1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. jOkA

  jOkA Well-Known Member

  Igazad van. Én úgy szoktam, hogy elolvasom az origot meg az indexet ugyanarról a hírről és abból egy köztes igazságot próbálok levonni mert mindig egymás ellentétét írják.
   
  Pogány and KoviUbi like this.
 2. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem azért szavaztunk a kormánypártokra, hogy balos hazugságokat kelljen hallgatni a közmédiában. Láthatóan soha nem nézel közmédiát, csak a balos kritikát mondod vissza. Hogy azok szakmailag jobbak lettek volna. Szerintem ez nem igaz, de ők is szerették mondogatni. Nem kell nekik elhinni ezt sem.

  Meglepődnél milyen kevés a politika az m1-en. Ez nem a HirTV. Ma direkt néztem (fél szemmel), és Kamugeri hisztijéről is tájékoztattak. Geriék összefirkálták az aszfaltot, aztán elmondták, hogy mennyi pénzt szeretnének, utána a kormányoldal válaszát vágták be, majd Geri nem akart válaszolni a kérdésekre, és ez volt az a pont(?), ahol kupán vágták a közmédiást... Ez szerintem nincs rendben. Szerinted rendben van, mert ilyen a közmédia és megérdemlik, meg az Origó, meg én sem vagyok olyan okos, mint amilyennek te gondoltál... Hiába hülyézel le, hiába mentegeted, ez nincs rendben. Hadd kérdezzek vissza: szerinted ez hova vezet?
  Ez természetes, de a közmédiás fejbeverése akkor sem helyes.
   
  jurgenbauer, Pogány, megazez and 5 others like this.
 3. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Nem mindenki szavazott a kormánypártokra(sőt, legjobb eredményüknél is csak a szavazók fele), viszont mindenki pénzéből finanszírozzák a közmédiát, ahol jobbára csak a kormánypárti vélemények jelennek meg.Jóval többet szerepeltek a szocik alatt a fideszesek a közmédiában, mint ma az ellenzékiek.És nem csak a balos ellenzékről beszélek, mert nem csak balos létezik!!!
  Ez megint a korlátolt világnézeted szüleménye, ahol csak a balosok meg a jobbosok léteznek és élet-halál harc van közöttük.Megint visszacsatolnék az agresszív vérnyugdíjasokhoz, de ááhhhh....

  Nem csak a közmédiást verik, hanem az úgynevezett balos médiát is a fideszes tüntiken. (érdekes, ez valahogy nem fáj neked se, de ha holnaptól az Index a kormánymédia kezébe kerülne már hullana értük a könnyed)
  Indexeseket is rendszeresen vernek meg, mert ugyanazt a gusztustalan aknamunkát végzik, mint a közmédiások, csak ők legalább nem közpénzből.Az se érdekel különösebben, amikor az indexest vagy hvg-st verik el.Láthatóan mondjuk nem halt bele a harci sebeibe a közmédiás se.Amikor a riporterek jellemzően provokálni mennek ki, akkor mégis mit remélsz? Pont az lenne a lényege a mondandómnak, hogy a politika által vezérelt mai közbeszéd színvonala teremti meg ezeket a pillanatokat, amikor kap egyet a riporter.Nem azért van a béka segge alatt a kommunikáció, mert hülye a lakosság, hanem pont fordítva.
  Hol van például a vita az ellenzék és a kormány között?Ez azért megvolt az előző kormányzat alatt(saját vesztükre) a közmédiában is, de egyéb felületeken is létezett.Ma a kormányzat csak a saját médiájában hajlandó komolyabban megjelenni, mert ott saját terepen van, nem kap húzós kérdéseket.Sőt, inkább alájuk kérdeznek.Erre értettem a szakmaiatlanságot, mert az újságíró dolga nem a politikus seggének fényesre nyalása lenne, hanem az, hogy az én nevemben a tiédben és mindenki máséban kérdezzen.Főleg ha én is fizetem, aki nem vagyok se balos, se kormánypárti.Ha a kettő között kell választani, akkor inkább a Fidesz, mint a baloldal, de ettől függetlenül tartom a véleményem, hogy a közmédia nem állhat a kormány 0-24-es támogatásából.Az, hogy az ellenzékieket csak akkor hívnak, ha valamit elb*sznak, az rohadtul nem fair, miközben a kormány hibáit egyetlen alkalommal sem jelenítik meg.De ha nem érted, akkor nem tudok ezzel mit kezdeni.

