem lennék színvak!" :D
  Interpretálva a kérdésre,mennyivel könyebb lenne,ha az embereknek lenne fogalma arról,hogy kik ők,mit keresnek itt,honnan jöttek,hová tartanak,és ki az utazó,ugye?:rolleyes::)
   
  milagro and fip7 like this.
 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kifele mentek toluk, minek lovoldoztek, pancserok. Jelzik a magyarnak hol mentek at es tovabb figyelik a mozgasukat a magyar oldalon mig elfogjak oket. Mondjuk nekunk volt az osztrakkal valami atjarorozesi, atjarasi zsebszerzodesunk ilyen esetre mar a vege fele, nem tudom ott mi van, van-e. Igaz ott drot is van. Vagyis par szaz meterre atmehettunk akcio eseten, de mar az ovek volt a csont ha kiertek. Volt hogy mar osztrakbol mentettunk vissza egy tucat gibbont (azok amugy se tudjak epp hol vannak) nem tudta meg az osztrak. Meg amugy is par meter ide oda ott a susnyasban nem annyira szamit am. Osztrak is meg mi is rendszeresen roviditettuk ha setalni kellett, nem nagy ugy.
   
 11. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://kitekinto.hu/2020/01/27/eur...rokkal-varja-a-kulfoldi-szakembereket/178505/
  "A brit kormány hétfőn közzétett szabályozási tervezete szerint a magasan képzett külföldi szakemberek gyorsított eljárással kaphatnak nagy-britanniai tartózkodási és munkavállalási engedélyt. A Global Talent nevű terv “csúcsképzettségű tudósokat, kutatókat, matematikusokat” említ azok között, akik a brit EU-tagság megszűnése után e kedvezményes elbírálásban részesülhetnek."
   
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Agysebész, informatikus és ghánai számítógép grafikus is mehet? Mert akkor a határról közvetlenül küldhetjük őket :D
   
 13. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Így van. Szerinted kik vagyunk, hova tartunk, és ki az utazó?

   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  :D
  Nagy történet ez kérlek,az emberek 99.99%-ának ez olyan,mint nekem a légvédelmi radarok,vagy a tengók passzív szonárja :D ,elolvasom,értem amít valaki odaírt,de nem tudom értelmezni,mert azt sem tudom mitől sugároz rádió jeleket egy radar,hogyan lesz az áramból a radar antennáján kimenő rádió jel,és azt hogyan érzékeli ugyanaz a radar antenna,és,hogyan alkot képet a képernyőn egy 150km-re lévő repülőről :cool:...
  Ellenben tudok pár dolgot amit a maradék 0.01% tud,nem azért mert különleges vagyok,vagy kiválasztottságtudatom van(Wolfie,merre vagy ? ),csak mikor én szembesültem pár dologgal,ill hallottam róla,akkor nem kezdtem magam a földhöz csapkodni,hogy ilyen nincs is,mert a tudomány aztán az aztán,na jó először igen,aztán addig döngicsélt a bogár a fejemben,amíg utána jártam,azzal a céllal,hogy bebizonyítsam magamnak,hogy hülyeség,amit nem a hivatalos tudomány állít,az nincs is,aztán beszippantott a dolog,úgy jártam mint Han Solo a jedikkel :rolleyes::D .
  Szóval,ha szerinted addig kerülgették egymást az aminosavak a tenger mélyén,amíg hirtelen felindultságukban egysejtű létformává álltak össze,majd ez az egysejtű úgy feltoszta magát,hogy addig fejlődött spontán,hogy már szétküldte volna z ideg,ha nagy kínkeservesen ki nem mászik a szárazföldre,az uszonyain,majd ebből lett az összes dinó,meg a kardfogú tigris,vagy a kolibri,meg mi is,nos akkor ne raboljuk egymás idejét.
  Ha úgy érzed több vagy mint 80 kiló rothadó hús,és a természet nem azért van,hogy egyik bakot a másik után lője,és azért fejlesztett ki minket,hogy éljünk 60-80 évet,majd örök sötétség,akkor van értelme diskurálnunk.
  :)
   