  Ide vezet az, amivé züllesztették a közbeszéd színvonalát.Ezt rágom tegnap óta... Nem helyes, de már ezen a szinten van a közbeszéd színvonala, ahol a fideszesek az ellenzékit ütik, az ellenzékiek a fideszeseket.Piszokmód megdolgoznak a riporterek mindkét oldalon a pofonért, aztán mehet a hiszti, hogy kaptak egyet.Hát örüljenek, hogy Magyarországon dolgoznak és nem a Balkánon.A másik topicban már virtuálisan fejbe vertétek az ellenzéki médiát, akkor hol a különbség?

  Hülyézni meg nem hülyéztelek le, mert annak azért nem tart a vita.
  Még talán ulit se hülyéztem le, pedig ő megérdemelte volna.Nincs nekem alapvetően semmi bajom veled, csak ebben a témában nem igazán fogunk egyetérteni.
   
  fishbed, Heim, Pogány and 1 other person like this.
 4. zeal

  zeal Well-Known Member

  Máshol nem is tudtak volna szerepelni, mert minden média szoci volt...
  Ezt ma nehéz elhinni, de így volt. Persze, hogy olyan nyugodtnak és visszafogottnak tűnt akkoriban egy hvg vagy egy népszabadság. Nem nagyon volt miért izgulniuk. o_O
  A kfc-ben igenis jó a kaja. Pont. :cool:
  Bakker. én sem tudom átlépni az árnyékomat, de majd szólj ha neked sikerült.
  Emlékszem az mszp-szdsz-es időkre. Le voltak osztva a szerepek előre. Voltak a vérszocik, és megszülettek független objektív szakértők. Ez utóbbiak voltak a legaljasabb alákérdezők. 2-3 ilyen riporter (pl. Havas Henrik) esett neki egy-egy fideszes arcnak. Na annak aztán sok értelme volt. Akkor inkább mondja el mindenki a saját médiájában amit gondol, de azt az ócska cirkuszt hagyják a fenébe.
  Akkor megnyugtatlak, mert nem abból áll.
   
  fip7, LMzek 2.0, jurgenbauer and 2 others like this.
 5. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Jó, hogy a Népszabadságot hozod ide.Bayer nem ott volt főmunkatárs az 5-ös számú Fidesz párttag-könyvével?
  Simicska médiabirodalma meg úgy mellékesen le lett tagadva itt nagy hirtelenjében, pedig az se 2010-ben jött létre, hanem létezett bőven azt megelőzően is.Ennyit arról, hogy minden szoci volt.

  Hát ezzel nehéz vitatkozni, ezért nyomnék lájkot is, ha nem lenne ott a többi. ;)
  De nem csak ott vertek ellenzéki újságírót.

  Volt időszak, amikor én is elnéztem sok mindent a Fidesznek, mert hát "mégse MSZP", de amikor ugyanazzá válik, mint amit le akartunk váltani x éven keresztül, akkor azért túl kellett lépni az árnyékot ;)

  Az meg már megint egy másik véglet volt, ami szintén túltolta a biciklit, de nem csak ez létezett.

  De a közmédia mióta a kormányé?
  Mert az, hogy az Index ballib, az origo fideszes még elfogadható (aztán dugják fel a független dumájukat maguknak), de a közmédia nem kisajátítható.
  Az se normális, amikor ilyen-olyan trükkökkel a kormányközeliek állami pénzt kapnak a vállalkozásaik működtetésére.Mert akkor papíron ott lesz egy önálló médium ami anyagilag a kormányzattól függ.Aztán amikor nem tetszik a kormánynak, akkor hirtelen minden módszerrel tönkreteszik.Lásd: Simicska birodalma, ahol minden elképzelhető módszerrel keresztbe tettek neki.A forradalom felfalta a saját kölykét.

  ok.
   
  fishbed, Robur, alali77 and 2 others like this.
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Belpol...
  Uncsi...
   
  gergo55, aquarell and yangwenli like this.
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  OFF
  A pártpolitikátokkal takarodjatok magánbeszélgetésbe. Mert senki sem kíváncsi rá. És a végén megszívattok mindenkit mert Mackansen lezárja a topikot.
  Előre is Köszönöm.
  ON
   
  gergo55, fip7, yangwenli and 3 others like this.
 8. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  No igen.
   
  fip7, zeal and bartinieffektus like this.
 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  True, bár ez a téma mindig akkor jön elő, ha fáj az igazság, és megtörténik az, amiről Zeal ír, vagyis vannak más hangok is, mint a tiétek. De True, amit írsz.
   
  b4l4g3 and aquarell like this.
 10. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Majd akinek kell rendet tesz. Ez nem a te feladatod. Mi az hogy takarodjatok? Tőlem mar ezert kapnal 2 honapot. Jól ki kellene mosni a szádat.
   
  b4l4g3, KoviUbi and csibeszke like this.
 11. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  A szabályzat tiltja amit csináltak. Jó talán erős volt, de mások is szóltak nekik és nem tudták abbahagyni. Én csak felhívtam drasztikusabban a figyelmüket, hogy ők is meg mindenki rosszul jár ha folytatják.
  Erkölcs-csőszködnöd meg nem érdemes, mert ilyenjeid voltak neked is már, és elnézték, mert nyilvánvaló volt, ahogy ez is, hogy nem személy elleni támadás, hanem felhívás.
  Az látszik nem szoktad bírni azt, ha valaki nem a te általad behatárolt területen mozog, pedig én a legkevésbé sem vagyok a felforgatók oldalán, pont ellenkezőleg.
  De látszik nem érted, mi a különbség a fokozatok között, és az, hogy jobb ha egy fórumtárs figyelmeztet valakit hangsúlyosabban, mintha csendben topik lezárva, 2-3 ember meg kitiltva 2 hónapra.

  A célom pont az volt, hogy ne kerüljenek 2 hónapra gulágra, és legyen zár alatt a részleg.(úgy néz ki sikerült is). De te inkább osztogatnád a kizárást. Rossz politika.
   
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nem csőszködök, csak leírom: ez mindig akkor merül fel, ha megjelenik más vélemény is. Ezért írtam, hogy igazad van, csak én még nem láttam olyat, hogy rohant bármikor bárki bármilyen fórumon modihoz, ha ment a kormányellenes propaganda, míg máskor azonnal rohanás van.
  Egyébként Amerikában, Németországban, Svédországan, "a fejlett nyugaton", pont egyfajta vélemény maradt, a többit moderálják. Ha ez a demokrácia, a szólásszabadság, akkor remek. Pont azt nem érti meg senki, hogy míg egy Müller Cecíliát gyalázó MÉM karriert futhat be, addig egy Lánchidas Karigeris nem, annak ellenére, hogy igenis, azt sem mi kezdtük, hanem a sötét hajléktalan a heti hetesből, még 3 éve.
  Egyébként az indexes cikket nem én hoztam fel, és pont azért is linkeltem Fábrit, mert tökéletesen elmondja, hogy igen, van az a pont, amikor megszólal az ember, és megmutatja, hogy mi volt ebben az országban évtizedeken át média kapcsán.
  A cél nem a belpol, de igenis, tessék megérteni, hogy nincs olyan téma, legyen az Soros, legyen az USA, legyen az gender, aminek itthon ne lenne meg a megfelelője. Ami az USAban megy, abban IS benne van Soros, meg ami itthon van, abban is, miután Cs1K előhúzta a minden roma élet számít kártyát, közvetlenül a Deákos késelés után. A gender itthon a CEU kapcsán kapott szerepet, minden más meg itthon is létezik, pl. illegális bevándorlás, utcai erőszak (pl. 2006 ill. tavaly karácsonyi szánkógyújtogatás). Szóval úgy hozzányúlni bármilyen témához, hogy nincs belpol, legyen az haderőfejlesztés vagy csak vírusvédekezés, az nagyon nehéz. De mint írtam, a gond vele akkor kerül elő, amikor ellenvélemény jön, hogy hoppá, hogy is van ez az indexnél régóta? Független-objektív-szakma? Na az nem az index, és ahogy Zeal írta, míg az origo nem tagadja, addig az index igen. ÉS ITT A BAJ EZZEL A MUTATÓVAL ami a szabadindexen van ...
   