  b4l4g3, svajcibeka, gergo55 and 3 others like this.
 15. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/unios-forr...-britek-pedig-akar-vissza-is-lephetnek-413945
  "Sok kicsi ország egyedül nem képes arra, hogy felvegye a versenyt az Egyesült Államokkal és Kínával, ezért a szorosabb európai integráció felé kell elmozdulni, de a föderális Európa még egy emberöltő távlatában sem reális – hangsúlyozta a Portfolio 20 éves kitekintő interjúsorozatának újabb felvonásában Darvas Zsolt. A világhírű brüsszeli Bruegel Intézet vezető kutatója és a Corvinus Egyetem munkatársa szerint 2040-re már szinte az összes uniós tagország az eurózóna tagja lehet, és akár újra visszaléphetnek az EU-ba a britek is. Ha viszont Magyarország kilépne az EU-ból, akkor a Huxitnek súlyos gazdasági következményei lennének: „az ide települt vállalatok jelentős részének elvándorlásával járna, komoly gazdasági visszaesést és munkanélküliség emelkedést okozva”. Darvas számos témában megosztotta gondolatait és kutatási tapasztalatait, így az olasz gazdaság szenvedéséről, a kereskedelmi háború kifutásáról, a kelet-közép-európai felzárkózás lehetőségeiről és arról is, hogy személy szerint mit tart a legsúlyosabb világszintű problémának."
   
 16. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Vissza... Euró? Ezek mit szívtak?

  Az € egy katasztrófa, erről elég megkérdezni az olaszokat, görögöket, spanyolokat.
   