  b4l4g3 and bartinieffektus like this.
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Milyen igazság?Az igazság relatív,neked az az igazság amit a saját pártszimpátiád vagy a jobboldali beállítottságodon keresztül látsz egy másik embernek pedig az amit az ő ellenzéki vagy baloldali "szemüveg keresztül lát,az viszont tény,hogy a közmédiát egyik éppen hatalmon lévő pártnak sem kéne kisajátítani,de ez kis hazánkban csak utópisztikus álom.
   
  FilcTroll, Pogány and KoviUbi like this.
 14. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Marhára mellélőttél.
  1. Nem is neked írtam.
  2. Ulippo, és Ladagrant-ot elég sokszor próbáltam leállítani.
  3. Mindkét oldalt kívántam leállítani, de nem tűnt fel neked.
  4. Pl.: ha kg egy pöcs akkor azt felrovom, ha szél ajtóharcos bernadett éppen hazaárulást végez, elítélem, de ha kásler éppen beleáll az egészségügybe akkor ő is elítélendő.
  Nem vagyok elvakult harcosa egyik oldalnak sem. Reális szemmel kívánom megítélni a döntéseket.
  5. Ha mindenkibe beleállsz, még azokba is, akikkel a többször lehet érdekegyességed, akkor magad maradsz a végére.
  6. Balliberálisnak hinni engem meg a legnagyobb butaság amit gondolhatsz.

  7 És MOST fejeztem be a pártpolitikát itt, mert pont ezen topik szennyezés ellen foglalok állást. Ebből mindenki leszűrheti hova tegyen, így kérem a további politikai zaklatást irányomban befejezni minden érintett oldal (de főleg a balról érkező meggyőzőemberek) részéről.
   
 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ez van. Így alakult. A lényeg a lényeg.
   
  Pogány likes this.
 16. milagro

  milagro Well-Known Member

  Na ez egy jól pontokba szedett és fontos összefoglalás:
  ..
  https://mediavadasz.blog.hu/2020/06/23/lazadas_a_szep_uj_vilag_ellen_celok_es_alapelvek
  "Az önvezető autók jó példái annak a folyamatnak, amely az ember minden egyes életterülete felett át kívánja venni az irányítást: még egy olyan hétköznapi tevékenység felett is, mint a vezetés. Az irányítás minimális lehetőségeinek elvételével teljesen megfosztják az embert a kihívások általi megmérettetéstől és az ezzel együtt járó tapasztalatszerzés és fejlődés lehetőségétől."
  ..
  Így van! Nem adom! És követelem a vezetéshez való jog alapjogként való definiálását és alkotmányos szinten való rögzítését! :hadonaszos:
   
 17. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ez nem pártpolitika részemről, hiszen egyik párt mellett sem foglaltam állást (sőt).
  Idézném a címet: Társadalmi folyamatok
  Amiről én írtam, az egy társadalmi folyamat, ami szerintem nem jó irányba halad.A vita alapvetően ezen volt.Arról már nem tehetek, hogy az említett társadalmi folyamat a pártpolitikából fakad, attól elválaszthatatlan.

  Társadalmi folyamatról volt szó, ami biztpol és belpol is egyidőben, így erről nem igazán lehet máshogy beszélni.
   
  Pogány, LMzek 2.0 and Wilson like this.
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 19. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 20. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  KoviUbi likes this.

Ezen oldal megosztása