  svajcibeka, gergo55 and antigonosz like this.
 17. milagro

  milagro Well-Known Member

  Világhírű brüsszeli Bruegel Intézet vezető kutatója ide vagy oda, ez azért elég nevetséges, amiket ír. Továbbra is abban a lila ködben vannak, hogy egy erkölcsileg, kulturálisan, emiatt pedig demográfiailag és katonailag/gazdaságilag is hanyatló térség (ez az EU) vezető szerepet tölthet be, dirigálhat évtizedek múlva is majd!
  Ez nevetséges! Semmilyen trendforduló nem látszik ezekben a kiinduló paraméterekben, amelyek ezt megalapoznák, előrevetítenék!
  ..
  De még, ha ezeket mind megfordítanánk is pár év alatt, mármint az EU "birodalmi szinten", akkor is tudomásul kell venni a földrajzi TÉNYT, hogy Európa a nagy Eurázsiai térségnek egy kvázi félszigete csupán. Emiatt gazdasági, kulturális, katonai impaktja sosem lesz arra elegendő, hogy ezt kisugározhassa a teljes eurázsiai térségre! Illetve ugyanígy figyelembe kellene venni ezt az aspektust fordítva is, azaz, hogy ugyanez a kisugárzás a másik irányból mennyire erős, és mennyire erősödhet a jövőben majd! E tekintetben Oroszország, Kína földrajzilag előnyösebb helyzetben van! egyszerűen ez tény!
  (Halford Mackinder munkásságát javasolnám Darvas Zsoltnak tanulmányozni)
  ..
  Ráadásul a földrajzi adottságot éppen Kína kezdte el kihasználni, ő ragadta meg a lehetőséget és ő kezd el kereskedelmi útvonalakat kiterjeszteni (OBOR), s nem fordítva! Ha az EU akarna valamit, akkor neki kellene gyorsvasúttal, utakkal stb. becsatornáznia Közép-Ázsiát magához, neki kellene kezdeményeznie "selyem utat"!
  De látunk ilyet?
  Dehogy!
  Pont az ellenkezője van. Belső ellentétek miatt még a balkáni bővítést se tudják nyélbe ütni, holott Szerbia és Macedónia méretű országokról van szó!
  Líbia dettó. Közel van, ráadásul üzleti- és olajérdekeltségek miatt fontos lenne az EU befolyást megtartani, kicsi is a maga ~6.5 milliós népességével, s mégis az EU labdába sem rúg! Nulla! Oroszország és Törökország felosztotta egymás közt gyakorlatilag, s orosz és török beruházásoknak fog a beduinok földje otthont adni!
  Ukrajna? Napirenden van az EU "keleti expanziója"? Ugyan már..., évtizedekig is tartó káosz, amit megint csak Ázsia fordíthat a maga javára.
  ..
  Mindeközben a föderalista, birodalmi álmokat dédelgető EU a saját tagállamai ellen vív gyakorlatilag - legalább is geopolitikai szemszögből - teljesen értelmetlen csatározásokat, lásd 7. cikkely Lengyelország, Magyarország, s időnként Románia ellen. Emellett éppen elveszíti az angolszász Atlanti kapcsolatot jelentő Nagy-Britanniát, plusz azon erőlködik, hogy a saját gazdaságát irgalmatlan összegekből CO2 mentessé tegye full értelmetlenül!
  ..
  Ez a mondat tetszett a legjobban:
  Én a klímaváltozást, a globális felmelegedést tartom az egyik legsúlyosabb, legakutabb problémának, mert amit ma teszünk, vagy nem teszünk, annak beláthatatlan következményei lehetnek 10, 20, 30 év múlva, és nem elég 20-30 év múlva tenni, mert akkor már késő lesz. Azonnal kell érdemben tenni érte.
  Jó, hogy nem a Napot meg a Holdat akarjuk megállítani az égen!
  Ehelyett alkalmazkodni kellene. Kihasználni a változó időjárás kínálta előnyöket és redukálni a keletkező hátrányokat, nem pedig értelmetlenül "elégetni" EU milliárdokat bizonytalan hipotézisek oltárán! Teljesen komolytalan az egész projekt!
  Ha az irányítói nem fordítják meg a kormányrudat, akkor csak a lassú leépülés marad, megtűzdelve esetleg gyorsabb szakaszokkal, amikor éppen muszlim-őslakos zavargások szakítják meg az unalmas évtizedeket!
  ..
  Ezt is érdemes eltenni:
  "Viszonylag optimista vagyok, mert szerintem 2040-re majdnem minden európai uniós ország tag lesz. A svéd tagság a nagy kérdés."
  Mondjuk a svéd euró abban az esetben reális, ha Németország esetleg protekturátusává tenne egy polgárháború felülkerekedésén képtelenné vált Svédországot (amit német katonai segítséggel oldanának meg)!
  ..
  Dániának az uniós alapszerződésben rögzített kimaradási joga van, de kíváncsian várom, hogy ha szinte minden ország a tagja lesz, a visegrádiak is csatlakoznak, Bulgária, Románia is, és csak Svédország és Dánia marad ki, akkor a dánok továbbra is fenn fogják-e tartani ezt az álláspontot.
  A dánok jövője meg szerintem attól függ, hogy komolyak-e az Egyesült államok törekvései Grönland elvételére!
  Ha igen, akkor fel fog merülni a kérdés, hogy hol látják majd jobban érvényesíthetőnek az ellenállást. A Németország vezette EU-ban, vagy egy brit-kanadai szövetségben keresnek védelmet! Dánia is alkotmányos monarchia, illetve Grönlandra az Egyesült Államokból Kanadán keresztül vezet az út!
  Harry & Megan pedig 2020. január 8-ától már Kanada földjén készül a II. Erzsébet utáni időszakra!
  ..
  A visegrádiak és mi is maximum akkor csatlakoznánk, ha leállna a vegzálásunk és ezt Németország előnyösnek ítélné! Plusz elkerülné Európát a muszlim-őslakos katonai, polgárháborús konfrontáció! Ennek egy very-lightos formája is elegendő ugyanis ahhoz, hogy a nemzetközi befektetői bizalmat, s így az euro tekintélyét is megcibálja!
  ..
  Ami pedig végül az aktualitásokat illeti, szerintem várjunk egy kicsit, hogy a Koronás Méreg mekkora pusztítást okoz, s ha elvonult a járvány, akkor kit milyen állapotban látunk majd a terepasztalon.
  (És mundánasztrológiával ezúttal nem dúcoltam alá a mondandóm, remélem happy mindenki) :D
   
  mind1, sandman, b4l4g3 and 7 others like this.
 18. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  Állok elébe, akár személyesen is :)

   
 19. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ilyenkor kinek jár a kártérítés?
   
  Lelkeslaikus likes this.
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nekem,nekem,nekem!
  Jó sok!
  :D
   

Ezen oldal megosztása